Sezatoarea canadiana (182)
Raspunsuri - Pagina 16
ankalaura spune:
IOANA - ce frumoasa e poza cu prima plimbarica, asa frumos doarme Sabia! Si cea in care sunt toti 3!
Eu ma uit la piticotul meu ce repede creste, mi se pare ca e asa de inalta fata de acum 2-3 luni, nu mai e bebelus.... Tare repede mai trece timpul...
Eu credeam ca baietii tai sunt deja in cls 1!
ZAVALITA - chiar ma intrebam ce ai facut cu testul, si daca ti-ai pus net. Deci si tie ti se pare scumpa mancarea... Am crezut ca numa' mie...
CE E AIA AFE?
MIKI - inghet la sol?? Pffff
De asigurari, in mod sigur cele mai ieftine nu acopera mai nimic, dar trebuie intrebat direct la firma care asigura, mai ales ca e vorba de Canada.
In UE mai merge, matusa-mea a avut o gramada de internari, cu "preconditii", si nu au platit niciodata nimic, mereu a platit asigurarea. Acum 3 saptamani a avut un puseu de amnezie, e a doua oara cand i se intampla, prima data in Romania, acum in Germania. Si nu au platit nimic, si a stat internata o saptamana.
zavalita spune:
se cunoaste ca am net, nu? tiiii ce drag imi e, mai ca-mi vine sa-l pup.sa stiti ca mi-am strans calculatorul in brate cand am vazut ca mi-au activat netul.
uite anka
http://www.afe.gouv.qc.ca/en/index.asp
si da mancarea mi se pare scumpa pt banii mei actuali. daca muncesti, raportat chiar si la un minim pe economie e ok fata de ro...unde munceam eu erau multe femei care primeau minim pe economie, chiar ma gandeam cum reusesc sa se descurce, mai ales ca unele erau vaduve sau single.
tot incerc sa-mi impun sa am rabdare...rabdare...rabdare.
Doloress spune:
Arturicii ce scumpa e Sabina! Si baietii tai, doi frumosi.
Zavalita bine ai revenit! Eu primii 3-4 ani n-am avut cablu, prindeam cu antena de camera foarte bine vreo 3-4 posturi, oricum timp sa ma uit la mai multe nici n-aveam. Ma uitam numai la CTV, acolo da serialele pe care le mai urmaresc. Nici acum n-am timp si de multe ori ma enervez ca mi se pare ca platesc cablul asta de aiurea, e o gramada de bani. Noi avem la videotron.
Cu scoala, nu prea stiu sa te lamuresc, eu n-am avut niciodata imprumut si bursa, ca am lucrat mereu, si in timpul scolii.
Joburi... pregateste-te sa trimiti muuuulllteeee CV-uri, nu te descuraja. Mai ales daca ai terminat dreptul, cum am terminat si eu, din pacate nu prea se inghesuie angajatorii cand vad ca n-ai experienta canadiana. EU primul job, am mai povestit, l-am avut printr-o recomandare de la o prietena la o agentie de recuperat bani de pe cartile de credit (agence de recouvrement), acolo angaja permanent si pe oricine ca lumea pleca in voia cea buna. La interviu tipul nici nu se uita la mine, isi facea treburile si mai arunca cate o intrebare, dupa 5 minute ma angaja si dupa 10 minute imi dadea training
Apoi cu experienta canadiana de o luna la agentia asta, am reusit sa obtin mai multe interviuri. Deci urmatorul job l-am pescuit de pe internet, si uite ca dupa 6 ani tot aici sunt.
Mikion vai ce experienta! Asa e, asigurarile majoritatea, nu platesc decat daca demonstrezi ca a fost un accident, daca e vreo conditie pre-existenta - la revedere. Acum nu stiu daca sunt toate la fel, probabil sunt si mai scumpe si care mai acopera si altceva. In alte tari e cu totul alta poveste. De exemplu soacra-mea, e rezident german, a platit vreo 200 de euro pe 6 luni insa era acoperita nelimitat si pentru orice. Si noi de exemplu, cu asigurarea de la servici la fel am fi acoperiti daca am merge in strainatate. Insa in Romania... stii cum e.
V-am mai povestit de prietenul nostru care a venit aici in vizita si a murit, la 27 de ani, de ... necrotizing fasciitis, nu stiu cum se traduce. Practic avea o rana deschisa, in rana i-a intrat o bacterie si de aici - infectie in sange, erau pe punctul de a-i taia piciorul cand a facut stop cardiac ca deja toate organele ii cedasera. Ei, asigurarea tot a tergiversat luni de zile si a incercat sa spuna ca e conditie pre-existenta. Normal am obtinut de la medicul de aici o gramada de hartii, in care se explica foarte clar ca e o bacterie care a intrat in rana, deci era clar un accident practic surevenit in timpul calatoriei. Noi am platit tot aici cu banii lui si apoi mama lui s-a luptat cu asigurarile pana a castigat. I-au cerut tot dosarul medical, si s-au legat de faptul ca avea ceva probleme cu ficatul, la inceput au refuzat tot. Insa pana la urma au platit.
mimitete spune:
Cu foarte multa intirziere, Magdone si Arturicii, felicitari pt comorile voastre. Daca mai asteptam putin ii ziceam si lui Dragaica. V-am ratat la intilnire ca sint tare ocupata dar pozele sint tare dragute si e clar ca v-ati simtit bine. Roxana, felicitari pt organizare.
Sinteti toate niste frumoase.
Bun sosit noilor venite si adaptare usoara.
zavalita, la inceput de drum folosesti toate mijloacele pt a gasi posturi: siteuri specializate, head hunters, ziare, prieteni,etc. Eu n-as elimina pe nici unul. CV-ul trebuie sa fie facut pt postul pe care-l cauti, adica pui in evidenta din experienta ta ce se cauta in postul respectiv. Un CV "generic" pe care-l trimiti peste tot are mai putine sanse de reusita.
Laura, felicitari pt casa.
miikon,ktrinel, denisam felicitari pt noul job.
Sint convinsa ca am ratat evenimente importante pt ca eu am citit pe sarite din sutele de pagini care s-au scris in ultimele 3 luni.
Va urez la toate o vacanta de vis!
DanaP, parca tu pleci prima, sa va distrati de minune si sa aveti vreme frumoasa.
Noi plecam pe 22 spre batrina Europa, m-am hotarit sa-mi culturalizez copiii, sa vedem ce o sa iasa.
Laura, tu pe unde te-ai plimbat?
AnaStroe, pupici lui Tudor, sper ca e bine deja.
Simi, Alice e mortala in poze, o scumpa.
M-ati zapacit cu oalele voastre si alte instrumente de tortura, sinteti adevarate gospodine ceea ce nu se poate spune despre subsemnata.
Nelia, ce copii mari ai. Parca ieri veneai cu Lisandru la purtator.
mqqm, nu se apropie ziua lui pepitu'?
Gata, vorba multa, saracia omului.
columbiana spune:
Hei, Mihaela, te mai "vede" omul
Zavalita, joburi in domeniu francofon pe jobboom si pe emploiquebec; anglo pe monster sau workopolis; incearca sa ajungi la vreo agentie mai serioasa: ransdat, adeco, ei te-ar putea plasa; eu asa am inceput, cu contracte prin agentie, o luna, apoi doua-trei, etc;
si nu neglija asta (despre care-i povesteam si Roxanei):
http://www.carrieres.gouv.qc.ca/obtenir-un-emploi/recherche-demploi/resultat-de-recherche/index.html?tx_nurrechempl_pi1%5Bsearchtype%5D=category&tx_nurrechempl_pi1%5Bcategory%5D=all
sau la federali:
http://www.cra-arc.gc.ca/apps/careers/external/francais/CATEGORY00-Index.html
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mikiion spune:
La noi lucrurile au luat o intorsatura fericita. In sensul ca i s-a pus in 4 zile diagnosticul pe care nu l-a avut in Romania timp de 5 ani( in care a facut vreo 4 atacuri cerebrale mai mici sau mai mari). Si acum are medicamentatia corecta, pe care o respecta cu strictete...
Pai inainte, of parintii astia....Luase aspirina obisnuita ca de ce sa dea ea banii pe aspirina pentru cardiaci( care are alt gramaj...) ca doar e tot aspirina... Si nu mai spun de medicamentele( prescrise zilnic) pe care le lua doar cand avea senzatia ca nu se simte bine.
Doctorii de aici i-au dat diagnosticul corect si i-au zis ca aici cu tratamentul adecvat poti sa duci o viata normala( doar parasutismul era interzis) In Romania ii tratau simptomele dar nu cautatu cauza..... plus cati bani tot dadea la doctor pe acolo.....
In plus la urgenta am nimerit peste o rezidenta romanca care a analizat medicamentele luate de mama( ca doar le cunostea),ne-a tot intrebat cum le lua..... Apoi am dat peste o asistenta romanca care a mai tradus pt. mama ( ca eu eram cu copil 15 luni pe vremea aia si nu puteam sta non-stop in spital). Deci am avut noroc pana la urma....Ceva de genul tot raul spre bine
Insa asigurarea nu a platit nimic.... nu ca m-as fi asteptat sa plateasca....
Ma gandeam ca asigurarea de care zicea maru, la 1000 de cad o fi mai buna.... cea care ar fi facuta aici.
Maine mi-am luat si eu liber, ca sa fac curatenia dinainte de mutare si sa mai fac cutii!!!!
mimimete bine ca ai mai dat pe la noi
Zavalita mancarea s-a cam scumpit in ultimii ani, cel putin asa mi se pare mie( comparativ cu 2004).
Spor la cautat job. Sper sa gasiti cat mai repede. Am impresia ca daca stii engleza poti gasi ceva mai usor in vestul insulei. Dar cursuri de franceza nu incepeti?
maru spune:
mikiion, nici asigurarea aia de 1000 nu le acoperea preconditiile: unul cardiac, cu tensiune mare, altul cu astm si Parkinson
nelia spune:
Mimitete, ce chestie, de vreo trei ori m-am gindit la tine astazi si nu mi s-a mai intimplat cam de mult timp. In primul rind, m-am gindit ca esti tu rara la vedere, dar nici chiar asa... Apoi am vazut o domnisoara care tare mai semana cu fata ta si apoi iar m-am gindit la tine ca poate esti in vacanta si de aceea nu mai scrii. Ce mult ma bucur ca plecati in Europa!!! Prietena mea cea mai buna din Bucuresti a tot batut in ultimii ani Europa (si cu ea si eu, ca are talent la scris si a facut mii de poze si imi descrie tot cu lux de amanunte - intr-un fel face si ne tot planuiam ca vom face intr-o zi amindoua, sa batem lumea, cind eram tinere si nelinistite... ea a ramas nelinistita, eu... m-am linistit!) Dar mi-a zis cel care m-a linistit ca vom bate impreuna, cu tot cu copii... un picut mai incolo... adica asa speram) Eu va doresc de pe acum o vacanta de vis, fara peripetii si sa ai timp sa ne povestesti cum a fost!
Zavalita, ce ma bucur ca s-a rezolvat macar cu netul! Testul e destul de greut zic eu, si destul de corect, daca nu ai luat nota care iti cere, e chiar bine sa faci niste cursuri pentru ca sint bune, eu sint la jumatatea certificatului, tot sper ca il termin odata si odata. Daca ai patru cursuri esti la timp plin si poti aplica pentru bursa (sa o faci imediat ce ai unda verde pentru ca dureaza pina te vezi cu banii). Dar numai cu conditia ca cei din programul in care esti tu sa accepte, pentru ca exista o limita cind trebuie sa termini programul la timp plin sau una la timp partial (cu doua esti la timp partial in cadrul programului, la cele de engleza vei fi student liber, dar cred ca ai dreptul sa te inscrii la bursa, ca tot patru cursuri sint, numai ca va fi un cod pentru doua - cel al programului si altul pentru cele doua de engleza - cel de student liber). Dar numai cu ei poti sa ajungi la o solutie acceptabila... Ah, si daca in programul tau ai optionale si nu le indica de unde sa le iei (scrie sa le iei cu acordul directorului de program, ceva de genul acesta), arunca o intrebare daca poti sa bagi engleza pe ele... eu am aflat ca as fi putut face asta cu franceza in contul optionalelor dupa ce le-am terminat pe toate. Bafta multas si cu scoala si cu jobul. Ce anume cauti? Ca pot sa ma uit vineri dimineata, ca pina atunci sint ocupata rau, pe joburile de la McGill si UQAM si iti trimit ofertele.
Arturicii, am vazu pozele, ce scumpa e Sabina si ce huzureste ea pazita de cei doi flacai! Iti doresc putere sa treci cu bine peste perioada asta frumoasa, dar destul de grea... ca vin altele... si mai grele.
Mai era de scris, dar nu mai e timp... va !
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Delphin, la multi ani flacaului! Si mai era un sarbatorit un pic mai in urma, dar nu mai stiu care... Oricum, la multi ani la toata lumea nascuta in iunie, ca sa fiu sigura ca nu ratez pe nimeni!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU