Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (117)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

Oana, ai vazut ca eu numar tot

vazutttt

Citat:
pai eu am facut o listuta cu ce sa iau:
- pasta + perie de dinti
- pieptan
- de prins parul
- acte + dosar sarcina
- ap foto
- niste lenjerie curata de schimb (pentru cand pleci, ca acolo sunt chiloti de unica folosinta)
- sutien de alaptat
- telefon + incarcator
- sticlute mici de apa (iti aduc asistenele la cerere, dar mai bine sa le ai la indemana)

cam atat am avut nevoie si cand am stat in spital (in plus am avut ceva de citit si imi aducea sotul fructe)

buna listuta, o salvez

Citat:
si tati la externare sa vina cu:
- costumas bebe
- caciulita
- paturica
- landou

cam atat,....

Bulina 34+ cu poznas

AMR 6- pana il tinem in brate pe Andrei Ioan

AMR 10 zile pana in Liga I, 17 zile pana in Liga Campionilor si maxim 38 pana la finala

Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!

...si baniiiii plata se face la externare

Oana 34+ - Matei

Noi 2...si bebe
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna dimineata, delfinariu... sau cum o fi la voi...

ca eu am o oboseala in oase si in cap ca nu vad bine... aseara am ajuns pe la ora 9 de la lac, apoi am fost sa luam caruciorul (mi-a ajuns pachetul - o sa pun poze mai tarziu) si ne-a prins ora 11 pe drum... dimineata la 8 trezirea cu greu, am tot recuperat capitolul trecut (ce bine ca n-ati fost asa vorbarete...)

o sa mai scriu imediat cate ceva, o sa punb si poze de la lac dupa ce le descarc...

casa de piatra, eladea, si multi ani fericiti si de acum inainte

anca_vlad, ti-am pus eu pozele aici, in albumul comun, spre sa nu te superi...

multumim ptr voturi, nu stiu de ce rasa asta de catel portocaliu nu creste... am vazut cativa la 40 si ceva de zile tot in stadiul asta..

32+ AMR 7+ Gibraltar
Hannah Isabela & printesita Anca-Maria (26.06.2001) album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mousel spune:

concediu prenatal nu se plateste 85 % din media veniturilor brute din ultimile 6 luni?

26+ cu Printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo1901 spune:

Salutari si de la mine fetelor.....dupa cum vedeti am schimbat si noi semnatura....yeeeeeeeeeee......suntem asa bucuroase amandoua....sper sa ne intelegem la fel de bine si de acum inainte si sa mai stea la caldurica macar 6 sapt....

ma bucur ca sunteti ok toate burticile si bebeii...
incerc sa mai recuperez capitolele din urma si revin....

pupici ........

Ramona 30+ ....cu o scumpica de - Sabina Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Salutare fetele!!

Belu:acum am vazut mesajul de la tine.Eu am fost cu varicela.din nefericire nu prea au nu ce sa o omori.nu e tratament pt ea. tre sa suporti:((.sper doar sa fie o forma usoara la tine.eu am stat un fund 3 nopti la rand de mancarime.si am ramas si cu semne...tare urat a fost.important e sa nu o faci pana la 20 sapt de sarcina sau: Contactarea virusului varicelo-zosterian in al doilea trimestru de sarcina nu este atat de periculoasa, deoarece la 5-7 zile dupa debutul bolii la mama, sistemul imunitar al acesteia incepe sa produca anticorpi protectori, care pot fi transmisi prin placenta maturata la acesata varsta, catre fat. Din acest motiv, probabilitatea ca fatul sa dezvolte varicela congenitala este destul de mica.

Anticorpii protectori traverseaza cu usurinta palcenta si sunt vitali, deoarece, sistemul imunitar al copilului nu este suficient dezvoltat si nu poate sa produca singur anticorpii protectori necesari neutralizarii virusului.

Contactarea virusului varicelo-zosterian in ultimul trimestru al sarcinii poate sa fie mai mult sau mai putin periculoasa in functie de momentul nasterii. Daca mama face boala doar cu cateva zile inainte de a naste (14-21 de zile), copilul va face si el boala la nastere, deoarece, nu exista suficient timp pentru ca sistemul imunitar al mamei sa produca anticorpii protectori necesari apararii impotriva virusului, iar sistemul imun al copilului nu este suficient de dezvoltat in primele zile dupa nastere.

