Pufuleti de ianuarie-februarie 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 7
miremia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexutzzza Miremia ati auzit cate kile are Yannis si deja va dati la baieti inalti? cei grasi nu sunt buni de amici?....data viitoare in parc mai bine ne sariti decat sa ne ocoliti... evident glumesc delfinitza si mamica sa fie o noapte linistita! de Yannis AMR 7 kile.... si nu vor sa plece singure |
Plus ca nici noi nu suntem departe cu kg...6,900 aveam acum o saptamana.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 9 kg
danasor spune:
Buna seara
M-am intalnit azi cu Lorex si Dastefa care e o persoana super dragutza cu doua fetitze superbe: una cu ochi albastri Daria, o fetitza foarte frumushica si educata, si una cu ochi negri Mirunica, o printzesa. Am pupacit din mers bobitza Iuria ca mocutza mea era flamanda si facea scandal, dar se facuse si cam frig. poate avem mai mult noroc la vreme data viitoare
Plateea ziceai de nishte examene vineri? ajungi in Iasi? da de stire ca poate, poate...ne serveshti cu nishte bunatazturi.
Noi o mai luam pe Anastasia in bucatarie cand mancam, si tot vedeam ca ii curg balutzele , draga de ea ii era pofta, i-am intins o linguritza si a deschis o gura...,nu ma ashteptam, mi se pare inca micutza tare, oricum ii mai dau asa cate ceva pe limbutza sa experimenteze anumite gusturi
ayanna_xem spune:
salut gagici...
Scuze ca am creat nelamuriri cu schimbarea datelor despre intalnire pe prima pagina, ca eu mi-s vinovatul.... Am vazut ca a schimbat Nikole si mi s-a parut o idee buna...si am schimbat si eu la moldovence, dar n-am mai apucat sa intru sa anunt din motiv de bebe 'prea mamos'.
Si ca veni vorba despre asta...fii-mea intradevar e prea mamoasa si prea dependenta de mine, de tzitzi. Sunt momente in care nu se linisteste decat daca sta cu nasu-n tiztzi, chiar daca nu papa...doar sa stea acolo. Eram ingrijorata la un moment dat de acest aspect, dar nu pentru ca s-ar crea obisnuinta (pentru ca in general relatia cauza-efect se formeaza la ei mai incolo, pe la 9 luni-1 an), ci de teama ca daca, doamne fereste, mi s-ar intampla ceva si n-as mai fi langa ea, cred ca in momentele alea cand are nevoie de papa sau alint, ar urla pana ar lesina...sau mai rau.
Dar incet incet o invat si cu taica-su si cu bunica-sa...dar usor, nu ma grabesc. Trebuie sa avem multa rabdare acum, pentru ca psihicul lor e fragil si inca in formare...tre' sa asiguram un echilibru...nici prea multa cocolosire, dar nici prea mult lasat singur. Fiecare extrema are consecinte negative...undeva la mijloc e cel mai bine, dar tinand cont si de situatia concreta. Ideea e ca per ansamblu copilul sa perceapa ca are o individualitate proprie si se poate descurca si singur, dar intr-un mediu securizant din toate punctele de vedere...siguranta aceasta fiind oferita bineinteles de parinti, de mama si tata.
[By the way, ca fapt divers si amuzant de altfel, intr-o zi cand plangea fii-mea si taica-su incerca s-o impace, m-am dus eu frumusel langa ei sa vad care-i treaba si fii-mea cum m-a vazut cum s-a oprit din plans si mi-a zambit. Barbat-meu oarecum ofuscat la faza asta, ca vezi doamne numai la mine tace si zambeste, desi el se dadea de ceasul mortii acolo maimutarindu-se in fel si chip, imi zice asa printre dinti: "ce te bucuri asa ca-ti zambeste fii-ta? ca ea de fapt cand se uita la tine isi inchipuie ca esti o tzatza maaaaare si de aia rade..."]
Am citit din urma...asa printre picaturi si am raspuns in gand la multe. N-am mai apucat sa scriu...imi petrec aproape toata ziua cu zgubilicea...vorbim, ne jucam si mai nou doarme in brate la mami. De fapt NUMAI in brate la mami...daca o misc sau incerc s-o pun in cosulet se trezeste imediat si plange. Dar a inceput sa faca asa de cand cu raceala asta...are nasucul infundat, se mai ineaca si probabil ca se simte mai safe cu nasu-n tzitzi, asa ca o las acum in perioada asta sa-si faca de cap. Dar asta numai ziua...ca noaptea doarme linistita la ea in cosulet...si am constatat ca noaptea daca se trezeste si se agita e suficient sa-mi pun mana pe capusorul ei si s-o mangai sau sa-mi apropii fata de fata ei si sa-i respir acolo la gatutz si se linisteste si adoarme la loc...
