Buna ziua,
Nu sunt familiarizata cu acest site..desi sunt de ceva vreme membru...si sper ca postez unde trebuie.
Problema este urmatoarea...am mostenit o casa in urma decesului mamei..sunt unic mostenitor..va trebui sa fac dezbaterea de succesiune..insa pana atunci,avand in vedere ca locuiesc in afara tarii..vreau sa "inchiriez " casa...insa nu am sa percep chirie..pentru ca imi este greu acum sa declar la fisc..si toate
cele..avand in vedere ca sunt si insarcinata in luna a 8 a.
Stiu ca nu pot lua prea multi bani..maxim 2 mil/luna..si pt banii astia ..mai bine fara.
Care este intrebarea mea...va trebui sa fac un contract de comodat?Va fi valabil daca va fi semnat de mine si de cei care se vor folosi de imobil..si 2 martori..fara notar?Sau cel mai bine este sa fac imputernicire pentru a merge cineva in locul meu la notar sa incheie acel contract?
Multumesc anticipat!
Nu puteti sa incheiati niciun act oficial atata vreme cat nu aveti niciun inscris din care sa rezulte calitatea dvs. in raport cu acel imobil.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Multumesc mult pentru raspuns!
Inteleg ca mai intai va trebui sa fac succesiunea din care va rezulta ca sunt mostenitor/proprietar...aceasta succesiune se poate face numai daca ajung eu personal in tara,respectiv la notar?Banuiesc ca pt asa ceva nu se accepta imputernicire...
Multumesc mult!