Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 19
anemi_b spune:
salut,
fetelor...deja va ganditi la vergeturi, foarte frumos...
din pacate eu nu am vesti bune, in seara asta am inceput sa am niste secretii maronii cu firicele de sange, am fost la doc, mi-a facut eco, bebe arata ok, 9,2 mm la 7s3z, la un CM de 30-31 zile a zis ca e normal, cu toate ca mie mi se pare cam mic, la 5s6z avea 3 mm, l-am intrebat de sac embrional, mi-a zis ca e prea devreme sa se vada, cam in 2-3 sapt, de activitate cardiaca nici nu s-a pus problema.
mi-a marit doza de utrogestan, 6/zi si doar pe cale orala si 6 no-spa.
nici nu va pot spune ce e in sufletul meu, fix la aceeasi varsta am pierdut sarcina in nov anul trecut, si a inceput tot asa, tre sa stau la pat, maine tre sa ma prezint la munca pt 5 h, si kiar nu pot sa lipsesc, inca nu le-am spus ca sunt gravi......deci
doc mi-a zis ca acum e ok, din pacate nu-mi garanteaza ca maine o sa fie bine 
am nevoie de un sfat, oricum nu ma linistesc dar, vreau sa stiu parerea voastra, nu stiu pe cine sa mai intreb
Ane, inca
7+
bebelu86 spune:
Ane stai linistita, incearca sa te calmezi si sa te odihnesti
gandeste-te la bb k tre sa fi linistita. altfel il agiti si pe el
nu stiu ce sa-ti zci. nu am trecut prin asta
dar sunt alaturi de tine si imi doresc din suflet sa nu treci iar prin ce ai trecut data trecuta.
hai k totu va fi bine. 

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 9+
bebelu86 spune:
am facut capitol nou de acum, ca dureaza
cand da drumu, pun si linku 
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
bb 9+
inaioana spune:
Anemi, te rog sa nu te superi dar ai un doctor foarte prost.
Activitatea cardiaca trebuia sa o vada deja de ceva vreme, sacul gestational se vede clar incepand cu saptamana a 4-a, iar
Structurile embrionare (ecoul embrionar) vor fi vizibile la ecografia transabodominala atunci cand sacul gestational va prezenta un diametru de 15 mm (6 SA) si atunci cand ele vor avea minim 2 - 4 mm (5 - 6 SA), adica atunci cand se va putea masura si lungimea fetala cranio - caudala (termenul de specialitate folosit este CRL = crown - rump lenght).
Bataile cardiace fetale se vor auzi atunci cand ecoul embrionar va ajunge la 5 mm lungime (sacul gestational va avea 15 - 18 cm), structurile embrionare se pot vizualiza ca structuri separate de peretele vitelin, la nivelul carora se vor observa si pulsatiile cardiace.
Este o prostie sa iti dea Utrogestan oral, avand in vedere ca este un progesteron natural (spre deosebire de duphaston care e sintetic) si se metabolizeaza in ficat de unde nu se elibereaza suficient unde ai tu nevoie acum. In sarcina se da doar vaginal pentru ca se duce tot exact unde trebuie.
Incearca sa schimbi doctorul, te rog.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
zumzu spune:
Cat de multtttt scrieti, nu stiu unde gasiti atata timp si sa gatiti si pt toate celalte:)
Pls, trimite-mi si mie Pm cu parola de la contul comun.
Si eu am programare pe 15 iunie (parca..tb sa verific in agenduta) la DT si morfo.
Eu astept cu nerabdare sa treaca mai repede greturile astea..am zile proaste si zile si mai proaste
. Acum si la munca am inceput sa
.
Legat de vitamine, cand am fost gine. meu prima oara mi-a recomandat elevit dar cand i-am zis de greturi&comp mi-a dat altceva in schimb (acid folic cu complex de vitamina B)..mi-a explicat el ce si cum pe-acolo, n-am retinut explicatia stiintifica dar intr-adevar mi-a zis ca poate fi de la unele din vitamine.
Georox spune:
am vazut ca vorbiti despre nastere.Ambele fetite le-am nascut natural. Prima cu epidurala si travaliu de 10 ore, a doua fara epidurala pentru ca am ajuns la spital cu
dilatatie 8
Deci totul a fost cat se paote de natural.
Si nu a durut nasterea efectiv cum a durut epiziotomia. Imi venea sa ma urc pe pereti de durere. a trect iar acum am doua fetite frumoase si sanatoase...
nu stiu cum voi dormi noaptea asta, nu mai am rabdare pana maine dimineata, ca sa fac testul, la dorinta sotului.Dupa mine sunt graviduta iar....
la burtici!
bebelu86 spune:
Zumzu ai pm 