Eu imi explic nevoia asta de siguranta si de confirmare a prezentei mele langa ea prin faptul ca experimenteaza teama (raceala: senzatie noua, necunoscuta, neplacuta, periculoasa etc), exact ca la nastere, cand probabil s-a simtit 'abandonata', pentru ca mi-au dat-o langa mine abia a treia zi.... Eu stiu ca primele momente, primele ore, zile sunt extrem, extrem de importante...socul nasterii e foarte mare pentru ei, iar despartirea aia de mama care se practica in spitalele din Romania e tare nociva pentru psihicul lor... si asociaza stresul de acum cu stresul la care a fost supusa atunci. Dar na...asta e situatia, incercam sa compensam cat putem...pana la trei ani se pune temelia 'formarii' lor ca oameni, asa ca ceea ce 'construim' acum trebuie sa fie foarte solid.
iar am filozofat pe aici...si cat am zis ca incerc sa ma abtin, of!
Voi aveti un spor la scris...eu abia de tin ritmul cu cititul in ultima vreme. Adevarul e ca am fost si eu un pic mai pleostita din cauza intamplarilor cu tata...si m-am concentrat mai mult pe strumfulita mea pentru ca simteam ca ea imi da energie.
Asa ca nu va suparati pe mine ca nu mai raspund din urma...n-as putea raspunde la toate fetele si n-as vrea sa fac diferente. Asa ca vorbesc la modul general.
Am vazut poze noi pe contul secret...foarte frumoase, foarte foarte frumoase. Mai mereu cand suntem la capitolul tzitzi si mai pot sta si eu la calculator, imi petrec timpul admirand poze.
Toate mi-au placut...absolut toate. Sunteti niste fete extraordinare si aveti copilasi pe masura. E tare frumos sa fii mamica, nu-i asa?
Ma duc la somn.
Va pupic...
mami de strumfita scumpa Daria-Ioana
ayanna_xem spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
eu m-am decis sa-i prind urechea de cand am vazut un popular la TV cu urechi inegale, una ok si cealalta adusa in fata, cam cum le are acum Caius... nici eu nu mai insist cu leucoplastul, ultima data cand i-am prins-o i s-a desprins singur si nu inteleg de ce, il tunsesem in zona, i-am asigurat aderenta maxima, ma voi duce zilele astea la catena sa-i cumpar leucoplastul-minune, o alta prob cu leucoplastul (ar putea fi numai o ingrijorare stupizica de mama) ca i se lungesc urechile daca tot trag de ele, cand scot leucoplastul... intrebati careva de d-l Stanciu (o sa rada, parca il vad) ce e de facut cu urechile astea nebune - de prins, nu de prins, leucoplastul este bun? se indreapta, nu se indreapta urechiusa? Ai dreptate cu stimularea lactatiei, fara lichide nu se produce nicio minune... am terminat un galactogil de 60 de lei (ma obsedeaza pretul, il visez urat la noapte) intr-o saptamana, intr-o luna ar fi cam 240 de lei si mai ieftin ies cum lapte praf... Magazinul on-line inca nu e ok, va rog nu puneti nimic pe raft - eu i vreau asa: fiecare sa se poata loga cu nickul ei si sa aiba statut de administrator cele care vor sa vand produse, si banii sa si-i poata incasa nu dintr-un cont comun ci fiecare sa-si seteze propriul cont - nu vreau o chestie la comun, ca e riscul de harababura - de ex. 3 comenzi, s-au onorat 2, s-au livrat bani, cum ti-i retragi din contul comun, ar mai trebui un ordonator de plati, care sa-si retina parte din comision(?) si eu vreau o afacere free de orice comision... ar fi si transportul si livrarea... si credibilitatea site-ului, fiecare comanda onorata daca a fost efectuata plata, cum garantez asta? si platile, le vreau un RON, setarea e de dolari sau euro, le voi cere afisarea RON... apoi, modalitatile de plata - paypal nu se poarta pe larg, platile cu cardul - riscant in ro, comenzi on-line cu plata la livrare - nu asa e construit businessul de designerii webs.com - inca studiez toate aceste aspecte, vreau o varianta flexibila de genul - oricine vrea sa vanda, intra isi posteaza marfa si comanda ii vine pe mail, banii ii vin in contul lui, nu imparte cu nimeni nimic, si nimeni n-are treaba cu nimeni, exista doar un supervizer (me owner) care supravegheaza sa fie puse pe raft doar produse destinate bebelusilor... voi testa diverse modalitati, combinatii, in principiu portalul iti permite fel de fel de bazaconii, dar trebuie sa le testez si sa ajung la o idee viabila de business... vreau si o sectiune de donatii... si pe rafturi se pot aseza tot felul de chestii care iti raman de la bebelush, un magazin second hand pentru bebelusi - orice se poate vinde la pret redus (de aici ideea de okazii), lucrurile de bebe in principiu sunt f. scumpe si nu toate mamicile si le pot permite noi - si cele noi cat le poarta? nici nu apuca se le uzeze - sunt prea bune ca sa le arunci (poftim filosofie de business la ora 00) - cineva a zis ca se pot posta anunturi la mica publicitate, se poate si asa, insa mie imi plac si magazinele on-line, spre deosebire de anunturile de la mica publicitate unde gasesti maldare de carparii claie-gramada una peste alta (si nu-mi place sa scormonesc dupa un lucru in gramezi), in magazin lucrurile sunt sortate pe categorii, preturi, au poze, descrieri detaliate, modalitati de plata s.a. facilitati. |
Super idee!
mami de strumfita scumpa Daria-Ioana
miremia spune:
Mai vrea cineva bibe de la Tommee Tippee?
_
AMR 9 kg
miremia spune:
Ce frumos ca va intalniti la Iasi atat de des.
Fac si eu o incercare. Azi nu pot ca merg pe la scoala si nu vreau sa incurc pe nimeni dar....
Fetele din zona (miky, alexutza, arwen, annais) si parca mandruta si iulenca spuneau ca ar putea sa se deplaseze, nu vreti sa ne intalnim vineri la un 4 in National? Mie mi-ar placea tare sa ne vedem.
Si acum ma duc in pat ca ma cam doare capul. si somn usor!
_
AMR 9 kg
Ruxita spune:
Merg si io la culcare ca nu mai sunt in stare de nimic, sunt mucius... scriu un plan de afaceri (primul meu plan de afaceri)... si maine merg la curs (evaluator proiecte)... ca fapt divers - pentru un post de evaluator proiecte m-am dus la un interviu cand eram insarcinata in luna a 8-a, evident nu l-am obtinut, dar mi l-am dorit si am zis ca nu vreau sa ratez asa simplu aceasta oportunitate prin nemanifestarea dorintei si abandonarea ideii... la mai putin de 6 luni, fara sa fac nimic, nici macar sa ma interesez sau sa vin cu initiativa, se organizeaza un curs de evaluator proiecte pentru prima data in Ro, imediat ce ocupatia de evaluator a fost introdusa in codul ocupatiilor... k, poveste lunga nu va mai obosesc cu ea - revin la ideea mea: doreste-ti ceva cu adevarat si Universul va conspira la implinirea dorintei tale, mai repede decat iti imaginez si cu mai putine eforturi... cu planul de afaceri e alta poveste, la fel de lunga si cu aceeasi morala la final... Asadar fetele, visati-va visele si lasati Universul sa conspire...
mamidepuiuti spune:
neata fetele
hai,ca e gata cafeluta
toate dormiti?
trezireaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
asa creste Alex
decenuela spune:
neatza fetili....siecsoase
cafelutza e fierbinteeeeeeeeeeeee
noi..o noapte ceva mai linistita, asta ca fac tot felul de combinatii, i-am dat cand s-a culcat biberon cu LM evident completare si pe la 1 cand s-a trez compl LP. apoi s-a trez la 4..si de la 4 a inceput obisnuita tzatzaiala.
ieri mi-a trimis mama pachet cu mere , morcov, pastarnac. am incercat suc de mere...mai incercam..nu i-a placut sau ma rog tre sa exersam gustul.
tuseste, are o tuse seaca. stiti ceva de asta? nu stiu ce sa fac, sa-l duc la dr de fam....care....ma abtin sau sa-l lasa asa pana marti. stiti vreun sirop care sa nu-i faca rau?
acum voi fi ceva mai linistita pana la licentza..ieri am mai avut pregatire si m-am dus am fc...du-te vino casa-scoala, dar na conteaza.
ieri m-am certat cu jiji mare."pune sucul de mar in biberon" io- ii dau cu linguritza..ca si asa va lua f putin...bla, bla....am pus in biberon..de parca avea alt gust..hm.
sa aveti o zi super..super..tre sa citesc din urma.
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...
mamidepuiuti spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nik0le Vorbesc de una singura pe aici... Macar sa va spun cate ceva, nu? De exemplu, azi iar a fost o zi fara urlete. Ma rog, aproape fara, Irina a plans nitel inainte de baie, dar de ordinul a cateva minute (putine). Asa ca nu se pune. Sper s-o tina. |
se pare ca sunteti pe drumul cel bun!
pupam fetele modelute
editez,ca am vazut ca si irina catalutzei a dormit singurica ,asa ca pupam doua irinutze
cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
asa creste Alex