Palatoschizis si formele sale

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucaserban spune:

Ceci, ce sa-ti spunem, noi inca suntem sub tratament (si eu si sotul). Eu am ceva pe la plamani (am facut o radiografie si mi-a iesit pleura de pe plamanul drept nu stiu cum si la ambii plamani nu stiu ce...), asa ca inca mai am probleme. Maine vine pediatra (care trebuia sa vina azi dar nu a mai putut) sa-l vada pe David (ea are de gand sa-i faca si vaccinurile, dar sa vedem cum se prezinta David pana maine, daca mai tuseste si daca aude ea ceva pe la plamani). Cam asa. Voi ce mai faceti cu enteroviroza aia urata? Ca m-ati pus pe ganduri, sincer....

Raluca, mami de David (1.06.2009)

Mergi la inceput

A! Apropo de disperare, aveti dreptate amandoua (Ceci+Mihaela). Am crezut ca sunt normala si ca este ceva obisnuit, ca noi astea de pe forumul asta cam asa suntem de fel!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cclaudia1975 spune:

Buna seara fetelor, sunt Claudia mami de Dragos, 9.05.2009 cu sindrom Pirre Robin (palatoschizis), operat in data de 5.05.2010 la Timisoara de dl.doctor Emil Urtila.
La noi situatia a fost agravata de nestiinta si frica sau neimplicarea doctorilor de provincie (spun asa pentru ca ne-au tinut aproape o luna in spital , gavat, adica hranit printr-o sonda introdusa prin gura in stomac, timp in care si-a pierdut instinctul de a suge si de a inghiti). In momentul in care am ajuns acasa cu Dragos (la cerere)a trebuit sa-l invat sa inghita si sa suga lucru pe care l-am reusit la 1,5 luni. A supt la inceput cu o tetina din cele care se foloseau inainte, direct pe o sticla (de suc)pentru ca era mai lunga si destul de moale, dupa care pana la operatie a supt cu biberon normal dar cu gaura marita la tetina, lucru facut si la primul tip.Sa mai amintesc ca din maternitate am trecut in sectia pediatrie (distrofici)care arata de fapt ca un camin de copii refuzati de parinti.
Dar totul a trecut, acum asteptam cu neliniste sa se topeasca firele si sa mergem la control.
Dragos a suportat destul de bine operatia, prima noapte a fost mai dificila (s-a cam agitat dar a si dormit ).Cu ceaiul a fost mai greu in sensul ca a baut mai mult fortat. Noi am ales sa facem drumul de la Bucuresti la Timisoara cu avionul, copilul a suportat f. bine drumul si la dus si la intoarcere, a dormit de la decolare pana la aterizare.Din aceasta cauza am stat mai mult la clinica, adica ne-am operat miecuri 5 mai si am plecat sambata dimineata. Ia fost teama sotului sa nu se intample ceva cu Dragos si sa pierdem rezervarile la avion.
Din momentul in care am ajuns acasa comportamentul copilului s-a imbunatatit vizibil, fiind in mediul lui, cu jucariile lui. Cel mai greu a fost cu bautul laptelui si cu clatirea guritei cu ceai, pana cand am gasit "recipientii adecvati" - adica, primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa caut ceva comod din care sa bea laptele si ceaiul si am gasit niste biberoane care au in loc de tetina un cioc de silicon (seamana cu tetina) la care am marit orificiul, avea decat o taietura, si ii picuram eu laptele in gura (acum trage singur - de specificat ii tin ciocul doar la nivelul buzelor, nu in gura).
Deocamdata cred ca am dat destule informatii, daca cineva doreste mai multe detalii, intrebati-ma. Chiar daca intru mai rar pe net citesc si ce ati postat inainte.
Multa sanatate tuturor: mamici, tatici si nu in ultimul rand bebeilor; refacere usoara celor care au trecut prin operatie si succes celor care urmeaza sa fie operati.

Claudia, mami de Dragos (9.05.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cclaudia1975

Buna seara fetelor, sunt Claudia mami de Dragos, 9.05.2009 cu sindrom Pirre Robin (palatoschizis), operat in data de 5.05.2010 la Timisoara de dl.doctor Emil Urtila.
La noi situatia a fost agravata de nestiinta si frica sau neimplicarea doctorilor de provincie (spun asa pentru ca ne-au tinut aproape o luna in spital , gavat, adica hranit printr-o sonda introdusa prin gura in stomac, timp in care si-a pierdut instinctul de a suge si de a inghiti). In momentul in care am ajuns acasa cu Dragos (la cerere)a trebuit sa-l invat sa inghita si sa suga lucru pe care l-am reusit la 1,5 luni. A supt la inceput cu o tetina din cele care se foloseau inainte, direct pe o sticla (de suc)pentru ca era mai lunga si destul de moale, dupa care pana la operatie a supt cu biberon normal dar cu gaura marita la tetina, lucru facut si la primul tip.Sa mai amintesc ca din maternitate am trecut in sectia pediatrie (distrofici)care arata de fapt ca un camin de copii refuzati de parinti.
Dar totul a trecut, acum asteptam cu neliniste sa se topeasca firele si sa mergem la control.
Dragos a suportat destul de bine operatia, prima noapte a fost mai dificila (s-a cam agitat dar a si dormit ).Cu ceaiul a fost mai greu in sensul ca a baut mai mult fortat. Noi am ales sa facem drumul de la Bucuresti la Timisoara cu avionul, copilul a suportat f. bine drumul si la dus si la intoarcere, a dormit de la decolare pana la aterizare.Din aceasta cauza am stat mai mult la clinica, adica ne-am operat miecuri 5 mai si am plecat sambata dimineata. Ia fost teama sotului sa nu se intample ceva cu Dragos si sa pierdem rezervarile la avion.
Din momentul in care am ajuns acasa comportamentul copilului s-a imbunatatit vizibil, fiind in mediul lui, cu jucariile lui. Cel mai greu a fost cu bautul laptelui si cu clatirea guritei cu ceai, pana cand am gasit "recipientii adecvati" - adica, primul lucru pe care l-am facut cand am ajuns acasa a fost sa caut ceva comod din care sa bea laptele si ceaiul si am gasit niste biberoane care au in loc de tetina un cioc de silicon (seamana cu tetina) la care am marit orificiul, avea decat o taietura, si ii picuram eu laptele in gura (acum trage singur - de specificat ii tin ciocul doar la nivelul buzelor, nu in gura).
Deocamdata cred ca am dat destule informatii, daca cineva doreste mai multe detalii, intrebati-ma. Chiar daca intru mai rar pe net citesc si ce ati postat inainte.
Multa sanatate tuturor: mamici, tatici si nu in ultimul rand bebeilor; refacere usoara celor care au trecut prin operatie si succes celor care urmeaza sa fie operati.

Claudia, mami de Dragos (9.05.2009)

Ne bucuram ca ne-ai scris! Bine ai venit printre noi! Multa sanatate la puiutul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'Na ziua, mamici!

Raluca, mersi de intrebare,vad ca e ok; doar ca nu vrea sa pape altceva decat laptele ala urat; teoretic, dc e totul ok, de luni poate sa pape orice; numai ca eu acuma nu stiu ce sa-i dau sa n-o intoarca problemele; adica vreau sa-i reintroduc treptat mancarica ei; dar nu am habar ce anume sa-i fac; mai caut pe net.

Dc aveti idee, va rog sa dati!

Corina, voi cum mai sunteti?

Claudia, bine ai venit la noi! Sper sa mai vii! Imi pare rau ca ai trecut prin atatea necazuri la inceput cu puiul! Acuma e bine? Vorbeste? Ce are in repertoriu?
Uite, intreb eu, ca urmez curand: ce fel de canuta e aia? Cum ii spune? Ca am luat una de la Primii Pasi si mai vreau sa iau inca una; am vazut ca cei de la Avent au una cu cioc din silicon; cica e si anti-picurare; o sa merg zilele astea sa studiez mai bine.

Chiar, Camelia, Raluca si restul fetelor, cu ce le-ati dat ceai, lapte sa bea dupa operatie? Cu lingurita? Cu canuta? Am incercat eu acum cu canuta si cred ca in ciuda efortului meu, vine prea mult si ii vine inapoi, inclusiv pe nas; si nu mai incerc.

fetele si bebeii!!!

O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cecilia in primele zile eu i-am dat cu seringa ceiutul, apoi am trecut la lingurita. Am tinut-o cu lingurita pana au picat firele, apoi am trecutla cana...normala. Asa bea si acum.
Cat despre mancare...nush..ia-o treptat. Poate mai intai cu niste supa de pui, pilaf cu legume/carne de pui, mar copt...poate mai vin fetele cu idei.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Radu!
Adelina!

La multi ani si multe lunite, cu sanatate si noroc in viata!
Pt. restul, exista mami si tati!

Corina, distractie faina!

O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!

Mergi la inceput

Flori, merci!

Mey, noi am postat in acelasi timp! Iestraordinar ce ti-e si cu telepatia asta!!!!!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

'Na ziua, mamici!

Raluca, mersi de intrebare,vad ca e ok; doar ca nu vrea sa pape altceva decat laptele ala urat; teoretic, dc e totul ok, de luni poate sa pape orice; numai ca eu acuma nu stiu ce sa-i dau sa n-o intoarca problemele; adica vreau sa-i reintroduc treptat mancarica ei; dar nu am habar ce anume sa-i fac; mai caut pe net.

Dc aveti idee, va rog sa dati!

Corina, voi cum mai sunteti?

Claudia, bine ai venit la noi! Sper sa mai vii! Imi pare rau ca ai trecut prin atatea necazuri la inceput cu puiul! Acuma e bine? Vorbeste? Ce are in repertoriu?
Uite, intreb eu, ca urmez curand: ce fel de canuta e aia? Cum ii spune? Ca am luat una de la Primii Pasi si mai vreau sa iau inca una; am vazut ca cei de la Avent au una cu cioc din silicon; cica e si anti-picurare; o sa merg zilele astea sa studiez mai bine.

Chiar, Camelia, Raluca si restul fetelor, cu ce le-ati dat ceai, lapte sa bea dupa operatie? Cu lingurita? Cu canuta? Am incercat eu acum cu canuta si cred ca in ciuda efortului meu, vine prea mult si ii vine inapoi, inclusiv pe nas; si nu mai incerc.

fetele si bebeii!!!

Imediat dupa operatie i-am dat cu lingurita apa si ceai. La vreo doua zile am inceput sa-i dau cu canite de la Nuk si de la Avent. Ambele cu cioc de silicon. Cu cea de la Avent nu a putut bea pentru ca are sistem antipicurare si el nu poate sa suga...Asa ca i-am scos antipicuratoarea (un cerc de silicon) si apoi curge ca la nebuni. Asa ca ii dau apa cu ea dar si laptele cu cereale (nu prea multe cereale ca se infunda si nu mai pica). Cu cea de la Nuk ii dau laptele simplu, mai ales cand vreau sa-l adorm.
Eu nu am putut sa-i dau cu seringa nimic. Ba chiar mi-a fost o frica de moarte sa nu-i bag seringa aia prea mult in gura.
Asa ca am facut cum mi-a zis Werro: i-am dat cu lingurita dupa operatie si in legatura cu spalatul in gura, am luat seringi de la farmacie de 10 ml si m-am linistit ca nu-i bagam in gura decat tumburucul. Asa ca nu avea cum sa-mi scape seringa mai mult!
Of! Sa stii ca dupa ce am ajuns cu el acasa nu mai vria sa manance cu lingurita asa ca i-am dat cu paharul direct. A papat dar se plictisea repede si nu termina mancarica. Asa ca am bagat canitele in functiune si au mers!
Dar sa stii ca tu vei face cum vrea ea. Pentru ca ea o sa iti indice cum ii place mai mult, cum se descurca mai bine. O sa iei toate variantele de mai sus si vezi care ii merge ei cel mai bine.
Hai ca fug! O astept pe pediatra sa-l vada pe David.
Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

Radu!
Adelina!

La multi ani si multe lunite, cu sanatate si noroc in viata!
Pt. restul, exista mami si tati!

Corina, distractie faina!

Bai, La multi ani!
Aici nu va mai vad tickerul si nu stiu exact ziua cui e, dar oricum, e bine ca da Ceci startul!!!!!

Mergi la inceput