Fulgusorii de nov.dec 2009 (74*)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cryss_oana

Nu,vezi tu eu cand am vazut asa ii dadeam san de 2 ori pe zi si de restul formula,dar soacra-mea,citez:"Nuuu,nu-i mai da san ca ala e lapte stricat"

Andreas-Georgian,comoara mea!!http://community.webshots.com/user/OanaAndreas?vhost=community

imi place expresia ei, dar auzi soacrata are laborator medical acasa,de ti-a facut analiza de lapte tie si de sange la BB sa vada ce-i lipseste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Va multumesc fetelor pentru raspunsuri,pacat ca nu v-am "cunoscut" la momentul respectiv.Sunshine,nu are,dar si ea stie de la soacra ei,considerand ca are dreptate intru totul in ceea ce priveste cresterea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

cryss, de belea soacrata...as da-o de pereti acuma...n-ai stiut, asta este......dar oricum 5 luni a fost, te poti consola cu asta...la urmatorul vei sti...nu mai fi suparata

am analizele, multe sunt mici ...si una prea mare........dar nu stiu ce sunt

revin diseara,

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Tiusca, eu inca nu am inceput sa-i dau branzica. De fapt, nu i-am dat nici iaurt pana acum. Voi incerca foarte curand.
Poze cu micul calusar?

A_driana, desigur ca tu, ca mama, iti cunosti cel mai bine copilul si stii/simti corect ce si cand are el nevoie. Oricum, informatiile de pe net si din carti sunt doar orientative- eu cel putin asa le privesc.

Cami, puiul tau se dezvolta bine. El a inceput diversificarea mai devreme de 6 luni, stomacelul lui deja s-a obisnuit cu mai multe tipuri de solide, probabil deja isi arata preferintele la mancare. Daca el cere si arata ca vrea mai mult laptic, inseamna ca de asta are organismul lui nevoie. Dar se poate ca in anumite zile el sa nu vrea lapte, ci ceva mai consistent. Bine si asa! Daca in mare primeste suficient laptic, dar in plus papa bine si solidele, un punct in plus pentru voi! Flavius si instictul tau iti vor spune ce trebuie sa faci.

Busymummy, eu am inceput de mai bine de o saptamana sa-i dau Sophiei dimineata fulgi de ovaz (oatmeal) amestecati cu pasta de fructe. Am citit pe site-ul meu preferat -wholesomebaby- cum ca ovazul in sine nu ar contine gluten, dar ca poate fi contaminat de la alte cereale pentru ca se proceseaza in aceleasi fabrici. Tot acolo zicea ca daca exista un antecedent in familie de boli celiace, e recomandat sa intrebi medicul pediatru inainte sa-i introduce copilului ovaz. Eu am gasit ovaz organic, fara zahar sau alti aditivi, dar pe cutie scrie ca “poate contine urme de grau”.
Pe de alta parte, ovazul contine fibre, calciu, proteine, vitamine si minerale. Bine, oricum scopul prezentezent e sa o obisnuiesc cu gustul lor, ca sa le accepte si manance si cand va fi mai marisoara; nu pot decat sa ma bucut cand vad ca ii plac.
In teorie, fulgii de ovaz s-ar putea da la bebei incepand cu 4 luni. 6 luni cred ca e suficient de prudent pentru noi, care nu ne stim cu antecedente.
Ca si tine, si eu i-am luat Sophiei mancarica la borcanele. In casa i-am facut pana acum mar si legume cu carnita. Pe masura ce va manca mai mult, cand trecem la alimente in bucatele, si mai ales cand o sa fie mai multe vegetale in sezon, mai mult ca sigur ca-i voi prelua eu prepararea.

Dineutze, multumesc ca m-ai luminat. Pe cuvant ca nu m-am gandit ca sticla se poate roti orizontal…phuuiii.. am zis bine ca-s obosita!

Sunshine, multumesc pentru informatii. Sa o iau pe rand: despre alimentarea cu biberon mai intai. Sophia bea aproape numai lapte praf ziua, dar noaptea sanul e baza. Apropo de prepararea formulei, eu am incalcat aproape toate regulile pomenite de tine, daaaar am hranit-o mereu in pozitie cat mai ridicata (asta de cand am citit ca bebeii hraniti la biberon fac usor otite, laticul avand o oarece vina), evident ca am ajutat-o sa scoata gazulitele din stomacel dupa mese, si prin alegerea ei, mereu a avut mese mai mici dar dese. Partea buna e ca nu prea a avut colici niciodata. Hehehe, cand i-am pregatit biberonul putin mai devreme m-am trezit ca-l rotesc in loc sa-l scutur ca de obicei…

Revin indata, ca trebuie sa-mi hranesc copilul- masa de dimineata e ovaz cu piureut de piersica (si vitamina D).