In functie de viremie (numarul virusurilor din sange) si cantitatea anticorpilor produsi de mama si transmisi prin placenta pana la nastere, nou-nascutul va face forme mai mult sau mai putin usoare de varicela.

Unii nou-nascuti nu fac varicela dupa nastere ci mai degraba forme usoare de herpes-zoster (zona), care nu se complica si evolueaza spre vindecare in cele mai multe cazuri. Formele usoare de herpes-zoster dobandite imediat dupa nastere, nu ofera imunitate pentru intreaga viata, astfel ca la un moment dat copilul poate sa faca varicela.

Cea mai riscanta perioada de a contacta virusul varicel-zosterian, este intervalul cuprins intre 5 zile inaitea nasterii si 2 zile dupa nastere, cand sistemul imunitar al memei nu reuseste sa sintetizeze nici un anticorp protector impotriva bolii, astfel ca nou- nascutul ramane fara aparare imunologica specifica. Riscul aproximativ de a contacta boala este de 30-40%.

In majoritatea cazurilor, nou nascutul dezvolta o forma garva de varicela (varicela neonatala), care are o mortalitate ridicata si este amenintatoare de viata datorita complicatiilor pe care le poate prezenta (encefalita variceloasa cu convulsii si coma, pneumonie variceloasa cu insuficienta respiratorie, etc).

Tratamentul varicelei neonatale este destul de dificil si neresponsiv. Administarea profilactiva a imunoglobulinelor G, impotriva virusului varicelo-zosteriana (VZIG), creste imunitatea nou-nascutului si il ajuta pe acesta sa lupte impotriva virusului.

Imunoglobulinele specifice impotriva virusului varicelo-zosteriana sunt de fapt anticorpi obtinuti din seruri ale unor persoane imunizate si se recomanda tuturor copiiilor cu risc crescut de a face varicela neonatala.

Copiii care prezinta simptome ale infectiei cu virusul varicelo-zosterian (febra, convulsii, eruptie cutanata veziculara, etc), trebuie sa efectueze tratament antiviral de urgenta. Se administreaza Acycovir, intravenos, un medicament antiviral puternic, folosit si in tratamentul complicatiilor varicelei (pneumonia si encefaliat variceloasa), precum si in tratamentul herpes-zosterului.
M-am intins ca o placinta.Sambata am ost la medic: avem 1950gr si peste 40cm, ne-a zis ca e mare.De asemenea,ne-a trimis la eco Doppler,tocmai fiindca am avut varicela.o sa merg vineri
Belu, eu zic totusi sa intrebi medicul..neaparat.eu zic ca nu o sa fie probleme.te pup si astept vesti.Victo a mai avut varicela pe sarcina si iti mai poate da si detalii.

Laura 31+ cu
AMR 8+ pana la Marea Intalnire
Mai e putin si o sa fiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Eladea, multi ani fericiti impreuna, sa va bucurati de cele 2 minuni ale voastre
MariaDia, LA MULTI ANI!!!!!!!!
S-a pus cumva alta limitare al CIC, sau a ramas 4000 lei?

Paula, 32+ cu , Raul Codin
AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coteasca spune:

multumesc fetelor de raspuns, dar nu prea am inteles mare lucru ca am primit trei variante diferite si acum o pun si pe a mea care va fi a patra: pai prenatalul nu e 85% (initial)-15%(cat taie BOC cel mic si tampit)=70% din media veniturilor BRUTE???? Eu asa facusem calculul????

35+
Corina, viitoare mamica de Tudor Andrei
http://happyrooms.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coteasca spune:

Belu, sanatate multa, ai grija de tine si de bbl

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

multumesc fetelor de raspuns, dar nu prea am inteles mare lucru ca am primit trei variante diferite si acum o pun si pe a mea care va fi a patra: pai prenatalul nu e 85% (initial)-15%(cat taie BOC cel mic si tampit)=70% din media veniturilor BRUTE???? Eu asa facusem calculul????

35+
[/quote]
Eu stiu ca prenatalul nu se modifica, ramane 85% din media pe ultimele 6 luni...Concediul de ingrijire a copilului se micsoreaza cu 15%, dar sunt 2 lucruri diferite.

Paula, 32+ cu , Raul Codin
AMR 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui coteasca

35+

pai Boc taie din indemnizatia de ingirjire a copilului (CIC)...renatalul si postnatalul raman la acelasi procent 85%

Oana 34+ - Matei

Noi 2...si bebe
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput