"Abdomen extra-plat (26)"
Raspunsuri - Pagina 19
Marina spune:
buna dimineatza, ma si intrebam de ce e pranz , dupa aia m-am prins ca hannen e pe alt fus.
E o vreme asa nasoala in Bucuresti...azi iar ma ambitionez cu Atkins sa vad daca ma tine. Astazi m-am decis sa vad cum e cu Pilates.
Luminita cred ca am gasit ceva pe Amazon dar fa-mi si mie un serviciu te rog si da-mi un link de pe Amazon sau ebay cu ce anume ar tb sa cumpar:) Multumesc frumos
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Neatza si de la mine cu toate ca ne apropiem de prinz. Deus,n-am mai pomenit nimic zilele astea de durerile de incheieturi dar azi nu mai pot.Seara ma duc la culcare cu ele deja dureroase si abia adorm.Ma intorc de milioane de ori si mainile mele sunt din ce in ce mai dureroase incepind din umeri si terminind cu virful degetelor.Dimineata m-am trezit bufnita,cu o stare de cacao.Am luat calmante si tot degeaba. Crezi ca ar trebui sa ma duc la doftor?? La micul dejun am calcat strimb cu citeva linguri de fried rice ramas de aseara de la pitica ,pe o farfurie.N-am avut chef de nimic (cum ziceam cu mainile dureroase) si am vrut doar sa nu lesin inainte sa bag ceva in gura.Am baut si putina cafea . Acum ma strofoc cu prinzul.Oare ce sa mai maninc? |
Da sa mergi la medic:-)
De obicei, durerile articulare sunt cauzate de reumatism, artrita sau artroza. Aproximativ zece la suta din populatia globului sufera de dureri articulare. In cazul reumatismului este vorba de inflamarea articulatiilor, fenomen care apare si dispare brusc, in functie de factorii meteorologici. Artrita provoaca de obicei deformari la nivelul articulatiilor si este caracterizata prin durere, pierderea flexibilitatii si rigiditate la nivelul articulatiilor. In cazul artrozei, durerile se manifesta in special dimineata si sunt agravate de efort, umiditate si frig.
O alta cauza nasoala care vine cu simptome dureroase este Lupus Eritematos - boala autoimuna urata tare.
Alta cauza, forma grava a artritei, poliartrita reumatoida este o maladie autoimuna (sistemul imunitar isi ataca propriile tesuturi).
"Notati intr-un carnet alimentele consumate pentru a sti ce ati mancat atunci cand a aparut o criza. Organismul dvs. poate dezvolta o reactie inflamatorie dupa consumul anumitor alimente, cum ar fi graul, produsele lactate, citricele, ouale sau rosiile.
Tineti - eventual - un regim vegetarian, sub control medical. Conform unui studiu efectuat vreme de un an pe un grup de persoane suferind de poliartrita reumatoida, o alimentatie vegetariana stricta (fara oua si fara produse lactate), care sa nu contina nici gluten, cofeina, alcool, sare si zahar rafinat, ar putea reduce durerile si inflamatiile articulare inca din prima luna. Produsele lactate au putut fi reintroduse dupa circa 3 luni, fara ca simptomele sa se agraveze.
O suplimentare cu acid gamma-linolenic (AGL) permite atenuarea durerilor si a inflamatiilor articulare. Acest acid gras esential este prezent mai ales in uleiul de limba-mielului (Borago officinalis), in uleiul de seminte de coacaze negre si in uleiul de luminita (Oenothera biennis). Studii recente au aratat ca o doza de 1,4 g de AGL pe zi aduce o ameliorare importanta. Consultati insa un medic, inainte de a lua o doza asa de mare, cantitatea recomandata in mod obisnuit fiind de 0,24 g pe zi.
Unii medici propun perioade scurte de post (1-2 zile) pentru diminuarea durerilor. Postul ii permite unui sistem imunitar prea solicitat sa se odihneasca. In orice caz, este bine sa consultati in prealabil medicul, mai ales daca urmati un tratament medicamentos, postul fiind un stres important pentru organism."
si aici un sfat al unui medic reumatolog
"Bolile reumatismale se agraveaza la schimbarile meteorologice, iar persoanele care sufera de dureri articulare simt pe pielea lor fiecare modificare a vremii. Curele cu minerale va pot ameliora simptomatologia, coroborate cu efectuarea lor in sanatorii de specialitate, unde un medic reumatolog poate depista daca exista o anumita boala. Dat fiind faptul ca urmati deja o cura cu minerale, va recomand sa optati pentru o dieta mediteraneana, care ajuta la refacerea articulatiilor si la retragerea inflamatiei. sa nu va lipseasca din dieta pestele, uleiul de masline, fructele si legumele proaspete, dar nici ceapa sau usturoiul. Si sucul de morcovi si telina ajuta la refacerea articulatiilor bolnave."
sa ai grija de tine
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
Deus spune:
codrina13 - sala trebuia sa se deschida la 1 iunie, dar tipic pt muncitorii romani, nu au de lucru, este criza dar nu-s in stare sa termine un job:-) se lucreaza la bai si nu putem deschide pana nu sunt gata! deci asteptam si speram sa se miste mai repede. Acuma au montat oglinzile, se face receptia, etc...
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
eunice78 spune:
Am revenit. Sunt intreaga si nevatamata, tare nasol a mai fost virusul asta. Abia astept sa ma intalnesc diseara cu Shaun.Mi-e dor de el..
Vreau sa descarc si acel Rockin body, inca nu am avut timp. Mai am o luna pana ce plec la mare. Abia astept..
Eloise, .
Ele, sper ca v-a trecut varicela, mai ales ca mai aveti nitel pana plecati la mare.
Marina, vad ca esti din Bucuresti. Daca vrei, pot sa iti scriu eu Insanity pe dvd si sa ti le dau. Daca vrei asa, scrie-mi un PM.
O zi cu soare va doresc!
Baietzii mei
emaaimee spune:
LMA,copiilor si sa fie sanatosi!
si eu sunt din Cta, Lumi, musso.
musso, ne vedem? eu vin pe 22iunie si satu 2 sapt.
hannen,de-te musai la dr. si eu am reumatism, si niste zgarciuri crescute la genunchi& incheietura mana. ma dor la schimbare de temp, nu-s de operat inca. si probleme cu spatele de cand am nascut. nu e de joaca, fuga la dr.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
onitza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aldebaran Dragele mele revin si eu la voi dupa un an in care n-am incetat sa va urmaresc si sa va citesc cu drag. renuntasem la ideea unui abdomen plat din cauza sarcinii, acum am o fetita de 3 luni si ceva si va rog din suflet sa ma ajutati cu ceva sfaturi pentru un burdihan umflat si vreo 8-9 kile in plus, sfaturi care sa fie compatibile cu cezariana mea si cu alaptatul fetitei. Cea mai simpla solutie ar fi dieta, dar oare nu afecteaza cantitatea de lapte? |
BUna, bine ai venit! Sa-ti traisca fetita! Si Daniel al meu tot 3 luni are, mai exact 3 luni si 3 sapt. Si eu alaptez exclusiv si sfatul meu cu dieta este ca se poate dar in ce sens: sa bei multe lichide, ceaiuri, iar cu mancarica, ideea e sa papi mai des, la 3 ore, portii mici si mai multe lactate, gen: iaurturi, branzica vaca light, lapte cu cereale, oua fierte, sucuri naturale de fructe, legume, astea pt mic dejun si cina, iar la pranz eu consum multe ciorbe, de fasole verde, de broccoli, de morcovi, de rosii, de salata verde, de somon, de care iti place tie. Cand te plictisesti de ciorbe, fa-ti gratare de legume, cu peste, pui, combini si tu cu ce ai in casa. Cate kg ai de dat jos? Bafta multa!
Aseara am facut tae bo extreme cu Billy, 40 de min si azi dim am papat cereale cu lapte si la pranz ciorba de fasole verde cu 2 felii paine secara. Deocamdata pruncul doarme, daca o tine tot asa, ma bag la un tae bo. Pe seara sper la iaurturi.
Va pup dulce.
hannen spune:
O sa fiu telegrafica,inca muncesc pina la 20:00
conchita,am inceput cu o febra de vineri(acum 2 sapt) pina luni seara.Am banuit Zona Zoster fiindca pitica mea avea varicela.N-a fost ZZ si dupa ce am luat niste calmante pina luni(primite de la un dr. care lucra simbata si m-a vazut) marti am fost la medicul meu care a verificat daca e de la ficat febra ca nu aveam decit ferba,dureri groaznice de spate ,ochi si cap.cind deschideam ochii simteam cum ma electrocuta pina in creier.
Am luat de doua ori medicamentele(marti) iar miercuri m-am trezit rosie toata.Intoxicatie nu,alergie la alimente nu.Dr. mi-a zis sa astept 3 zile sa vedem daca trece de la sine.In doua zile a trecut dar a treia m-au luat durerile de glezne si maini.Pina seara nu ma mai puteam misca fara un efort supra omenesc.A doua zi m-am trezit mai rau,dureri goraznice ,nici degetele nu le puteam misca.
Si uite asa sunt de vineri.Picioarele nu ma mai dor,dar mainile (umerii noaptea de nu mai pot dormi deloc,ca eu dorm numai pe parti) iar la incheieturile ...wrists,of,zici ca mi le-a taiat cineva.
nu pot misca niciun deget fara sa ma strimb de durere.Am impresia ca sunt si putin umflate.
Mi-ai facut pofta de salata de varza rosie.
Fetelor,iertati polologhia asta.
Deus,cind eram mai tinara aveam dureri de picioare (oasele) la vreme ploioasa...
De vreo 10 ani nu am mai avut nimic si acum deodata poc.
Multumesc de sfaturi.Cind reusesc sa evadez din casa ma duc neaparat la dr.
Va puuup,revin mai tirziu.
Whatever happens don`t let go of my hand!
iarina spune:
Hannen, pare a fi ceva infectios...esti sigura ca nu e zona zoster? Maica-mea a facut o foirma mai ciydata si n-avea semne pe piele...dar tot zona zoster a diagnosticat-o.
baby-boom spune:
Salut dragelor!
Mi-a fost dor de voi, si m-am gandit zilnic la voi, dar nicicum n-am ajuns sa deschid calculatorul de cand mi-a fost plecata pitica de-acasa. Dar iata-ma-s. In ultima ora am recuperat intre paginile 2-19. Super harnice fete avem
Io am facut pauza de sport sambata si duminica, am bagat numai plimbari. Ieri am bagat o ora de tae-bo si azi mi-a sosit copilu' si n-am cu cine-o lasa, in + are lectie deschisa la balet de la 4.30 si nici dupa amiaza nu-mi iese cu sala. Mi-e ciuda, dar, nah. Am decis ca fug spre seara. Asta sau ma duc in pod la placa la un antrenament scurt.
Xio, esti tare frumoasa
...si mai viu io cu alte impresii
Va
Florina si Elise (9 iulie 2004)
Ramonika spune:
onitza - ma bucur sa te "vad"
pana la urma ai nascut natural, de te-ai apucat de sport asa de repede?
am si eu azi o luna de tae bo, am slabit deja vreun kil jumate - doua. insa de la mancare nepermisa nu prea m-am abtinut.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz