Sezatoarea canadiana (182)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ankalaura, n-am platit niciodata taxe, la ce mi-au trimis ai mei si mi-au tot trimis cu etichete. Ei platesc acolo mult, stiu ca am facut odata transformarea si le-am zis sa se lase pagubasi, mi s-a parut enorm de trimis un pachet, insa stii cum e, vor sa aiba nepotul hainute de la bunici.
Singura data cand am platit taxe (mai mari decat pretul produsului chiar) a fost cand a comandat al meu sot un parfum din State ca e parfumul lui preferat de cand era mai tinerel si l-a cautat in Canada si nu l-a gasit, Best of Chevignon - stiu ca am dat vreo 50 de dolari numai pe taxe. Insa asta numai pentru ca e din State, cumparat, comandat online adica, si trimis de firma.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si eu fac clatite des, dar nu le umplu numai cu dulce, le fac si cu cascaval ras si cu sos sau fara si cu diverse umpluturi nedulci: soté de legume, ciulama de ciuperci, de pui sau de ardei copti si multe altele, doar ca pe astea nedulci le fac un pic mai groase.

Maru, stai asa, dezvolta, ca brusc mi-am dat seama ca nu am facut ardei umpluti anul acesta. Cum ii fierbi in varza, ce fel de varza si cum pui puiul... spune tot. E mincarea preferata a Agatei, dupa salata de vinete. Deja m-a anuntat ca ea in Romania va minca doar salata de vinete si ardei umpluti. Ah, si pui cu smintina facut de de sora mea cea mica, ce fac eu ii place, dar nu e asa de bun ca ala. Cind ma duc acasa, o pun pe sora-mea sa faca, sa vad si eu dom'le cum e al ei. Ardeii umpluti ii maninca de la mama lui Octav, iar salata de vinete la oricine se duce. Tudora in schimb se uita la ea nedumerita si nu intelege cum poate sa fie o mincare atit de buna incit sa maninci numai din aia... si ea ma intreaba cind venim, ca ea nu stie ce va face fara tati doua luni.

Mey, eu nu stiam aparatul ala de oua, la noi de cind ne stim, se taie ouale manual. Sa vezi tu cum vin eu cu aparat de taiat oua din Romania. Iar salata aia, Anka, mi-a lasat gura apa. Nu ai ajuns la vinete inca, la copt vreau sa spun...

Cu mincarea si eu cam rau, nu mai am nici timp si nici idei, astazi am facut cus-cus si cu niste carne fiarta-coapta la cuptor, miine am in plan peste cu mamaliguta... si mai am o supa crema de broccoli. Ah, legume crude - morcovi, telina, conopida, broccoli, ardei - mincam cu spor, numai eu la noi nu se cumpara sos de-a gata decit foarte rar. Dar il fac eu, am retete, daca vreti le scriu de miercuri incolo, ca pina atunci sint ... imi sta inima cind ma gindesc cite am de facut in urmatoarele trei zile. Dar eu le maninc si fara nimic, poate cu putina sare.

Da, dom'le, m-au impresionat fetele noastre de la Sezatoare, una si una: Delia, Ione, Doloress, Cge si Simi - tinerele foc. Nu stiu cum reuseste Simi sa arate ca o adolescenta. Simona si cu Dana - elegante si sexy pina in virful cerceilor, Pitilache, Ana si Valen - linistite si intelepte, Diana m-a dat pe spate - zici ca nici n-a nascut vreodata, ca si Simona de altfel, graviduta-i graviduta, o las in pace, Anka de o dezinvoltura care te complexeaza... am uitat pe cineva? Eu, zici ca sint mamaia pe linga ele... dar lasa, sanatoasa sa fiu. Nu mai spun de marele absente, se stiu ele care, ca nici cu alea nu mi-e deloc rusine. Iar copiii sint deliciosi, toti! Inclusiv ai mei, bineinteles si cei care au lipsit la fel.

