Greseste la lucrari din teama de nu gresi
Raspunsuri - Pagina 3
filofteia spune:
Multumesc Beren. O sa incerc in vacanta asta sa-i dau niste teste si sa aplicam metoda data de tine, sa vedem cum ne incadram in timp.
Citat: |
Daca au acea ambitie, vor fi dispusi sa depuna efortul si sa investeasca timpul necesar in pregatire. In caz contrar, vor deveni doar frustrati si vor respinge acea materie. |
Foarte interesant punctul asta de vedere. Si totusi sunt materii la care trebuie sa invete chiar daca nu le place. Al meu are clar inclinatii spre materiile fixe, dar examene pentru clasa a IX-a se dau si la romana, iar subiectele nu mi s-au parut usoare. Ca sa nu mai vorbesc de mediile la toate materiile care vor conta la intrarea in liceu.
rrox3 spune:
Filofteia conteaza deocamdata toate mediile, dar daca presezi copilul prea mult si ridici stacheta prea sus la materiile pe care nu le agreeaza, vei obtine rezultate mai proaste decat daca il lasi in ritmul lui. Sunt si ei destul de constienti ca mediile astea conteaza. Putin mai multa incredere in automotivarea lor cred ca nu strica.
In plus, vacanta ar trebui sa fie vacanta. Daca copilul vrea sa lucreze, din proprie initiativa, sa lucreze; daca nu, ar trebui lasat sa ia o pauza. S-ar putea sa ai surpriza sa-l vezi ca se apuca singur de lucru dupa o vreme Eu am avut-o.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
filofteia spune:
In plus, vacanta ar trebui sa fie vacanta. Daca copilul vrea sa lucreze, din proprie initiativa, sa lucreze; daca nu, ar trebui lasat sa ia o pauza. S-ar putea sa ai surpriza sa-l vezi ca se apuca singur de lucru dupa o vreme Eu am avut-o. |
Roxana sincer nu cred ca fiimiu se va apuca curand din proprie initiativa sa faca ceva la matematica... caci la romana este exclus din start. Face altele... dara care nu-l ajuta prea tare la intrarea in clasa a IX-a, iar mediile alea nu se vor scoate in veci.
Oricum doar in vacanta am avea timp sa experimentam diverse metode de abordare a unui test... deja nu-mi pun problema de concursuri ci de cele date de invatatoare.
rrox3 spune:
Filofteia asa credeam si eu, ca nu se va apuca in veci Dar sa stii ca nu degeaba incep sa noteze (cu note) din clasa a V-a. Fiica-mea dupa un inceput agitat si destul de rebel, a ajuns sa se ingrijeasca singura de mediile astea, fara sa ma implic eu activ, si a terminat cu o medie absolut onorabila clasa a V-a. Cred ca a ajuns la automotivarea asta si fiindca i-am permis sa ajunga. In sensul ca nu i-am mai stat in carca inca din clasa a IV-a. A urmat o perioada de rebeliune (teme nefacute si alte d-astea) pana a scapat de rezistentele induse de implicarea mea, dupa care, automotivare. Fiindca a inteles ca-i vorba doar de ea in treaba asta. E viitorul ei, nu al meu sau al tatalui ei.
Daca nu ma inseala memoria baiatul tau e inca in ciclul primar, nu? Mai ai putina rabdare.
Si de ce spui: "experimentam"? Esti si tu scolarita?
Mi se pare absolut OK sa-i oferim ajutor copilului, cand acesta il cere. Dar sa facem scoala cot la cot cu copilul, presandu-l si facandu-i programul si indesand in el metode si scheme, nu mi se pare deloc sanatos - nici pentru copil, nici pentru noi. La urma urmei scoala e responsabilitatea copilului si nu o face pentru noi, ci pentru el.
filofteia spune:
Filofteia asa credeam si eu, ca nu se va apuca in veci Dar sa stii ca nu degeaba incep sa noteze (cu note) din clasa a V-a. Fiica-mea dupa un inceput agitat si destul de rebel, a ajuns sa se ingrijeasca singura de mediile astea, fara sa ma implic eu activ, si a terminat cu o medie absolut onorabila clasa a V-a. Cred ca a ajuns la automotivarea asta si fiindca i-am permis sa ajunga. In sensul ca nu i-am mai stat in carca inca din clasa a IV-a. A urmat o perioada de rebeliune (teme nefacute si alte d-astea) pana a scapat de rezistentele induse de implicarea mea, dupa care, automotivare. Fiindca a inteles ca-i vorba doar de ea in treaba asta. E viitorul ei, nu al meu sau al tatalui ei. Daca nu ma inseala memoria baiatul tau e inca in ciclul primar, nu? Mai ai putina rabdare. |
Deci mai am o speranta. Acum trece a IV-a... si eu gandeam sa nu mai stau asa in urma lui ...
Mi se pare absolut OK sa-i oferim ajutor copilului, cand acesta il cere. Dar sa facem scoala cot la cot cu copilul, presandu-l si facandu-i programul si indesand in el metode si scheme, nu mi se pare deloc sanatos - nici pentru copil, nici pentru noi. La urma urmei scoala e responsabilitatea copilului si nu o face pentru noi, ci pentru el. |
Ei aici... eu cam fac scoala cot la cot cu copilul... sau cel putin asa consider eu... ma rog cat se poate face dupa ora 17, cu cel putin doua dupa-amieze ocupate si cu iesit afara in timpul asta...
Si de ce spui: "experimentam"? Esti si tu scolarita? |
Experimentez eu pe el. Ideea este ca, in concediul meu, putem face asta dimineata... cand ajung eu dupa ora 17 nu mai ai cu cine lucra.
El are dificultati citit/scris asa ca experimentez/cercetez diverse metode de a avea un rezultat optim la testele care necesita mult de scris. Are probleme cu incadrarea in timp la romana/stiinte si probabil va avea si la istorie/geografie.
rrox3 spune:
citat din mesajul lui filofteia El are dificultati citit/scris asa ca experimentez/cercetez diverse metode de a avea un rezultat optim la testele care necesita mult de scris. Are probleme cu incadrarea in timp la romana/stiinte si probabil va avea si la istorie/geografie. |
OK, am inteles. Aici are nevoie sa-l ajuti. Dar incearca in rest sa-l lasi sa se organizeze singur si sa aiba singur responsabilitatea scolii. Acum, cand inca nu ia note, e o perioada buna. Fiindca va dura putin pana se antreneaza in rolul asta independent.