Puiuti de Randunici 2008!! (417) Sanatate,Siluan!!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kya
Si uite asa, din fuckin' inghetata mi-a mancat copilul aproape un sfert de kilogram! E adevarat ca era ultra mega delicioasa - Carte d'Or d-ala cu Muffin

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Kya, dar tu ce ai fi vrut sa se uite copilu' la tine? lasa ca ingehtata e buna si pentru ei

ieri ajung acasa pe la 6 jumate si pun sa ii fac gazei niste orez cu lapte, intre timp incercam sa infulec si eu niste sos de spaghete(spaghete nu mai erau ) cu carne de porc...ma chinuiam sa mananc fara sa ma vada gaza (ca de, avea carne de porc), dar ma vede cu ultima imbucatura in mana si mami, vleau si eu, ce sa fac? ii dau ca de copilu' la ce mananca masa...in gand ma rugam sa nu-i placa ehe, am sperat eu degeaba...gaza mea se lingea pe bot: mami, mai vleau, noroc ca nu mai era...ca s-o impac ca nu mai este a trebuit sa ii arat tigaia

am mai scris odata mesajul asta si nu a aparut, nu stiu de ce

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.

Claudia si mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mstela

Stai asa ca am uitat sa o intreb pe Mimo ce mananca Dudelul seara tarziu...ca Tea nu vrea mamaliga,nu vrea iaurt,nu vrea budinca,nu vrea nik,decat bucatele...bune si alea,dar nu mananca multe..
Ne-am pus si problema asta cand se mai trezeste noaptea (de foame?),dar nu se trezeste in fiecare noapte..
Olgu,si eu mi-am tot facut probleme ca mananca prea tarziu,cum i-o pica (dar oricum ora asta nu e fixa) depinde de vreme (si atunci nu venim la 9 de-afara),daca am reusit s-o pacalesc afara cu un iaurt cu cereale si o banana..ideea e ca ea mananca putintel si greu nu prea are cum sa-i cada...dar bine ca-i totusi masa de seara..si nici cu celelalte mese nu se omoara...un polonic?..ata ete..

mami de TEA

Nu exista vreun pictor care sa fi surprins cu adevarat sentimentele unei mame pentru copilul sau.

stela, parca mi-o descrii pe Daciana cu mancarea...si eu am o foarte mare nedumerire ce sa ii dau seara sa manance ...mai ales ca dupa baita urmeaza lapticul cu cereale

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Buna ziua tuturor. Imi cer scuze ca vin sa ma plang dar sunt dupa o saptamana ce nu poate fi explicata in cuvinte si chiar nu mai am putere, timp etc. sa caut. Asa ca va intreb pe voi, poate stiti:

Cum este din punct de vedere legal cu venitul medicului de familie acasa, respetiv cu recoltatul analizelor?
precizez ca nu este vorba de nepoatele mele, deci nu-i vorba de un copil pe care sa-l duci la cabinet sau sa-l iei in brate. Este vorba de un batran care nu mai poate iesi din casa de ani de zile, iar saptamana trecuta a facut o criza biliara + gastro-intestinala + probabil si ceva neuro ca prezentul e cam absent si nu prea putem comunica care l-a pus la pat efectiv. Suntem la stadiul de pampersi, nu se poate nici ridica din pat sa faca cativa pasi pt evitarea escarelor si altor complicatii.
Am sa trec peste dute vino intre apartamente, peste nopti albe, peste intorsul/manevrarea unei persoane de 100 de kile, peste costurile de peste 10 mil sapt asta pe salvare privata, medicamente, consumabile, peste faptul ca eu in we am examene si nici nu stiu daca are rost sa ma prezint, peste zilele de concediu fara plata de la servici care nu vor putea fi luate la infinit.
Punctual, ce pot obtine, legal de la CMI-ul unde suntem arondati?
Medicul de pe salvarea privata ne-a felicitat pt deciziile luate prompt, medicamentele alese etc si ne-a completat lista, pus perfuzie si dat niste analize medicale. Deciziile sunt legate de gastro, ca la neuro sa-mi fie iertata nepriceperea, dar nu pot sa ma bag. Am facut eu neuro la scoala, dar cat sa realizez ca nu-s ok anumite aspecte, sa sesizez unele lucruri, dar nu sa diagnostichez si tratez fratilor. De altfel, pe neuro nu s-a bagat nici el.
Eu insa, sincer as fi dorit sa am ajutor, medical, real. Caci sa stau doar in salvare privata nu-mi permit.
Am fost la medicul de familie si asistenta ne-a comunicat sec ca vizitele se fac doar cu programare. Dar pt urgente? Doar cu programare doamna! Booooon. Programarea e pt saptamana viitoare daca poate d-na dr. Daca nu, cealalta. Intelegeti furia mea? E pe undeva mentionat ceva, stiti ceva in legatura cu vizitele la domiciliu?
Alt aspect. Analizele medicale. Medicul de la salvarea privata ne-a mentionat cateva analize care sunt cu plata si zicea sa fie adaugate listei de gratuite. La dr de familie, asistenta ne spune cat ne-ar costa acele analize si, in plus, costul deplasii ei 500 de mii. Mai fratilor sunt 5 blocuri de mers!!!!!! Mi-am iesit din pepeni. Exista pe undeva mentionat un plafon pt costul deplasarii acasa? Nu ma intelegeti gresit, nu-s o zgarcioaba, dar analizele costa aprox 2 mil si efectiv ... Evident ca dadeam ceva, dar nu, nu ma gandeam la jumatate de milion pt 5 blocuri. Raspunsul asistentei: nu va convine, chemati salvarea privata sa vi le recolteze. Sigur ca pot face asta, dar daca chem salvarea privata, toate analizele gratuite, vor trebui platite.

In fine, ca sa o scurtez: s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? Stiti cumva daca exista plafoane, costuri oficiale, obligatii de vizite acasa ale medicului de familie?

Multumesc pt intelegere si scuze de off-topic dar imi este tare, tare greu.

Mergi la inceput

gudinde, imi pare rau ca treceti prin asa ceva. e foarte greu...mai ales ca persoana in cauza nu se poate misca.

nu m-am confruntat cu asa ceva..insa stiu ca in Bv exista o clinica care are persoane special format pentru ingrijiarea batranilor la domiciliul, dar pentru a beneficia trebuie sa te inscrii la ei(s.n. Medo- poate exista si in Bucuresti).

cat despre deplasarea la domiciliu mi se pare aberant sa coste juma' de milion...la noi mai mult de 10 lei/dr nu se i-a. iar faza cu programarea mi se pare nesimtire mai ales ca dr de fam au zilnic program de vizite la domiciliu!
referitor la costuri cred ca cei de la CNAS ar trebuii sa stie care sunt plafonurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Gudinduta, habar nu am!!! Un topic la generale nu te-ar putea ajuta mai bine? Tata e inca deplasabil, l-am dus noi si la neuro si pe peste tot unde a fost nevoie. Nu il puteti interna undeva, pentru toate investigatiile?

Imi pare tare tare rau ca treci prin asta Multa putere iti doresc

EDIT: Casa de sanatate avea candva un forum pe care raspundeau. Nu au o adresa de mail la care sa ceri precizari? Si eventual sa faci o reclamatie ?

Olga 15+ cu Sara-Maria si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dudurutza spune:

Gudinde, imi pare rau pentru situatia prin care treci, iti doresc putere si sanatate bolnaviorului De la dr noastra de familie, stiu ca are tot timpul loc pentru minim 5 si pana la 10 urgente, am fost eu odata una dinte ele, si mai stiu ca face vizite gratuie la domiciliu cred ca a 2-a sau a 3-a o platesti doar, nu de prima data; are afisat afara. Eu zic sa te interesezi, poate stiu doctoresele noastre

Mergi la inceput

daciana.t, Olga, Dudu multumesc ca mi-ati raspuns.

Daci, problema cu ingrijirea persoanelor la domiciliu este legata de costuri, mai ales ca nu vorbim de clasica ingrijire a unui batran, ci, cand se ajunge la pampersi se numeste ingrijirea persoanelor cu dizabilitati fizico-psihice. Ori, pt acest tip de ingrijire, cat am intrebat, tariful este cam de 15 ron/ora.

Olga, nu-mi vine sa-mi strig durerea in gura mare, la generale, aici parca suntem mai in familie si, in plus, este totusi un forum despre copii.
Cu internarea este foarte complicat pt ca nu exista personal medical pt a astfel de cazuri. Stiu acum cativa ani buni, cand l-am internat pt o hernie, ce dificultati am intampinat si cum internarea s-a facut prin cunostinte. Ni l-au dat acasa repejor dupa operatie, desi ar mai fi trebuit sa stea, pt ca, asa cum ne-a zis si dr., nu sunt destule infirmiere si asistente. Si pe vremea aia ajungea la baie, se comunica mult mai bine cu el etc.

Dudu, pe masura ce investighez cred ca dipinde de la medic la medic. Sunt CMI-uri, deci fiecare dr are dreptul sa-si stabileasca propriile reguli si tarife (sigur, eu pt deplasarea asistentei n-am cerut niciodata chitanta si nici nu vroiam; nu ma asteptam sa fie servicii gratuite dar ...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PIDANA spune:

Andreea, verisoara mea a chemat acum 1.5 ani de la Puls pt recoltarea de analize si avand trimiterea de la medicul de familie nu a platit decat deplasarea (pe atunci vreo 50 ron) si alte analize facute in plus. Si rezultatele i-au venit acasa, nu s-a deplasat nicaieri!
Mai mult nu stiu sa-ti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

Stela ,esti mortala si Kya la fel. Uite vezi aici se cunoaste cat e de mare zenu' omului. Pai eu n-as fi ras deloc, poate dupa vreo luna cand mi-ar fi trecut toate alea.
Guidinde, nu stiu ce sa zic cu legea, ca noi ne intelegem rezonabil cu medicul de familie si pentru mama mea care se deplaseaza greu la urgente apelam la ea si vine fara probleme, desigur recompensata la final. Daca nu esti multumita de medic, nu e mai usor sa-l schimbi cu cineva care chiar daca nu zice legea vine din constiinta sau empatie sau pentru orice alt motiv, dar VINE. Am gasit ceva, daca iti e de folos:
http://of-md.com/familie/4-familie/157-responsabilitatile-medicului-de-familie

Mergi la inceput

PIDANA si noi cu Pulsul am colaborat acum si am fost multumiti. De aici a provenit si nemultumirea mea. Pulsul are tariful de 250 mii pt recoltarea la domiciliu si iti mai si aduce analizele. De asta ziceam ca jumatate de milion pt 5 blocuri ...
Dr noastra are contract cu Synevo pt analize, acolo trimite probele, recoltate de asistenta ei.
Am sa intreb insa la Puls daca cu trimitere de la dr fac analize, chiar daca nu au ei contract direct cu CMI. Multumesc de info.

Raluca e destul de dificil cu gasirea unui dr de familie. Dar, pt viitor, cu siguranta va trebui sa ma interesez de alternative, ca parca ...
Cu aceasta dr nu pot spune ca avem o legatura pt ca noi am fost de curand vanduti. V-am zis eu ca fosta dr a vandul cabinetul unui alt dr., evident cu pacienti cu tot si ne-am trezit arondati la actuala dr.
Merci pt lege.

Mergi la inceput