BV Ale! HAI Viriniana, Madutza09! mai-iun2010 (92)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Salutare fetelor,

Ale in primul rand felicitari. Bine ai venit pe lume Karina. Parca ieri nu stia mamai daca e sau nu bebe si acum KArina a venit pe lume.

Vivela, Laurita din experienta mea de mamica va pot incuraja ca aceasta perioada va trece si ca este poate cea mai dificila intre 2 si 3 ani si ceva. Si eu am tras-o cu Alex rau de tot, si ea fiind foarte posesiva, ca idee daca imi era rau si ma puneam in pat venea la mine si urla si ma dadea jos pat. Cand am fost cu mama si cu ea in Grecia am lasat-o doar cu mama cat sa duc cu tati bagajele la masina, ne-a stiut tot hotelul. In plus comportamentul ei fata de noi era f urat, ne scuipa, ne batea, ne spunea nesimtitule, prostule, de multe ori imi crapa obrazul de rusine si plangeam si imi faceam reporsuri ca nu stiu sa o educ. De f multe ori mi-am iesit din fire. Dar va trece si toate sunt demult uitate. E mai greu ca veti avea bebe 2 in perioada asta si va trebui sa faceti fata dublu dar cu multa rabdare copilul cel mare va pricepe. Trebuie mult vb cu ei, explicat, asa ca moara stricata, mai ales cand sunt in toane bune. Mami va iubeste pe amandoi la fel, bebe a venit pe lume, ni l-a trimis Doamne Doamne, tu esti mai mare, trebuie sa ai grija de bebe, incercati sa ii implicati sa va aduca pampersii, sa va ajute la baita asa cum stie, sa toarne apa in bibe, sa impinga carutul, toate sub supravegherea voastra. E enorm de greu stiu, dar o sa vedeti ca in timp lucrurile se vor schimba in bine. Sunt convinsa de asta. Va doresc mult curaj si putere. Si eu inca mai am momente cu Alex cand imi trezeste fetele si o intreb de ce face asa si zice pentru ca eu sunt doar un copil si mie asa imi place. Si ea inca se supara daca aduc un bebe la ea in pat sau daca iau ceva ce e al ei pentru bebe.

Fii-mea mai nou are un prieten pe Matei cu care se marita pana imbatraneste . Intr-o dimineata cica il visa pe Matei si m-a bombanit ca am venit la ea in camera si ca vezi Doamne ca am trezit-o si i-am stricat visul cu Matei.

Flubby imi pare rau de problemele cu sotul si cum te simti. Dar gandeste-te ca e doar un singur copil, inca mai poti s ao lasi cu cineva si sa iesiti, inca mai aveti libertate, dar la mine cu 3 nu se inghesuie nimeni sa stea, s-au terminat iesirile si tandreturile noastre. Desi eu muncesc de acasa si am ajutoare am ajuns in faza in care cred ca o viata intreaga voi schimba doar scutece, voi creste copii, nu voi mai avea niciodata un concediu sau o seara linistita cu sotul meu. Dar pe de alta parte sunt constienta, ca vremea va trece enorm de repede copiii isi vor lua zborul si eu voi regreta timpurile cand puteam sa stau cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aniska80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lenabum

mesaj d la alesico
sa nascut printesa karina florntina 3300 kg,52 cm,scor 10,pe mami o doare un pic dar e ok
felicitari

+36 bianca maria
AMR 4 sapt poate mai putin

FELICITARI DRAGA MEA,SA FITI SANATOASE SI FERICITE!!!!!REFACERE RAPIDA!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theophillina

MELISSA de Aniska80

La cat mai multe lunite, sa cresti mare, sanatoasa si norocoasa!

Theodora 36+ Stelios
AMR 4 saptamani

BEBE STELIOS

MULTUMIM!!!!!!!!A TRECUT ASA DE REPEDE O LUNA CA NICI NU-MI VINE SA CRED

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Sabina, super tare cu Matei; pfii, gata, esti soacra deja?

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Sabina, super tare cu Matei; pfii, gata, esti soacra deja?

