BV Ale! HAI Viriniana, Madutza09! mai-iun2010 (92)
Raspunsuri - Pagina 11
Vivela spune:
eu am deja o scoica, de la david, dar sincer, sa prinzi o scoica in masina cu centurile mi se pare ireal, e ca si cum ai incerca sa prinzi o minge cu centurile. da, ramane pe loc daca nu ai evenimente, dar sa ne fereasca Dumnezeu de vreun impact, ca zboara scoica prin masina de nu se vede. initial am zis ca nu sunt eu in stare s-o fixez cum trebuie, m-am uitat la filmulete pe net in care aratau detaliat cum se prinde, m-am executat intocmai ... si totusi, e mobila rau, daca o pui cu spatele la mers - asa cum e indicat - la o frana brusca are tendinta de a se izbi de spatarul canapelei (evident, cu tot cu copil inauntru).
gabriela, pe okazii am tot intrat, dar multe sunt mai scumpe ca la magazin . sunt foarte multi acolo care aduc produse din afara, de pe e-bay sau amazon,compara cu preturile de la noi de pe site-uri si asa fac si ei pretul. sunt putine care au fost folosite pentru uz personal si acum proprietarii le vand ca nu mai au nevoie de ele.
pe e-bay gasesti produse mult mai ieftine, insa nu sunt inca foarte hotarata daca sa iau un isofix de la 0 la 18 kg (aiurea de la 0, ca nu poti pune un copil nou nascut in pozitia aia, aproape verticala fara sa-l chinui, oricate pernute are scaunul respectiv).
in fine, ma mai gandesc, scoica aia besafe pe care v-am aratat-o e foarte frumoasa, utila, comoda, dar cam scumpa intr-adevar, nu stiu daca merita sa dai atat pentru cateva luni de folosinta.
e, si nu e vorba ca nu ma dau pe mine banii afara din casa, ca pentru siguranta copiilor am zis ca prefer un isofix (care e cam dublu ca pret ca un scaun obisnuit), insa incerc sa fac cea mai buna alegere.
Laurita , sa stii ca baietii se poarta altfel cu noul venit in familie, fetele accepta mai usor, baietii mai greu, eu la concluzia asta am ajuns. si noi, mamele de baieti avem nevoie de muuuuuuulta rabdare, multa vigilenta si mult tact in abordarea problemei. probabil ai citit si tu la subiectul deschis de mine, eu acum imi petrec timpul citind carti de psihologia copilului, astfel incat sa gasesc cea mai buna solutie in abordarea problemelor care vor aparea. o sa selectez pasajele si o sa le pun pe mailul comun, poate te vor ajuta si pe tine.
daca te consoleaza cu ceva, Dolto zice ca e normala gelozia copilului intre 2 si 5 ani, si ca daca n-ar exista, atunci ar fi chiar o problema. avem deci copii normali .
crissy, , l-am dus pe david deja la parintii mei, nu e prima data cand sta acolo, deci nu va fi chiar traumatizat. se simte bine, e rasfatat acolo, se poarta frumos cu toata lumea, deci se va simti bine sau in orice caz, mai bine decat cu mine in stadiul asta. ca eu nu pot sa-l mai duc in parc sa-l urc pe leagane, sa il mai iau in brate, sa il duc/aduc de la gradinita, si nici nu-l pot tine legat in casa. era foarte incantat ca "mami se duce la doctor sa-l scoata pe bebe din burtica". i-am zis ca bebe o sa-i aduca o jucarie si el a stat un pic, s-a gandit si cica: "ba nu, eu ii cumpar o jucarie lui Damian!" - deci cumva stie el ca e mai mare si ca trebuie sa-l protejeze pe cel mic ...
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (38+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Crissy_C spune:
Uau, Vivela, pai asta cu cadoul e chiar un maare pas inainte Inseamna ca nu e deloc frustrat ca sta la bunici si ca te vei intoarce sa-l iei in noua formula!
Gabriela, daca e deja un pic deschis colul, poate vine singura pitica pana sambata si te scapa de-o grija!
Rocsy, nu vorbesc din proprie experienta ca deh, sunt la primul bebe, dar sa stii ca am citit ca bebeii au perioade de crestere diferite si cateva puseuri mai importante, si atunci cer mai mult laptic ca de obicei - la inceput nu vei avea suficient pentru noile nevoi, dar in doua zile max se regleaza productia de laptic dupa 'cerere' daca il lasi exclusiv la san...
Cristina, fericita 38+ cu Patricia
AMR 8 zile!!!
veronicach spune:
neata la amiaz'
flory, laura si vivela cate o pentru voi...sfaturi cu siguranta nu pot oferi, dar cate o floricica, va ofer cu mare dragoste
maribell astept sa intrii in travaliu sa pun o pagina de majorete, caci multe majorete ai agitat pentru fiecare
arturici bine ca nu ai luat avertisment, ce ne faceam fara sfaturile tale?
cris09 si eu am terminat conta dar nu as putea sa dau un examen acum... abia stiu pe ce lume traiesc iar in zilele mai bune reusesc sa fac o mancarica, si eu am unul din cei mai cuminti copilasi posibili, nici colicii nu ne mai supara de cand mancam mai rar de 2 ore...
din pacate,pentru mine, Matei papa la 2 ore, inclusiv noaptea, cea ce este un pic cam des,au inceput sa ma doara sanii cu programul acesta, iar noaptea e o veselie, da-i sa pape, ridica-l,chinui-te sa scoti aierul(ca nu renunta usor la el)
dar noi sa fim sanatosi
Madutza nastere usoara si rapida..asteptam vesti despre bebe
Alessico felicitari pentru bebelina grasutza si sanatoasa...pun pariu ca ai revenit la greutatea dinainte de a ramane gravida
mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010
arturicii spune:
Neata!
Noi maine implinim 2 luni de la nastere si o luna dupa varsta corectata; la noi inca nu-s colici, sper sa nici nu apara insa. Taman ce ne-am reglat cu somnul; ii dau pe la 22 inainte sa ma culc eu (pe baieti ii cul la 20 maaaax 21), se trezeste la 3 apoi la 6, taman bine ii dau inainte sa scol baietii.
Laurita, chiar aseara cand vroiau baietii sa ii mangai (fiecare are un mod preferat) si Sabina era in brate, m-a intrebat Yann cand ma transform in www.poptower.com/images/db/7690/420/300/echo-echo.jpg" target="_blank">echo-echo. Ben 10 cand se transforma in echo asta, ies multe creaturi de-alea cum ti-am aratat. I-am eplicat ca inca mai lucrez la potiunea magica...
Rocsy, las ca trece si perioada asta si o sa dormiti.
Bilica, sa-ti fie de bine tratamentele.
Vero
tuturor
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
maribell spune:
hola chikas.....
am venit si noi de la spital.....tot 2 in 1....
dr-ul cel sifilitic era de garda, iar mi-a facut controlul magic, de data asta mai viguros de am dat in plans......ii spunea matroana ca sunt mai sensibila si ca ma doare...el nimik....indesa acolo ca tutul........ma vazut ca plang , si el nimik....sifiliticul pamantului...
mi-a spus ca nu sunt pe cale sa nasc.......desi de azinoapte am contractii dureroase, iar de azi dimi la 15 min si tot dureroase....asa ca daca pana pe 9 iunie nu se intampla nimik, iar se incapataneaza sa stea in burtik....ma interneaza si o scoatem '' cu forta''....
asa ca......mai asteptam
citesc din urma si revin
fetele
MARIA SUPER FERICITA 40+ cu ANDREEA ANTONIA
AMR: IN ORICE MOMENT !!!
http://family.webshots.com/album/577534749BrJGdy?start=24
Crissy_C spune:
Offff, Maribell, sarcutza de tine, iar ai nimerit la dr ala sadic Dar poate macar a 'deranjat' ceva pe acolo si i-a dat un impuls printesei sa iasa odata!
Dar ce povestesti tu aici, de contracii dureroase la 15 minute... ar trebui sa fie deja semn de nastere, nu?? Mamicile care au trecut prin asta poate te lamuresc...
Cristina, fericita 38+ cu Patricia
AMR 8 zile!!!
gabriela_s spune:
maribellimi vine sa rad ,citind ce ai scris tu mi-am adus aminte de patania maica-mii la dentist,care era tot asa mai...sadic,asta urla de durere,ala nimic...pana l-a amenintat ca il strange de OO pana ii dau lacrimilesi cum "pretioasele"erau chiar la nivelul ei,nu lipsea mult sa o si faca,asa ca omul a inceput sa lucreze mai finut...si strangand din buci probabildar na,la ginecolog mai greu sa ii spargi castanele,dar poti incerca o lovitura de piciorasaaa..."din greseala".
Totusi tot raul e spre bine,am trecut si eu prin asta,sa stii ca ajuta colul sa se mai deschida,o sa vezi
Auzi dar nu te-au monitorizat sa vada contractiile despre care zici?Pe mine de la 37 de saptamani ma tot monitorizeaza la fiecare control.
Vivelanu stiam de faza cu e-bay.eu n-am comandat de acolo niciodata,stiu ca si-a luat o prietena niste haine si a platit si vama si o gramada de taxe la ele,a iesit pe minus,era furioasa.
Auzi,dar pana la urma ce e ISOFIX asta?E baza aia speciala in care se intepeneste scoica?
Eu am tras de scoica si sta bine,e prinsa cu doua centuri.Si masina are o chestie care se cheama ISOFIX,niste curele si catarame suplimentare,nici nu ma pricep,dar stiu ca le-am folosit si la scaunul ala mare care,tot asa,sta intepenit bine.
Doamne feri' de accidente oricum!!!!!!!!!!!
Am fost la mall si m-am plimbat de imi sfaraie picioarele
Am gasit sutien pt alaptat la Jolidon,cu 40 de lei,din bumbac.Aveau si masuri mari,eu mi-am luat 95 C.
crisBafta la examene!!!
Ma batea gandul sa ma inscriu la o facultate de alt profil decat cel economic,sa fac o schimbare in cariera,caci domeniul in care lucrez acum nu ma atrage deloc(finante-banci).Nu ma pasioneaza nici conta ,nici finantele...dar la 18 ani m-am dus si eu cu turma sa dau la ASE,ca sa ies economist si sa lucrez intr-o firma maaaaaaaaaare si sa castig bani multi
Ceea ce mi-as fi dorit sa fac era arhitectura-design,dar din pacate e o facultate pe care nu cred ca o pot face acum,cu doi copii...
Pup burtici
Mami de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si 39+ Alexandra Ioana
--->>>>Mai sunt cateva zile <<<<---
Blog de mama si nu numai
arturicii spune:
Vivela, am citit si eu sb deschis de tine;
Sigur, situatia mea nu poate fi comparata cu a ta; baietii nostri sunt mari, au 6 ani insa imi permit sa iti spun parerea mea.
La gradinita sigur nu as renunta; e activitatea lui, cu care s-a acomodat deja, o rutina pe care o cunoaste bine si care nu va fi deloc bulversata de venirea lui bebe. In plus, iti va oferi tie timp de respiro pentru perioada zilei.
Despre mersul la bunici; e o idee buna zic eu, daca si numai daca acolo el se simte super bine si daca nu i se aduce aminte f des de bebe ce e acum (ce o sa fie) la el in casa/camera, langa mami a lui. Daca crezi ca nu poti convinge bunicii sa evite aceste "impulsuri" catre el eu zic ca o sa ii fie ok.
In plus, va acomodati si voi cu bebe, va creati o anumita rutina, te refaci si tu, stii cum e.
Apoi el revine direct acasa, unde bebe e instalat, are programul lui si David va urma gradi.
Ce nu am facut eu dupa ce s-a nascut Sabina, in relatia cu baietii:
-nu i-am impins de la spate (pune mana pe ea, ia-o in brate, pup-o, etc)
-le-am cerut ajutorul doar cand erau bine dispusi ("vrei sa ii alegi tu o bluza?" - daca zicea da era super, ii spuneam lui tati, il laudam; daca zicea nu, ziceam multumesc si fara nici o urma de necaz imi luam singura; "vrei sa imi dai un pampers?" idem; la da ii super multumeam, la nu ii multumeam si imi luam eu, fara sa mai insist in vreun fel)
-nu le-am spus: "esti fratele mai mare, trebuie sa ai grija de ea"; ca de-aia suntem noi pe aici, sa avem grija de toti
-am integrat-o usor; daca era ora de poveste a lor si fix trebuia si ea sa manance, o puneam la san cumva sa nu imi ocup ambele maine si cu mana libera tineam cartea, ii mangaiam pe baieti, etc. (din seria: iata ce pot face doua maini dibace....)
-nu i-am presat "nu tipa, nu tranti, nu aia nu aia" ca doarme Sabina; in weekend de regula, cand stau ei mult acasa, ma mut cu ea in living; doarme bine si pe canapea nu doar la ea in patut;si ii rog pe ei sa se joace in camera la ei; sigur, se mai intampla ca ei sa vina in gura mare cand doarme ea insa si ea trebe sa invete sa doarma in orice conditii;
-o port in sling; e muult mai simplu sa le pregatesc masa de dimineata/seara, sa ii scot din dus (ei fac dus singuri), sa le printez ceva sau tot felul de alte activitati cu ea dormind sau stand cu ochii deschisi, curioasa, agatata de mine decat sa miaune in patut; asa am ambele maini libere si disponibile ptr baieti.
cam asta imi amintesc acum; daca mai e ceva iti spun
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
gabriela_s spune:
maribell fii atenta acolo la burtica.Travaliu fals=contractii care cedeaza daca te plimbi,te intinzi sau faci un dus ceva.
Daca sunt regulate,chit ca nu sunt dureroase,e semn ca vineeeTotusi la 40 de saptamani nu cred ca mai e vorba de travaliu fals,zic si eu.
Fa o baie,mai plimba-te ,vezi ce se intampla.
Mami de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si 39+ Alexandra Ioana
--->>>>Mai sunt cateva zile <<<<---
Blog de mama si nu numai
arturicii spune:
Maribell, pai tie iti deschidem subiect separat ca la cate motate o sa ai....
pfii, ma scuzati ca am scris asa de mult la anteriorul post;
Ioana,
Philip, Yann, Sabina