ce metode de a economisi ati mai gasit pe timp de
Raspunsuri - Pagina 3
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena dati-mi idei de castigat bani la domiciliu fara avon si oriflame,am incercat cateva metode numai stiu de unde sa stai sincer ma apuk groaza |
Daca nu ai o meserie care poate fi facuta de acasa (arhitect, contabil -dar cu oameni angajati pentru alergatura, traducator), atunci nu ai sanse sa faci mare lucru, din pacate. Poti sa deschizi un magazin online (dar si asta cere iesit din casa), poti sa ai grija de copilul cuiva, depinde foarte mult de ce iti place si ce stii sa faci.
danutz spune:
Intr-o perioada crancena din viata mea din pct. de vedere financiar, eu una am dat meditatii la niste copii.
Aveam 2 copii care erau in clasa a 8-a, si faceam cu ei la matematica, iar pe unul din ei il meditam si la franceza. Meditatiile le facem dupa ce ma intorceam de la serviciu si sambata si-mi asigurau niste bani suplimentari care imi acopereau golurile.
.
Acum cu criza, am redus cheltuielile saptamanale atat cat am putut, la concediu nu renuntam dar anul asta o sa mergem intr-o destinatie mai ieftina.
Am redus cheltuielile si cu politele de asigurare, am schimbat asiguratorul iar la politele de pensie am renuntat la actualizarea cu inflatia, pt anul asta.
Am schimbat abonamentul la TV/Cablu/internet/Telefonie cu unul mult mai ieftin, am renuntat in mare parte sa ne mai deplasam cu masina personala, ne-am facut amandoi abonamente la metrou.
Nu am renuntat insa la gradinita privata a copilului si incercam sa nu renuntam la ea nici la anul...
CorinaDani spune:
alina, nu ne-ai spus la ce anume te pricepi, daca ai o calificare, daca ai un talent sau alte abilitati tehnice
insa iti mai pot propune : intereseaza-te daca poti intra intr-o echipa de consultanti financiari de la banci; acestia sunt colaboratori, persoane fizice autorizate, au munca de teren, se ocupa cu promovarea si vinderea anumitor produse ale bancii respective (card debit, card credit, etc.)
sau, pentru ca tot ai calculator, te poti interesa sa afli cum poti incheia asigurari (RCA, Casco, etc.) sau pensii private
mai poti merge pe varianta de a ingriji acasa la tine un copilas de-o seama cu fetita ta
daca ai timp, atunci cand iesi cu printesa la plimbare, poti plimba si animalul de companie al cuiva (catelus de talie mica)
asa cum au mai spus si fetele, poti da meditatii sau poti ajuta la efectuarea lectiilor si spuravegherea acestuia, pentru un scolar, dupe terminarea orelor (insa mai e putin si intra in vacanta toti elevii)
si, foarte important, fii atenta cu sanatatea ta si a celor din familie, ai grija sa ramaneti sanatosi cat mai mult timp posibil, deoarece orice imbolnavire presupune cheltuieli suplimentare, pe langa suferinta/disconfortul produs de boala/afectiunea respectiva
si, nu in ultimul rand, ar trebui sa iei in calcul si posibila varianta de a te muta la tara, in imediata apropiere de orasul in care locuiesti acum - insa varianta asta e valabila daca esti proprietara casei in care stai, pentru a putea s-o vinzi, sa cumperi o casuta/gospodarie ieftina la tara si sa-ti mai ramana ceva banuti
sau, mai poti cauta in rubricile de mica publicitate, sunt anunturi de genul "avem nevoie de familie pentru ingrijirea unei locuinte de vancata/la tara, nu solicitam chirie, familia se va ocupa de ingrijirea gospodariei"
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
alina_satena spune:
multumesc ptr sfaturi ma pricep cat de kt la engleza la istorie fff bine nu vreau sa ma bag cu casco carduri de debit si credit tec si la tara nu ma pot muta
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_satena multumesc ptr sfaturi ma pricep cat de kt la engleza la istorie fff bine nu vreau sa ma bag cu casco carduri de debit si credit tec si la tara nu ma pot muta |
in baragan cumperi o casa de chirpici ieftin si apoi de restul banilor te mecanizezi. in 5 ani om te faci cu citeva ha
paulina85 spune:
Eu dadeam foarte multi bani pe haine si multe erau degeaba ca nu le prea purtam dar le cumparam doar pentru ca imi placeau, le bagam in dulap si uitam de ele. M-am dezobisnuit cu greu de obiceiul asta. Deci am scapat tinand hainele afara din dulap, ca sa le vad.
ilenutza spune:
Inainte de a cumpara ceva, orice ma gandesc: " pot sa traiesc fara obiectul acesta?"in 90 la suta din cazuri raspunsul este da.Si pe topicul pt copii mei se plang mamicile de lipsuri si neajunsuri.In provincie situatia este ffff diferita de cea din bucuresti, unde cat de cat mai sunt bani.
Cand am terminat facultatea am facut si eu meditatii la engleza cu 3 copii si se cunosteau banutii la bugetul meu, i-am gasit prin anunt la ziar,
Ile, mami de Victor si Andrei
www.flickr.com/photos/9510942@N05/show/with/4310431289/" target="_blank">POZE MARE 2010