Georox bafta maine. sa vi cu vesti bune 

Albumele noastre
bb 9+
mirela2 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anemi_b salut, fetelor...deja va ganditi la vergeturi, foarte frumos... din pacate eu nu am vesti bune, in seara asta am inceput sa am niste secretii maronii cu firicele de sange, am fost la doc, mi-a facut eco, bebe arata ok, 9,2 mm la 7s3z, la un CM de 30-31 zile a zis ca e normal, cu toate ca mie mi se pare cam mic, la 5s6z avea 3 mm, l-am intrebat de sac embrional, mi-a zis ca e prea devreme sa se vada, cam in 2-3 sapt, de activitate cardiaca nici nu s-a pus problema. mi-a marit doza de utrogestan, 6/zi si doar pe cale orala si 6 no-spa. nici nu va pot spune ce e in sufletul meu, fix la aceeasi varsta am pierdut sarcina in nov anul trecut, si a inceput tot asa, tre sa stau la pat, maine tre sa ma prezint la munca pt 5 h, si kiar nu pot sa lipsesc, inca nu le-am spus ca sunt gravi......deci doc mi-a zis ca acum e ok, din pacate nu-mi garanteaza ca maine o sa fie bine ![]() am nevoie de un sfat, oricum nu ma linistesc dar, vreau sa stiu parerea voastra, nu stiu pe cine sa mai intreb Ane, inca 7+ |
ane utrogestanul nu se da oral, asculta la mine am 3 fiv uri; daca as fi luat tot utro pe gura nu mai aveam ficat in mine;
in situatia ta si te intemeg perfect ca si ma mine mai apar mucozitati maro, se pune neaparat utro vaginal, progesteronul se absoarbe mult mai bine local, acolo unde si trebuie, luat pe gura se metabolizeaza in ficat si nu e bine de loc
incearca sa pui la 6 ore 2 ovule de utro si sa stai cat poti de linistita....ar trebui sa stai in pat pana dispar,
eu azi mi am bagat piciorul in el de serv, sunt łai importanti bebei mei decat biroul vacii aleia
pls ai grija de tine
ia magneb6 pt relaxarea uterului si repaos total
mirela2 spune:
ane ai spus ca ai 7s si3z trebuia sa se vada activitatea cardiaca de la 5s jumatate si sa auzi bataile inimii deja, schimba medicul neaparat
la 4s se vede sacul gestational, cat de cat dar se vede o pata neagra, dar sa ti spuna ca inca nu se aude inimioara e prea de tot
Lili_g spune:
b]Ane, asa cred si eu ca activitatea cardiaca trebuia sa se vada la eco. Daca poti merge maine la alt doctor...Nu inseamna neaparat ca o sa intample ca data trecuta. Si eu am pierdut un bebe si la exact acelasi termen, de data asta am avut putina sangerare. Am sunat la dr. m-a programat peste o luna
. Dupa 1 zi sangerarea s-a oprit (diferit fata de prima data cand dupa o zi a devenit foarte abundenta) si au aparut simptomele de sarcina foaaarte puternice.
Stiu ca esti cu frica in san ...linisteste-te si ai rabdare pana maine.
Georox[/b] sa fie intr-un ceas bun...Sa-ti creasca mari si cuminti fetele si al treilea...c-o fi baiat ori fetita...nu putem sa alegem oricum ![]()
Eu am nascut natural de 3 ori. Doua cu epidurala (12 si 10 ore) una fara nimic - 17 ore de dureri groaznice...asta e o experienta din Rom cu care o sa va "inveselesc" alta data.
Doar a treia oara am avut probl cu hemoroizii dupa nastere, intr-adevar nasol vreo sap. La spital ne-a dat un lighean micut care se pune pe WC , il umplii cu apa calduta si stai cu fundul in el 15 min de 2-3 ori pe zi. Apoi am folosit crema hemoroidala. In 10 zile mi-a trecut si apoi am fost OK.
Fetele am scapat de voma din timpul zilei!!!
Ce-i drept ca sunt atenta si la primul semn manac ceva...Dimineata insa a ranmas regula, primul lucru cand merg la baie...
sa aveti un week-end linistit