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

iti dai seama? m-am scos. numai pe Matei il are in cap.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_s

ce ziceati de nesting syndrome???aseara am fost la cumparaturi si am lasat mai mult de jumatate din bani pe tot felul de chimicale:degresant de faianta,degresant pt gresie,praf de curatat fainanta SI gresie,detartranti,dezinfectanti,tot felul de creme,inalbitori, spray-uri,lavete...de ajunsese barbata'meu sa traga disperat de mine de la raftul de detergenti,gata,stoooooooooooop

mancare nici n-am mai luat

am luat in schimb scutecele cu 55 de lei din cora,pampers pt 3-6 kg,93 de bucati.pana acum e cel mai bun pret pt cantitatea asta,la farmacie e vreo 80 de lei.

ei si cine freca bucataria azi noapte?????si mai am de frecat baia...si daca ma supar mai iau inca o data si bucataria la puricatgasesc eu pete si praf undeva

nu mai am rabdareeeee

Mami de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si 39+ Alexandra Ioana
--->>>>Mai sunt cateva zile <<<<---
Blog de mama si nu numai

DACA NU AI STARE TE ASTEPT SI PE LA MINE CU CURATENIA !SA VI CU TOT CU PRAFURI SI DETERGENTI!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Back too the business!
Am luat 8!
Saru"mana de sustinerepupici pentru fiecare

Cristina,mamica implinita de sufletel mic,Sebastian Mihai(14.05.2010)

FELICITARI!STIAM CA POTI!SOTUL MEU IERI A LUAT TOT 8!

Mergi la inceput

Citat:

Ei, m-am uitat acum la pozele cu floricelele de liliac! vai, ce bebei frumosi, care mai de care!

Marlena, mi-am permis sa sterg una din cele 2 poze ca sa pastram cate una ptr fiecare bebe in acel album

Si am pus si eu cateva poze cu cei 3 nazdravani, aici

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

SUPERBI COPILASII TAI!SA FITI SANATOSI SI FERICITI ALATURI DE EI PANA LA ADANCI BATRANETI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Sabina wow, soacra mica deja?? hehhe!
R-ocsy uite ca incep sa ma obisnuiesc, nu mai e panica aia de la inceput cand efectiv nu reuseam nimic cu ei. Victoria de aseara cu adormitul amandurora imi da mari sperante

Mergi la inceput

Citat:

Vivela, am citit si eu sb deschis de tine;
Sigur, situatia mea nu poate fi comparata cu a ta; baietii nostri sunt mari, au 6 ani insa imi permit sa iti spun parerea mea.

La gradinita sigur nu as renunta; e activitatea lui, cu care s-a acomodat deja, o rutina pe care o cunoaste bine si care nu va fi deloc bulversata de venirea lui bebe. In plus, iti va oferi tie timp de respiro pentru perioada zilei.

Despre mersul la bunici; e o idee buna zic eu, daca si numai daca acolo el se simte super bine si daca nu i se aduce aminte f des de bebe ce e acum (ce o sa fie) la el in casa/camera, langa mami a lui. Daca crezi ca nu poti convinge bunicii sa evite aceste "impulsuri" catre el eu zic ca o sa ii fie ok.
In plus, va acomodati si voi cu bebe, va creati o anumita rutina, te refaci si tu, stii cum e.

Apoi el revine direct acasa, unde bebe e instalat, are programul lui si David va urma gradi.

Ce nu am facut eu dupa ce s-a nascut Sabina, in relatia cu baietii:
-nu i-am impins de la spate (pune mana pe ea, ia-o in brate, pup-o, etc)
-le-am cerut ajutorul doar cand erau bine dispusi ("vrei sa ii alegi tu o bluza?" - daca zicea da era super, ii spuneam lui tati, il laudam; daca zicea nu, ziceam multumesc si fara nici o urma de necaz imi luam singura; "vrei sa imi dai un pampers?" idem; la da ii super multumeam, la nu ii multumeam si imi luam eu, fara sa mai insist in vreun fel)
-nu le-am spus: "esti fratele mai mare, trebuie sa ai grija de ea"; ca de-aia suntem noi pe aici, sa avem grija de toti
-am integrat-o usor; daca era ora de poveste a lor si fix trebuia si ea sa manance, o puneam la san cumva sa nu imi ocup ambele maine si cu mana libera tineam cartea, ii mangaiam pe baieti, etc. (din seria: iata ce pot face doua maini dibace....)
-nu i-am presat "nu tipa, nu tranti, nu aia nu aia" ca doarme Sabina; in weekend de regula, cand stau ei mult acasa, ma mut cu ea in living; doarme bine si pe canapea nu doar la ea in patut;si ii rog pe ei sa se joace in camera la ei; sigur, se mai intampla ca ei sa vina in gura mare cand doarme ea insa si ea trebe sa invete sa doarma in orice conditii;
-o port in sling; e muult mai simplu sa le pregatesc masa de dimineata/seara, sa ii scot din dus (ei fac dus singuri), sa le printez ceva sau tot felul de alte activitati cu ea dormind sau stand cu ochii deschisi, curioasa, agatata de mine decat sa miaune in patut; asa am ambele maini libere si disponibile ptr baieti.

cam asta imi amintesc acum; daca mai e ceva iti spun

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

ESTI O SUPER MAMA CU O SUPER RABDARE!!!!!!FELICITARILE MELE!

Mergi la inceput