Pufuleti de ianuarie-februarie 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 17
miremia spune:
cristies
Se merge la un preot hirotonisit in pediatrie sau la un pediatru cu rezidentiat in teologie.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 9 kg
cristies spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui myky791
ms rad de una singura p'aci mai mai sal trezesc pe strumf a si scz eu intelesesem ca ne dai o lista cu diversificarea de mancare la bb Mihaela mami mandra de baieti Andrei Gabriel(02.05.2005), Petru Catalin (15.01.2010) |
Lista si metoda mea de diversificare va fi mult diferita de ce vorbesc fetele din cauza fondului alergic. Astfel eu in primele doua luni voi incerca sa-i dau cate trei zile un singur aliment, sa vedem reactia si abia de la 8 luni sa ii fac meniuri si mese ca la carte. Practic el pana pe la 8 luni doar va "gusta" alimentele, nu va avea nicio masa inlocuita. Cele doua luni fiind iulie si august voi alege legume si fructe cat se va putea de bio pe care le voi alterna (trei zile fruct/trei zile leguma). Evident ca o sa vorbesc si cu doctorita sa vad daca trebuie ceva analize sau suplimente (eu stiu ca de la 6 luni rezerva de fier incepe sa se duca).
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia cristies Se merge la un preot hirotonisit in pediatrie sau la un pediatru cu rezidentiat in teologie. _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 9 kg |
Eu nu ma mai puteam opri din ras... cand am mai vazut ca mai si intreaba cineva "V-ati simtit bine facand pe desteptele?" si ca cineva a raspuns "DA!" a fost punctul culminant. Era sa-mi cada laptopul din brate.
mariucasara spune:
Dulcineea daca e o solutie eu nu am gasit-o. De satul e satul, ca nu vrea sa pape, daca ii fac bibe il arunc intreg, gaze nu are, de durut nu il doare nimic. Pur si simplu vrea gugulit in miez de noapte....
Mamica de Sara si Sebi
AMR 8.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui miremia cristies Se merge la un preot hirotonisit in pediatrie sau la un pediatru cu rezidentiat in teologie. _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 9 kg |
treci la scris ca altfel nu te iau maine in parc!
de Yannis
AMR 7 kile.... si nu vor sa plece singure
Beatrice1982 spune:
alexxutza cum e yannis?????????????
cristies pup ca ne impartasesti toate cele in leg cu diversificarea..........
Bea de Ivan, iubirea noastra!
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Poze
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui cristies Neata gagici! Am citit ce-ati scris dar bag intai lista pentru diversificare ca vad ca sunt active multe mamici la bb 2 si poate mai adauga/mai taie cate ceva. Echipamente: -suport pentru copil (poate fi scaun, scoica, carut, orice tine copilul la verticala si are o suprafata antipete) -castron si lingurita (obligatoriu, cica diversificarea se face musai cu lingurita, daca-i dai cu bibe e... frectie) -doua craticioare cu capac -razatoare de sticla si pasator (scula aia de cu gauri de la seturile de polonice) -blender -steamer -storcator de fructe -recipiente de stocare/tavite de gheata pentru portiile mici de inceput. Copil: -bavetici fara numar (de preferat de plastic) -servetele umede fara miros Mama: -carnetel si creion pentru notarea alimentelor introduse (sau macar a celor la care copilul nu reactioneaza bine) si a retetelor care par a fi preferate de bebe. -ar mai fi Rabdacol dupa reteta lui Cris.dogarel si un link cu timp dupa reteta lui Larisel. Acum: - blenderul si juicerul pot fi inlocuite cu oarecare succes cu razatoarea, pasatorul, furculita si un cutit. -pe langa ce e scris mai e nevoie de detergent cat mai soft pentru spalat toate ustensilele, o cratita mare pentru fierberea la nevoie a componentelor, o cutie ermetica in care sa incapa unul/doua borcanase+o lingurita+un fruct sau o leguma pentru mese ad-hoc. Feel free sa completati! _ Povestea unei . Cresc |
si acu din categoria mai catolica decat papa vine pediatra mea care spune urmatoarele:
sa cumpar razatoare de plastic/sticla si sa dau fructele pe razatoare (cand oi trece la dat pulpa de fruct) ptr ca blenterul sau alte scule de pasat au metal si metalul oxideaza mai repede fructele care fructe (mai ales marul) oricum , chiar si pe sticla rase, ele tot se oxideaza si tot ce ii fa cii dau imediat ...
