Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 2
kitzy spune:
Mamaaaaaaa da ce ritm aveti la scris, ca n-apuc sa va citesc numa pe sarite ![]()
Felicitari noilor venite, vad ca se inmultesc burticile pe aici, ce bine 
Am vazut ca s-a discutat de crema antivergeturi, eu am folosit crema antivergeturi de la Asla Vital pe baza de argila, a fost vreo 25 de lei tubul de 200 ml si pe unde m-am dat, adica numa pe burta, n-am avut nici cea mai fina vergetura si am avut un burtoi mare de tot, insa pe solduri nu m-am dat ai acolo am facut vergeturi. Nu merita sa aruncat galeti cu bani pe creme scumpe, eu crema asta o recomand cu cea mai mare caldura.
Acuma mi-am terminat si eu ciorbita de fasole boabe cu ciolan afumat, da avand in vedere ca mi greata, nu ma pot apropia inca de ea da si cand o sa pot, bag si niste ceapa la ea 
Noroc ca mai am pauze fara greata cand pot sa pap, sa beau apa, sa ma joc cu Diana si sa ma simt bine ![]()
Dupa ce se trezeste dau o fuga la dr de familie sa-mi dea reteta de Clexane, si sa merg la farmacie sa dau comanda ca la farmacia de langa mine numai pe comanda aduc. Sunt curioasa totusi cu cat imi compenseaza ca dr de fam a zis ca astia de casa de asigurari tot schimba legile si trebuie sa se intereseze.
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de
Diana (24.04.2008) si
8+
Irinukaaa spune:
Stiu ca si la mine a zis ceva de sindrom Down, pliu nu stiu de care, ca se masoara pielea din spatele gatului... si ca se face cam in S13. Eu credeam ca e amniocenteza aia despre care am citit mai multe si nu-mi place deloc cum suna. Si a zis ca nu, asta e ceva analiza de sange si ca dc nu iese ok se face amniocenteza. Ca nu e obligatoriu de facut, mai ales la astia tineri ca noi si ca e o statistica.
9+
Shhhht! Cresc...
Carmen_Marieta spune:
Fetele data nasterii mele e 15.01.1977, iar Stefan s-a nascut pe 21.01.2009.
Multumesc pentru primire.
bebelusi am venit mai tarziu, aici, din cauza job-ului, azi sunt activa ca "nu e pisica acasa".![]()
Eu am facut DT si la prima sarcina, acum majoritatea medicilor il recomanda. Echo de trimestrul I fac dupa 10 iulie, si atunci fac si DT.
AlexaM ai nascut cumva cu Dr.Cristescu?
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
AlexaM spune:
Fetelor testele pentru SD(DT, TT si amnioceteza) se fac doar dupa ce te-ai gandit ce vei face in cazul in care esti sigura ca este SD: pastrezi copilul sau nu? Ca daca oricum il pastrezi, nu mai are sens sa faci testele decat daca vrei sa fii pregatita. Asa ca inainte sa aruncati cu banii, ganditi-va ce veti face. Eu aveam 28 de ani la prima sarcina si dr mea mi-a spus ca e la latitudinea mea daca fac DT sau nu. Ea il recomanda dupa 30 de ani.
ecografiile insa e bine sa le faci la timpul lor pentru ca sunt unele probleme care pot fi corectate inainte de nastere si atunci e pacat sa nu stii si sa nu faci nimic. Plus ca se pot descoperii lucruri care sa te ajute cu nasterea, sa te decizi cum va fi natura sau cezariana etc.
Si nu e obligatoriu sa faci 3D sau 4D ca masuratorile se fac tot in 2D de catre dr. 3D si 4D sunt mai mult pentru parinti...sa vada cum arata bebe. Intr-adevar si pentru diferite studii si intelegerea dezvoltarii sunt bune insa...in cercetare nu se aplica la sarcinile obisnuite care nu fac parte din programe de cercetare.
Asa ca...ganditi-va bine inainte sa le faceti de ce se fac.
Analizele de sange sunt bune ca sa ajustezi nivelul de minerale sau vitamine in functie de necesitati, sa previi situatii complicate.
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
7+
inaioana spune:
Bebelu, morfologia e una, iar testele astea sunt altceva.
Morfologia o faci ca sa afli exact cum sta bebe dpdv fizic, daca are afectiuni sau probleme care pot fi corectate atat in timpul sarcinii cat si dupa aceea.
Testele astea TT sau DT (btw, exista si cuadruplu test) sunt pentru a determina riscul unur anomalii cromozomiale. Acuratetea lor este destul de criticata, dar nu am sa intru in asemenea detalii acum. DAca iese in rezultat prost la ele, atunci se recomanda amniocenteza. Pe langa costul ei ridicat, ea vine si cu un risc de avort fiind o procedura invaziva. Faptul ca rezultatele ei sunt bune sau proaste, nu garanteaza ca bebe va avea sau nu va avea un defect cromozomial.
In ceea ce ma priveste personal, nu as avorta un copil de 20 de saptamani doar pentru ca niste laborante spun ca exista cutare risc, prin urmare am ales sa nu fac aceste teste pentru ca mie mi-ar crea doar un stres inutil si contraproductiv.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
bebelu86 spune:
Ina mersi multk m-ai luminat
eu nu intelesesem cum e cu morfologia, Dt, TT. etc.
clar nici eu nu as renunta la bb doar pt k ei zic k ar avea probl
eu am o prietena care i-a zis k bb are SD, i-au facut toate analizele posibile si imposibile, peste tot iesea la fel.
medici au zis clar sa renunte la bb. ea a zis NU
si acu are o mandrete de fettia, sanatoasa tu. nu a avut nici cel mai mic defect copilu asta.
asa k...nici nu iti mai vine sa te iei dupa analize,.
si idee e ca nu e singura care a zis k ar avea probl, si de fapt bbe bine.
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 9+
AlexaM spune:
Da, Carmen, cu Cristescu la Giulesti am nascut. De ce ma intrebi?
Legat de mancare...eu nu m-as apropia de nici un fel de mancare sa fac sau sa mananc daca nu ar trebui sa gatesc pentru Matei si daca nu ar trebui sa ma alimentez bine pt dl Samburica...
Asa ca nu va pot ajuta cu idei de gatit. Cred ca va voi intreba de retete peste ceva timp ca acum dau scroll repede...
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
7+
inaioana spune:
Bebelu, eu stiu de la un fost medic al meu ca a avut un caz al unei doamne careia i-au iesit si TT si Amnio proaste si a cerut insistent intreruperea sarcinii (avort terapuetic)la 20 de saptamani.S-a dovedit ca bebe fusese perfect.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
bebelu86 spune:
offf saraca
tocmai de aia mi-e frica sa imi fac. k cine stie ce imi zice si pana cand trebuie sa nasc, stau cu frica in san dc e bine sau nu.
fetelor voua nu va face cu ochiu toru care e in partea stanga??? unde sunt reclamele??
eu cam
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 9+
Irinukaaa spune:
Da cum sa nu! Tortuletul ala imi distrage atentia de fiecare data, si arata asa bine, si o fi asa bun... Yammi

9+
Shhhht! Cresc...