Palatoschizis si formele sale

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cclaudia1975 spune:

Cecilia, imi pare rau sa aud ca Adelina a facut asa complicatii si nu pot decat sa ma rog pentru voi sa va reveniti cat mai repede. Legat de enteroviroza, eu am avut periodic probleme cu Laurentiu (baiatul cel mare) care nu se rezolvau decat cu ampicilina injectabila pentru ca nu putea retine in stomac nici o picatura de lichide, ca sa nu mai spun de medicamente. La 2,5 ani am fost la un pas de internare atat de heshidratat era. Ironia sortii este ca imi face chestii urate doar la sfarsit de saptamana cand nu putem sa mergem la medicul de familie; cand am mers cu el la urgenta, dupa ce am stat si am asteptat o groaza de timp la usa, o tampita de doctora care la consultat parca avea copilul ciuma, imi spune ca are pneumonie si ca trebuie sa-l interneze. Evident ca am refuzat si i-am spus ca el varsa tot ce inghite si avea si diaree. La 4 ani mi-a facut iar figura si tot cu ampicilina injectabila ia trecut.
A mai facut si anul asta , dar a trecut mai usor, doar cu regim alimentar si picaturi de metaclopramid si furazolidon. Cred ca totusi are ceva la stomac (o sensibilitate) dar nu stiu ce analize as putea sa-i fac.

Mergi la inceput

Dragos este si el racit ii curge nasucul si tuseste. Noroc ca i s-au cam topit firele. Ieri am mai vazut unul in cerul gurii. Legat de omusor nici eu nu-l vad, dar se pare ca in rest totul este OK. Eu i-am dat sa bea dupa operatie numai ceai de galbenele, pentru ca stiu ca este cicatrizant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Camelia probabil este mai in spate omusorul cum spune si Flori.Noi mergem la control pe 24, atunci vine domnul profesor in Bucuresti.Nu l-am sunat sa-i spun ca este desfacuta operatia...nu am vazut rostul pentru ca oricum nu se mai poate face nimic acum, peste cel putin sase luni de la operatie se poate reinterveni. Abia astept sa mergem la control sa vedem ce ne spune...Sotul meu spune ca poate doar asa s-a putut inchide, dar valul este foarte scurt si asta se poate rezolva printr-o operatie de faringoplastie.Eu deocamdata nu ma gandesc la urmatoarea operatie pentru ca Radu are ceva probleme la ficat, il mai las putin sa se linisteasca si o sa mergem sa mai facem ceva analize si un eco la ficat.Doamna doctor a noastra ne-a spus ca probabil s-a depus putin pe la ficat anestezia de la prima operatie.Din aceasta cauza a si sangerat foarte mult, abia i-au oprit hemoragia.Plus de asta sistemul lui imunitar este la pamant si vreau din toamna sa incep cu tratament.Deci voi lasa operatia pana in iarna cel tarziu februarie.Asa voi face... indiferent ce va zice domnul profesor.

Mergi la inceput

Fetelor, cum suporta bebeii vostri caldura asta? Dragos abia mai mananca ceva, nici lapte nu mai vrea, decat la ceai nu face mutre. Trebuie sa-l pacalesc la fiecare masa. S-au si adunat cam multe si nu sunt sigura care este cauza lipsei poftei de mancare (ne mai iese un dinte, este racit si s-ar putea sa-l doara gatul si pe deasupra caldura - am 30 de grade in casa, iar la aerul conditionat nu pot sa dau drumul decat cand doarme pentru ca altfel nu-i stau piciorusele nici o clipa si alearga dintr-o camera in alta, iar usile trebuie sa stea larg deschise si ac. este in sufragerie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Noi va multumim mult tuturor pentru sustinere. Si eu i-am ridicat patutul si, acum dormind in landou, ii pun si acolo ceva dedesubt pentru a sta inclinat. Pana acum si ea s-a inecat de nenumarate ori cand manca, dar isi revenea foarte repede. Ma gandesc ca poate asa a fost sa fie. Cu ocazia asta, a vazut-o si Dr. Albean din Brasov si am avut o discutie cu el (chirurg plastician, si el opereaza de 15 ani malformatii de genul asta si vin si niste echipe de englezi). Sincer, mi-a facut o impresie foarte buna dl. dr. Si, cum in ultimul timp tot ce ni se intampla este un lung sir de coincidente, parca incep sa ma gandesc la posibilitatea operarii aici. Mai ales ca au si ortodont si logoped in echipa. La Bucuresti, asa-i ca nu colaboreaza cu un anumit ortodont si logoped?
Imi pare rau, Cecilia, ca trebuie sa treci prin atatea cu Adelina. Ma rog si eu pentru voi.
Si imi pare rau, Corina, ca aveti probleme cu operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Eu sper, totusi, Camelia, ca nu s-a desfacut operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Fetelor, cand am fost la control la o luna dupa operatie, la d-na dr. Bratu, s-a uitat si sotul meu la David in gurita (i-a aratat d-na dr.) si el a zis ca s-a micsorat omuletul. Deci, poate ca asa e normal, ca ne-am obisnuit noi cu 2 luete f. mari (lungi) si poate doar vi se pare ca s-a desfacut.
Eu zic sa nu va consumati prea rau, ca poate nu e nimic... Vedeti ce va zice d-l dr...
Noi am si intrebat daca s-a desfacut ceva si dansa ne-a zis ca nu, deci, ce rost ar fi avut sa ne minta?!?!
Sper sa creasca odata cu restul, nu stiu, sper sa fie bine.
La noi va fi o alta operatie, pt palat tare, dar eu sper sa nu mai fie cazul sa mai ajusteze ceva pe acolo, pe la omulet...Gandesc asta tot spre binele lui, ca una e sa aibe partea din spate nedureroasa si alta e sa-l doara de colo pana colo...
Deci, eu tot mai sper ca totul sa fie bine si la voi.
Astept sa vad ce ne ziceti dupa control...
Va pup.

Raluca, mami de David (1.06.2009)

Mergi la inceput

Ceci!!!!!!!!!!!!!!!!
Intra te rugam si zi-ne ce-ati mai facut, cum sunteti!!!!!!!!!!!
Ne gandim la voi in continuare!!!!!!!!!
Sanatate multa si Domnul cu voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Fetelor, multumesc de incurajari, sper si eu sa fie ok. Am dubii.
Nu stiu cum sa va descriu ca arata cum, cert e ca omusorul nu e vizibil deloc, nu ca s-a miscorat. Acum stau si ma gandesc, chiar daca s-a desfacut op, unde a disparut omusorul? Imi da cu virgula, oricum o iau.
Vedem luni la control, pana atunci refuz sa ma mai uit in gurita ei ca m-apuca toate cele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cclaudia1975

Fetelor, cum suporta bebeii vostri caldura asta? Dragos abia mai mananca ceva, nici lapte nu mai vrea, decat la ceai nu face mutre. Trebuie sa-l pacalesc la fiecare masa. S-au si adunat cam multe si nu sunt sigura care este cauza lipsei poftei de mancare (ne mai iese un dinte, este racit si s-ar putea sa-l doara gatul si pe deasupra caldura - am 30 de grade in casa, iar la aerul conditionat nu pot sa dau drumul decat cand doarme pentru ca altfel nu-i stau piciorusele nici o clipa si alearga dintr-o camera in alta, iar usile trebuie sa stea larg deschise si ac. este in sufragerie).

Al meu maraie mai tot timpul...Ii displace, dar AC nu avem in apartament, asa ca nu am, practic, ce sa-i fac.
Am iesit cu el dimineata si seara pe afara, dar in timpul zilei nu am unde sa-l duc ca e nenorocire de cald...
In weekenduri mai scapam pe la C-lung (ne-am propus sa facem asta mai des, cu caldura asta...sper sa mai si reusim!!!) ca in alta parte nu avem unde...
De mancat, ma chinui sa-i dau sa pape ca tot nu am ajuns cu el la greutatea pe care trebuia sa o aibe si fac tot posibilul sa ajung cat mai rpd la ea, cu toate ca mai mult stau decat sa cresc.....
Si caldura asta nu ne ajuta deloc...si uite-asa...
Asta e.. cu copii mici, speram sa ne descurcam si sa fim sanatosi, ca asta e ceea ce conteaza cu adevarat!
Va pup pe toate!
Sa aveti o zi excelenta!
Ceci!!!!!!! Te astept sa intrii si sa ne scrii!!!!!!!!!

Mergi la inceput