LMA Copii! Ghiocei de martie-aprilie 2009***213***
Raspunsuri - Pagina 6
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Maya25 Ayla , asa devreme merge Luana la gradi? |
Maya, la gradinitele particulare primesc de la 18 luni copiii, cu pampers si biberon.
Azi a fost doar la de testare, fiind carnaval.
Eu am mai scris, nici nu tin neaparat la a sta fix 2 ani cu copilul, si prefer gradinita in defavoarea bonei. Singura mare problema pe care mi-o fac este legata de perioada de viroze si riscurile prematuritatii. Dar daca merge Clau la gradi si aduce virusi acasa, Luana oricum ia si ea. Claudiu a fost la gradinita de la 2,5 ani, tocmai pt ca ii placeau foarte mult copiii si dorea socializare. Lucru pe care l-am vazut si la Luana, de aceea nici nu a schitat vreun stress azi fara mine. Amandoi copiii mei sunt varsatori, si se vede.
Din martie, cand am inceput eu sa evadez, o lasam cate o ora cu prietena mea care are copilas aproape de varsta ei, si statea fara griji. Ulterior ne-am recuperat bona, care sta cu ea, sau cu ei, cand plec eu sau plecam noi fara copii. Nu am lasat multe ore, o ora, maxim 2, si la gradinita vor merge amandoi doar la program normal, nu prelungit. Eu vrea putin timp pt mine, si vreau indepedenta pt ea, la fel cum a fost educat si Claudiu, si nu am nici un fel de remuscari pt asta.
Luana - Sunt o mica printesa - foto & video
Arborele care daruieste
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui Gianina34 pupacim luana pentru prima ei zi de gradi - ai fetita mare ayla ![]() Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 1 anisor si-un pic |

Arborele care daruieste
Bianca2503 spune:
GIGELICA, dar cum adica il pocnesti!
Il "bati mar" cum se exprima mamica pe care am auzit-o eu la farmacie? Ii dai la cur? Il tragi de urechi? Peste moaca?
Nu te condamn, faci cum crezi, nu stiu insa cat pricepe un copil de 1 an daca e agresat, insa iti zic eu ca bataia nu e buna la copii, deloc deloc deloc (am simtit asta pe pielea mea si am vazut si la fratele meu).
Nu-l mai bate, ca ramane cu traume si in plus nu pricepe el ca a gresit. Toti gresim, toti spargemn oglinzi si pahare si farfurii dar nu cred ca ne cafteste cineva.
Eu tin minte ca suspinam in somn sau chiar plangeam uneori cand eram mica tocmai pentru ca visam sau rememoram anumite situatii.
Nu te supara pe mine ca m-am bagat dar am simtit nevoia sa iti spun.
Daca zici ca ai muri daca lui Victor i se intampla ceva, gandeste-te ca pe el il doare cand dai in el si asta inseamna ca i se intampla ceva. cel mai usor este sa ranim persoanele apropiate in viata.
Dar nu mai zic mai mult ca deja mi-am dat frau liber degetelor. Iertare inca o data
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui gigelica20 Felicitari pentru PRIMUL GHIOCEL DE GRADINITA, LUANA!!! Mai am o problema...eu il cam cert pe Victor si il mai si pocnesc ...cand face drakarii...si am o banuiala...ca puiutul meu plange in somn din cauza mea, ca sunt o mama rea ..._ Gigelica ,mami de Victor-Andrei - Pitonul![]() 30 martie 2009 ![]() |
Lucia, cu acte in regula nu e inca la gradinita, ca nu au cum s-o inscrie sub 18 luni cum cere regulamentul.
Te rog nu-l mai pocni nici macar asa "o palmuta la pampers" cum e moda
pt ca il va afecta pe termen lung, si nici nu vei face din el un copil mai cuminte pt asta. Si eu mai ridic tonul la ei uneori, ca altfel nu se poate, si Luana are niste reactii de tresarire brusca, dar palmuta nu a luat niciodata. Cand te enerveaza si nu mai poti, pleaca din camera si revino cand te linistesti.Luana - Sunt o mica printesa - foto & video
Arborele care daruieste
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui Bianca2503 GIGELICA, dar cum adica il pocnesti! Il "bati mar" cum se exprima mamica pe care am auzit-o eu la farmacie? Ii dai la cur? Il tragi de urechi? Peste moaca? |
Bianca, e la moda "palmuta peste pampers" ca nu simte copilul, tu care il cresti pe Vladimir atat de liber nu cred ca stii.

