Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *151*
Raspunsuri - Pagina 8
hepilica spune:
alex, mami, e groaznic ce vi se intampla.
mai, dar ce virus are? am senzatia ca urmati acelasi parcurs ca ana de nela. e incredibil.
uite, iti mai spun ceva. e doar opinia mea, fara sa am pretentia ca ar putea exista si argumente pertinente si stiintifice pentru asta. e pur si simplu ceea ce cred eu si nu o lua personal. ti-o spun pt ca stiu ca tu le treci prin filtrul gandirii si n-o sa te superi .
am asa o senzatie ca toate vaccinurile astea insuficient testate (vezi rotarix) creeaza o vulnerabilitate si sensibilitate. am o colega de serviciu care a facut baietelului toate, dar toate, optionalele. nu iti pot spune cat de bolnavior este tot timpul si culmea, face exact bolile pentru care s-a imunizat. acum are pneumonie. a avut de 3 ori otita. si a facut vaccinurile pentru ele. medicul spune ca "datorita" vaccinului a facut forme mai usoare ale bolii. ma doare capul.
m-am sfatuit cu doc despre optionalele astea si mi-a zis ca nu ma poate sfatui intr-un sens sau altul, dar ca e de datoria ei sa ma informeze corect. prin urmare mi-a zis si bune si rele. a avut un puiut care a facut tot pneumonie si era imunizat. a sunat (doc) la importatorul vaccinului sa-i expuna acest caz si i-a zis ca cu cat face mai multe doze (e vorba de PREVENAR) cu atat e mai bine imunizat. copilul ala facuse 2 doze, conform unuia dintre programele de vaccinare (asta cica se poate face in mai multe doze in fctie de varste...). mai, e revoltator.
sigur ca e o discutie fara o finalitate si care, oricum, nu rezolva nimic, dar nu pot sa nu o iau in calcul, na. asa sunt eu. sper ca nu te-ai suparat.
o imbratisez pe zeinuca si ii doresc din tot sufletul sanatate si sa treaca odata nenorocirea asta de viroza.
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Bun gasit dragelor!
Multumesc pentru urari! Fac cinste cu eterna colica, normal!
Alex, mami, imi pare tare rau! I-ai facut toate investigatiile pana acum? O cauza trebuie sa existe, nu se poate sa nu gaseasca cineva o rezolvare. Noteaza-ti ff atent ce mananca, ce reactii are, cum apare voma, poate gasesti vreun numitor comun.
Te pup cu drag!
Hepi si eu am luat orez brun pt Natalie dar inca nu i-am dat.
Cred ca mai gasesti tot felul de seminte pe la magazinele bio. Este unul in piata la Moghioros.
Dar cum te gandesti sa-i dai orezul? Eu as vrea sa-l fierb si sa-l amestec cu legume.
Va pup!
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
alex25 spune:
Mai, eu imi dau demisia zau...am zis am zis.Rasu' plansu' dar n-am ce face.
Hepi nu am cum sa ma supar, nici nu imi aminti de Rotarix xa imi vine sa ma impusc direct in cap, atata m-am sucit daca sa il fac sau nu, de atatea ori m-am razgandit si pana la urma l-am facut, ca imediat dupa sa apara stirea aia cu retragerea lui si acum vomele astea interminabile...asta e, dar sunt absolut convinsa ca altul optional nu ii voi mai face.
Fragutza mami, i-am facut investigatiile astea uzuale, nu iese nimic deosebit, vreau neaparat sa ii fac un screening alergologic, ca altceva chiar nu mai stiu ce sa fac.
Si acum va zic si voua sa va dati cu parerea ca pentru mine si pentru toti dr care au vazut-o este o mare dilema, de am copil special
Eu zic ca deja nu mai are nici o treaba cu virusul, ca raul ala mare a trecut, nu mai are scaune moi si multe, nu mai are febra, nu mai are senzatia aia de voma cumplita incat varsa si fiere, pana nu mai putea.
Am schimbat laptele (clar a fost ceva cu nenorocita aia de cutie pe care am deschis-o sambata seara cand a inceput totul) si aseara si azi dimi a papat cate 150 si nu a mai vomitat. Ieri si alaltaieri solidele nu le-a vomitat deloc, azi fructele de dimi si acum dupa amiaza nu le-a vomitat, in schimb a vomitat legumele de la pranz...aceleasi ca cele de ieri.
Si pana acum, fara sa aiba nici o boala nimic, avea tendinta de a vomita in jet imediat ce nu ii convenea ceva: daca simtea vreo bucatica, sau daca insistam eu prea mult cu o lingurita, sau daca i se parea ei vreu gust aiurea, sau pur si simplu pentru ca se agita prea rau dupa ce manca. La 10 minute dupa papa fara nici o problema din nou.
M-am intins ca o placinta, dar vroiam sa vedeti si voi care e de fapt treaba.
Eu acum sunt convinsa ca e aproape recuperata dupa virus, dar combinat cu putinul de rosu in gat pe care il are (si de care mi s-a spus ca pentru ei e ca si cum le-ar baga cineva degetul pe gat) si faptul ca era prea odihnita dupa ce a papat (ptr ca am lasat-o prea mult sa doarma - greseala mea) si s-a agitat rau - a vomitat. Imediat dupa ce a vomitat radea de nu mai putea, se juca, a baut ceai si a adormit.
Nu, ca ori m-am tampit eu, ori copila mea e putin aiurea, ca sa nu zic alfel.....mi s-a spus de catre 3 dr ca o sa am de tras cu ea din cauza vomei....si uite ca incepe sa se adevereasca, din pacate.
Astept sa ziceti si voi ce credeti, ca eu sunt varza, mor efectiv cu zile cand o vad vomitand, simt cum mi se scurge sangele din vene.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
Ellenuta spune:
buna fetele
am fost ieri seara la dr, astea mici sunt ok, nu mai au rosu in gat, sunt curate la plaman. dar au muci cat ptr 10 copii .. nu se mai termina odata .. chiar nu stiu ce sa-i mai dau, in special evei ca la ea e mai nasol .. cred ca o sa-mi cumpar aparat ptr aerosoli ca nu mai merge. si eu sunt ok .. s-a dus infectia insa mai stau pe antibiotic pana sambata ..
alex mi se zbarleste pielea pe mine cand citesc .. parca ma vad pe mine cu eva .. era la fel ca zeinuca .. din senin, voma .. in jet .. ori seara dupa lapte, ori la masa de fructe sau legume .. fara niciun alt simptom .. voma pur si simplu .. pana pe la un an si ceva am tras-o cu voma asta din senin ..
doris off .. febra 40 .. Doamne .. pupam scandurica sa se faca bine repede. ar fi bine sa ai in casa supozitoare desitin .. intreaba dr daca ii poti pune, astea se pun la febra 40 ca sa nu faca convulsii, Doamne fereste ..
pup dovlecutii
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe
Fragutza spune:
Alex, tot nu inteleg de ce au zis medicii ca vei avea de tras cu ea? Cum si-au dat seama ca va vomita? Are reflux? I-ai facut eco?
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
alex25 spune:
Elle la tine ma gandeam si ma bucur ca ati venit cu vesti bune de la dr. Plus ca imi adusese aminte ca parca tu ziceai ca ai tras asa cu Eva, dar nu ti-a zis nimeni de la ce e, doar ca sa era ea mai sensibila??? Vai de viata mea. Si tu dupace voma ce faceai, ii dadeai din nou sa pape???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex25 Elle la tine ma gandeam si ma bucur ca ati venit cu vesti bune de la dr. Plus ca imi adusese aminte ca parca tu ziceai ca ai tras asa cu Eva, dar nu ti-a zis nimeni de la ce e, doar ca sa era ea mai sensibila??? Vai de viata mea. Si tu dupace voma ce faceai, ii dadeai din nou sa pape??? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009) Da Doamne sa fim sanatoase! |
nimeni nu mi-a zis vreodata de la ce ar putea fi .. reflux nu a avut .. daca imi voma dupa masa de fructe sau legume, o lasam in pace, ii dadeam eventual un pic de ceai sau apa .. daca imi vomita dupa masa de lapte de seara, o mai lasam un pic si ii mai faceam jumatate din masurile de lapte pe care le bea ea .. adica 120 ml si dormea fata linistita toata noaptea ..
imi dau seama cum esti .. si eu ajunsesem la exasperare .. ajunsesem sa-mi fie frica sa ii dau sa manance .. si in plus, tot smotrul dupa voma .. yak .. insa, m-am dotat cu bavetici din alea de la ikea (gen camasa), aveam un ditai castronul langa mine sa prind voma din zbor si uite asa "ne distram" la masa ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe
alex25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fragutza Alex, tot nu inteleg de ce au zis medicii ca vei avea de tras cu ea? Cum si-au dat seama ca va vomita? Are reflux? I-ai facut eco? People who say they sleep like a baby usually don't have one. |
Nu am ajuns la eco ptr ca mi s-a spus ca ii fac de pomana, ca daca avea ceva reflux vomita si cand era mica, si ar fi vomitat si acum la fiecare masa, dar la ea e ceva aleator, adica cam cand vrea muschiul ei...ma rog, e sensibila si cica asta e toata treaba. Oricum voi merge la eco sa imi scot eu din cap, dar trebuie sa scapam acum de episodul asta si sa avem voie sa iesim afara.
alex25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ellenuta
nimeni nu mi-a zis vreodata de la ce ar putea fi .. reflux nu a avut .. daca imi voma dupa masa de fructe sau legume, o lasam in pace, ii dadeam eventual un pic de ceai sau apa .. daca imi vomita dupa masa de lapte de seara, o mai lasam un pic si ii mai faceam jumatate din masurile de lapte pe care le bea ea .. adica 120 ml si dormea fata linistita toata noaptea .. imi dau seama cum esti .. si eu ajunsesem la exasperare .. ajunsesem sa-mi fie frica sa ii dau sa manance .. si in plus, tot smotrul dupa voma .. yak .. insa, m-am dotat cu bavetici din alea de la ikea (gen camasa), aveam un ditai castronul langa mine sa prind voma din zbor si uite asa "ne distram" la masa .. Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) Eva Anna papa bun bio bebe |
Vai de viata mea, bine macar ca a mai fost cineva in situatia asta ca eram pe punctul de a pleca cu nervii. Asa face si ea, din senin, fara nici un alt simptom. Face o data pe zi, o data pe saptamana sau de 2 ori pe luna, dupa cum e cheful. Recunosc insa ca eu nu am dexteritatea cu prinsul vomei, si e dezastru. Sa nu mai vorbim de frica de a ii da sa manance, ma ia cu trepidatii, si asta pentru ca nu stiu ce se va intampla.
laura78nico spune:
Buna seara mamici dragi!
Alex pt tine si un pt Zeina.
Elle ma bucur ca sunteti bine!
Fetele eu am ajuns la concluzia ca lui Mihai nu-i place laptele.Mananca foarte putin dupa parerea mea. Cam 120 ml seara si dimineata. Noaptea nu stiu ca-l pun la san. In schimb cand vede biberonul cu suc de fructe e tot o galagie pe el.
Ma duc sa citesc din urma si revin.
Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007