Olita[bang]

Olita[bang] | Autor: Irina20

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi,va rog,cum va-ti invatat copii sa faca la olita sau la wc?Eu tot incerc de ceva timp si nu reusesc parca il frige olita ,de wc nici numai spun.
Baiatul meu are numai 2 ani si multe persoane imi spun ca are timp.Problema este ca vin caldurile si se va opari mai permanent,fiind foarte sensibil.Si bine inteles imi doresc sa scap de o cheltuiala in plus.

Voi cum ati procedat?

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

www.onetruemedia.com/shared?p=8bbff05b8d5de94fe11877&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POZE NOI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

:) bun subiect!
-cat de devreme?
- cand e prea tarziu?
- cat de repede ati reusit?
- ce metode ati plicat ptr ca bb sa sta pe oala?

... poate vin si mamicile cu gemeni (Luminita, Laura), si ne/ma ajuta cu lamuriri in plus...

ce am facut noi, concret: am cumparat olite, si care canta si simple, le-am lasat in casa sa se obisnuiasca cu ele, am pus din cand in cand copii (cand consideram necesar), i-am lasat chiar sa ude chilotelul sau pantalonii, sa simta senzatia de neplacut;

ce am realizat: s-au jucat cu ele, le-au folosit ba pe post de trambulina, ba palarii; le-au si m-au ignorat cand s-au plictisit; o singura data, afara - in curte - la soare unul din copii s-a dus pur si simplu la olitza, a facut, s-a ridicat, si ... voia sa se joace cu "apa"

unde am gresit, unde am facut bine, ce sa facem in plus??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Gemenele mele s-au invatat la olita la cresa.Apoi treptat au renuntat si la pampersul de noapte.Fata mare a renuntat definitiv la scutec pe la 2 ani si jumatate. Era vara, foarte cald, ea era cu febra si probabil nu l-a suportat pe ea. A spus ca nu mai face pipi pe ea si asa a fost.Nu cred ca e o metoda anume.Ca si eu am tot incercat metode, dar degeaba.tot copilul hotaraste. De exemplu am o cunostita a carei fetita e innebunita dupa culoarea roz.In momentul in care mamica a cumparat hirtie igienica roz a cerut singura la veceu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

pe a mea am puso pe olita de la 7 luni...nu facea nimic ,doar statea, vroiam sa se obisnuiasca cu ea , a reusit , vara trecta cand a venit caldura ,i-am scos scutecul chiar daca facea pe ea usor am ghidat-o spre olita sau spre wc , unde vroia ea, la 1 an si sase luni deja nu mai avea decat foooarte rar accidente.
Sfat ...cand vine caldura ...scoate-i scutecul, chiar daca face pe el ,asa isi va da seama ca nu este bine sa faca pe el si sa stea ud si explica-i tot timpul ca sa facut mare si trebuie sa faca pisu la olita, ai sa vazi ca intr-o luna o sa scapati de el , sau poti sa-i dai recompense daca face o data pe zi pisu la olita si mai poti merge cu el de manuta sa isi aleaga el singurel olita din magazin.....multa bafta

--------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea1002 spune:

Miruna are 2 ani si 8 luni, pana acum nu vroia sa auda de olita sau wc, se incapatana rau de tot. Daca am vazut ca asa nu merge, am luat-o invers, i-am zis ca nu e voie la olita sau wc, ca numai copii mari fac la olita, ea inca e bebe si are voie numai pampers. Bineinteles ca nu i-a convenit sa ii interzic ceva, si de cateva zile face singura, pampers mai poarta doar la somn.
Bafta!

Andreea, mami de Miruna Ioana(25.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

La noi a fost foarte simplu, am facut in felul urmator: i-am cumparat olita, nu i-a placut, i-am cumparat si colacel de pus pe wc. I-am explicat la ce se folosesc, nu a vrut sa stea, nicio problema. Dupa ce a implinit 2 ani i-am zis uite, ti-am cumparat chilotei sa porti in loc de pampers pentru ca esti domnisoara si sa nu-ti mai tina asa cald pampers-ul vara. Asa ca renuntam la pampers si punem chilotei. De ideea asta a fost incantata. Pe jos am doar gresie si parchet, am scos covorul de pe parchet si am lasat-o asa. Cand a facut primul pipi pe ea i s-a parut extrem de ciudat si eu i-am explicat ce se intampla. I-am spus ca atunci cand are senzatia ca face, sa ne anunte si o ducem la olita sau colacel, ce prefera ea. Cateva zile cand spunea "pipi" atunci isi si dadea drumul pe jos. Nicio problema. Nu am certat-o niciodata, nu e normal. I-am explicat doar, am incurajat-o, f bine, in curand vei face la wc ca mami si tati etc. Incet incet s-a obisnuit, in 2 saptamani facea la colacel, pe olita tot nu a vrut. A mai avut mici accidente cand se lua cu joaca si uita sa zica dar experienta a fost usoara zic eu. Ideea e ca atunci cand renunti la pampers, renunti, nu ii pui azi ca pleci la plimbare si maine nu. Am luat mereu schimburi, olita portabila -a facut la aceea- si totul a fost ok. Doar noaptea i-am mai pus, dar si la acela am renuntat cand am vazut ca se trezeste mereu uscata si face inainte sa se culce.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Baietii sint mai inceti;o sa se intimple minunea intr-o buna zii cind el se va hotari sa renunte la pampers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

si eu ma chinui cu al meu sa faca la wc, ca acolo vrea, dar nu asa ocazional cuzm vrea domnul.Din toamna merge la gradinita si ni s-a spus ca ar fi bine sa foloseasca wc.Dar ce ma fac daca nu voi reusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

si eu ma chinui cu al meu sa faca la wc, ca acolo vrea, dar nu asa ocazional cuzm vrea domnul.Din toamna merge la gradinita si ni s-a spus ca ar fi bine sa foloseasca wc.Dar ce ma fac daca nu voi reusi...

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Nu trebuie sa reusesti "tu". Cred ca uneori parintii isi iau asupra lor o responsabilitate care e de fapt a copilului. Copilului i se explica, i se ofera "conditiile" pentru a reusi si el va gasi motivatia si modul in care s-o faca. Va fi bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Irina, nu i-am mai pus pampersi. Ca altfel n+ar fi fost chip. E drept ca era maricel, pe la 2.5 ani ne+am pus serios cu gura pe el. Vreo 2 luni a facut pipi peste tot prin casa, cc in chilotei de am aruncat cateva seturi bune. Dar...intr+o buna zi, a spus singur ca face pipi, si asa a fost. De atunci au fost f putine accidente. Pana am rezolvat si kk a mai durat vreo 2-3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Graba strica treaba... asa ca rabdare!

Stefan a renuntat la scutec dupa ce a inceput sa mearga la cresa. Acolo erau pusi sa faca pishu/caca inainte de somn. Si pe la 2 ani si 2-3 luni am fost intrebata de ce ii mai pun scutec, ca el nu mai face in scutec, ci doar la olita. Si uite asa din ziua respectiva nu a mai primit scutec, ci chilotei. Accidente, 2-3. Si atat. La cel de noapte am renuntat in augustul aceluiasi an (avea 2 ani si 7 luni). Nu l-a mai vrut noaptea!! Si atentie: niciun accident! Se foia noaptea si noi ne ducem, il asezam pe olita, facea si adormea la loc. Deci nu va grabiti, cat dati pe apa, detergent, chilotei aruncati - dati si pe scutece (cam pe acolo), in plus nu veti mai umbla prin casa cu carpa, mopul... Si nici copilul nu va fi frustrat ca i se impune sa faca ceva pentru care nu este pregatit.

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput