Colectia de toamna-iarna 2005 acum mari!!! (9)
Raspunsuri - Pagina 17
Bic spune:
Salutare tuturor.
Vad ca lumea se pregateste de vacante, unii sint -he-he, trai pe vatrai - fara copii, altii sint bolnavi. Noi nu sintem de nici unele.
Sanatate celor care eu trecut prin emotii sau inca trec (Anda, Roxi.)
Maria_alexia o sa fie bine. Cred ca e buna ideea sa spargeti excursia in doua, poate chiar in mai multe etape. Noi cind am fost intr-o vacanta cu masina acum doi ani am spart-o in 3 zile. Am avut de mers vreo 1000 de mile, ceea ce in dumuri romanesti se traduce intr-o distanta similara cu cit aveti voi de mers la mare. Am innoptat in doua locuri si am optat sa spargem excursia asa: am plecat seara pe la 7, aproape de ora de culcare a Smarandei, astfel incit sa mergem cu ea adormita. Am mers vreo 3-4 ore. Am oprit la motel. A doua zi am mers vreo 2 ore, ne-am oprit sa facem o plimbare mai lunga, de vreo 4 ore, apoi tzop in masina din nou spre destinatia numero doi. Dormit noaptea acolo, linga un punct turistic unde voiam sa mai facem inca o plimbare (de data asta am facut o plimbare cu bicicletele, ca le aveam la noi.) Cred ca pe dupa-amiaza am taiat-o spre destinatia finala.
M-am socat cind am vazut ca Cristina o trimite pe Iris in tabara. Eu am fost taaare mindra de mine ca am fost in prima mea tabara in vacanta dintre clasa I si a doua. Dar sa fi fost la patru ani.. wow.
Meems eu nu cred ca e vorba de rasfat, ci de asteptari diferite. Am observat asta cu mai multe lucruri. Iar treaba cu asteptarile diferite functioneaza in ambele directii. Nici Smaranda nu se imbraca singura, dar pentru ca nu vrea, nu pentru ca nu e capabila. Daca as trimite-o undeva, ar sti sum sa se imbrace. Dar nu stie sa se stearga singura dupa no.2 Dar nu as avea curajul sa o trimit la virsta asta singura nicaieri. Desi stie care sint regulile are totusi patru ani. Am probat puterea ei de tinere minte acum citeva zile pe strada cind, dupa ce am traversat strada de mina, i-am dat drumul si i-am spus ca poate sa alerge. Ea a luat-o la sanatoasa inainte, iar drumul nostru era la stinga. Eu nu am strigat de ea si m-am si ascuns dupa colt ca sa observ ce face. EI bine, a gasit ea fie o crapatura in pavaj, fie o insecta (f pasionata de insecte!) s-a asezat pe jos si a zabovit acolo cred ca vreo cinci minute, timp in care nu a aruncat nici o privire in jur. La un moment dat, si-a dat seama ca e singura, s-a uitat in jur, nu m-a vazut si a luat-o a fuga mai departe, inainte, in loc sa se intoarca inapoi unde, teoretic, ma vazuse pe mine ultima oara. Eu am inceput sa o strig, si ea ma striga pe mine, si in timpul asta tot inainte fugea. Si tot asa pina cind i-am strigat: "inapoi, Nana, nu inaihte. Vino inapoi." Abia atunci s-a prins.
M-a distrat episodul asta si mi-a dat de inteles ca totusi nu e inca responsabila.
Felicitari pentru inotatoare!
Si Smaranda merge la inot de doua saptamini si a facut mari progrese. In primul rind, marele progres este ca merge la o scoala care se tine intr-o parte a piscinei unde e apa peste inaltimea ei. Eu cind am vazut asta am zis ca va trebui sa o retrag ca nu o sa vrea sa mearga. Ei bine, nu! exercitiile la care trebuie sa junga cu picioarele le fac pe scarile de intrare in piscina, iar in rest ii invata cum sa foloseasca bordul si sa dea din picioare, sa-si bage capul in apa (cu ochelari) si sa mearga pe spate... Sint tare mindra de ea. Iar ei ii place suficient de mult ca sa renunt de buna voie la lectia de balet (preferata ei) ca sa mearga la inot.
Altfel, ne luptam inca cu miorlaiala. Ma innebuneste cu negociatul si miorlaiala si eu imi pierd rabdarea citeodata. Si ne mai luptam cu cererea de zahar si de TV. Iar de mincat in rest, he-he, nu mai e ca altadata. Nu mai maninca decit anumite chestii, anumite legume, iar legume pe care altadata le minca, acum nici nu se mai atinge de ele.
Of.
Va pup.
coralia76 spune:
Hello,
Ne/am repatriat si noi...mai nu/mi vine sa cred ca a trecut asa repede concediul despre care nu pot sa zic decat: minunat!!!!
Daca pana acum doar am auzit despre vacantele la bulgari,am citit parerile celor care au fost samd....acum pot sa zic si eu cu mana pe inima ca nu merita sa-ti faci concediul la mare la noi,din pacate.Raportul caliate pret e muuult mai bun la ei fata de noi... de fapt cred ca nu exista nici macar termen de comparatie.
Acum ca sa fac o descriere scruta a concediului nostru...am plecat miercuri noaptea la 12,am facut doar vreo 3 opriri scurte pentru WC,papat ceva fructe si la 9 dimineatza eram deja in fata hotelului in Nessebar.Vreau sa spun ca am ajuns la concluzia ca Andrea mea e un copil de nota 100 la drum lung ...nu mi-a venit sa cred ca nu am auzit un smiorcait,bocet...sau ceva legat de drum ..a stat saracuta in scaunul de masina..a mai si dormit..cand am vrut noi sa oprim din drum ea s-a conformat,nu a cerut opriri suplimentare,nimic...exemplara ce sa mai zic.Pe cristian si sa fi vrut sa-l luam cu noi nu se putea...a facut iar un gen de bronsiolita..nu asa nasol ca data rtecuta,fara febra dar cu tuse urata...si i-a facut maica-mea aerosoli..acum e spre vindecare...asa ca m-am felicitat ca l-am lasat acasa.
Asa..sa reiau cu concediul.....deci am ajuns acolo dimineatza...cazarea ne-au spus cei de la hotel ca abia dupa 1 se poate face...asa ca am luat-o la vizitat orasul vechi care mi-a placut mult....cam multe tarabe dupa cum zicea Lavi..dar in general frumusel.Preturile la restaurant cam ca la noi...unele chiar un pic mai scumpicele...Cel mai nasol a fost cu caldura..am prins o canicula de numa..la 9 dimineatza erau dela 30 de grade,dar daca mergeam la mare briza compensa si era aerul respirabil.
Despre complexul unde am stat doar cuvinte de lauda,nu vedeai o hartiuta pe jos,curatenie lucie peste tot, conditii excelente,camera cu un pat de 3 pe 2 m,Andreea patul ei separat,baia cu vana imensa,dus separat,curatenie facuta in fiecare zi ..ne faceau diverse chestii din cearceaf in fiecare zi pe paturi gen floricele,etc.Oamenii amabili,daca cereai ceva imediat veneau si iti aduceau...servicii pe care la noi la mare nu le-am intalnit..e drept ca n-am fost niciodata la 5 stele la noi...dar nu cred ca asta conteaza foarte mult.E vorba de mentalitatea diferita pe care o simti de cand calci acolo...
Marea era la 5 min de mers pe jos in hotel,hotelul avea 3 piscine,una cu diverse tobogane pentru copii,preferata Andreei care statea in apa pana i se face pielea zbarcita ..Cel putin dupaamiaza stateam numai la piscina de la 4 pana la 8 seara nicicum nu puteam sa o desprindem pe zuza noastra sa mergem la masa.Dimineata pana la 12 mergeam la mare la plaja, nu am vazut urma de muc de tigara sau altceva ...marea supercurata..cateva alge dar nesemnificativ,sezlongul il plateam la plaja..dar noi am fost vreo 7 familii(stiam doar de 3..dar intre timp s-au mai strans finii,nasii..etc ai unora)..si negociam pretul cu ei.
restaurantul super,mancare efectiv nu am apucat nici pe departe sa gust din tot ce puneau ei ..era si mancare gatita si gustari,dulciuri..absolut tot ce iti doreai..fructe de cel putin 5 sau 6 feluri la fiecare masa...
Concluzia e ca la noi nu cred ca o sa mai merg curand(eu care eram nationalista convinsa )...sa vedem acum la anul daca Cristian e ca si Andreea la drum...daca nu va trebui sa gasim o solutie de compromis...deja imi fac planuri pentru la anul....
pupici..si revin dupa ce mai citesc din urma.
coralia76 spune:
Am mai citit cate ceva ..Anda urata alergie a mai avut Nic..off..Ilinca,fetita lui sora-mea, a facut tot ceva de genul asta urat ,tot cortizon injectabil i-a dat si i-a trecut ..dar s-a repetat figura la vreo luna dupa ce a facut prima data ..i s-au umflat genunchii si incheieturile de la maini...Asta a fost acum 1 an...de atunci au scapat ..dar ea si-a dat seama de la ce a facut si nu i-a mai dat..ea facea de la furazolidon.
Multumesc pentru felicitarile adresate Andreei ,m-am simtit mandra si la mare ca inota...se mai tinea de colac pe post de pluta sau se mai prostea cand vedea toti copilasii cu colac ca vrea si ea.....Oricum s-a dat pe nebuniile alea de tobogane ,am incercat si eu figura de vreo 2 ori si o data am luat apa rau de tot ..
Am citit de Saralina de Noki cu bubitele...am avut si noi ceva emotii..chiar de a doua zi de plaja Andreei i-au aparut niste bubite mici si rosii,initial pe spate,apoi pe burtica fara nici un alt fel de manifestare gen febra sau varsaturi...Dupa vreo 2 zile aceleasi bubite i-au aparut si fetitei prietenilor nostri...si ne-am speriat am crezut ca e varsat de vant sau alta contagioasa ...dar nu a fost asa...pana la urma era o alergie..Andreea acum nu le mai are,in schimb i-a ramas pielea mai aspra pe burtica,o dau cu ulei pentru bebelusi . Trei dintre familiile cu care am fost aveau copii mai mici decat Andreea (intre 2 si 3 ani) si toti au facut febra acolo..parca pe rand ii lua pe fiecare...noi am scapat.
Marianu mai aveti mult si plecati in vacanta,drum bun si un sejur fara peripetii va dorim!
ioana_77 spune:
Hop si eu la spartul targului. Dk vreti sa ma intrebati cate ceva urgent, mai bine ma sunati, ca nu prea tin pasul cu voi
Cum sa nu merg la Crissy! Pai cred ca oricare dintre voi ar fi facut asta, dk era in Bucuresti sau in alta parte. Ultima data cand am vorbit mi-a spus ca a preluat-o o dr la care a fost la morfofetala si i-a spus ca are lichid putin.(posibil sa i se fi rupt membranele, dar nu se stie nimic sigur) urma sa mai ramana in spital, sub supraveghere medicala. Oricum, fizic se simtea f bine, bb la fel. Tinem pumnii sa fie totul ok si bb sa stea acolo cat trebuie.
Lavi, la nunta la care am nasit am luat-o numai pe Maria, care a rezistat pana la 12 noaptea. Am dus-o acasa, culcat, intors. Stef nu avea doi ani atunci, ar fi fost un efort prea mare pt noi/el sa-l luam. Oare weekendul asta aveti nunta?
MeemsMaria vrea par lung, noua ne place, l-am lasat sa creasca. problema cea mai mare este ca transpira INGROZITOR de tare la cap, nu stiu cum vor supravietui coditele vara asta.Vazut poze de vacantaRianna iti calca pe urme, cat de cocheta si frumusica e
Roxi, voi cu emotiile in lant. Sper sa va priasca mini iesirea la mare!!!
Coralia, bine ai venit in gasca fanilor Bulgaria! Sa va fie de bine concediul!
Alinush, ce-ti mai face burtica?
Corapino, multumim pt recenzille asupra cartilor. Papusile kokeshi la gasesti la Carturesti. avem si noi una ratacita prin magazin - e scumpa. Cand le-am mai aflat povestea, am pitit-o mai tare
de ieri G e la Roman, la copiiEu lucrez, bineinteles). Nu pot sa zic ca mi-a priit saptamana asta fara ei, mi-e un dor teribil, sa vedem cu care se intoarce acasa sau daca vine singur.
va puuuuuuuuup
lavi02 spune:
Buna seara,
M-am intors din team buildingul lui Virgil din Bg de la Rusalka. Va povestesc imediat.
Maria concediu placut si drum bun!
Coralia ma bucur ca v-ati simtit bine in vacanta!! Cam asa, cam slabut cu nationalismul cand vine vorba de litoral...
Pacat ca n-ati vizitat si Sozopolul, dar nu-i bai, ramane pe data viitoare.
Se poate sa fi fost bubite de la caldura, multe, mici si una langa alta. a mai facut si Nati la viata ei de cateva ori.
Voi ati prins chiar perioada de canicula acolo, a fost canicula si la noi.
Acum impresiile promise:
Ne-am simtit foarte bine, ne-am distrat, am ras, colegi faini are Virgil.
Rusalka e foarte frumos pozitionat, peisajul e super, stanci, promontorii, vegetatie multa. Plaja e mica, la golfulet, fix pe gustul meu. Au o piscina mare dar n-am testat si mai au niste bazine mici cu apa termala sulfuroasa la 38 de grade, super au fost!
Practic e o statiune all-inclusive, formata din 600 de casute (daca ar fi toate ocupate ar fi prapad) si multe alei, vegetatie si ceva facilitati printre ele.
Casutele sunt unele renovate si unele vechi, noi am fost cazati la cele vechi, n-am mai stat de mult in asa condtii proaste. Casutele renovate aratau foarte bine din exterior
Masa a fost slabuta, de asteptat la 3*AI, eu am fost multumita ca aveau multe fructe si legume, proaspete si gatite, telemea buna, cascaval bun, nu "plastic". Cam asa ceva am mancat si mi-a fost suficient dar altora (mai ales barbatilor) nu. In schimb cafeaua ne-potabila, unt nu, doar margarina, etc. Dar sincer n-am avut asteptari mai mari la mancare.
Alt aspect foarte deranjant - se pune o bratara din plastic pe mana, ca sa fii recunoscut ca fiind cazat acolo, m-a enervat la culme, imi agatam parul cu ea, ma zgariam, mai ales sa dorm si sa fac dus cu ea a fost f deranjant. Am mai vazut si prin alte parti asa ceva, cred ca e o practica uzuala la AI, naspa.
Una peste alta conditiile de cazare si masa au fost proaste dar totusi lumea a trecut peste, s-a facut haz de necaz si s-a luat partea buna.
lavi02 spune:
Coralia la fel ca si la voi, si aici era foarte curat pe afara in tot complexul, cosuri de gunoi peste tot, flori, niciun gunoi, pe plaja dimineata o tanti grebla si ducea algele aduse de mare peste noapte.
In concluzie nu recomand Russalka decat eventual daca v-ati caza la casutele renovate. Nu-s eu printesa crescuta in lux si in puf dar cazarea chiar a fost naspa.
Mancarea sa zicem ca o mai rezolvi daca ai masina ca poti sa te duci seara sa mananci pe faleza in Balcic. Dar nu stiu cum iesi cu banii la faza asta. La fel daca nu esti pretentios sau faci cura de slabire.
M-am uitat acum la preturi, cam la acelasi pret e hotelul Nona, in Albena, la care am stat in 2006, nici ala nu e nou-nout scos din tipla dar nu se compara conditiile.
Ioana multumesc de raspuns. Noi ne-am gandit sa le luam pe amandoua si cand nu mai rezista sa le culcam si noi sa ne intoarcem. La nunta la care am fost in mai au rezistat ambele pana la 1.
We viitor e nunta.
meems spune:
Ioana
Coralia, ma bucur ca ati avut un concediu atat de reusit!
Lavi, ce fain povestesti! Adica, in ciuda conditiilor nu foarte bune, reiese ca v-ati distrat si ati avut o stare de spirit excelenta
Maria-Alexia si Roxi, voi parca sunteti urmatoarele pe lista de concedii, nu? Vacanta placuta!
Rianna a inceput summer camp-ul la aceeasi gradinita unde merge in timpul anului scolar. Imi pare rau un pic de ea ca nu prea sunt copii... si cred ca se cam plictiseste. Dar chiar nu am ce face... Macar cunoaste locatia si educatoarele.
lavi02 spune:
Meems da, cam asa. Dar in afara de conditiile de cazare si masa nu prea bune in rest paisajul f frumos, plaja faina, piscina faina (pt doritori), bazinele cu apa termala f misto. Baietii au jucat fotbal, tenis, sambata seara a fost petrecere, s-a dansat, s-a baut (bautura cumparata din exterior) ...
Vorba unui coleg: gandeste-te ca maine ai sa fii la servici.
Eu am apreciat la toti colegii lui V faptul ca desi la inceput au fost descumpaniti de cazare si de masa au stiut sa se distreze si sa se bucure, nu s-au imbufnat in mofturi.
Au mai fost si vreo 3 americani care se nimerisera in vizita asa ca i-au luat si pe ei in Bg, pareau veseli si OK si americanii.
Maria, Roxi, Feli vacanta placuta!
Camelia voi cand plecati?
coralia76 spune:
Neatza,
Lavi si noi am fi vrut sa vizitam mai mult...am apucat sa vedem doar Nessebarul vechi si Burgas/ul, dar pe caldura aia chiar nu aveam cum cu toata clima din masina cand ieseam afara era cam infern.Dar asa daca am mers la plaja aerul era chiar respirabil si puteam sta chiar si pana la 12 fara probleme.Chestia cu bratara era si aici unde am fost noi,pe mine nu m/a deranjat,iar cei de la receptie ne/a spus ca in cazul in care nu vrem sa o purtam la mana sa o tinem in buzunar si sa o aratam daca ne intreaba cineva de ea .
Super v/ati distrat in Russalka,chiar daca conditiile de cazare nu au fost cele mai bune.Eu am fost la un singur team building cu colegii..si chiar nu a contat unde a fost cazarea ca distractia a fost pe cinste .
Meems cum e summer camp/ul?Ce activitati au?Ceva in plus fata de gradi obisnuita?
Azi trebuie sa sun sa vad cum o programeaza pe Andreea la cursurile de inot care incep saptamana asta...ma intreaba de ele intruna ...asa ca va merge in continuare pana ia tati tura 2 de concediu in iulie si poate mai mergem pe undeva...pe la munte undeva asa vrea eu.
lavi02 spune:
Coralia, spor la programat ceva la munte!
Astia de aici erau foarte scartari cu bratara, ti-o legau ei de mana la venire si tot ei ti-o taiau la plecare.
Alta chestie nasoala e ca daca cumva te duci fara masina esti legat de maini si de picioare, acolo stai! Noroc ca am stat doar 2 nopti, altfel ne lua claustrofobia. Seara nu au o faleza pe care sa te plimbi, te poti plimba printre casute dar e cam monoton ca sunt toate la fel, am mai gasit noi niste puncte de belvedere faine, dar cam asta e. Sunt niste spectacole stupide de animatie gen Mister Rusalka . Inainte de asta este niste discoteca pt copii ceea ce ar fi OK.
Deci ideea in acest gen de statiune e ca stai cuminte cu bratarica pe mana, mananci ce-ti dau la ora la care iti dau, bei ce-ti dau, si te uiti la spectacolele lor stupidute. Noah, nu e pentru noi. N-avem "stare" pentru asa ceva. Daca n-am fi fost in gasca mare sa ne distram ar fi fost claustrofobic rau.