Trimiteti-ma la scris teme... am culcat casa la 9, fortat, i-am amenintat ca-i las flaminzi o saptamina daca mai vad vreun picior de copil sau de sot/tatic prin casa. Si... ia uitati-ma ce fac!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

deci nelia, am trimis sot sa imi ia varza acu un timp, si s-a intors cu o varza mica, mica, o leaca mai mare decat o grefa mare. Azi trimis sot dupa varza, si se intoarce cu aceeasi marime de varza, dar de data asta rosie. A, si cu ardei grasi rosii, ca erau in oferta la Superstore.
Cum plodu mi-a aranjat tocatorul/mixerul, si cum ca sa comand numai castroanele alea de plastic (pe care el le-a scapat pe jos si le-a "ciobit")costa cat un mixer nou pe care acu nu mi-l permit, am taiat fasii/bucatele mici niste piept de pui, pe care l-am calit cu ceapa, morcov, o mana de orez, o mana de steel cut oats (de ala de mic dejun)condimente la alegere, patrunjel , sos de rosii...
Cu astea am sa umplu maine neata ardeii (daca e runny, am sa pun ou)
Am calit varza cu un pic de ceapa si niste bucatele de sunca pe care am gasit-o in frigider
Maine neata pun ardeii impluti in tava ii acopar cu varza, pun si sos de rosii, si ii las la foc mic in cuptor...
Ce-o sa iasa, o sa iasa....
(sper sa iasa bun[:D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Maru, o sa iasa super bun, sunt sigura.
Dar tu nu cumperi carne tocata ?

A, si aseara ai fi fost mandra de noi, fetele de la subiectul cu slabitul din Qc. Multumim inca o data ptr subiect.

A, si as vrea sa mai adaug la intrebarile Anka, ca in fata mag. Canadian Tire de aici de la noi de la tara, vin balciuri (maneges) de ziua Quebecului, fete de Travail.
Si poti plati cu dolari de la Canadien Tire Asa ca la noi Victor ii strange Dar iti trebuie multi, multi.

Aparat de taiat de oua acum am vazut ptr prima data in linkul dat de Anka.

Multumim ptr poze, l-a savurat

O seara buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MARU - faina ideea cu chiftelutele la cuptor. N-am incercat niciodata, dar ma apuc - da' ce e ala broiler? Si pe ele, in ce le pui? Cu ceva dedesub? Un strop de apa? De ulei?

Multumesc tuturor pentru info cu coletul. Maine transmit lu' maman ce si cum.
Intr-adevar, din Ro costa peste 12 dolari kg, la colet la posta

NELIA - dar cu branzica sarata si apoi bagate nitel la cuptor, asa faci clatite?
Cu vinetele - n-am ajuns inca la copt, dar imi amintesc ce vorbeati voi acum 3 ani, ca luati vinete gata coapte si congelate de la costco si daca nu, le coceati in cuptor Am tinut minte corect?
Si sa stii ca o sa iti placa salata mea, daca o vei face. E asa de racoroasa, si asa de diferita fata de cum te-ai gandi ca este.. In fond, ingredientele sunt simple, dar ordinea face diferenta.

Lasagna mea a iesit exemplar, in ciuda sosului bechamel care se incapatana sa nu se lege. Deci pacalim si ziua de maine.
Am si o varza in frigi. Poate fac o varza a la Cluj, ca n-am ardei si nici foi de vita sa invart niste sarmalute. Sau poate fac "perisoare" a la Maya, un fel de improvizatie grozava cu varza, pentru cine n-are rabdare sa infasoare la sarmale...

NELIA - Hai mergi la teme, ca si eu calc
Ai dreptate, una si una fetele. Eu nu m-am apucat sa enumar, ca risc sa uit pe cineva, si asa fac inca diverse confuzii intre figuri, nume si ID-uri, dar mai ales despre Simi asa vroiam sa zic si eu, si sa stii ca la fel e si Casandra, parca si seamana ele doua, zici ca au 18 ani
M-a mai dat pe spate Dana.
Copiii au fost absolut deliciosi toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Dragaica, sa-ti fie de bine dusul si sa va dea Dumnezeu bebelusi sanatosi si la termen! Roxana, multumim frumos pentru organizare, a fost la inaltimeSimi si Ionela mi-a facut placere sa va cunosc.Nelia, imi pare rau ca n-am apucat sa vorbim;si da, cred si eu ca si tine, ca Sarah mea seamana cu Tudora ta numa' ca eu n-as fi indraznit sa spun prima Anka incantata de cunostintaSa aveti o duminica frumoasa, fara ploaie!

Mergi la inceput

Nelia cum adica mamaie!? Arati tare bine si infloritoare cu cei trei muschetari pe langa tine!

Ana, Valen cu voi chiar ca n-am vorbit deloc, ramane pe data viitoare! Ana ce mai face Tudor?

Vorbiti de mancaruri... al meu cupil tot nu mananca mai nimic, nici macar dulciuri. Se ia de mana cu Marc de Mikion De ziua lui i-am facut 3 torturi, unul cu Diego, unul cu Spiderman, unul simplu, doar doar o manca din unul. Nada! Nici la gradi cand au tabarat toti copii pe tort si era o liniste mormantala ca toti infulecau la greu, al meu fugarea un balon cat mai departe de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Pt. idei de facut mancare:

http://www.marmiton.org/

Eu nu gatesc mancaruri romanesti si cand va aud pe voi cum pove va admir. La mine pruncii nu mananca, s-au obisnuit cu stilul fr.Iar sotul la pranz nu mananca acasa. Cand are pofta de mancare ro spune si mai fac. Salata de vinete in schimb DA. Noi adultii mancam, cei mici nope!

Bey cum vine asta ploua si nu iesiti din casa?! Pai ANKA va urcati in masina si iesiti sa vizitati iprejurimile Montrealului..lacuri alte alea, natura pur si simplu.
Trebuie sa va echipati cu cizme de cauciuc umbrele si pelerine de ploaie pt. fete.
OH! Ce n-as da sa fiu in locul vostru...iar ma repet

Eu chiar nu pot sa ies intre 12 si 17 caci e cuptor afara 45°C si nici nu am unde ca as pune copii in masina as da drumul la clima si pe aici ti-e drumul!

Cu aparatul te taiat oua te-ai lamurit, la fel si cu pachetele. La mine mama, din Galati a reusit sa trimita la copii aici. Pot spune ca a trimis si cioco si a ajuns intr-un stadiu destul de ok.Intr-adevar e scump! Nu face!

Mai toate sunteti ! Bravo organizatarei, sarbatoritei s participantilor.
Roxana ti-ai scos sautoir-ul la plimbare de vorbesc fetele de bijouri pe aici?

Fug sa vad si eu pozele de miki! Banuiesc ca avem aceeasi barca si chateau dupa cum vorbesti. Doar ca puiul meu e mai mare si apreciaza mai mult! adica se joaca indelung uneori!
Multi ani puiului!
Al meu la fel e cu gateau-rile. Nici cand merge la aniversari nu mananca!
Maine e ziua lui, mi-a cerut tort de fraises. Si aici capsuni nu sunt...doar congelate! sa vad cum ma descurc. Anul acesta sarbatorim in familie...cadoul bicla noua pt. dus in FR. Am fost azi in prospectie si am ochit una.

Am fugit...Nelia spor la invatat si ANKA spor la calcat! eu m-am lasat de sportul acesta, doar cand sunt intr-adevar nevoita!

editez ca m-am inshelat..la noi sunt de la Megabloks jucariile ca cica el e mare nu mai e de playmobil!
chateau:
http://www.amazon.com/Bloks-Pirates-Caribbean-Singapore-Escape/dp/B000M8E6UA/ref=pd_sim_t_3

Bateau:
http://www.amazon.com/Bloks-Pirates-Caribbean-Black-Playset/dp/B000BGOGC6/ref=pd_sim_dbs_t_10

Si tot papa'su la ajutat la fixat

Faine poze MIKI si tortul

Mergi la inceput

A fost cineva la Musee des Enfants din Laval? E fain? Pentru un copil de 2 ani merge? Si noi cautam idei, unde sa iesim. Ieri am fost la un centru de joaca, azi voiam sa inercam Musee des Enfants. Am vazut ca in total ar costa cam 35 de dolari si ma gandeam daca merita. Eu am fost la unul in State, mi-a placut mult de tot, Patrick s-a jucat de a picat lat si avea numai 18 luni.

Delia te-am sunat ieri dar n-ai raspuns, cred ca doarmea Sofia... nu mai mergem la munte, evident, cred ca v-ati prins si voi, ploua si acolo. Am incerca un Musee des Enfants, nu stiu daca vreti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Doloress, se merita la Musee des Enfants din Laval.
Am inteles ca e mai mic ca si cel din State, dar copiii sunt innebuniti.

Distractie placuta,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput