POSTPARTUM-fizicul si psihicul mamei ;
Raspunsuri - Pagina 2
cryss_oana spune:
Pai sa o iau de sus in jos:inca imi mai cade parul,am probleme cu dantura,sanii sunt "vinete",dar cum zice Mindy,acum nu-i mai vad ca ceva estetic,sunt atat de grasa ca nu mai am mijloc,am un fund oribil,ca o coaja de portocala,picioarele sunt pline de celulita,si cred ca 15 kg in plus,daca nu mai mult pt ca eu ma simt mai grasa,mi-e frica sa ma cantaresc.
sunshine2009 spune:
In primul rand trebuie sa te gandesti ca ai adus un copil pe lume, si asta acum jumatate de an!
Caderea parului este determinat de transformarile hormonale imense care le suporta organismul unei femei in timpul sarcinii si alaptarii. La unele apare deja in timpul sarcinii, la cele mai multe dintre femei dupa ce intarca. Ca singure remedii, fara insa a folosi imediat se pot folosi mastile de galbenus de ou amestecat cu ulei de ricin,vitamina a, sau ulei de masline. Din pacate parul si pielea au o perioada de regenerare de cam 6 luni, asta inseamna ca si dupa un stres puternic in decembrie, pot aparea simptome si in iunie viitor.. Rabdare, rabdare rabdare.
Celulita...nici macar vedetele nu scapa de ea! Depunem cam 3 kg de grasimute in timpul sarcinii, asa a considerat natura de cuvinta ca sa ne dea posibilitatea sa alaptam...dar de era musai sa se puna pe picioare..are celulita mea de picioare cu alaptatul ? pur si simplu nu-i corect...cremele poti sa uiti, pentru ca nici un produs cosmetic care se gaseste de cumparat nu are voie sa intre in straturile adanci ale pielii, acolo au voie doar cosmeticienele si doctorii chirurgi de operatii estetice sa faca ceva. Singura sansa este prin sport si masaj, dar cine dintre noi are vreme de asa ceva...Am auzit ca folosesc foarte bine dusurile aternative fierbinti/ foarte rece, dar ma ia cu frisoane numai cand ma gandesc
S-a uitat cineva la tine la cum stai in sange cu Fierul? Sa nu ai cumva un inceput de anemie. Starea asta de moleseala este cam tipica de asa ceva.
In rest ce sa zic, si la mine se observa una alta dupa sarcina. Parul imi pica in nestire, a inceput inca din luna a 2 de sarcina.Si am o sensibilitate foarte mare la dinti, desi la controlul de 6 luni nu a gasit nimica. Si mie mi se pare ca am ramas mai lata in solduri, dar cu singuranta e faptul ca inca mai am vreo 4 kg in plus pe mine fata de perioada dinainte de a ramane gravida. Cel mai tare mi se pare mie ca se observa la forma corpului, forma de gravida, desi nu mai am decat foarte putina burtica, parca tot cu ea in fata sunt. Sper sa se retrtaga odata...
cryss_oana spune:
Revin pentru ca am uitat ceva.Memoria nu mai e asa buna,mai am burtica,iar linea negra,sau cum ii zice,inca nu s-a dus.Am avut si eu probleme serioase cu hemoroizii,cand urinam era groaznic(m-am tratat cu ceai de musetel),perineul a fost slabit dupa nastere...cred ca astea sunt,daca imi mai amintesc revin.Inca ceva:toata lumea,inclusiv mama(care mereu imi atragea atentia daca ma ingasam putin)imi spune ca cu timpul o sa treaca,o sa slabesc,ma enerveaza cand ii aud,mie mi se pare ca mai rau ma ingras,de aceea nici nu vreau sa ma cantaresc.
SabrinaLia spune:
Eu am avut 2 nasteri pina acum si nimic deosebit.Am ramas cu hemoroizi si celulita ,dar pe asta din urma o aveam si inainte chiar daca nu am fost grasa(48kg).Am slabit repede la amindoua sarcini ,10-11kg cit luasem in timpul sarcinii.
Venele de pe sini si miini se duc dupa ce intarci.Ai putintica rabdare.
Daca ai ameteli ,poate ai lipsa de fier.
AB_AC spune:
Cred ca problema cea mai mare e moralul. Zau ca ti s-au inecat toate corabiile.
Poate ar trebui sa o iei mai incet. I-a trebuit aproape un an corpului sa aduca un bebe pe luna, ii mai trebuie macar inca pe atata sa-si revina. In plus primul an e cel mai greu. Bebe nu se misca colo, colo prea tare si tentatia e sa stai cocolos in casa.
Eu am dormit extrem de putin cu primul copil care era mult prea mic, nu reuseam sa-l facem sa manance cand l-am adus acasa. Cu al doilea a trebuit sa reincep lucrul cand avea doua luni in plus avea bronsiolita adica nu dormea decat la pozitie semi-verticala pe mine. Cred ca putine mamici se pot lauda cu un bebe care papa doarme si gata. Maica-mea o zis ca eram asa ingeras:)) Da poate ca a mai uitat si ea:))
Altfel schimbari sunt. Unele ireversibile, dar cu majoritatea trebuie sa lupti.
Eu mi-am pierdut parul dupa un pojar grav in copilarie, deci dupa nasteri nici nu s-a mai vazut.
Am nascut natural cu epiziotomie mica prima oara si cu rupere de perineu a doua oara. Hemoroizi am avut dupa si au trecut taman la tanc cand ma hotarasem de suparare sa-i trec pe la cutitul chirurgului. In plus am ramas cu o usoara incontinenta urinara care a necisitat exercitii de reeducare.
Venele varicoase sunt cauzate in primul rand de excedentul de kilograme care-ti face inima sa lucreze greu. La fel si durerile articulare. Totusi impreuna venele si durerile pot fi un semn de accident vascular pe o vena ce zic unii pe aici: deep venous thrombosis.
Se poate testa cu un duplex Doppler ecografie ca sa se observe fluxul de sange sau venografie MRI daca obstructia e suspectata in jurul pelvisului sau extremitatilor picioarelor.
Am plecat de la 55 Kg si am ajuns la 49 dupa prima, la 57 dupa a doua si dupa ce am bolit nitel mai grav am ajuns la 64. Nu-i chiar fain, dar nici o catastrofa. Si stii ceva? Daca mie nu-mi pasa si-s vesela asa sa stii ca nimanui altcuiva nu-i pasa.
Ah ce mai era vergeturi. Am facut usoare pe coapse si au ramas niste dungulite albicioase.
Parerea mea e ca facem copii fara a fi extrem de tinere (eu nu-s) sau fara a avea o forma prea grozava. Asta e. Lectia nu-i usor de inghitit, dar daca stai acasa profita de acest timp si incearca sa mananci mai multe cruditati si mai sanatos (Montigniac simplu cu separarea carne, lactate si fructe). Bea multe lichide. Iesi cu copilul afara des. El va dormi mai bine si tu te vei plimba. Respecta-ti orele de somn noaptea.
Hai curaj si lupta in primul rand cu tine
My_Lady0091 spune:
multumesc pentru sfaturi si incurajari...si va invit sa mai scrieti la acest subiect, atat voi cat si alte persoane.eu cred ca poate fi de folos si altor mamici
ma intreba cineva daca mi-a trecut depresia...eu cred ca da,altfel nu as putea sta,efectiv singura cu bebe, avea grija de el,de casa,sa invat pentru licentza...adica intr-un cuvant sa mentin echilibrul...chiar daca ma doare..
eu inca mai sper sa imi revin...ce sa zic.multumesc fetelor
Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
sunshine2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cryss_oana Revin pentru ca am uitat ceva.Memoria nu mai e asa buna,mai am burtica,iar linea negra,sau cum ii zice,inca nu s-a dus. Andreas-Georgian,comoara mea!!http://community.webshots.com/user/OanaAndreas?vhost=community |
acuma mi-am adus aminte si eu ce am uitat: uit!
chiar ma intrebam cum reuseste Lady sa retina ceva pentru licenta
iar linea negra: la mine inca arata de oparca as avea o cezariana pana deasupra buricului
Don't feed the trolls!
mariucasara spune:
Si eu uit. Mi se intampla de cateva ori pe zi sa merg intr-o camera si sa uit de ce m-am dus, sau sa deschid gura sa zic ceva si uit ce voiam sa spun. Si sunt ametita.... Oricum zilele trecute am vazut un documentar si se zicea ca lipsa cronica de somn duce la aceeasi stare de confuzie ca si consumul a 3 sticle de bere....
Mamica de Sara si Sebi
AMR 8.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
BraveGirl spune:
eu sunt vesnic obosita, parca nu mai am forta. De corpul meu nu sunt multumita, desi dc ati vedea poze, ati spune ca sunt nebuna. dupa nastere, am avut probleme cu epiziotomia, cu hemoroizii. Parul imi cade in continuare, cearcanele sunt vesnice, dureri de oase nu am, dar imi trosnesc genunchii de zici ca ma dezmembrez. Nu mai am talie (nu ma refer acum, cd sunt iar gravi, ci ca nu si-a mai revenit talia), burta s-a retras fff bine. Dar dc mananc mai mult/beau se vede, nu mai e tare ca inainte.
Dar cred ca ar trebui sa-ti mai acorzi timp. Cred ca tot la creieras trebuie lucrat. De acolo pleaca tot. Sunt zile in care ma trezesc vesela, si sunt f multumita de mine. Mi se pare ca totul e ca inainte....dar se intampla rar. deci eu la mansarda o sa lucrez mai mult dupa c enasc, sa incerc sa ma accpet si s ainteleg mai bine ce nevoi are corpul meu.
Multa sanatate si aveti grija de voi!
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 19+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
sunshine2009 spune:
Corina, chiar m-am uitat la pozele tale,
nu pot decta sa zic ca esti" nebuna" cum ai zis-o chiar tu. Esti superba si ai o papusica minunata!!!
Eu mai am vreo 3 kg de dat jos dar ma simt de parca ar fi 30! Multe mamici zic ca la jumate de an dupa nastere, aveau deja greutatea si forma dinainte de sarcina, la mine, desi am fost o "scandura" toata viata, ei exact acuma parca a luat-o razna metabolismul si nu vrea sa "joace" cu mine.Si asta in ciuda alaptatulu exclusiv pana acuma!
_
Don't feed the trolls!