Dar chiar daca nu primeste palmuta cat sa il doara fizic, copilul nu intelege de ce mami, care trebuie sa il sprijine, sa-l ajute, tocmai ea, ii creeaza suferinta. Chiar daca un copil nu primeste o bataie sora cu moartea (desi sunt si care primesc), tot violenta se numeste.
Arborele care daruieste
gigelica20 spune:
| citat din mesajul lui Bianca2503 GIGELICA, dar cum adica il pocnesti! Il "bati mar" cum se exprima mamica pe care am auzit-o eu la farmacie? Ii dai la cur? Il tragi de urechi? Peste moaca? Nu te condamn, faci cum crezi, nu stiu insa cat pricepe un copil de 1 an daca e agresat, insa iti zic eu ca bataia nu e buna la copii, deloc deloc deloc (am simtit asta pe pielea mea si am vazut si la fratele meu). Nu-l mai bate, ca ramane cu traume si in plus nu pricepe el ca a gresit. Toti gresim, toti spargemn oglinzi si pahare si farfurii dar nu cred ca ne cafteste cineva. Eu tin minte ca suspinam in somn sau chiar plangeam uneori cand eram mica tocmai pentru ca visam sau rememoram anumite situatii. Nu te supara pe mine ca m-am bagat dar am simtit nevoia sa iti spun. Daca zici ca ai muri daca lui Victor i se intampla ceva, gandeste-te ca pe el il doare cand dai in el si asta inseamna ca i se intampla ceva. cel mai usor este sa ranim persoanele apropiate in viata. Dar nu mai zic mai mult ca deja mi-am dat frau liber degetelor. Iertare inca o data ![]() |
Il dau palmutze la fund, dar el deja stie ca e de rau si plange...
AM incercat toate variantele, am fost si foarte calma, i-am explicat, am cautat sa ii distrag atentia, dar...nu sunt mereu rabdatoare...
Mananca orice prinde de pe jos, mi-a deshurubat de enshpe ori router-ul, a stricat casetofonul din camera lui, mi-a rupt albume foto, etc la infinit...da stiu, chestii firesti, normale, pentru un baietel plin de energie si foarte curios...
De ceva vreme a inceput sa se alinte si sa se burzuluiasca de cate ori ii fac observatie, sa inceapa sa urle tam nesam cand nu ii fac voia, sa se tavaleasca...
Stiu ca gresesc, incerc, si eu am fost un copil care a simtit ce inseamna bataia aceea rupta din rai...
...o sa incerc , pentru puiul meu iubit...Cert e ca ma bucur ca o sa plec la Focsani, caci acolo nu o sa pot, chiar daca as avea vreo "initiativa", ca m-ar omori buni, oricare dintre ei...caci Victor e regele acolo
.Bianca, nu iti face nici o grija
, multumesc._
Gigelica ,mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009
Ayla21 spune:
Aoleo, Bianca, am citit si eu mailul.
Arborele care daruieste
gigelica20 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Lucia, cu acte in regula nu e inca la gradinita, ca nu au cum s-o inscrie sub 18 luni cum cere regulamentul. Te rog nu-l mai pocni nici macar asa "o palmuta la pampers" cum e moda pt ca il va afecta pe termen lung, si nici nu vei face din el un copil mai cuminte pt asta. Si eu mai ridic tonul la ei uneori, ca altfel nu se poate, si Luana are niste reactii de tresarire brusca, dar palmuta nu a luat niciodata. Cand te enerveaza si nu mai poti, pleaca din camera si revino cand te linistesti.Luana - Sunt o mica printesa - foto & video Arborele care daruieste |
incerc, promit...macar am recunoscut, e un pas...acum urmeaza sa ii fac pe urmatorii...spre vindecare de mama rea si batausha
..._
Gigelica ,mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009
Ayla21 spune:
Lucia, tot ce zici tu tine de criza varstei. Asa e acum, VA TRECE...si vin altele. Trebuie sa schimbi tu lucrurile, nu copilul. Reorganizeaza casa, sa nu ajunga la ce poate strica, sa nu aiba acces. Degeaba il lasi si apoi il bati ca strica. da, copii umbla peste tot, strica, rup, urla, de dau cu fundul de pamant...iti spun ceva "incurajator"? Vin altele si mai rele. Atunci ce faci? Te adaptezi, asta faci. Iti evaluezi prioritatile. Poze rupte, casetofon stricat...si un copil fericit, nu unul lovit, frustrat, ca de reparat nu mai repari nimic, nici cu palmuta la fund. Mai bine ia din calea lui ce poate fi stricat, sau limiteaza-i teritoriul, fereste pozele, aparatele, etc de copil, daca nu poti feri copilul de ele. dar cu palmuta nu mai repari si nu mai rezolvi nimic. Cunosc eu copilul unei prietene, cand ridica taica-su mana la ea, si nu-l lovea, cel putin nu in public, doar il ameninta, copilul se lasa jos de frica...dar prostii tot facea. Ajunsese un copil fricos, frustrat, dar nicidecum mai cuminte.
Nu mai poti, off, te cred, cand nu mai poti, pune-l in tarc, si iesi din camera. Linisteste-te si revi apoi linistita. Nu-ti descarca supararea pe el, pe funduletul lui, pe sentimentele lui. Ca bataia administrata de parinte asta e de fapt, descarcarea propriilor frustrari si nepuntinte.
Arborele care daruieste
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui gigelica20 incerc, promit...macar am recunoscut, e un pas...acum urmeaza sa ii fac pe urmatorii...spre vindecare de mama rea si batausha ..._ Gigelica ,mami de Victor-Andrei - Pitonul![]() 30 martie 2009 ![]() |
Nu esti mama rea si batausa, ci ai crescut si tu ca multe alte mamici in ideea ca o palma e ok. Cate kg ai tu si care are Victor? Ce inaltime ai tu si ce inaltime are Victor? Imagineaza-ti un urias de vreo 3-4 ori mai mare decat tine ca vine, iti impune niste reguli, si daca nu le respecti, trosc, una la fund. Nu mai mult, decat palmula la pampers.
Copil face ca asa vrea el, asa il duce capul. Rupe ca vrea sa descopere, atat gandeste el acum. Tu ai voie sa-l limitezi, el de ce nu are voie? Tu ai voie sa spui "nu", el de ce nu are voie? E o fiinta, cu liber arbitru, isi formeaza personalitatea, nu e o jucarie de plush, nu e un robotel dragut sa-l programezi sa faca doar ce vrei tu.
Arborele care daruieste

...