POSTPARTUM-fizicul si psihicul mamei ;

POSTPARTUM-fizicul si psihicul mamei ; | Autor: My_Lady0091

Link direct la acest mesaj

am tot cautat in acest forum ..un astfel de subiect.am nenumarate intrebari si nu poate sa mi le lamureasca un "search pe google"...asa ca am indraznit sa deschid eu un astfel de subiect...
am nascut in noiembrie 2009..pana in ianuari 2010 nu am avut probleme mari.
deci...
am nascut natural...cu ruptura vagin...taietura...hemoroizi cat casa..in fine..astea nu ar fi dileme..
fii-ca mea a avut un gen de colici de plangea si cate 3 ore in continuu..fara opriri..pana se innegra la fata..se albea apoi si adormea subit..statea treaza pe zi, la o luna, si cate 13 ore..am incercat toate pozitiile..si toate substantele anticolici..la 2 luni si 3 saptamani..i-au trecut.
la 2 luni si trei saptamani..eu ajunsesem de la 69 kg dupa nastere..la 53...cu dureri de stomac..ameteli...prin doctori..fiind primul copil..am ajuns la depresie..nu reuseam sa o linistesc..nu reuseam sa ii fiu mama...pana la 3 luni copilul meu ma respingea complet..nu o putea linisti decat soacra-mea..am perdut si laptele...acum suntem ok..dpdvdr al relatiei
sa ajung la ce ma intereseaza pe mine...
dupa o vreme a inceput sa imi cada parul foarte mult..m-am tuns scurt de tot...dar tot nu se opreste din cazut, apoi mi se vad venele pe picioare, maini(brate si antebrate), pe sani...arata ca o retea...ma dor foarte tare genunchii si coatele..ca si cum m-as fi lovit la ele..si nu pricep.a fost o vreme cand ma dureau toate oasele..cand eram mai slaba.am luat complex de vitamine, minerale etc..am ramas la spate..in zona bazinului..cu un fel de nodul..e ceva umflat...
hemoroizii nu ma dor..sunt moi...nu ma jeneaza...ameteala mi-a mai trecut...m-am ingrasat la loc......dar ma deranjeaza durerea asta de coate si genunchi, venele care se vad ca la un zombi..si caderea parului in delir..
eh ar mai fi transformari ale corului..rupturi de muschi..de la coapse..vergeturi pe burta, solduri, coapse, picioare..tot de la sarcina..ca am luat 22 de kg pe sarcina.
nush daca am puut fi coerenta..si daca m-am facut inteleasa..
dar de la depresia care am facut-o am ramas cu gandul ca as putea pati ceva rau..si incerc din rasputeri sa mi-l scot din cap in fiecare zi..stiu ca la femei corpul se transforma dupa nastere..oare nu ma put obisnui eu cu modificarile...sunt ele modificari..sau altceva..
EDIT:am schimbat titlul din transformarile corpului mamei dupa nastere...in acesta de acum pentru ca am vrut sa cuprind...si psihicul..in memoria regretatei MM...
si as dori ca moderatorii sa introduca acest subiect in lista celor care sunt mereu pe rima pagina..pentru ca mi se pare de actualitate..intotdeauna mi s-a parut..dar nu am avut "tupeu" sa cer asta.multumesc

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Dupa nasteri cu pierderi mai de sange poate apare acest sindrom :
http://www.netmedic.ro/boli-endocrine/insuficienta-hipofizara

Evident trebuie sa mergi la un doctor pt. consult , la un endocrinolog care te va ajuta sa iti dai seama ce ai si cum sa tratezi.
Ti-am dat linkul acesta doar ca sa stii ca e posibil sa apara si acea afectiune.

***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

am fost la doctori..nu te gandi ca nu....la internisti...la psihologi..am facut "enspe mii de analize."
in afara ca am transaminazele marite...si eritrocite cam putine..in rest nu am nik...
am facut ecografii la organele interne..endoscopie..
acum nu ma simt asa rau..mi-am mai revenit.inainte ameteam toata ziua.acum ma ma ia cateodata...dar in rest sunt ok...pe mine ma ingrijoreaza durerea coate+genunchi..nu e tot timpul..dar in fiecare zi...nu ma doare rau .e un gen de durere surda..parca mar ustura...parca m-ar manca..parca as simti ceva intins..si cand legan fata in brate parca schatrie incheieturile...si uneori o ia pulsul razna..il simt si se vede cu ochiul liber cu mse zbate vena la mana..picior..uneori simt asa zvacniri si in iteriorul corpului..ori o iau razna..ori...

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

chiar nimeni nu povesteste cum a ramas fizic si psihic dupa nastere?

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

eu pot sa-ti spun cum "ma modific" acum.da' tu deja stii asta!mai bine-mi mai spui tu ce dureri nu trebuie sa ma sperie , cate kg iau sau mai bine cu cate raman (sincer, 10 in plus nu mi-ar strica)i.
Sa-ti traiasca bb si sa fie sanatos!

Gabriela
12+

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Psihic sunt f. bine acum dar imediat dupa nasteri am facut cate o depresie care a trecut odata cu linistirea hormonilor.
Fizic: imi cade parul tareee, am mult mai multe fire albe, celulita, 10kg in plus, vase sparte si vergeturi sub si deasupra genunchilor (macar sunt simetrice...), dureri de bazin, piele mult mai sensibila (epilatul a devenit un cosmar), abdomenul parca e o gelatina (fac abdomene de vreo luna si parca, parca isi revine), sanii plini de vergeturi, mai mici si mai lasati decat inainte, menstruatii neregulate. Dupa prima sarcina corpul meu a revenit la normal dupa aproximativ 1 an, deci inca sunt in grafic...

Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

chiar nimeni nu povesteste cum a ramas fizic si psihic dupa nastere?

In afara de faptul ca si mie mi-a cazut destul de mult par pana cand am terminat cu alaptatul (1 an jumate) eu alte neplaceri dupa nastere nu am experimentat. Din ceea ce descrii tu, mi se par intr-adevar cam multe dar cu adevarat ingrijoratoare doar durerile de oase. Eu asta as investiga. Si asigura-te ca intr-adevar ai iesit din depresie. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu am ramas cu burtica, de la caratul in brate in perioada de colici (care a tinut pina spre 6 luni) am ramas cu o problema la incheieturile miinilor, imi pocnesc f dureros cind misc degetele mari, ca si cum mi-ar sari din articulatie, mi s-au cam lasat sinii dar asta am inteles ca se mai remediaza dupa intarcare.
Celulita am avut si inainte, acum parca am ceva mai multa, dar nu am avut timp de fitness, doar miscarea de fundul copilului...si nici creme nu am folosit inca pt ca inca alaptez.
Genunchii m-au durut pt ca am pus 30 de kg in sarcina si am stat in pat din luna a 6a; cind am inceput sa scad in greutate si sa ma misc, s-au "dezmortit". Vergeturi nu prea am facut, citeva pe solduri, si sint albe-sidefii, nu prea se vad.
Cred ca bazinul mi-e mai lat, eu cel putin asa il simt; m-am nascut cu displazie de sold care a fost remediata, si desi am nascut prin cezariana (dupa debutul travaliului, la dilatatie 6cm) simt ca ceva s-a schimbat in zona, pt ca am dureri de sold dupa ce stau in picioare cite o zi intreaga.
Altfel...ce sa zic, depresie zic eu ca nu am facut, desi m-am obisnuit destul de greu cu gindul ca de-acu adio libertate si ca nu mai sint eu cea mai mica si mai alintata :))
La capitolul psihic, singura sechela cu care am ramas a fost cezariana, facuta pt ca termina medicul garda...ca altfel la dilatatie 6 eram ca o floricica, aveam niste contractii suportabile si ... ma rog, cred ca as fi putut sa nasc ok. dar de-acu prea tirziu sa imi mai bat capul cu asta, ma bucur ca, contrar legendelor, am avut lapte pt fiica-mea.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

intrebarea ar trebui pusa: ce nu se transforma dupa nastere? :)

mai da-ti un pic de timp. fii mai toleranta cu tine. corpul isi mai revine revine treptat treptat dar trebuie sa il 'ajuti' si tu pe ici colo.

la mine a ajutat ca mi-am legat burta imediat dupa nastere, nu mi s-a gelatinizat deloc, s-a retras frumos.
eu inca nu m-am obisnuit cu noii sani (am avut niste sani cupa B la care nu le gaseam nici un cusur, puteam sa umblu fara sutien la 30 de ani) dar acum ii bag in sutien si nu le mai dau nici o importanta, o sa alaptez si al doilea copil cat o sa vrea, acum ma uit la sani ca la hrana pt bebelusi nu ca la ceva ce tine de estetica corpului. alte chestii au devenit prioritati. asta nu inseamna ca nu mai imi pasa de corpul meu, fac ce pot, mananc sanatos, sport, am grija de mine e musai sa fii in forma cand ai un copil care depinde de tine.
depresia de dupa nastere, pe mine m-a tinut destul de mult, toti hormonii mi-au fost dati peste cap.

ai incercat sa faci sport?
ce vitamine iei? dormi bine noaptea? la analize nu ti-a iesit nici o carenta de vitamine sau valorile tiroidei sunt bune?
pt durerile de incheieturi am auzit ca uleiul de peste e f bun.
ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Sa stii ca parca si pe mine ma mai apuca o durere de oase din cand in cand. Nu asa tare cum zici tu, dar e acolo. Banuiesc ca de la ridicat 11 kile de copil de sute de ori pe zi.
Parul a cazut dupa nastere si-mi cade in continuare, desi am incheiat alaptatul de mai bine de juma' de an. Vergeturi? naah, ce am eu pe laterale sunt cratere!
Am ramas cu 12 kile, mai am 1, traiasca Montignac.
Ca si tine, am nascut vaginal cu epiziotomie - si inca una cat casa. Si acum mai am o jena pe-acolo "cand mi-e lumea mai draga". Dr zice ca arata bine, ca s-a cusut, s-a sudat.
Hemoroizii is ca la tine: nu ma deranjeaza, nu ma dor, dar is acolo. Ai grija la constipatie, ca io umplu wc-ul de sange daca nu am grija sa-mi reglez tranzitul.
Cel mai tare ma deranjeaza slabirea perineului. Inainte de nastere ma duceam la shushu dimineata si seara. Acum merg de cate 4-5 ori pe zi, e adevarat ca si beau mai multe lichide, dar simt ca nu mai tzine asa bine ca inainte. Si uneori mai gasesc cateva picaturi pe protej-slip
Si inca un simptom: tremuriciul. Frigu-n oase. Imediat dupa nastere, dupa alaptatul de noapte nu puteam dormi... de frig. Frig in oase. Imi clantaneau dintii oricate bulendre as fi pus pe mine. De cand piticul doarme mai bine, mi se intampla mai rar, deci e clar o manifestare a oboselii.

Cu timpul o sa-ti fie mai bine. O sa treaca si oboseala asta.

Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

pt hemoroizi cea mai buna metoda e preventia constipatiei: fibra multa in dieta, cantitati mari de apa, un pahar doua de apa la temperatura camerei pe stomacul gol la trezire, papaya face minuni cateva felii seara si dimineata, ananas, pastile de acidophilus (probiotics - ingredients ce se baga in iaurtul Activia dar poti lua de la farmacie pastilele astea, sunt minunate la digestie, eu am gasit o formula organica).

Mergi la inceput