Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *151*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

am mai gasit ceva interesant

Tehnici de masaj speciale pentru trupul firav al bebelusuluiPicioarele

Picioarele copilului tau sunt un loc bun pentru a incepe sa ii faci masaj, deoarece acestea sunt mai putin sensibile decat unele parti ale trupul bebelusului. Folosind un pic de ulei, umezeste-ti mainile si apuca un picorus si trage dinspre glezna spre coapsa. Maseaza usor folosind o mana dupa alta, tehnica se numeste "mulgerea" piciorului. Schimba piciorusul si repeta aceleasi miscari.

Acum ia un picior si roteste-l usor de cateva ori in fiecare directie, apoi trece mainile ca mangaiere din partea de sus a piciorului pana la degetele de la picioare. Procedeaza la fel si cu celalalt picorus apoi ultima miscare fa-o simultan cu ambele maini pe ambele picioruse ale copilului.

Talpile. Pentru a masa talpile micute ale bebelusului foloseste degetele tale si executa miscari circulare peste intreaga suprafata a talpii micutului

Degetele de la picioare.Pentru a termina de masat picioarele bebelusului, ia fiecare deget de la picior intre degetul mare si cel aratator si trage usor. Repeta pentru toate cele 10 degetele de la picioarele micutului sau micutei tale.

Brate
Ia unul din bratele bebelusului in mainile tale si repeta miscarea de mulgere ( pe care ai folosit-o mai sus la picioare) de la incheietura pana la axila. Apoi, ia fiecare manuta a copilului si roteste incheietura usor de cateva ori in fiecare directie. Procedeaza identic si cu celalalt brat.

Palmele. Executa cercuri mici peste fiecare palmuta a bebelusului folosind degetele tale mari.

Degetele de la manute. Ia usor cate un deget intre degetul tau mare si cel aratator si trage, pana cand degetele aluneca dintre palmele tale.Repeta dinou si penrtu degetele de la manute si pentru cele de la picioare.

Piept
Aseaza-ti mainile in pozitia de rugaciune peste inima bebelusului tau. Apoi, deschizand palmele incet, maseaza pieptul ei/ lui prin aplatizarea usoara a palmelelor in directia piept-burtica. Repeta de mai multe ori.

Locul plat din partea de sus a pieptului bebelusului. Maseaza-l usor in jos pana la nivelul coapselor. Repeta miscarea, alternand mainile, de mai multe ori.

Spatele
Intoarce copilul pe burta. Folosind varful degetelor, fa urme de cercuri mici pe fiecare parte a coloanei vertebrale a bebelusului de la gat in jos spre fese.Termina cu miscari circulare mai ample si mai lungi, acum poti apasa mai ferm de la umeri pana la picioare.

POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA

Mergi la inceput

raluca, super poze! ai o scumpete de baiat; m-am topit toata ; si se vede ca tare bine ii prieste in iarba sau la piscina; vreau si euuuuu; ne primesti?

POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Buna dimineata dragele mele.

Va poftesc cu mare drag la de dimineata si va imbratisez cu mare drag.

Mamideandrei sar'mana de info si de cafea.

Doris nu cred ca poate face rosu in gat de la tipat, uite, eu tot gandindu-ma sunt sigura ca a mea a facut de la AC-ul din masina, cred ca am exagerat nitel. Vroiam sa iti spun ca eu nu mai insist demult sa ii dau sa pape daca nu vrea, deci nu de aia vomita, culmea e ca vomita atunci cand deschide gura ca ar mai vrea.

Manga il pupam pe Piski si tinem pumnii la dr.

Carinablanca felicitari pentru primii pasi, super.

Hepi multa bafta astazi cu dovlecelul umplut, sa ne dai si noua reteta. Multumim pentru schema.

Elle vorba ta, nu am ce face decat sa merg inainte. Metroclopramid nu ii pot da pentru ca orice simte refuza categoric, ba isi mai face si singura voma, asa ca nu are rost, si mi s-a spus ca are niste reactii adverse de mai bine ma las pagubasa. In schimb cica ar fi bine sa ii dau Motilium tot asa, inainte de masa, problema e ca trebuiesc dizolvate pastilele in ser si e la fel , foarte amar, nu reusesc sa ii dau. Nu pot sa ma rog la DD decat sa se rareasca chestiile astea, si chiar daca continuam si nu o afecteze cumva....ma voi chinui sa o tin hidratata si sa ii fac analizele mai des sa nu aiba ceva carente...ca daca ma uit la cantar plang in pumni.

Noi suntem binisor, aseara a papat laptic si azi dimineata la fel, fara sa se intample nimic, insa eu nu am dormit toata noaptea, pentru ca nu stiu ce a a avut dar a fost foarte succita, s-a tot zvarcolit, iar eu am stat cu groaza sa nu cumva sa vomite de la atata foit....sunt zombi...plus ca e prima oara in viata ei cand bea 50ml de ceai noaptea. Da Doamne sa fim astazi ok.

Pupam toti sarbatoritii de astazi!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_07 spune:

Buna dimineata

Alex,ma sa treceti peste perioada asta si sa fie Zeina bine

La multe lunite sarbatoritilor de azi!

Noi suntem ok,satui de atata moloz dar trece si perioada asta si ne vom bucura de un dormitor al nostru si de o camera de baieti superba...i can wait

Zilele trecute am avut parte numai de bucurii,in 2 iunie s-au implinit 3 ani de cand eu si Calin am spus "DA!",tot in 2 Razvanica a inceput sa busileasca si am luat si 7 la examen (multumesc fetelor care mi-au urat succes)

Azi mai am unul,da' nu-mi fac probleme,nu e greu

Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)

_

"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."

Mergi la inceput

Avem si noi ceva POZE proaspete

Mary succes in continuare.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex25

superb

POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:

Mary succes in continuare.

O frumoasa si o scumpa! Si plina de treaba vad :-)

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Citat:

E o scumpica si seamana tare bine cu tine. Vad ca toti copiii sunt inebuniti sa scoata servetelele de la locul lor.

Sa creasca mari si sanatosi Eric de aida, Rares de x_ggg si Anna de elenutta!Poate i se face mila la aida de noi si ne spune doua vorbe si poate pune si ceva poze.
Elenuuta, nu ne-ai mai sous demult ce bunatati mai faci.
Manga, imi era dor de Aidan dar am gasit poze cu el doar de cand erau numai buzele de el.
Mamideandrei, multumim de informatii.

Sunt si eu multumita ca de 2 zile mananca si al meu legumele, nu mananca foarte mult dar mai mult decat 1 lingurita cum lua el pana acum.
Am si eu o dilema mare. Trebuie sa-l operez pe cel mare de polipi si nu stiu daca sa ma risc sa merg la mine in oras sau sa merg in alta parte(Cluj, Targu Mures). Ma gandesc ca nu e o operatie foarte dificila dar daca nu dezinfecteaza astia ca lumea si i-a copilul ceva. Ce sa mai zic ca doar tenoarea si celalata femeie in Bucuresti au fost.
Ma duc ca poate mai apuc sa fac si eu ceva pana se trezeste piticul.

mamica fericita de Matei 11.09.2009 si David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Se vede ca e frumos afara, toata lumea se plimba.

Eu deja nu mai pot de atata stat in casa, nu am mai iesit de sambata...azi o sun pe dr sa o intreb cand ne da si noua voie sa iesim, ca mor aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

La noi e frig si ploaie in continuare Deja nu mai tin socoteala ca o iau razna...

La multe lunite sarbatoritilor de azi, cu pupici speciali pentru Anna

Alex, Elle, Doris sper ca sunt mai bine printesele scumpe

Alex ai dreptate, reflux nu ati avut pana acum, deci nu e asta. Am avut noi si samuraiul Josh. De asta nu a putut pana la 5 luni sa stea la orizontala... plangea si voma in jeturi. Oricum, te admir mult pentru taria de care dai dovada!

Carina felicitari pentru atleta mica!

mamideandrei multumim puteti veni oricand!

Meli la multi ani si felicitari pentru toate realizarile zilei de 2 iunie! . Si succes mai departe!

Alex arata super Zeinuca!

Hepi eu nici nu-i voi da cereale din astea de bebei decat cand vom fi in deplasare, si atunci voi lua bio de la topfer sau de la holle. Am cumparat si eu orez brun bio si faina de orez bio pentru cand ii voi face. Il voi fierbe si il voi mixa. Faina o voi face ca mamaliga. Noi inca nu am inceput cerealele, dar m-am gandit sa ma bag in seama . Gasesti la "plafaruri". Si da, is super si celelalte si ma gandesc sa ii combin si quinoa, si ovaz, si mei, porumb, si abia apoi sa trec la glutenoase (despre ovaz lumea internetului e reticenta, nu si-au dat seama daca are gluten sau nu, de asta l-am inclus in grupa asta). Dar voi fi mai axata pe orez si quinoa, ca prea bune is ca sa pierdem mese cu celelalte . De exemplu meiul e super, "incalzeste" suprarenalele, e foarte bun pentru iarna, DAR e goitrogen si noi cum suntem cu predispozitie la hipotiroidism nu il voi folosi des.

Pupicei.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput