Sezatoarea canadiana (182)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

- dus, luat formulare, facut poze copilului, intrebat daca avem timp - da, avem, completat formulare... nema respondant! Toti prietenii si cunoscutii nostri ori nu sint cetateni, ori au pasaportul expirat, ori pasaportul este acasa si ei la servici.

Si nu mi-ai dat telefon pentru ca...???????
Da' bine ca s-a rezolvat. Si sa va fie de bine aia 10 ani!
S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia felicitari pentru 10 ani de casatorie!!!! Si bafta lui Octav, poate are sanse ca la ora asta sunt mai putini candidati Nu uita ca trebuie semnate actele.....
Pitilache Si tie felicitari!!!!

Gata ma intorc la smotru.....
Daiopri multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

revenind la piftelutze: nu le dau prin faina, ci le pun direct pe tava spreiata cu ulei, pe al doilea rand de sus, si dau la program de broiler, low.
Delicioase! sa nu va zic cum ies pulpele la cuptor acolo, zici ca-s pe gratar!

Mergi la inceput

intra pe montreal.ro
apoi da cautare pe romani stabiliti in Kitchener-Waterloo. e acolo un tip care e agent imobiliar. Intreba-l. E un tip tare de treaba. din cate stiu, ei sunt self employed. Cam greu la inceput...

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Ziua buna, dragele mele!

Desi va citesc ...iata ca nu apuc sa scriu decat cand ma roade nevoia! Rusinos...

Am o mica dilema...desi e doar la nivel teoretic, are sanse de a ajunge in practica si de aceea va cer parerea!
Azi m-a sunat o colega de-a tatalui meu care are o buna prietena in Canada, in Quebec Ville. Acea prietena are o agentie imobiliara acolo si i-a spus colegei tatalui meu ca ma ajuta cu locul de munca la ea (eu lucrez aici in imobiliare). Precizez ca tatal meu are mare incredere in colega lui...iar colega la randul ei are incredere in prietena ei de ani de zile.
Mi se pare o oportunitate fantastica. Problema survine pt ca noi ne gandeam sa mergem in Montreal. Sotul deja a strambat din nas cand a auzit de Quebec Ville. Voi ce ati face in situtia mea? Voi sunteti oricum in cunostinta de cauza... Ce ma sfatuiti? E cazul sa merg pe ideea asta sau nu?

Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc o zi minunata!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

http://www.sickkids.ca/ProgramsandServices/international-patient-program/index.html

am revenit cu linkul pentru Ella.

nelia, la multi ani! la inca 20 de ani di ici in colo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

DAIO - pai cand fac? Pai fac, ca job n-am, singura acasa sunt,... ma rog, cu piticuta de aproape 2 ani dar ea e cumintica. iar ailalti cer mancare cand vin de la scoala.
Cand eram in Ro si lucram (dar aveam un singur copil la vremea aia), abia de faceam in weekend cate ceva, in rest mancam toti la job/gradinita.
Cand am ramas insa acasa cu piticuta, a dat "maiestria" in mine si m-am apucat de voie de nevoie si de economie, de facut cam totul in casa.

MARU - daca broileru' asta e un program, eu n-am de-asta.
Alta intrebare - cum se spray-aza cu ulei?
Daca exista vreun ulei cu pulverizator, eu nu l-am reperat inca. Mai am de magazinat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

NELIA Multi ani fericiti in continuare!

Ca fu dezbatere mica de orase, eu perso as alege Quebec ville pt. ca e mic si tot restul...pt. ca procentajul de emigranti e mic radeti, radeti ! Insa Montrealul ofera mai multe oportunitati pt. job, cel putin la inceput. Din acest motiv noi mergem in prospectie.. si hotararea o vom lua atunci cand am vazut ambele, cand punem in balanta scolile copiilor si oportunitatea de job. Daca unul din noi gaseste un job la Quebec...pai nu se mai pune problema . Dar asta e la noi...la noi datele problemei sunt diferite de cele ale Alinei.

Bei m-ati rupt cu cele piftelute! Ajung eu acasa si dupa ce-mi instalez bucataria am sa trag o portie de piftelute la cuptor... Machin-ul ala de care ziceti la cuptor, broiler parca, e grill-ul? Ca eu broiler nu am dar cred ca gril e si d'asta am

ANKA spray-at tava cu ulei...asta este, cum bine ai gandit..."bomba" de ulei cum ar veni. Tare economicos si sanatos!

Va pupez...azi facu' si sotul 2 cartoane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

felicitari nelia ! wow 10 ani si 3 copii , sunt in admiratie!

Fusei la mcgill si am luat TELP cu B, dar tot nu m-am lamurit ce si cum. Eu vreau sa fac un certificat in finante, pt asta am dat testul asta, vad e altul decat cel de la departamentul de engleza. tu vrei sa faci certificatul de proficiency in english de la ei? vrei tu sau iti cere progarmul de la uqam?