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Camy, ce mancarica buna ai facut pentru Flavius. Nu e de mirare ca i-a placut!

Hai sa ma bag si aici cu ceva informatii citite, evident.
Desi pestele e pe lista primelor 8 cele mai alergene alimente, alergia la peste apare mai degraba la adulti decat la copiii mici. Chiar daca nu exista antecedente in familie, anumite soiuri de peste sunt recomandate sa doe ocolite din cauza continutului mare in mercur.
Daca nu exista istorie de alergii in familie, poti servi copilului peste la cateva luni dupa ce s-a inceput diversificarea, cand deja mananca bine alimentele solide.
Un studiu publicat arata ca bebelusii care au fost hraniti cu peste inainte de varsta de 9 luni au un risc mai mic de a face eczeme. In anumite tari bebeii sunt hraniti cu peste inaintea altor tipuri de carne, si mananca mai mult peste decat pui, porc sau vita,
Cand introduci pestele, ai grija sa fie bine patruns si nu uita ca trebuie curatat cu foarte mare atentie de oase.
Articolul de mai sus l-am gasit pe http://babyparenting.about.com/od/startingsolids/f/startingfish.htm

Sunshine, am identificat multe manifestari care i se potrivesc Sophiei:

- Tipa mai repede decat suntem obisnuite … da, mai repede, mai des, mai tare
- Sunt nemultumiti … da, si nu. Ar putea fi mult mai rau. Sophia cred ca e un copil extraordinar de bun din punctul asta de vedere
- Cei care de obicei sunt foarte vioi si siguri pe ei, dintr-o data nu mai resista asa de mult … nu e cazul. Sa rezist eu cat rezista ea!
- De obicei tipa mai putin cand sunt la mami in brate sau cand mami se joaca cu ei … asta da, dar, nu asta vor toti?
- Doarme mai putin, de-abia pot fi dusi la culcare, se trezesc mai devreme dimineata, unii chiar nu mai vor deloc sa doarma peste zi, se rotesc intr-una in pat, chiar si in somn … DA! Doarme inca ziua, dar adoarme mai tarziu noaptea, se trezeste mai devreme, se agita si roteste mai mult, inclusiv in somn
- Nu suporta sa fie vazuti, si sa se vorbeasca cu ei de catre straini, sa fie luati in brate de catre ei … oarecum, da. Sophia era mai ok sa interactioneze cu personae straine acum cateva saptamani. De curand am observat ca e mai precauta inainte sa zambeasca la necunoscuti, dar nu pot spune ca “nu suporta”
- Doresc foarte multa atentie din partea parintilor … DAAA! Dar din nou: nu asta vor toti?
- Nu suporta sa se dezlipeasca de mami, fie sus in brate, fie in poala, fie pe bratul ei… DAAA!
- Fetitele de obicei vor ca mami sa se joace mult cu ele, baieteii de obicei vor sa fie carati sa descopere din jurul lor… Sophia vrea si sa ne jucam noi cu ea, dar ii si cand e plimbata si poate sa exploreze
- Mananca mai rau, indiferent de modul de hrana, se arata neinteresati de hrana… Nu! Dar mananca bine in continuare, doar ca mai putin si mai des comparat cu sora ei mai mare la aceeasi varsta.
- Unii nu mai scot sunetele „vorbaria“ de bb… ba e destul de ”vorbareata” cand e multumita
- Unii nu suporta sa fie schimbat scutecul… Nu! Nu suporta scutec murder/ud
- Isi doreste tot mai des jucaria preferata… Curiozitatea o face sa studieze minute in sir in tacere o jucarie noua.
- Se misca mai putin… Nu. Asa cum am spus e mai agitate si se suceste/roteste tot timpul, treaza sau in somn
- Isi sug manutele mai des… Da

La aprox 26 de saptamani se observa ca BB are o noua capacitate si anume reuseste sa vada distantele din jurul lui, dintre persone sau obiecte. BB devine constient ca, ed exemplu jucaria pe care o doreste este pe un raft la care el nu ajunge. In aceasta perioada BB are senzatia ca atunci cand mami iese din camera, dispare in neant. BB care reusesc sa se tarasca la aceasta varsta si se tin dupa mami, devin constienti ca nu reusesc sa tina pasul dupa ea.
Jocurile preferate in aceasta perioada sunt “de-ascunsa” de toate felurile ( bb se ascunde, mami, jucaria,)”cititul” de carti la mami in poala, Jocurile de cantat si miscare, Zburatorul prin camera pe mana unuia din parinti, cutii de tot felul goale, care au ceva ascnuns in ele, “lasatul sa cada”, inotul, mangaiatul de animale, caseta cu muzica, cuburi de construit, jucariile pentru baie de umplut si turnat, , masinute la care se invart rotile sau se deschid usile, animale care scot sunete, telefon sau pian (de jucarie!)
La capitolul mancare B descopera ca unele mancaruri sunt mai gustoase ca si altele. Si incepe evident sa-si arate preferintele. Refuza sa manance. Iar mamicile se intreaba daca copilul se hgraneste sufficient. Nu fugiti toata ziua cu mancarea dupa el, pentru ca devine o mica “lupta”. Oricum, si daca intra mancaer in gura, nu poti sa oblige sa inghita. Mai bine puneti doua bucatele de hrana pe o farfurie, a fi curios sa o ia si sa o „motroseasca“ intre degetele iar in timpul asta de obicei se mai lasa hranit. Cateodata functioneaza si pusul unei oglinzi in fata lui.
Sunt pur si simplu nerabdatori in toate: cat mai repede sa scape de masa, cat mai repede la jucaria care o vor, samd.…. Da, si mie mi s-a parut ca apreciaza mai bine distantele. Cand vrea ceva la care nu ajunge e destul de expresiva sis tie sa “ceara” sa fie luata in brate si dusa aproape de obiectul pe care il doreste. Seara plange cand ies din dormitor dar tace cand intru, asta desi ne jucam mai demult de-a ascunselea si-i place. Preferinte la mancare sties a si le arate mai demult. Dar interesant, desi e agitate si mai galagioasa decat de obicei, e totusi foarte rabdatoare (stiu ce vorbesc, Diana nu a fost nici ca bebel rabdatoare, si nu e nici acum).

In concluzie, interesante informatiile! Inteleg ca fiecare perioada in crestere are oarecum motive diferite pentru care copilul e mai agitat. Si daca la lista de mai sus adaugam agitatiile de la dureri de burtica, iesit dintii, posibile raceli, etc… realizam ca au toate motivele sa fie galagiosi, sa vrea mai multa atentie, mai mult luat in brate, mai mult mangaiat, si mai multa dragoste. E greu sa cresti mare!

Trimit asta si revin.

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

'na "sara"...
am trecut de o restanta.mai am una.am luat 9,50..s-a mirat si supervisorul de nota mea mare..si recunosc ca doar am citit..dar de data asta exact ce trebuia...(multumesc unui inger numit RLK)...sambata dau ultima restanta..DD ajuta..ca e materia cea mai grea din anul IV..si apoi intru in licenta...
eu is chiauna..sa vad...am citit in diagonala..incerc sa raspund..din ce mai tin minte..
fii-mea manca lapte pe zi cam 220X 4 ori pe zi..acum de cand e mataita mananca cam 180X4...
eu fructe i-am dat doar mere, pere, banane..(nu a facut nicio alergie)..compot nu i-am, dat la sfatul pediatrei..deoarece compoturile contin zahar.. azi am cautat ananas..dar nu am gasit...a..si am incercat zilele astea pepene galben si piersici...ultimele nu i-au placut...
am schimbat si supa de radacinoase si am facut o supa asa...cateva felii de dovlecel, cateva felii de cartof, broccoli, ardei gras, leustean verde, loboda, patrunjel..si carnita de pui..le-am "blenduit". am adaugat un strop de ulei..si parca le-a papat mai bine..
camy te felicit pentru "mersul in patru labe"(sau de-a busilea)
busymmumy...ce flacau curajos ai tu acolo..
ady..nu te impacienta..iti "citeste" maine medicul analizele lui davi
lauriciu.ce grasuna frumoasa ai..mi-a placut enorm caruselul..ce pacat ca in RO nu gasesti asa ceva..eu am cumparat unul.am dat o groaza de bani..si s-a rupt filetul care il atasa de patutz..plastic de joasa spetza...si DI..ce fel de scoala urmeaza..una speciala, nu?
cryss..nu te impacienta cu sanul...si eu am facut aceeasi greseala..si eu regret..dar e tarziu..trebuia sa fi luptam mai mult
sun...asa-i.daca eram pe aici..te interogam imediat..face parte din meserie..ai postat niste lucruri ffffff..interesante..si multe mi-au raspuns la unele intrebari..ca de exemplu de ce voia fii-mea doar in brate in seara asta..si unde o puneam plangea de rupea
in legatura cu apa..eu ii dau Rebeccai apa incepand cu luna a 5...dar nu prea vrea..nici ceai nu prea vrea..mai mult o oblig cu linguritza..si noaptea o mai pacalesc..cu bibe..
maine o sa incerc sa ii fac...orez cu carne...brocoli...si morcov..sa vad...
camy are dreptate.aici nimeni nu sare la gatul nimanui.ca "vaaaaaaaaaaai fata..ce ai facut????????? " etc...fiecare mama isi creste puiul cu crede ea ca e mai bine pentru el..eu daca i-am dat de la 6 luni Rebeccai..si inainte cu 2-3 zile ..cate o lingura-2 de iaurt.desi se da dupa 6 luni jumate..sau dupa 7 conform altor pareri, nu cred ca am comis vro crima...deci...instinctul de mama primeaza...alaturi de informatiile de specialitate...si trucurile care le invatam una de la alta..experientele prin care trecem...
mai treg o citire sa vad ce am omis..si revin

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

lady, daca ar fi citite maine de pediatra ar fi super...dar suntem programati abia in 9 ...pana atunci imi rod unghiile...

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Si mie imi lipsesc Lady si poeziile de dimineata. Dar o inteleg ca vrea sa scape de examene si de licenta cu bine!
Ba eu am avut vremuri si mai bune, cand nu dormeam noptile ca sa termin cate o carte. Recunosc ca poezia nu era genul meu preferat, pe atunci le citeam de nevoie (scoala, bat-o vina). Insa cand le recitesc puse de Lady, imi aduc aminte de perioade frumoase din trecut…

Camy, FELICITARI pentru mersul de-a busilea al lui Flavius!!! Baiat mare, ce sa mai. Vezi ca acusi iti aduce o domnisoara acasa #61514;

Cryss, nu fi suparata, tu ai facut la momentul respectiv ce ai crezut ca e mai bine pentru puiul tau. Iar data viitoare vei sti mai bine cum sa procedezi.

Allexa, bravo tie ca ai luptat ca sa alaptezi exclusiv.

Eu am hranit mixt ambele fete, dar pe cuvant ca nu simt absolut nici o vinovatie. Sunt multumita, recunoscatoare si fericita ca am alaptat atat cat am putut sa o fac. Decat sa ma necajesc ca nu am alaptat exclusiv sau mai mult ca durata, prefer sa ma bucur de fetele mele si de fiecare etapa din viata lor (oricum, in viata sunt motive mult mai serioase care sa ne faca sa fim necajite).

Mergi la inceput

Yupiii, a aparut Lady (pana ma mosmondesc eu sa scriu cateva randuri...): felictari pentru rezultatul de azi! Tin pumnii si mai departe.

Diana merge la scoala normala, de cartier. Scoala era din start accesibila pentru carut, ei au mai facut insa cateva adaptari la camera de prim ajutor asa incat sa o poata schimba pe Diana in pauza de pranz. Fata mea e intotdeuna insotita la scoala de o asistenta medicala din comunitate si de o lucratoare sociala din partea scoalii. Ele o ajuta cu parte medicala si de miscare. Temele, exercitiile din clasa, ba chiar si desene, Diana le poate face la calculator, cu mouse-ul controlat de gurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

revin si poeziile de "buna dimi cucoane somnorose"...sa treaca restantza..de sambata..ca la licenta o face eu ceva....eu scriu poezie si proza...de asta postez..de dragul artei...
lucy..felicitari pentru finutz...ce fain..esti "cumatra" acu..."cumatra lucy...
alexxa..sambata e ultimul ex..adica restanta..si in iulie licenta..felicitari pentru serbarea frumoasa..si voinicelul tau..cum mai merge bicla??
ady..mai ce e cu rosu acolo..ca asta te nelinisteste pe tine..eu am facut "enspe" mii de analize..poseaza..si iti raspunde mama imediat..sa stiu ca dormi linistita
busymummy..de ce trebuie dat iaurt geas la bebe si nu dietetic?? si branzica de care trebuie data..grasa?...
camy..am auzit si eu cu Danone asta..o mie de variante.eu am cupmarat Beccai iaurt de la Tnuva..simplu.si te-am vazut la tv...in negru si cu ochii in lacrimi..asteptam sa apari la tv...cu zambetul pe buze...pentru ca ai un bebe minunat aici pe pamant..si ar trebui sa fii toata un zambet...caci cred cu tarie ca tu esti NOUA NOASTRA XENA...FORUMISTA RAZBOINICA(si in realitate)
cereale cu gluten..nu i-am dat pana acum..am luat de la milupa..bio..cu 3 si 7 cereale..de la humana.de fructe...si de la Nestle tot de fructe..biscuiti nu i-am luat...ca nu-s cu se prepara..ii mananca asa...ii molfaie?!?intrebare de om cazut de pe luna

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput