Fulgusorii de nov.dec 2009 (74*)
Raspunsuri - Pagina 4
busymummy spune:
Camy, FELICITARI!!!! Noi de-abia ne luptam sa stam in funduletz... inca nu ne iese bine iar pe burtica plangem tare, asa ca nu-l vad prea curand de-a busilea. Dar el are si o intarziere de dezvoltare datorata prematuritatii... Se zice ca daca e nascut cu o luna mai devreme, practic acu face ce ar face un bb la termen la varsta de 5,5 luni.
Lady BRAVO! Mai ai un pic si scapi
A_drianada-mi daca vrei pe PM analizele... Sunt medic (dentist) - dar macar pot sa-ti zic daca e cazul sa te ingrijorezi sau nu....
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
busymummy spune:
Lady, BB are nevoie de lapte, iaurt si branzica grase, nu dietetice, deoarece ca orice organism in crestere, are nevoie si de proteine, si de carbohidrati, si de grasimi. Nu are de unde sa-si ia grasimi decat din lactate... Proteine din carne, ou si lactate, iar carbohidrati din cereale. Ei nu sunt la dieta Fara grasimi, poate face dereglari digestive si nu ia in greutate corespunzator. Laptele de mama, de ex. e mai gras decat formula....
My_Lady0091 spune:
am aparut..dar dispar imediat.is rupta de somn.azi noapte era ora 01.30 cand am adormit..astept sa posteze ady...
mah.dar roxyaly..unde umbla????am vazut ca a dansat pe melodia mea la nunta..."nemernica mica"...dupa ce ca imi furi numele, imi furi si melodia, ai?!?...glumesc, of course.....mai vino pe la noi..tiza mea..
lorelix...unde-i veselia ta de odinioara..prea "te-a cumintit" don'soara
magdaz-ina..tu nu ne-ai mai zis nik de voi de un veac
gabitza...ce fac mucosii??unde i-ai scos de 1 iunie...ce job aveai inainte sa devii mama/?ai ramas prin FIV..cati ani te-ai "luptat" sa ramai???
dienutze..ti-au trecut procesele de constiintza..asta inseamna sa fii mama,sa mai si gresesti..cate kg are belina ta?...se rostogoleste, gangureste..prinde jucarii cu mana..zi-ne de voi..tati va ajuta...unde va plimbati...cand iesiti pe afara..doarme in carutz..ii dai de papa in parc..sta in fund???
romanitzaaaaaa..unde ai fugit???
madalinaaaaaaaa....gata curatenia???
tiusca..eu tot vreau poze cu voi..macar una..nu te lasa inima..
EDIT>D-na doc..dar cat de grase? de exemplu branzica..grasine.cat la suta??
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
busymummy spune:
Eu ii dau iaurt si branzica de 3,5-4% grasime... Branzica ii dau crema de la Lacteea - ii place cel mai mult sau Quark de 3,5%.
A_driana spune:
lady mummy va trimit pe PM...sa nu incarc aici...
lady esti mortala..i-auzi...,sa dorm si eu linistita'
5 minute te mai retin pana le scriu, apoi poti merge linistita la somn
A_driana , de minunea mea David-Andrei
busymummy spune:
Sa nu va imaginati acu' ca tre sa pape smantana
sunshine2009 spune:
Ma bucur fetelor ca informatiile pe care le-am postat vi se par interesante si utile. Asta era si ideea la ele,nici decum sa jigneasca intr-un fel sau altul pe vreuna dintre voi!
Nici aici nu sunt foarte raspandite aceste info si cu siguranta nu sunt litera de lege! De cand am descoperit cartea asta insa sunt um pic mai lejera cand observ anumite schimbari in comportamentul copilului meu, parca nu mai am panica aia ca nu stiu ce se intampla. E asa cum este, este normal, si ceilalti copii au asa ceva..si ..trece. Ce sa zic, nesiguranta de mama la primul copil!
Si la noi recunosc doar unele manisfestari de la ele. Cel mai mult ne-a afectat la somn, inainte mi-a dormit BB si 10 ore pe noapte fara sa se trezeasca, de vreo 3 zile imi vine la 2-3 ore...va puteti deci imagina cam cum imi arata sanii acuma...Ma consoleaza gandul ca jumate din perioada a trecut.
@ Lady: felicitari pentru examen, ma mir cum reusesti cu un jr sa mai faci si asa ceva!
Nici Filip nu a vrut sa bea apa sau ceai, e adevarat ca nici nu m-am straduit prea tare cand mi-a zis pediatrul ca daca si asa vreau si pot sa-l alaptez, sa o fac pana la 6 luni exclusiv. Doar cand vrem sa trecem pe solide, sa am grija sa ia sufiente lichide pe langa.
A reusit sa-mi ia biberonul, numai cu lapticul meu, schimband tetina de la Avent cu una plata de la Nuk, se pare ca a fost totusi prea tare materialul din care e facut cel de la Avent.
@Laura: deci rotesti sticla
Cred ca facutul de otite mai usor vine mai degraba de la faptul ca bautul din sticluta e un pic mai usor decat suptul la mama, si din cauza asta muschii maxilarului nu sunt atat de bine antrenati.
Juniorul nostru este tinut in brate, care dinte parinti sau copii nu se bucura de asta, recunosc, m-ar durea sufletul sa-l ignor daca plange. Dar sa sti ca se cere si jos, pe paturita lui cu jucarii. Pana la o ora, in functie de cat este de odihnit se joaca singur, in sensul ca nu se cere in brate. Evident ca trebuie sa ma duc la el, sa-i mai vorbesc, sa ma stie in apropiere.
In perioada asta insa extrem, e "ca scaiul de oaie"
Cat despre reguli: ma bucur sa le pot da mai departe, dar nu sunt ale mele,sunt recomandari de medici nemti!
My_Lady0091 spune:
deci avem asa...
-1 PR..
-1 DOC
-1 GABOR(IO)
-1 LABORANT FARMACIST
-1 LUCRATOR IN COMERT..NUSH CUM SE ZICE(SCUZE LORE...SI SELGROS)
...restul..ce meserii ati avut inainte de cea de mama??
ronyyyyyyyy..unde esti???ce face bebe???
pirelia..gata ai intrat si ai postat un pic..mai zi-ne de voi...cum se descurca mama ta cu bebe..tu unde lucrezi acum???
eu is singura acasa.ma duc sa imi iau somn...nu inainte de a le multumi celor doua noi venite (bineeee..cryss..nu mai e asa nou venita)ca au postat la subiectul meu de la femeia initim/transformarile corpului mamei dupa nastere
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
busymummy spune:
Sorry.. nu era activat... de bleaga ce sunt