si inca ceva "de vara" ca tot faceam io pe desteapta ca ii dau apa copilului afara ca nu domne nu dau ceai de ce sa dau ceai? ce are ceva?...ei ma credeam desteapta degeaba, pediatra a zis sa ii dau ceai Baby Calm (nu baby drink ptr ca are glucoza si noi deja avem falcute) ptr ca acest baby calm are o combinatie echilibrata de plante (gen si menta si musetel adik nici nu constipa nici nu e laxativ) ptr ca spre deosebire de apa, ceaiul are mai multe saruri minerale care saruri minerale fac f bine la deshidratare. si sa nu ii dau mult, 20-30 ml asa la caldura mare
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui Beatrice1982 alexxutza cum e yannis????????????? cristies pup ca ne impartasesti toate cele in leg cu diversificarea.......... Bea de Ivan, iubirea noastra! Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi! Poze |
multumim, bine
I-am pus un supozitor cu Paracetamol, la 20 de minute dupa supozitor a adormit si a dormit 3 ore, a transpirat lac desi era f despuiat si apoi s-a trezit cu o foame de lup (mancase la 9-30-10, descoperit febra la 11:30, adormit la 12 trezit la 3 si ceva...)
Acum are 36,6. Oricum am apucat sa masor si la 20 de min dupa supozitor, chiar inainte sa adoarma si deja era 37,9
de Yannis
ratusca_mica spune:
citat din mesajul lui cristies Ratusca, ma bucur ca vii cu vesti bune! Eu m-am ferit sa-ti zic de muci ca la noi e grozavia maxima cu scosul lor. A avut cateva zile si am zis ca nu-mi mai trebuie. Zi-mi si mie pls. cum se cheama gelul ala ca am auzit de efectele lui dar nu-i stiu numele. Nu stiu daca e fix acelasi, e ceva mentolat... Si tu ce muncesti de la 22? Maine vii acasa? Dai petrecere! _ Povestea unei . Cresc |
Da, chiar ne este mai bine, multumim!
Cu mucisorii e ciudat, pana acum nu am avut probleme cu scosul, insa cred eu ca este din cauza faptului ca nu simtea nici o ameliorare in urma procedurii, ca deh narile erau goale si din gat nu scoate batista!
De pe la 22 incolo prestez chestii mai grele, care nu functie in timpul zilei, gen deschis de fisiere, uitat prin ele, eventual compus de fisiere... distractia mea
Dau bairam vineri dar nu pt ca ma intorc (de-abia duminica) ci pt ca vine sotul!!!
Ia sa mai citesc, ca abia acum am intrat, a aparut lista?
Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)
AMR 6 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!
ratusca_mica spune:
citat din mesajul lui cristies Ratusca, ma bucur ca vii cu vesti bune! Eu m-am ferit sa-ti zic de muci ca la noi e grozavia maxima cu scosul lor. A avut cateva zile si am zis ca nu-mi mai trebuie. Zi-mi si mie pls. cum se cheama gelul ala ca am auzit de efectele lui dar nu-i stiu numele. Nu stiu daca e fix acelasi, e ceva mentolat... Si tu ce muncesti de la 22? Maine vii acasa? Dai petrecere! _ Povestea unei . Cresc |
A, pardon: gelul se numeste Pulmex Baby. partea proasta este ca nu se recomanda sub 6 luni, insa doctorul a zis ca peste 3 luni e OK. Oricum, daca citesti prospectul te sperii...
Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)
AMR 6 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!