Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 3
mamutz spune:
Dublul test serveste la detectarea unei proteine si a unui hormon in sangele tau si are un rol pur statistic, valoarea sa nu pune diagnosticul de sindrom Down.Rezultatul este corelat cu un tabel de valori care te incadreraza intr-un anumit risc.Valoarea pliului nucal [ translucenta ] impreuna cu dublul test si valorile triplului test [ =dublul test + valoarea estriolului ] toate astea contribuie la calcularea riscului de a avea sdr. Down, sau spina bifida, sau trisomia 18 etc..Aceste teste nu sunt de siguranta, au rol orientativ, statistic.Sunt mai relevante pentru femeile peste 35 de ani.
Finuta mea a fost baiat cu malformatii pana cand s-a nascut si SURPRIZA era o fetita sanatoasa tun si frumoasa, a avut nota 10. Si ce au mai tinut-o saraca mamaica prin spital si a plans cat pt 10 vieti. Mergem inainte si ne rugam sa fie totul bine. Si cum o vrea Dumnezeu cu fiecare.
Pe de alta parte prietena mea a nascut prematur un bb asta vara si a murit pt ca nu avea plamanii dezvoltati si au existat niste probleme insa nu i s-a facut niciun test pe sarcina. Acum trebuie sa nasca din nou si i-au facut toate testele , toate bune din fericire. Daca ne stresam cu toate analizele astea inebunim pana la final. Da poti???

9+
LunaNoua spune:
Ioana, Alexa muuuuah
Ganditi exact ca mine, dar eu nu am avut curajul sa o spun, ca sa nu fiu considerata o ciudata
Exact din aceast motiv eu nici nu ma gandesc sa fac nu stiu ce teste. Pe langa faptul ca sunt scumpe, si oricum nu as avea bani pentru ele, este posibil sa iasa prost, chiar daca copilul nu are absolut nimic. In momentul acela medicul te pune in situatia sa alegi daca faci avort sau nu. Eu nu as putea alege nici in vecii vecilor sa fac avort, deci, prin urmare, oricum as face acele teste degeaba. Si chiar daca ar iesi ca rezultat un risc foarte mic, si nu ti se recomanda avort, tot duci toata sarcina cu acea frica groaznica de a avea un bebe cu probleme, si poate chiar cu mana ta ii creezi acele probleme. Gandirea pozitiva face mult mai mult bine. Ecografele si ceva teste de sange, care sa depisteze eventualele carente corectabile, sunt singurele investigatii cu care sunt de acord.
Eu am fost in caz in care copilul s-a dezvoltat foarte bine in conditiile in care eu aveam preclamsie. De obicei, copilasii in aceste conditii sunt subdezvoltati, si "chinuiti" ca sa zic asa. Chiar medicul meu era foarte uimit cum de copilasul meu era cu mult mai bine dezvoltat decat varsta lui. Mi-a spus ca nu a mai vazut asa caz, in care mama sa fie cu preclamsie si copilasul perfect dezvoltat, chiar cu o luna mai mare. Daria s-a nascut la 35 de saptamani complet dezvoltata, la 3,800 kg. A fost dusa la sectia de prematuri conform saptamanilor la care s-a nascut, dar era de doua ori mai mare decat ceilalti copilasi. Cand am fost diagnosticata, mi s-a spus ca exista riscul de deces, lucru pe care efectiv am refuzat sa il cred. Am STIUT cu foarte mare convingere ca bebelusul meu va fi perfect sanatos, m-am rugat mereu pentru asta, si exact asa a fost. Gandurile si sentimentele mamei, alaturi de credinta ei, sunt elemente extrem de importante in dezvoltarea copilasului. Se pot realiza minuni cu adevarat ! Si chiar se realizeaza, doar ca de majoritatea nu ne prea dam noi seama...
burticutza 7 [hipi]
made in Brasov
LunaNoua spune:
Mamutz, ce poveste frumoasa. Saraca mamica, imi inchipui ce a fost in sufletelul ei, dar uite ce minune a realizat !!! Ma bucur atat de mult sa aflu de asemenea cazuri care se termina cu bine ... 
burticutza 7 [hipi]
made in Brasov
inaioana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LunaNoua eu nu am avut curajul sa o spun, ca sa nu fiu considerata o ciudata |
De ce? E foarte distractiv sa fii considerata ciudata, crede-ma, eu am multa experienta cu asta.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
Carmen_Marieta spune:
Alexa am tinut minte ca te-am intrebat in 2008 despre dansul, mi-ai raspuns.. ma pot lauda ca inca mai am memoria buna?
Acum tot cu dansul nasti? Poate ne dam intalnire la maternitate ![]()
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
AlexaM spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Carmen_Marieta Alexa am tinut minte ca te-am intrebat in 2008 despre dansul, mi-ai raspuns.. ma pot lauda ca inca mai am memoria buna? ![]() Acum tot cu dansul nasti? Poate ne dam intalnire la maternitate Poze .. Stefanel cel mititel este un nazdravanel... |
Ai o memorie excelenta...eu uitasem complet!...
Da, cred ca tot acolo voi merge si tot cu el voi naste. tu cu el ai nascut pana la urma?
Ar fi ceva sa ne nimerim in aceeas perioada in maternitate
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
7+
Adhnana spune:
buna
Am fost la eco si am vazut inimioarele 
. Sunt tare fericita ce este bine pana acum. Sunt cu 2-3 zile mai mici, dar doctorita a zis ca e bine.
Cu cine faceti morfofetalele? Eu am abonament la Medlife si mi s-a recomandat Dr. Andreea Muntean. La prima sarcina am fost la Dr. Iosup. La Herghelegiu si Pop nu mai e loc pana in octombrie
pup
Adhnana
lui Alexandru-Bogdan (8.10.2007) si
6+
bebelu86 spune:
eu merg la medicu meu si face tot
mi-a zis de la inceput k nu ma trimite la alti medici sa fac DT si TT.
decat la analize de sange si secretie merg la medlife.
in rest el face tot.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 9+
bebelu86 spune:
felicitari pt inimioare
ma bucur k totu e ok.
sa-ti traiasca si sa creasca mari si sanatoase. 

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 9+