Aradence DC (143)
Raspunsuri - Pagina 17
DianaR spune:
Alina, ar putea s-o intoarca la san dar nu-i usor deloc si trebuie sa-si doreasca f f mult asta. la cum a abordat pana acum problema, sincer nu-i dau sanse de reusita.
Varianta cea mai la indemana desi eu nu-s chiar fanul lor, ar fi mameloanele de silicon. Cele de la Avent sau si mai bine Medela. S-ar putea asa sa ia sanul fara prea mari nazuri.
Varianta mai grea e cu renuntatul total la biberon, dat papa cu lingurita, seringa de nurofen sau canuta cu cioc(in lipsa de asa ceva merge un pahar mic de cafea de unica folosinta sa fie moale si cu margini rotunjite, daca cauti pe you tube gasesti filmulete cu cup feeding. Nu-i greu deloc.
Si apoi sa-i ofere sanul cand si cum doreste. Sa umble in tatele goale, s-o alapteze plimbandu-se cu ea in brate, leganand-o, in diverse pozitii (clasica in poala, culcata sau football hold - gasesti pe google la cautarea de imagini).Sa faca baie impreuna in cada, sa doarma cu ea in pat, sa-i dea cand e semiadormita si nu trezita de tot. Ce nu papa fetita trebuie muls ca altfel iara face noduli si febra. Completare ii da cu ce a muls.
Mai exista la medela un dispozitiv ca un tubulet care se ataseaza la mamelon si prin el se da completare in timp ce copilul suge la san, adica sa vada ca si din san vine lapticul ca din biberon de repede, sa nu mai refuze sanul. Am vazut-o la site-ul romanesc medela si costa vreo 200 lei.
Deci in concluzie nu e usor, dar se poate, insa trebuie sa vrea.
In cel mai rau caz exista varianta sa investeasca intr-o pompa buna (medela electrica dubla de ex dar ar merge si un avent daca tot are lapte garla) si sa se mulga si sa-i dea cu biberonul. Nu inteleg de ce sa-i dea lapte praf cand ea are lapte destul.
Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete
gabitzica spune:
Ada am vazut si pozele tale. Super au iesit!
La noi in casa e doliu...a decedat hamsterul. Tudor saracul e tare marcat. S-a pus in pat si nici nu a vorbit deloc cu Ioana. Dupa juma de ora m-a strigat, am mers la el si mi-a spus ca m-a iubeste. M-a strans in brate si a izbucnit in plans. Era oricum palns ca avea nasucul plin de muci. Ma doare dufletul si pe mine, chiar nu stiu unde am gresit. Probabil a facut penumonie saptamana trecuta ca l-am scos pe balcon.
monica70 spune:
ALINA eu m-am chinuit asa cu Diana vreo luna cel putin! Parca 3-4 luni avea cand urla ca din gura de sarpe cand vedea tzatza! Dar am insistat,i-am dat semi-adormita sau chiar cu forta cand eram chiar disperata de tot mai ales ca era la coada rau la capitolul greutate.dar dupa aia si-a revenit.Si ea nici dupa bibe nu prea se omora.Am butonat pe net si cica se cheama ... "greva sugarului".Pe Tudor l-a apucat greva asta la 6 luni,dar la cat am tras cu Diana m-am jurat ca a doua oara nu ma mai chinui in halul ala si asa am si facut,am mai incercat cu Tudor doar vreo saptamana si daca am vazut ca e asa hotarat am renuntat mai ales ca deja manca mancare si era si dolofan.Plus ca la el cu forta nici poveste nu s-ar fi putut!
Asa ca poti sa ii zici ca e exista chestia asta si sa incerce sa ii dea sa suga in somn sau semi-adormita si in rest sa se mai mulga si sa ii dea din bibe pana isi revine.Dar trebuie sa vrea si ea si dupa cate zici tu ... n-are nici cea mai mica dorinta sa alapteze Sau e asa de influentabila si slaba de fire ?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
monica70 spune:
GABI of saracutul Tudor
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
alinamoro spune:
DianaR, mersi mult de sfaturi ...din pacate fara vointa si un pic de chin nu face nimic...si nici n-o sustine nimeni din familie. Pompa are Avent(i-am dat-o pe-a mea cand a venit din spital) si scoate f bine cu ea si mult laptic. Mameloane de silicon a incercat, a mai folosit in primele saptamani ca a facut niste ragade urate... Ieri cat am stat la ei am incercat cam tot ce-am stiut eu si ce-am putut, nici n-am vrut sa-i stresez. Problema mare ii biberonul, ea singura nu poate din moment ce tata sare rapid cu biberonul. Am incercat sa-i explic si lui ieri, dar degeaba...doar n-o sa lase fata sa moara de foame... I-am zis ca numai daca o pune pe fata sa suga se rezolva si nodulii, altfel se va chinui mult si bine cu ei.
Sa doarma cu ea in pat, sa-i dea tzatza cand are fata chef...of, asta-i prea mult pt. ei, e "chin". Ii greu si sa se mulga si sa-i dea cu biberonul lapticul ei.
O sa mai vorbesc cu ea maine (ii zic de dispozitivul acela), dar era f hotarata acuma seara cand m-a sunat.
Moni, nu-i usor influentabila deloc...
Mersi si tie pt. sfaturi.
Gabi, imi pare rau de Tudor sarcutul! Spune-i ca veti cumpara altul.
La multi ani Radu de Relusha! sa cresti mare si sa fii sanatos!
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
adablackcat spune:
Neatza! E gata !
Diana11, foarte faine au iesit si pozele tale. Mi-au placut mult alea cu maimuta.
Alina m, imi pare tare rau de fina ta, numai tu ai putea s-o convingi sa alapteze in continuare, dar n-ai cum s-o obligi, doar sa insisti. Nu stiu daca e vreuna dintre noi care sa nu fi avut vreo problema cu alaptatul. Si ai mei au avut saptamani intregi de refuz, si-i alaptam semiadormiti sau noaptea, dar nu mi-a trecut prin cap sa renunt asa devreme. Bafta!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag plecat in cer
Ada, mami de Iulia (10 iulie 2003) si Vlad (6 mai 2006)
adablackcat spune:
Nu va mai place cafeaua???????
Miha, ai plecat?
Anca16, cum mai suge bb?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici drag plecat in cer
monica70 spune:
ADA iau eu o cafea ca e ora pentru a doua ...
DIANA11 si eu am vazut si pozele tale.Tu vad ca ai mai fotografiat si animalele,eu nu ca am facut-o acum vreo doi ani.Si parca erau mai multe atunci.
ALINA io ma refeream ca-i infuentabila fiindca ziceai ca a convins-o familionul sa dea fetitei lapte praf completare cand ea avea atata lapte de curgea Mi se pare ceva aiurea de tot asta
Azi n-o trimisei pe Diana la gradi ca s-a trezit pe la 5 cu febra 37-38 ,dar nici nu ma mir la cata inghetata a bagat in ea la Timisoara si cu ce viteza Din cand in cand mai si tuseste.Sper sa isi revina cat de cat ca maine dupa-amiaza are serbarea,plus ca de joi incolo ne-am cam duce teleleu ... la Felix.Si eu nu am voie sa inot taman acum cand maine si poimaine va fi canicula ... in loc sa ma fi dus naibii mai repede sa-mi rezolv treburile cand era ploaie si iar ploaie ,dar frasu' s-o gandit ca numai dupa 15 zile imi va scoate firele
adablackcat spune:
Mie mi se pare ca si anul trecut erau mai multe animale decat acum.
Ioi Moni, ti-o pus fire ca ti-o scos alunita aia?