Fulguleti de nov-dec 2006 (231)
Raspunsuri - Pagina 3
diamat spune:
ruxandra
la un moment dat, cand aveam eu timp de net , gasisem un studiu foooarte interesant. era facut pe soareci si zicea asa: soarecii care au stat la plaja fara sa foloseasca vreodata crema de protectie, au dezvoltat probleme ale pielii in, sa zicem, x la suta din cazuri.
din soarecii care au folosit crema de protectie o prioada mare de timp, apoi au oprit folosirea cremei si au stat ca aia primii...numarul celor care au dezvoltat probleme ale pielii a fost mult mai mare decat x-ul de mai sus.
nu mai stiu exact datele, nici timp sa l caut n am, insa asta mi a ramas f clar in minte. eu am comandat pt d unt de cacao si vara asta ramanem exclusiv la el.
dianocica cu d (3+)
Dia1609 spune:
ruxandra, noi de vreo 2 ani mergem pe creme de soare bio-organice, cu filtre naturale. stiu ca exista un site din state (pot sa caut acasa) care coteaza toate cremele de soare in functie de subst continute. asa am aflat ca nici alea organice nu-s toate ok. eu anul trecut am comandat din canada crema de soare pt oana, ma pot uita acasa, ca inca mai am tubul. anul asta o sa folosesc aceeasi crema, o comand pe ebay... am vb atunci si cu dermatoloaga si mi-a zis ca am facut o alegere buna. stiu ca dintre cele pe care le poti cumpara in ro este badgerul care e cotata ca fiind ok.
dar adevarul este ca f multe din cremele de soare sunt f naspa pt piele, mai ales alea comerciale, gen nivea, l'oreal, avon, etc, etc, stiti voi... mai ales ca-s pline de parabeni si alte cele....
ruxandra_sb spune:
exact Dianocico.. io parca auzisem ceva in genul.. prin nu-s ce zona din Australia, dupa promovarea la greu a cremelor cu protectie anti-UV in ultimii zeci de ani, incidenta cancerului de piele n-a scazut deloc.. parca dincontra.. cam asa ceva
untul de cacao are asemenea proprietati?
de unde?
Dia, site-ul este acesta:
http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?maincat=SKIN_CARE_%28SUN%29
ce i-ai comandat Oanei?
voi ce folositi?
.. ma uit si La Roche-Posay e so-so.. oricum aici nu prea sunt cuprinse produsele europene
tre sa caut ceva onorabil si pt noi, am mai aruncat un ochi prin farmacii..
pt ei am facut rost de California Baby SPF30
si vaz ca si Badger SPF30 are note bune, se gaseste si la noi pe un site de cosmetice bio.. da un pret accesibil rau
.. ma gandesc ca anul acesta sa renuntam la SFP50.. dupa primele cateva zile
si ma felicit, inca o data, ca n-am abuzat de creme..si nu i-am dat decat la mare (si numai dimineata), iar la munte rarut
dandusa spune:
vreau si eu mail-parola,va roggg!
Chinicooooo,unde pleciii?stai sa schimbam nr de contact.sper sa mai intrii,sa-ti citesti pm-ul ca altfel imi va greuuu sa dau de tine
Diamat,
vreau si eu detalii despre crema
multumesc de poze!mi-am clatit si rasclatit ochisorii cu atatea minunatii de copii.adevarate splendori,adevarate comori.au picat la fix cat sa am ce comenta cu Crinuta si sa-l distrag pe Raducu.minunatiii cu totiiii
mami de Crinuta si Raducu
Dia1609 spune:
http://www.albabotanica.com/?id=429&pid=491
asta a fost una din cele 2 creme folosite anul trecut, pe a doua n-o mai gasesc
si la mare am mai folosit o crema cumparata de pe un site rom, de la firma eco cosmetics, cu spf 40 sau 45 cred, a fost f buna pt oana, ca era f rezistenta la apa. o recomand pt bazin, mare, pt perioade lungi de stat in apa. dc vrei, iti dau site-ul, nu-l pun aici ca sa nu fie reclama. eu o sa o iau din nou pt mare/apa/piscina, si dc nu reusesc sa comand cealalta pe ebay, o sa iau badger .. sau poate weleda, ca se gaseste mai usor.
Dia1609 spune:
ruxandra, eu de la badger folosesc creme si pt oana si pt mine si-s f multumita, si cremutele nu mi se par scumpe. si in iarna am avut si un stick de protectie solara pe care l-am fol la ski... fff bune produse si de incredere... dar astea de protectie solara nu-s deloc ieftine la noi, dc ti le poate trimite cineva din state ti se vor parea chilipir
iulia-stefy spune:
Eu sunt foarte obosita si in criza de timp, dar am trecut sa beau cu voi o ..... Am citit discutia despre cremele de protectie si e interesanta.... Deci decizia mea a fost buna... Asa cum a scris si Ruxandra, doar la mare.... si in rest deloc... Pielea ei fiind pigmentata... ca e brunetica, ca mami.... e mai rezistenta la soare... Eu nu prea am folosit, pentru mine, din acelasi considerent... Iar asta vara, m-a dat mama mea de la Garnier parca.... ca asa a vrut ea... si m-am ales cu niste arsuri.... am ajuns acsa si nu mai scapam.... deci pas....
simo29 spune:
Buna ziua,dragelor!!! Cu intarziere:
LA MULTI ANI FULGULETI DRAGI!!!
Sa ne bucuram de copilasii nostrii dragi!!!
Pupici,
Simo si David(9 noiembrie 2006)
danutz spune:
Neatza,
Se pare ca eu dau cafeaua in dimineata asta
Deci poftiti !
.
Foarte interesante discutiile despre cremele de plaja. Mai fetelor ati reusit sa ma bagati intr-o ceata asa de deasa!!!
Diamat, da te rog un PM cu ce folositi voi si de unde achizitionati!
.
Noi ne-am hotarat ca vara asta sa-l lasam pe Rares la bunici, in oraselul meu de bastina. Aer muuuult mai curat, ai mei au apartamentul la poalele unui deal impadurit, au si o casa cu curte si cu multe animalute, deci cred ca pt el e mult mai bine decat in Bucurestiul asta pe care prognozele il anunta dogoritor in vara asta.
Sa vedem cum va fi cu acomodarea, de ambele parti si cu dorul de el
Deocamdata mai are 2 saptamani de gradi plus serbarea pe care o asteptam cu mult interes. El va fi un pitic care scoate aur din mina, are o poezioara de invatat, nu da nici un semn ca ar vrea sa o invete, m-am gandit sa o pun pe muzica, ca e mult mai receptiv la muzica sa vedem ce o iesi!!!
.
gata, la munca...
ruxandra_sb spune:
Laura, Dia multa sanatate.
Dia.. e clar vacanta e MUSAI!
Tinem pumnii.
cu 1 iunie.. io n-am facut musai ceva special.. s-au jucat cu prietenii.. mici cadouri au primit de la bunici.. io deja fac alergie la jucarii
Off, off dragul de Marc.
Chinico, sa scoti parleala, da?
Te asteptam inapoi odihnita si relaxata.
Dandusule, cand a zis ca aterizeaza dna la Cta???
Multumesc Dia, rog cad ai timp trimite link.
Danutz, si io cred ca-i o buna idee. Plus ca le dai si bunicilor ocazia sa se bucure de nepot.. ceea ce o sa-l imbogateasca si pe el. Si noi speram sa-i campam curand la aer curat.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)