Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (119)
Raspunsuri - Pagina 13
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racusor2010 oana, trimis Bulina 35 fix cu poznas AMR 5- pana il tinem in brate pe Andrei Ioan AMR 8 zile pana in Liga I, 15 zile pana in Liga Campionilor si maxim 36 pana la finala Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!! |
saru'mana
Oana 34+ - Matei
ooana spune:
citat din mesajul lui paula_m Cand plimb copilul, ce pun in landou, sub copil? O paturica? Paula, 32+ cu , Raul Codin AMR 7 saptamani |
eu cred ca o paturica, sau o carpa din categoria "bune la orice" , un scutec de finet etc.
voi v-ati lamurit cu scoica, pe ea scrie ca se poate utiliza de la 0+ ...dar unii zic ca pana la 6 luni bebe trebuie sa stea pe spate pe ceva drept
Oana 34+ - Matei
crissy77 spune:
crispro, vesti despre bb
citat din mesajul lui racusor2010 abia astept sa ajunga si bebeii nostri mari si sa ne minunam de ce le trece prin cap sper ca numa lucruri bune Bulina 35 fix cu poznas AMR 5- pana il tinem in brate pe Andrei Ioan AMR 8 zile pana in Liga I, 15 zile pana in Liga Campionilor si maxim 36 pana la finala Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!! |
Hi, hi, vrabia malai viseaza. Ai mai vazut baba frumoasa si copil cuminte?
cristina_serban, . Eu am facut analize de 2 ori pana acum (trim I si II)
bumblebee, pt vestile cu inimioara. Despre dr. D. ce sa zic... toata stima, asta m-a impresionat si pe mine la ea, se cunoaste ca isi face meseria din placere/dedicatie pt pacient. nici eu nu m-as risca sa nasc pelvin, si cred ca nici cranian cu circulara
Carmen, da, da, exact dureri menstruale... "usor" intensificate
matusa, eu tot nu inteleg... de ce faci vaccin? Eu stiam (caz concret, cumatra mea) ca nasti, dr verifica ce rh are bb si daca e tot neg atunci nu mai faci. Aha, cred ca m-am lamurit, e vb de anticorpi... Dar pt asta nu se fac analize periodic?
Garmastan am dat o cautare pe net si costa aproape 40 lei . Eu zic pas, ulei fiert la bain-marie e sfant (si pt iritatii de scutec, testat de o tipa care incercase cele mai de marca/scumpe creme de "profil" de pe piata).
paula_m, pt colostru
michelle, eu nu ma prea omor cu carnea. O pot manca doar daca e fiarta, deci nu apare chiar zilnic in meniul meu Cam multe sunt pe langa interval, mi-e si frica sa dau cautare (printre care si TSH, bine ca marti sunt prg la endocrinolog, probabil mareste doza de euthyrox). Ideea cu sac de dormit e f buna, dar pt iarna. Cand e cald - paturica f subtire, eu voi folosi pelincuta. Pernuta doar pt spriin (nu e bine sa doarma cu fata in sus, pot regurgita/voma prin somn --> ... nici nu vreau sa ma gandesc, prin urmare - intorsi pe o parte si o pernuta de sprijin la spate).
paula_m, sub bb pui ceva pe care sa nu transpire (paturica din BBC)
V-am zis ca suntem castigatori si la modulul II? si pt ajutor!
Cristina 27 s cu & Elise-Stefania (3 dec. 2005)
ciristina_serban spune:
Michelle... multumim . off.. asa de nehotarati suntem cu numele astea...Mie mi-a placut de multa vreme numele Riana, si imi spuneam ca asa o s-o cheme pe fetita noastra, numai ca pana sa raman eu insarcinata ne-am facut niste cunostinte care au fetita cu numele asta, si din cauza ca acum asociez numele cu fetita respectiva, parca nu mai sunt asa sigura ca vreau numele asta. uff...si inca nu gasim al doilea nume care vrem sa fie nume de sfant, sa o putem serba...
Voi..v-ati hotarat? ca inca nu vad nic la semnatura...
Cris, Razvanucu (23.11.2004) si 31+ Riana
larissa_79 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ooana
eu cred ca o paturica, sau o carpa din categoria "bune la orice" , un scutec de finet etc. voi v-ati lamurit cu scoica, pe ea scrie ca se poate utiliza de la 0+ ...dar unii zic ca pana la 6 luni bebe trebuie sa stea pe spate pe ceva drept Oana 34+ - Matei |
eu am folosit la ale scoica in masina cu succes. de la 6 luni inolo oricum nu mai incape in ea. la plimbare in carut am folosit landoul insa.
Larisa 32 + cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 8 saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
aelita spune:
CARMEN,depinde cum simti tu atunci,ca e diferit de la sarcina la sarcina.Sora-mea a refuzat epidurala,se rugau de ea si ea arezistat asa,deci se poate !
normal,ca si la mine s-a putut la prima,doar ca dupa ce am vazut ce parfum e la a doua...
dar la sora-mea,copilul de 2800g,a iesit fara epidurala si fara taietura.daca intri in aczul asta,nu are sens sa faci nici una nici alta.eu la Andres cu 3700...
CRISTINA parca de 3 ori se fac analizele de sange.am facut cred ca de doua ori pana acum,inclusiv curba de glicemie care ei o considera importanta,chiar erau fete carora le iesise nu prea buna,si era important sa stie .
toxoplasmoza mi-au facut-o de doua ori pana acum.
dar la mine astea se fac obligatoriu,nu le cer eu.
VACCIN ANTI TUBERCULOZA-de asta parca vorbeati mai de mult ,nu?
eu am intrebat aici si au zis ca nu se face-ca habar nu aveam daca in setul obligatoriu au intrat astea la copii.
am intrebat daca trebuie sa fac cand mergem in vacante ,chiar daca aici e eradicata,si au zis ca NU RECOMANDA.ca are mai multe dezavantaje,ca nu e complet,ca nu e pe viata...nu mai stiu acum toate explicatiile.
acu..eu nu mai stiu..au zis ca in America spre exemplu se cere vaccinul asta daca mergi in vizita.
si doar de cel de hepatita A,ca daca vreau sa il fac cu o luna inainte sa plec in alta parte..au zis ca in America spre exemplu se cere vaccinul asta daca mergi in vizita.
si despre BOTEZ ca tot vorbim-eu de asemenea nu il imbrac intr-un rand de haine ca apoi sa il intorc cu hainele de la nasa.
eu iau un costumas special de botez,si cu ala il duc,cu ala il aduc.
pozele dinainte se fac in costumasul respectiv.apoi la restaurant se merge la fel.doar nu o sa ii dau vreun trening sau mai stiu eu ce...
si nici doua costumatii speciale de biotez nu cred ca ia nimeni.
in general nasii cer sa vii de acasa cu el imbracat in ceva de-al tau si apoi sa il iei in hainele nasei.in cazul asta,jumate din botez e in haine neadecvate
cine nu ia haine speciale,normal ca nu conteaza.
dar eu care am cautat o luna rochie pt Sofia la mine conta
cine accepta sa ia nasii hainele,va sfatuiesc sa mergeti cu ei si sa alegeti impreuna !
nu e cazul de surprize la botezul copilului.
OANA nici eu nu stiu cum e in regiunea mea,de sud a tarii,habar nu am mai ales ca sunt plecata de suta de ani ,eu ce aud e aici la romani,iar aici sunt din toate regiunile,adica fiecare vine cu ce isi aduce aminte de acasa,eu una nu imi amintesc nimic,eram prea tanara ca sa fi participat la botezuri si alte traditii de care fugeam.
MICHELLE eu nu mananca carne zilnic.
depinde cum esti tu,ce lipsuri ai.eu ma ghidez dupa organismul meu.la Sofia nu m-am atins de carne 7 luni,insa recuperam din altele.nu am avut nici o lipsa la analize niciodata,copilul de 3200.la Andres tot cam vreo 7 luni nu m-am atins de carne,a iesit de 3700,eu fara lipsuri la analize.
acum primele luni nu am mancat,analizele ies bine,acum mananca carne dar f putina si nu zilnic.mananc insa multe legume.nuci,oua..
Depinde de organism,cum asimileaza si ce are nevoie.eu prefer sa ma ghidez dupa ceea ce imi cere.
PAULA da da si eu am auzit de chestia cu vizite la nasi,de nu stiu cate sarbatori,cadouri,mese intinse..
Noi cu nasii oricum suntem buni prieteni,si suntem mereu unii pe la altii,fara traditii,ca si inainte.ei fac ce vrem noi,sunt tineri si nu stiu cum se facea in tara.
OTILIA banuiesc ca si aici uneori se gandesc sa mai faca economie cu epidurala,sau pur si simplu de lene sa nu se mai deranjeze,ca e un stres totusi ....
mie mi-au pus epidurala abia la dilatare 8 ,cu scandal din partea barbatului ca ii denunta.aici se face la toata lumea,pe sora-mea o rugau,eu am prins o tura cu o asistenta mai acra...ca in general se poarta f bine.dar oriunde te pot duce cu galagia!!!
depinde pe cine prinzi.
FETELE,eu am luat bilet la mare pe 16 iulie.
acum ma gandesc....ce oi fi avut asa tarziu?poate nasc
28+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
btz_ovi spune:
Salutare si de la noi gagici
Astazi stam in pat,ma doare capul,sunt asa ametita de parca as fi baut o noapte intreaga
Analizele nici mie nu mi le-a recomandat doctorita ci medicul de familie.Sange,urina si glicemie.
Eladea scumpel foc Eric.Sar'mana pt numele cremei,chiar azi sotul se interesa de ea sa o cumpere si uitase numele
Eu nu mai stiu ce sa cred de doctorita mea,de fiecare data cand o sun pt programare a 2a zi ba are examene cu studentii,ba e plecata pe nu stiu unde,ultimele 2 eco mi le-a facut un alt medic.Ma gandesc sa ma mut de la ea dar cred ca e prea tarziu.La 36 de sapt tre sa merg iarasi la spital si daca nici atunci nu e disponibila o sa il rog pe acel medic sa ma asiste la nastere,mi-a placut mult de el cum explica,foarte detaliat,amanuntit,masoara orice osisor la eco si extrem de amabil.
Oanna ha ha,si pe al meu sot il apuca poftele atunci cand nu ma simt eu in stare si ii bag replica imediat "bebe e treaz,hai sa il lasam in pace".
AM intrebat aseara la o farmacie cum e cu Criopharma si mi-a spus ca nu o recomanda (e a 2a parere) deoarece arde pielea foarte tare,trebuie musau data pielea cu o crema foarte grasa,dar e cu risc deoarece Criopharma curge rapid pe piele.Am uitat sa intreb de o alta solutie rosiatica pe care am folosit-o eu cu succes acum 3 ani.O sa te tin la curent.
Cris2010 waw,ce dungulita pronuntata ai
Bumble nu iti mai fa griji,cum au zis si fetele,bebeii se dezvolta diferit,are el timp sa creasca si sa se si intoarca.De ex,medicul de la ultimele eco mi-a zis clar ca de multe ori poate masura gresit deoarece nu vede bine osul/capul/etc etc din cauza stratului de grasime al mamei.Multa rabdare
Noi maine avem primul curs de puericultura,am emotii,o sa explice exact fiecare detaliu al nasterilor,sotul si tata sustin cezariana,eu merg insa pe natural (nu sunt hotarata la epidurala,maine o sa aflu mai multe) iar in ultimul caz daca apare ceva Doamne fereste sa mi se faca cezariana.Sper sa fie totul ok
Ma duc sa intind hainele si revin
34+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 5 SAPT pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen
Otiliav spune:
citat din mesajul lui michelle1981 Otilia unde ai zis ca fugi, la moasa sau la masa? |
La moasa am fost.
Dar acum fug la masa.
Fetelor, voi luati sac de dormit pt bb? Am inteles ca e bine sa doarma in sac, nu ii trebuie perna sau pilota. Vara cu ce il invelim? Sacul si pilota cred ca sunt groase AMR 8+ |
Da, e foarte util sacul de dormit. Eu le bagam in sac dupa baita sa le ia somnul mai repede si in sac nu mai au senzatia de rece cand sunt pusi in patut. Altfel trebuie pusa o sticla cu apa calda la cei mai sensibilosi care se trezesc la cel mai mic disconfort.
Eu sigur voi folosi si vara sac, deh, Norvegia.
La voi merge si un scutecel pe deasupra sau cel mai bine o paturica cu gaurele, in caz ca e nazdravan si si-o trage pe fata sa respire bine-mersi.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 30+ Iulia Alexandra
michelle1981 spune:
citat din mesajul lui ciristina_serban Michelle... multumim . off.. asa de nehotarati suntem cu numele astea...Mie mi-a placut de multa vreme numele Riana, si imi spuneam ca asa o s-o cheme pe fetita noastra, numai ca pana sa raman eu insarcinata ne-am facut niste cunostinte care au fetita cu numele asta, si din cauza ca acum asociez numele cu fetita respectiva, parca nu mai sunt asa sigura ca vreau numele asta. uff...si inca nu gasim al doilea nume care vrem sa fie nume de sfant, sa o putem serba... Voi..v-ati hotarat? ca inca nu vad nic la semnatura... Cris, Razvanucu (23.11.2004) si 31+ Riana |
Noi avem ca optiuni Maria Clara sau Bianca Maria.
Bianca e de cativa ani si ne-am obisnuit cu numele asta.
btz-ovi unde mergeti la curs?
Eu ma hotarasem sa nu merg la cursuri de lamaze/ puericultura, dar cine stie, pana nasc poate ma razgandesc
Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqjvmdbi7dmy9q.png" target="_blank">31+ cu
AMR 8+
btz_ovi spune:
Michelle la Cuza Voda.Cursul e gratuit,dureaza o ora in general,iar sotul va primi un certificat prin care statul ii da 10 zile libere platite la nastere (plus alea 5).Noi mergem in primul rand pentru informatii,dar si pentru acele zile deoarece am nevoie de el cand nasc si cum nu mai are deloc concediu o sa prinda bine zilele alea.
34+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 5 SAPT pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen