bb ff energic, prea energic=spasmofilie !?

bb ff energic, prea energic=spasmofilie !? | Autor: carrie

Link direct la acest mesaj

ca sa nu ma relaxez prea tare mai am un ghimpe in coaste.
fetitza mea e extrem de energica si vesela dar de ceva vreme e atat de energica incat cateodata devine nervoasa si nu are rabdare sa faca nimic...se joaca putin, se plictiseste maraiala si musai brate ca altfel e jale, dar se cam plictiseste si acolo...
dr mi-a zis ca are spasmofilie , si mi-a dat Calciu si Magneziu.
poate fi asta?v-ati confruntat cu asa ceva?

va pupam

cristiana si bb Theodora Alexia

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Nu are nici o legatura una cu alta.Ti-a spus doctorul ca asta ar fi cauza?Si aporpo de spasmofilie.A avut pina acum spasme ?Cum ti-ai dat seama ca are spasmofilie?

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Din cate stiu eu spasmofilia reprezinta o lipsa in organism de Ca, Mg si inca un component care nu mi-l aduc aminte acum. La mine se manifesta prin ameteala si lipsa concentrarii, medicamentatia recomandata fiind Aspacardin (+fara cafea si fara tigari).

La copii nu stiu daca simptomatologia descrisa de tine este in vreun fel legata de spasmofilie. I-ai facut analizele puiului ?

Poate se plictiseste prea repede (ca Andrei care nu are rabdare sa se joace f mult cu vreo jucarie) si atunci trebui sa cauti alte remedii la cauze.

Multa sanatate si rabdare maxima,

Andra cu burtica de 24 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Am mai auzit un medic recomandand un supliment de calciu pentru un copil mai nervos. Nu i-a pus diagnosticul de spasmofilie, dar a recomandat parintilor sa-i dea calciu pe perioada rece. Eu nu cred ca daca e foarte activ copilul ar fi o problema. Si baietelul meu e foarte activ, se plictiseste foarte repede si vrea tot timpul altceva (alte jocuri, alte jucarii, cand afara cand in casa etc.) Pe de alta parte un pic de calciu in plus fata de ce ia din alimente nu cred ca strica. Va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cat are bebelusa ta? A mea are 1 an si 7 luni si de vreo cateva luni nu prea se mai joaca deloc singura, indiferent ce joc incepe se plictiseste imediat, tb sa ma duc la ea sa-i arat altceva, apoi altceva... cred ca e normal sa fie asa. Si se mai si maraie, vrea in brate, tb sa aiba o ocupatie ff interesanta ca sa o tina mai mult de 10 min., dar de unde sa tot scot atatea ocupatii noi??? Si mai stiu mamici cu copii activi, care nu au primit calciu (aici nu se da calciu la copii din cauza riscului formarii pietrelor la rinichi). Sper sa o "ocupe" si pe ea fratiorul:))) altceva decat rabdare multa... nu stiu ce sa-ti urez. Sanatate, doar, ca-i mai buna decat toate!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Pe noi ne-a vazut saptamina trecuta un neurolog. Rares a avut 7 Apgar si a fost nevoie de consultul de specialitate a neurologului.
La unul de testele de verificare a observat unele semne de spasmofilie, dar a zis el ca inca e fiziologic, iar abia daca se mentine si dupa 7 luni trebuie sa luam masuri. Pina atunci papa bun si diversificat.
Ana-Maria si Rares (5 luni si o saptamina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rainbow spune:

Cristiana draga….nu stiu care ar fi definitia maximului de energie la bb-ei, dar cu siguranta Remus al meu e unul dintre acei bb care pot atinge un asemenea prag. Ma aduce la culmea disperarii…exact cum descri si tu : ajunge sa se plictiseasca si dupa 5 minute….incep miriielile care se transforma in scandal…chiar isterie daca nu-l iau in brate …acolo e bine atit timp cit ne plimbam prin casa si atingem si studiem absolut totul..pina si tocul de la usi, deschidem dulapuri, hatim de firul de la telefon, rupem flori daca trecem pe linga ele si nu-s atenta …si te mai miri ce altceva poate sa faca….Se plicitseste rapid de absolut orice si nu vrea sa stea singur deloc..nu mai stiu ce sa inventez ca sa nu se plictiseasca si sa ajungem la scandal. Unul din jocurile preferate a lui Remus e “uite-l pe Remus- nu-I Remus “..si asta…ascunzindu-ma in dulap, frigider, camara sau baie ( asta in functie de: pe unde am de lucru ). Un alt chin prin care trecem..nu vrea sa doarma in timpul zilei….
Dar nu cred ca are vre-o legatura cu spasmofilia. Eu zic sa mai mergi si la alti medici sa va vada. Dar nu cred ca spasmofilie = exces de energie.

Va pupam si asteptam vesti bune de la voi

Ioana & mogildeata Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielat spune:

Sunt de acord cu ceilalti parinti, spasmofilia nu are nimic de a face cu copiii foarte energici. Eu as merge la mai multi medici, as vrea sa cunosc mai multe pareri. Vorbesc din experienta si copilul meu este f. energic, dar la varsta lor este ceva normal si daca avem indoieli trebuie sa mergem neaparat la medic si nu la unul si sa mai cautam si noi informatii privind problemele pe care credem ca le are copilul.
Eu am fost la multi medici, la logoped, la psiholog si pana la urma mi-a spus ca este hiperactiv, ceea ce acum cam pun cu semnul intrebarii.

gabi

Mergi la inceput