Mamici si Gravidute Italia -72-
Raspunsuri - Pagina 11
Roxali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui abramburika Completare: paharelele cu lapte se pun la congelator, desigur. Ca se intelege altceva din mesajul de mai sus |
sant niste borcanele speciale care tot in farmacie se vand...nu a folosit , pritena mea da...chiar prin obstretice ii venea acasa o masina si colecta lapte de mama
Roxali spune:
Cami te-am lasat special mai la urma
...daca nu ii face placere nu il mai lua...incearca sa ii arati ca nu depinzi de el...tare obosit era si al meu cand era vb de parc...vroiam sa fim o fam unita (mancam, lucram , ne jucam impreuna etc), dar daca e cu forta, daca nu simte , nu ii face placere...iti intinde si tie nervi
abramburika spune:
Frumos, chestia cu donatiile lapticului de mama, pe-aici, prin zona noastra nu am azuit de asa ceva. Poate o fi, dar sa te duci tu direct, nu sa iti vina masina acasa.
LAlexandra spune:
NEATA!
Ali, bustiera e intreaga, doara ca jos are o banda mai lata si sus una mai subtire....sau invers
, bat-o focul ca eu deja mi-am pus-o si ma simt bine cu ea asa...v-am zis ca de nu o port invers si gata
.
Ma gandeam sa pun laptic deoparte, dar atunci ar trebui sa merg sa iau si pompa de muls...cred
, ca eu pana acum doar manual m-am muls si asa nu stiu cat de mult ar iesi.
Ce frumos chestia cu donarea laptelui, sincer...m-a emotionat.
PETRO DRAGA...toata sarcina am poftit capuccino si cornet
, cafea nu mai intra defel.
Va las ca asta micu isi cere drepturile![]()
Mami de Printisor
- Alessandro (15.04.2010)
LAlexandra spune:
ALI...scuze ....mersi de sfat cu acel tb, o sa intreb la farmacie ca nu am asa ceva
Mami de Printisor
neliaCris spune:
La multi ani tuturor copiilor
Nu stiu ce as putea completa pe aici,doar ca daca ar fii sa mai nasc o data,le-as da in cap medicilor care fac epiziotomie asa de franki,m-a dat peste cap durerile de epiziotomie....si acum simt sensibilitate,durere uneori,nu uit cat traiesc
,poate ca nici epidurala nu as faceo,am frica de necunoscut,de cum se va manifesta corpul meu cu ea,hm....mai e timp de gandit pana vine randul meu![]()
Ralu,nu stiam ca ai mai fost casatorita
,orice nume mie mi se pare frumos,de exemplu pe cumnatul meu il cheama emil
,si pana de ceva vreme nici nu stiam,ca toata lumea il chema mirel
,sau mai am o cunostiinta,o chema constanta
,am aflat din greseala,noi toti o stiam de Tatiana..
Frumoase pozici,si eu am spus ca o sa schimb programul de pozici,ca foarte greu la incarc
Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...
momente din viata
LAlexandra spune:
Petro, mi-am amintit...ce tare ai fost cu paharele de lapte
, dulcica...era tare sa le iau si sa le bag doar la congelator
.
NELIA si RALUCA, si eu mi-am mutat pozele pe Picasa, merge repede si la incarcat si la vazut poze.
RALUCA, frumoase pozele, numele mie imi plac toate, acuma voi stiti mai bine
Mami de Printisor
LAlexandra spune:
ELENI, iti scriu noua listuta cam cu toate:
- 5 schimburi pt bebe, fiecare in punga separata cu numele si prenumele copilului, sa ai una la indemana cand e sa nasti. La mine cand am inceput travaliul am pus-o pe pat si mi-a folosit, caci eram la monitorizare cand am intrat de urgenta in cezariana si asa au gasit repede punga, nu au trebuit sa caute in toata geanta![]()
- niste bucatele de vata speciala pt copii, sau tifon, ceva, ca sa il stergi la gurita daca se murdareste
- o paturica absorbanta, sau o bucata de material curata, ca sa il tii pe ea cu tine in pat si sa nu stea pe ce ai stat si tu
- apa la jumatate de litru
- cumpara-ti si paie de baut apa, iti folosesc daca nu te poti ridica din pat, eu nu am avut, dar cum simti macar nevoia sa iti umezesti buzele, sunt bune
- telefon cu incarcator (eu a trebuit sa incarc telefonul
)
- sa ai si o lama de ras, daca pleci pe fuga si nu mai reusesti sa te epilezi, nu stiu daca te rad ei, dar eu aveam in bagaj, de urgenta, sa fie
- pijamale, pot fi si normale, dar sa ai si tip rochie de e sa faci cezariana, sa ai vreo 4, zic eu...daca te patezi cumva
- tampoane, eu mi-am luat Tena Lady, dar eu nu am avut nevoie asa mari, ca nu am avut scurgeri in exces,sa zic. Eu cum am avut cezariana mi-au pus ei cat m-au schimbat, de la spital. Ei nu folosesc vata. Tu iti cei ce consideri
- halat, capot, ceva de luat peste pijamale
- slapi
- batiste de hartie pt tine, eu le aveam in travaliu dupa mine, ca sunt mai mucoasa![]()
- sosete, daca crezi ca te poate lua frigul in travaliu- mai bine sa fie
- sutiene pt alaptat, eu nu le-am folosit ca mi-era mai comod fara
- tampoane pt sutien-dishete absorbante cateva bucati
- prosoape
- elastic de par
- sapun lichid, pasta dinti, periuta dinti, sampon de par daca crezi ca te doresti sa te speli
- ir de buze
- aparat foto
- integrame, carte, daca vrei sa te delectezi
- chiloti de unica folosinta, de doresti sau chiloti normali iti vor folosi
- ceva crema pt sani, neaparat, ca in prima faza te vor durea, eu doar atunci si inca odata m-au durut, de atunci nu am mai avut probleme. Cat esti in spital da-te cu crema, sa nu apuci sa te iriti ca apoi e de belea
.
FETELE, mai scrieti voi ce creme ati luat, ca le siti mai bine
Nu stiu cu clisma cum se procedeaza-daca se face sau sa iti iei tu sa iti faci, de doresti, ca eu am ajuns la cezariana. NAFI, parca isi cumparase, sa ne zica ea mai bine. In rest eu nu mi-am luat alte chestii medicale, nu stiu daca ti-ar folosi intr-o eventuala epiziotomie (sau cum ii zice
). Nu mi-am luat nici supozitoare sau altceva ca am preferat sa plec ok din spital, nu sa ma ajut si apoi sa am probleme acasa. Stiu ei daca e sa imi dea ceva, asa m-am gandit eu
Referitor la buricutul copilului, ca eu ma ingrijoram cu asta, ei mi-au arata cum sa fac, cum sa il dau, si mi-au spus ei ce sa cumpar ca sa ii dau acolo ( ce se folosea si in spital). Si iti spun acum, sa tii minte, ca dupa ce nasti poate nu ai timp sa intri sa ne intrebi...trebuia sa il dau si deasupra si dedesuptl buricutului, si mie imi era frica sa il mai dau si jos, ca deja era un pic uscat si credeam ca il doare, si ramasese putin jos legat, si doctorita mi-a aratat apoi cum sa umblu, ca nu il doare...ca cel mai grav lucru era sa cada...ceea ce era si normal![]()
Dupa asa mesaj kilometric, cred ca am scris cam tot...CRED
...UITASEM CEVA...
ACTE:
- toate analizele din timpul sarcinii
- carte de identitate italiana (nu stiu ce acte ai tu), 2 copii
- si eventual tessera sanitara
Mami de Printisor
Berarpiri spune:
'Neatza!
nelia-ce bine seamana CRis cu tine!baietelul lui mamica...
In parc sunt f. linistita,de obicei Ambra se joaca pe-acolo si Giorgio doarme...pot zice ca mai bine stau afara cu ei,decat in casa...numai ca nu sunt in stare sa ies tot timpul,din cauza oboselii...
cami-vreau sa vad dupa ce vine masina,si iesiti,ce-o sa mai zica
...parca vad ca nici atunci n-o sa-i convina...
elena-multumim pt. complimente!
Si voi sunteti un cuplu frumos,sigur o sa aveti o scumpete de baietel...imi place numele Santiago,e mai deosebit,mai rar intalnit...cum de v-a venit in minte?
Eu la sfarsitul primei sarcini aveam 20 kg. in plus,si pot zice ca mi-a fost f. greu,si sa nasc,si dupa aia...cu a doua sarcina am avut grija,si am pus doar 10 kg,pe care le-am dat jos odata cu nasterea.Incearca sa faci multa,multa miscare acum,ca te-ajuta sa nasti mai usor,plimba-te cat de mult poti.Se vede ca e mare baietelul,dupa burtica...
andreea
,
Ambra si
Giorgio
cu noi ; www.onetruemedia.com/shared?p=617ac8b91f0a1a8acaba53&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">puterea dragostei