Termopane

Termopane | Autor: helbi

Link direct la acest mesaj

Am adunat mai multe oferte pt mama mea. Insa, cum nu ne pricepem, cer aici niste sfaturi.

Am oferte cu 3, 4 sau 5 camere
Profil: Deceuninck, Everest Max sau Otto Richter sau Veka Softline sau Weiss (Austria)
Feronerie: Winkhaus, sau Roto Nt sau GU Unijet sau Gealan
Serie Otto richter, sau Rehau

Din anumite motive, eu as inclina pt oferta cu profile Weiss si 4 camere. Insa, orice sfat/ experietna negativa imi e de folos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Din profilele pe care le-ai insirat aici incearca Deceunick sau Veka. Veka produce in Polonia, este fabrica lor, iar Deceunick in Turcia, dar tot prin filiala lor.

Celelalte, Otto Richter si Weiss sunt bulgaresti.
www.weissprofil.bg
http://www.ottorichter.eu/
Stiu ca profilele bulgaresti sunt low-cost, sunt produse mai noi asa ca nu au avut inca cum sa treaca proba timpului.

La feronerie, din ce ai insirat Winkhaus si Roto sunt bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Multumesc Lali. Mie mi se sustinuse sus si tare ca Weiss sunt austriece. Ce-i drept, doar de la o firma am primit cu pprfile Weiss.

Deceuninck vad ca sunt turcesti si iar nu vreau (la fel ca si cele bulgaresti).

Care profile sunt mai bune, mai de calitate? Ca nici nu stiu ce sa cer:-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui helbi

Rehau, Veka si Trocal. In orice ordine. Restul sunt cu o clasa mai jos.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Rehau, Veka si Trocal. In orice ordine. Restul sunt cu o clasa mai jos.

Multumesc! Potzi sa imi explici in ce sens sunt celelalte cu o clasa mai jos? Te intreb pt ca eu aici la mine am termopan, nu stiu profil si nici cite camere, dar aud totul de afara, chiar de am usas inchisa (e stradal apartamentul si, pe de o parte aud tramvaiele, pe de alta avioanele). De asta, as vrea sa imi fac o idee.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Cele trei sunt nu numai primele trei din topul producatorilor de profile dar sunt si nemtesti pe deasupra. Restul sunt precum Renault, Fiat, Peugeut, Saab, Volvo, etc pe langa Mercedes, BMW si VW. Calitatea nemteasca este garantata. In plus, tu, fiind in Germania, esti scutita de efortul suplimentar al gasirii unor intermediari de calitate. Prin intermediari ma refer la firmele care realizeaza ferestrele la comanda.

Numarul de camere conteaza in izolarea termica. De asemenea numarul de foi de geam, doua de regula, se poate si cu trei.

Sunt multi parametri de luat in seama, grosimea foii de geam, gazul dintre geamuri (argon), materialul geamului (sticla cu acoperire low-E, reflectorizanta, etc). Feroneria, numarul de benzi cauciucate de etansare, grosimea lor.
Se aduna. Conteaza nu numai producatorul profilului ci si producatorul geamurilor, cel al feroneriei, firma care asambleaza totul si nu in ultimul rand detaliile de montaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Helbi,

iti raspund si eu pt ca am acumulat ceva informatii si experienta la activ.
Nasul meu lucreaza la o firma de termopane in Pitesti si vazand termopanele cumparate la mine in apt. si-a dat cu parerea. el lucreaza in vanzari si stie si procedura de asamblare la noi.
Ceea ce vroiam sa-ti spun este ca cea mai buna marca si pe care o am si eu este VEKA.
Noi le avem deja de 6 ani si nu pot crede cat de bine s-au pastrat, chiar si nasul imi zicea ca s-au pastrat impecabil.
Sunt mai scumpe decat altele, dar sunt foarte tepene si ramele mari si cauciucul pus f etans... Am mai vazut la apart noi puse altele si nu le-as lua nici de pomana...
La mine, in primul an nu se auzea absolut nimic de afara. Si am aflat ca multe marci sunt facute (adica camerele alea care conteaza sau lipirea geamurilor) la fabrici in RO - eu una n-am incredere in ceva facut la noi...
Sper sa-ti foloseasca info.
Succes!

Editez: Eu sunt din Bucuresti si ale mele nu le-am luat/montat cu nasul meu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Rehau, Veka si Trocal sunt profile bune, e clar. Mai sunt si altele pe aceeasi clasa cu ele cum ar fi Deceunik si Salamander. Dar cele trei de mai sus, cel putin cele importate in Romania, nu mai sunt produse in Germania de cativa ani. Sunt produse in tari din est sau Turcia de filialele acelor producatori, deci sub controlul lor, dar cu alte costuri si la o calitate putin mai joasa decat cele facute la mama lor in Germania care, de obicei se produc pentru nemti si alte tari vestice unde pretul acceptat de piata este la fel, putin mai mare. Pe langa calitatea profilului conteaza enorm si firma care ti le monteaza, adica degeaba ai Veka de la un meserias care lipeste colturile cu fierul de calcat (exagerez putin), ferestrele pot fi mai proaste si la acelasi pret cu unele facute bine dintr-un profil romanesc sa spunem dar la o fabrica care respecta normele impuse de cataloagele producatorului de profile.
Ca sfat: nu accepta cea mai mica oferta doar pentru pret. Gandeste-te ca daca ai doua oferte de 100 E si 110 E de exemplu, e important sa nu-i dai pe aia 100 degeaba, decat sa te gandesti doar la cei 10 diferenta. Deasemenea cere contract, factura si garantie pentru ca altfel, desi ai obtine un pret mai bun s-ar putea sa nu mai ai pe cine trage la raspundere in cazul in care ceva nu merge. Cu acte poti sa te adresezi oricand producatorului de ferestre, daca nu celui care vinde/importa profilele si de ce nu protectiei consumatorului.

Mergi la inceput

Multumesc pt sfaturi. Tocmai pt ca nu sunt acolo, dar pe de alt aparte nici nu ma pricep, apelez la voi, cei care v-atzi montat termopane sau avetzi ceva experiente/cunostinte.

Am vreo 20 de oferte, chiar nu stiu care firma e mai buna si care nu, ca fiecare isi face super reclama Imi putetzi recomanda si voi ceva firme cu care atzi montat si atzi fost multumiti? M-ar interesa numele firmei, si eventual o adresa de mail ca sa le cer o oferta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:

Multumesc pt sfaturi. Tocmai pt ca nu sunt acolo, dar pe de alt aparte nici nu ma pricep, apelez la voi, cei care v-atzi montat termopane sau avetzi ceva experiente/cunostinte.

Am vreo 20 de oferte, chiar nu stiu care firma e mai buna si care nu, ca fiecare isi face super reclama Imi putetzi recomanda si voi ceva firme cu care atzi montat si atzi fost multumiti? M-ar interesa numele firmei, si eventual o adresa de mail ca sa le cer o oferta.

Andreia

Ceea ce iti spunea mai sus Lali e f adevarat!!! Conteaza enorm cum au fost facute si cum ti le monteaza (ca exemplu sunt multi mesteri care nu pun destula spuma cand le monteaza si daca ii intrebi iti spun ca spuma se umfla si de aia nu trebuie asa multa. Sau nu insista sa iti acopere spuma cu ciment dupa aceea si in scurt timp de la ploaie/vant spuma se degradeaza si de aia nu mai au etanseitate. Si inca ceva, sa ai grija sa vina sa masoare f corect cei care le monteaza - ca e o procedura stiuta de ei - si daca atunci cand aduc geamurile nu sunt fixe, sa ii pui sa le refaca. Pt ca daca dau masurile gresite la fabrica si apoi incearca sa te duca cu vorba ca vor pune mai multa spuma sau pun ciment sa umple, de aia nu tin.... Adevarul e ca e o adevarata loterie cu astea.
Eu te-as fi ajutat cu numele unei firme, a mea era din Targoviste, insa a dat faliment intre timp si nu mai am cum sa dau de ei. Norocul meu ca geamurile sunt super oksi chiar nu am avut probleme.
Iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

subscriu si eu.
veka, trocal, rehau. noi alegem trocal deoarece avem un montaj cu rar o sa intalnim(stim de la prietenii carora le-au fost montate de mesterul respectiv), ca degeaba ai profil bun daca montajul e vraiste.spre ex tipul asta a spus ca trebuie inaltat putin pragul usii spre terasa, dar nu cu ciment turnat (e punte de transfer termic) ci cu caramida. si inca un plus, toti cei ce ne-au facut oferta ne-au dat tocurile usilor la fel ca ferestrele, adica nu au pus toc ci au considerat usa ca o fereastra mai mare(greutatea usii este mai mare si in timp actioneaza urat asupra feroneriei, balamalelor). aici avem toc gros.
aaaa... si inca ceva: ne-a aliniat geamurile de la parter cu cele de la etaj, usile in acelasi rand. la asectul asta , toti ceilalti ne-au dat geamuri de latimi diferite, puse unul mai mic, altul mai mare, chiar daca veneau la aceasi camera.
avem trocal, 5 camere, tripan(3 folii de geam), 4 seasons, low-e, argon, etc

mami & bubu, foarte specialul meu

NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar

Mergi la inceput