Ori mi se pare mie ori sunt tare aiuriti aia de acolo. In mod normal te inscrii, trimiti documentele cerute de program, iti da un letter of acceptance. eu vroiam apoi sa sun/inscriu la afe.

pt ca am platit cu debit card-ul astia nu mi-au dat niciun mail pana acum , ca am aplicat, ca am platit si fee-urile pt test si cererea de admisie. nimic, canci. ce-i frumos e ca in continuare nu-mi dau nimic, pt ca pana nu fac cele 2 cursuri de advanced 2 nu sunt in program. adica daca vreau sa fac 2 cursuri din program alaturi de cele de engleza sau doar cele de engleza sunt tot independent student. cand esti independent student cursurile sunt non-credit cumva?

sincer m-a cam apucat mirarea. mi se raspunde ca nu stiu dar imi dau cu parerea, in timp ce eu cer sa vb cu cineva care stie.

la afe poti sa aplici ca independent student pt bursa? ca nu ma lamuresc deloc de pe site, o sa ii sun maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Anka, pai asta e ca si eu tot acasa cu unu de 15 luni, da se pune ca nu e cuminte?
Ce mai tura vura, am vazut eu si la maru si la ana, nu sunt gospodina si gata, da nu stiu daca sa ma bucur sau nu
Si in mod clar bucataria nu e locul meu favorit decat daca face altcinevaVai asa ce imi place sa mananc facut de altii! Oare de ce?
Maiestrie de asta nu ma apuca pe mine niciodata

Delphin nu stiu ce e cu cartoanele, dar daca e cu sarbatoriri atunci asa sa fie
Denisa, ktrinel, mona?
mqqm?
toate doamnele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Ziua buna la dvs....la noi e spre noapte buna!

Delphin, la multi ani!!!!

Ankule , sar na de sfat! Personal n-as vrea sa ma mut prea des/curand. Daca ma stabilesc undeva mi-ar placea sa si raman acolo o vreme, nu doar sa incerc sa vad cum este. Tocmai de aceea o sa intoarcem pe toate fetele orice idee sau oportunitate am avea.
Multumesc mult si de informatiile legate de pompieri. Si asta ar fi un motiv pt care am prefera Montrealul...ca sotul sa mearga la Academia de Pompieri. Poate reuseste sa ramana in domeniu...iar eu sa ajung casnica ( visul meu de-o viata!), pana intra bine copiii pe la scoli.

Mikiion nu pun carul inaintea boilor. O eventuala oferta de job, concreta, ma poate ajuta extrem de mult la interviul premergator vizei. Sigur ca pot sa iau oricum oferta si sa o arat la interviu, fara ca intr-un final sa si merg acolo, dar stiu sigur ca este un avantaj f mare pt oricine emigreaza in Canada.
Cat despre faptul de a fi dependent de o persoana...oricare ar fi ea si oricat de bine intentionata ar fi...nu este de dorit! Ai mare dreptate! Nu vreau si sper ca nici nu voi ajunge sa fim dependeti de oricine altcineva decat de noi.
Pentru ca spuneai ca nu stii de stadiul nostru cu emigrarea...am trimis primul dosar si acum a inceput asteptarea (activa ) a unui raspuns din partea lor. Sincer visez sa-mi mai ceara doar un test de limba...dar nu-mi fac mari sperante ca se va si intampla.
Foarte importante si celelalte aspecte amintite de tine, franceza si numarul redus al emigrantilor. Multumesc mult pentru timpul acordat si pentru disponibilitate!

Ana asa este! Bariera lingvistica, cel putin la inceput, ma va impiedica sa fac imobiliare mai ales intr-un oras exclusiv francofon.

Nelia ....geniala zi a nuntii ati avut!! Recunosc genul de relatie cu nabadai...de la inceput pana la sfarsit! Dar...nu-i asa ca e tare bine sa nu ai cum sa te plictisesti?
Aniversare frumoasa! Si la multi ani fericiti, impliniti (ce se mai poate peste...ca deja mi se pare ca sunteti mai mult decat impliniti), cu multe bucurii din partea copiilor mai ales!

Doloress inca o bila in minus pt Quebec! Desi m-am saturat de Bucuresti si m-a obosit teribil, nu cred ca as rezista sa traiesc intr-un oras ff linistit! M-ar deprima f tare, eu fiind o fire energica.

Daiopri, refacere cat mai usoara!

Maru multumesc mult! O sa incerc sa intru in legatura cu tipul acela.

Dar sa va spun...ca ideea mea nu este neaparat de a ma face agent imobiliar. Nu vreau sa par ametita sau indecisa, insa ma gandesc la ce-i mai bine de facut la inceput.
Sincer, dupa cercetari, indelungata meditatie si un mic consiliu de familie m-am decis ca in Canada as vrea sa fac o cariera in asistenta medicala. As imbina multe din lucrurile care-mi plac (in special acela de a fi closca si de a ajuta oamenii), as putea sa am si un program care sa-mi lase timp si pentru familie (copiii mei au fost foarte dezavantajati de jobul meu in imobiliare) si as avea si niste castiguri decente.
Asadar jobul de agent imobiliar ar fi ceva provizoriu, pana ne dezmeticim si ne punem pe picioare, pana ne-am aranja in asa fel incat sa fim asigurati cu plata traiului de zi cu zi...

Maica...cu piftelutele intelesei...dar cu cartoanele care-i faza? Ce mi-a scapat, ca mor de curioasa!?

Pupaceli si multumiri multe!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput