PEPENASI de iul/aug'08 sarbatoresc 2 anisori (186)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

offf, ca am uitat sa zic:

Dana , La Multi Ani!! Sa fii sanatoasa, sa ai aprte de o sarcina usoara atat cat mai este si o nastere si mai usoara!! Sa te bucuri de fete si sa ai parte de multe realizari si impliniri!..

Moni, cat de bine seamana Alex cu Luca!!1 Sa fie sanatosi amandoi si sa va bucurati de ei!!!

Cristina,mami de Mihaita si Mateias

BAZAR DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna fete,

In primul rand, La multi ani pepenasi si fratiori de pepenasi! Sa va dea Dumnezeu numai bine, voua si tuturor copilasilor din lumea larga!

Apoi: multumesc muuuuuuuuult de tot pt mesajele de pe forum, de pe pm, de pe mess, de pe sms, pt telefoane...m-am simtit speciala! Multumesc!

Noi bine, sanatosi, ne-am intors din vacantuca (e o vacanta mai mica decat suntem noi obisnuiti:) dar astea au fost conditiile, ne adaptam); unii mai bronzati decat ceilalti; unii ffff smecheri si cu texte (la propriu si figurat) noi toti sanatosi, fericiti; hliziti; aia smecheri au invatat sa inoate aproape bine, sa iasa si sa stea singuri din/in piscina; aia smecheri sunt la fel de "aspiratori de oameni", trimit pupici si bezele tuturor, spun in functie de limba vorbitorului : ola sau allo (hallo) sau hi sau "pivet" sau "kaieia" etc; i-a speriat pe greci cat putea sa manance, gen: 7-8 sarmalute de-ale lor cu tzatziki sau un castron de spaghete cu diverse sau o musaca intreaga sau un castron plin ochi de "tocanita" de fructe de mare; etc etc, plus cate un paharoi cu fresh de portocale la fiecare masa...noroc ca e doar mare asa, inalta si bine inchegata, ca io as fi fost obeza daca mancam ca ea

Am citit putin si zic si eu de la noi asa:

- suzeta: o avem DOAR pt somn sau drumuri f lungi, in rest nici sa n-o vada ; la somn, de cele mai multe ori, o tine pana adoarme, apoi ramane abandonata prin pat; are 2 bucati, ca asa au cei de la avent, set de cate 2...sau, asa i-am luat noi dar una e vesnic prin vreun sertar, nu stiu exact unde; intentionez sa i-o las pana ii sparg si ultimele 2 maselute...prefer sa muste suzeta decat pe mine, ca la ea asta e singurul "efect advers" :) al iesirii dintilor...musca mobila, jucarii, pe noi; nu ma deranjeaza, dat fiind ca timpul in care o tine in gurita este nu mic ci extrem de mic

- pampers: se pare ca ne indreptam spre scapat de chilotii libero 6 si capatat de chiloti colorati de bumbac(colosei, cum le zice ea); anunta pipi, mama tre sa fie mereu pe faza, ii place direct la wc; in vacanta iesea din piscina, spunea pipi si se ducea langa o bordura ceva, mai retras si facea, asa din picioare...niciodata in apa, niciodata neanuntat....la caca mai lucram dar nu-i bai, mami are rabdare cu ea cat are ea nevoie;

- scaun de masina...muuuusai!!! este unul dintre lucrurile fara drept de apel, de la inceput; am mers de vreo 2 ori cu taxi-ul, de cand am renuntat la scoica si am innebunit de griji; in vacante inchiriem si scaun de masina si gata dar niciodata fara; T oricum a parcurs minim 1000km/luna incepand de la 1,5 luni de viata, asa ca a fost obisnuita cu locul ei...si il cauta, ii place, poate sa stea si 4-5 ore in scaun...n-o lasam noi atat dar ea ar sta. Pliz, si sa nu va suparati, nu riscati!!! Noi avem prieteni care au patit-o la intrarea in Ro, venind de la bulgari, copilasilul proiectil s-a facut....nu mai e ...copilas care urlase 10 min convulsiv si parintii au cedat si l-au lasat pe bancheta.....mai bine urla convulsiv inca juma de ora, nuuuu? Il aveau acuma....

- plans, miorlait, etc: da, si T mai face, foooarte rar dar mai face, e normal sa mai faca, chit ca ea e genul ff intelegator. Am descoperit ca stie sa si planga pe bune, sa si urle pe bune:); e normal, le tratam cu intelegere, explicatii pana la uscat de saliva, iubire, iar explicatii si...(ni s-a intamplat doar de 2 ori sa nu mearga ce am scris mai sus), cu lasat singurica pt 2 minute...ne-am indepartat doar putin insa fiind tot in aria vizuala, am tacut, s-a ridicat si a venit la noi cu manutele sus si ne-a zis: data, a tecut! Scumpa mamii scumpa!

Nu mai stiu ce vroiam sa zic...o sa intru si la poze, n-am avut vreme si pt asta; sper ca toata lumea e bine, sanatoasa!

Danuta, ce faci? Ce face burtica? Ce zici...bagi o nastere pe 16?:) Sa vad si eu majorete in ziua aia, daca fi'mea n-a avut stare sa le apuc acum 2 ani:)

Moni am citit ca ati ajuns acasa si sunteti....asa cum ma si asteptam sa fiti...binecuvantati si impliniti! O sa vad si pozicile cu micul Alex! Felicitari!

Boti si pozici cu tulceanul meu japonez n-ai? Macar daca i-am ratat si anul asta:(...sa vad poze...

Sorelixu si Sib s-au intalnit, in sfarsit! Suuuuuper! La cum sunteti voi amandoua si fetele minunatele, nu ma indoiesc ca a fost perfect! Abia astept sa vad poze!

Sib eu te admir asa din umbra si te urmaresc dar stiu ca orice ti-ar spune cineva, nu va reusi sa gaseasca fix cheita problemelor...nu are cum! Insa....inteleg, muuulte, foarte multe dintre framantarile tale, cunosc disperarea, chiar daca n-am scris despre ce ma macina. Nu pot sa va ajut, din pacate...doar spunand o rugaciune pentru ca cei mai senini si profunzi ochisori pe care i-am vazut eu vreodata, sa fie ocrotiti si protejati si integrati...in lumea asta a noastra imperfecta! Dumnezeu sa fie cu voi clipa de clipa!

Am si eu o intrebare: mai sunt pepenasi care vorbesc EXTREM de repede? Pe T zici c-o alearga cineva de la spate, uneori nici eu nu reusesc sa mai tin pasul cu ea, spune 20 de cuvinte intr-un minut de iti face capul ca titirezul. Deci...spuneti-mi ca mai sunt repeziti, pliiiz!

Iar m-am intins. Ma opresc aici, ca am bagaje de desfacut gramada dar o sa revin eu zilele urmatoare. Inchei cu 2 perle de-ale Theei, perle care ne-au facut sa rosim instant:)

- desi stie de mica avioanele si le iubeste, desi are deja 14 avioane cu care a zburat, le numeste, le mangaie in carti, etc etc...deci stie prea bine cum arata, eiiii....inainte sa decolam din Buc, se uita ea pe geam si era un avion mai mic, din cel cu elice si T in gura mare (evident), spune aratand cu degetul: "maaaieeee fu.tu.teeeee ! fu.tu.tele sboaia!" (mare fluture, fluturele zboara). Evident ca a urmat o cascada de rasete din jurul nostru si eu eram rosie pana la glezne:)

- la intoarcere, stewardesele ne dadusera tavitele cu mancare si am vazut un piure de fructe cu branza si o intreb pe T: mami vrei piure? uite ce bine arata! Si T (in gura mare, iarasi, evident): "nu vea pu.le! mami papa pu.le!"...again rasete isterice din jur, de nici grecii si nici stewardesele nu intelegeau de ce se uita lumea la copilul meu si rad toti ca apucatii! Ea se distra, era in centrul atentiei, io si tac'su eram precum curcubeul! Si-as fi zis ca mai trece vremea pana la perlele astea...dar nu...

Gata ca iar ocup o pagina si scriu de ceva vreme. Va pup tare!

p.s. am iesit a doua, asa ca din iulie incep iar cursurile intensiv, acolo unde mi-am dorit! multumesc de sustinere!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Cuscri sa fii sanatoasa si sa ne traiesti ca la telefon nu te-am prins.

Pepenasi minunati, sa cresteti mari si frumosi si sa-i fericiti pe parinti.

flo nu mai bag inca odata pomelnicu pentru scaune, dar daca nu avem o lege cu scaunele sa stii ca avem una legat de copiii care stau in fata. Este interzis sa tii copii mai mici de 12 ani pe scaunul din fata, cu sau fara scaun special. Sincer, ma trec fiorii cand spui cum calatoriti voi.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Un LA MULTI ANI! fericiti si impliniti pentru toti copilasii scumpi, ai nostri si ai tuturor! Un 1 iunie insorit si vesel va dorim!

Am intrat asa scurt sa scriu, ca de citit sunt la zi!
Scaun de masina...ca voi toate, nu concep fara! indiferent de manifestari... Si ca sa mai adaug, recunosc ca eu asa cum o stiam pe Mara energica si titirez, initial nici nu am vrut sa mai cumparam scaun, dar am stat si am mai gandit odata problema si am tras concluzia ca e OBLIGATORIU! chit ca la inceput stateam in spate cu ea si efectiv luam 3 sacose cu jucarii ca sa ii tot arat! numai sa stea, ...apoi muzica, cantam, ii recitam poezii...ORICE! Acum cat de cat e mai bine, sta cumintica cand o asezam, dar tot asa, la o ora facem pauza ca amorteste si ea cred! In afara tarii am inteles ca nu este permis fara scaun!

anaco...mami fericita de comoara Mara Alexandrina 12.08.08
merg spre cei doi anisori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Multumesc fetele dragi pentru urari!!!
SUN as vrea si maine sa nasc asa greoaie ma simtPoate ai gura aurita si nasc pe 16, termenul ar fi pe 27.Abia ma misc si culmea am luat mai putin decat la Clara dar batranetzea.Tu cand aveai termenul acum doi ani?Felicitari pentru locul obtinut si sa va fie de bine vacantza!!!Clara vorbeste ffffffffff muuuuuuult, nu repede
Scaunul de masina si eu zic ca e OBLIGATORIU, Clara sta in el pana la 250 km, se mai plictiseste ne mai jucam, mai oprim, mai cere la "bolan" sa ne incerce dar nu facem compromisuri.Bine nici ea nu a plans ca nu ar vrea, ii plac plimbarile cu masina si accepta orice!!

36+RIANA
MAMI de CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hop si eu la spartul targului...

ANNA - si Erika facea la fel, cu circ si urlete in scaunul de masina. In Romania, in astia aproape 2 ani, abia daca am mers cu ea cu masina de 10 ori in total. Nu aveam nevoie de masina. Stiind cat urla si ce nasol face, preferam sa nu mai plecam niciunde, decat cand era absolut necesar. Am avut noroc cu scoica noastra in care a stat bine de tot pana cand am plecat.
Aici am luat un scaunel ok, nu mi-a permis buzunarul sa iau un scaun cu nu stiu ce stele la Ncap sau mai stiu eu ce catalogari, dar e un scaun in regula, cu autentificare nationala (aici sunt reglementari serioase, si scaunele admise au un sticker special). A mai plans ea dar acum s-a potolit. In plus, aici se circula exemplar, ma minunez zilnic, si de cand am venit, poate ca am auzit 3 claxoane si poate ca am vazut vreo 3 masini care sa circule peste 50 la ora cat e admis in oras. Deci e altceva, si tot se intampla accidente.
Iar amenda e usturatoare, sare de 100 de dolari NU NUMAi daca te prinde fara scaunel, ci si daca ai scaunel necorespunzator sau nemontat corect. Iar daca nu poti monta scaunul corect, te programezi la societatea automobilistica si ti-l monteaza ei!
Deci nu mai ai ce zice, ca ei fac totul. Parintelui ii mai trebuie doar bunavointa si dorinta de a vedea copilul in siguranta. Si atunci te ard nene, cu sutele de dolari la amenzi, si rar am vazut copil fara scaun de masina, de fapt ma intreb daca am vazut vreunul...
Nu o sa planga la nesfarsit sa stii, si nici nu o sa vomite in scaun, ca te opresti si o calmezi.
In Bulgaria insa mi s-a parut a fi sat fara caini, nici macar marcaje nu au pe strada, si sa va luati o harta buna sau GPS, ca nu au nici indicatoare... M-as mira sa se sesizeze politia de acolo cu privire la scaunelul copilului...

Intrebarea e - pe tine te preocupa daca te prinde politia, sau daca e copilul in siguranta, si aici ma gandesc mai ales la faptul ca cea mai mare bucata a drumului se petrece in Romania....

BOTI - scaunul la care ati trecut voi este pentru etapa 3, de la 4 ani incolo, chiar daca la kilograme ar corespunde. Aici spune ca trebuie sa fie minimum 62 de cm cand copilul sta in sezut, masurat pana la varful capului. Ori un copil de nici 2 ani nu e asa de mare.
Aici se amendeaza si asta... scaunul necorespunzator grupei de varsta...
Si noi luaseram la inceput tot din asta, ca nu gasiseram unul pentru etapa 2 care sa coste ca pentru buzunarul nostru, si mi s-a atras atentia, asa ca am luat in serios si am cautat un scaun corect...

FLO - si in Romania e obligatoriu sa ai scaun de masina, la fel cum e interzis ca un copil sa stea in fata... Dar stim cu totii cam cati copii stau in fata, uneori intre picioarele parintelui, alteori singuri....

De fapt si portul centurii de siguranta e obligatoriu, si cati nu prind centura prin spatele scaunului pentru ca nenorocirea aia de bipaiala de la masina lor de 20 de mii ii deranjeaza... ca unde nu bipaie, nici macar efortul de a cupla centura prin spate nu se face....

De fapt, daca ma gandesc bine, e interzis si sa treci pe rosu, dar si ce daca, cati nu trec pe rosu in Romania?

Si noi am mers fara scaunel in Romania de vreo 2 ori la drum lung, si ma certam singura in mintea mea, dar nu era ca nu as fi suportat eu zbieretele cat nu le-ar fi suportat barbatu-miu, dar de cele mai multe ori stateam si eu in spate, dar ele in scaunele.

Gata morala, ma duc sa culc copilul ca la noi e pranzul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata!

La multi ani tuturor copilasilor, mari, mici,bunici si oricine se mai simte copil macar un pic

La multi ani Dana! cu iubire si sanatate!

am dat jos grilajul la patut si ii place doarme f bine, o singura data a venit si m-a pandit pe dupa dulapior dar am discutat ca daca ne suim in patut facem nani si nu s-a mai dat jos decat cand se trezeste si vine la noi

am pus si noi pozi noi, vazut pepenasii cu pozi noi, superbi Matei de ana e asa un barbatel in miniatura, f masculin , SEbi cu o gradina si niste jucarii , Ioana cu pletele in vant si cu o mami slaaaba , Daria o brunetica dulce foc si A&A blonde, vesele si ghiduse

-----

Mami de roza + 23 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Buna tuturor,

Sunt o mamica de 2 poznasi de 2004 si o floricica de liliac de 2010.

As dori sa va recomand cu caldura una din cele 2 bone ce le-am avut cat locuiam in Romania.

Am vorbit acum ea (am ramas prieteni de familie) si isi cauta ceva extra de lucru. Este tanara (45 ani), are un servici de bugetar, program fix pana la 15. Insa dupa aceasta ora este disponibila sa lucreze ca si menajera (face treaba repede, impecabil si fara sa deranjeze) si/sau ca si bona (este f energica, iubeste pe cei mici, are initiativa insa stie sa respecte in totalitate ce spun parintii).

Locuieste in Bucuresti, in zona Piata Domenii. Daca aveti nevoie de ea astept PM si va dau nr ei de tel.

Va multumesc,

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello!

Cred ca v-am speriat cu modul in care calatorim cu masina insa nu am fost prea explicita... am ganduri 1000, sunt tot timpul pe fuga, nu reusesc sa ma exprim bine
Alex sta in fata doar in aria orasului (pana la soacra printre blocuri sau la supermarket) cand e doar cu taica-su', la drumuri lungi la mare sau la munte, in spate cu mine.
S-a intamplat de 2 ori sa plece doar cu Alex la tara si sa il tina in fata.
Oricum stiu ca nu e bine sa stea in fata, nici in spate fara ceva special conceput pentru ei!

Poate credeti acum ca sunt mama denaturata ...

Daca eram nevoiti sa mergem zilnic cu copilul in masina, cu siguranta aveam scaun, insa iesirile noastre cu masina nu sunt chiar dese, soacra sta la 5 min. cu masina, Carrefourul pe care il frecventam la vreo 15 min. de noi....deci drumuri scurte.

Primele pe lista de cumparaturi sunt 2 inaltatoare! merci Sib de pont, sunt mai putin voluminoase si au si mai multa siguranta copii!

Fug ca s-a trezit mezinul....

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele.
Mama da' ce discutii aprinse am starnit cu scaunelul meu. V-am mai spus, sunt constienta de pericole, sunt convinsa de utilitatea lui, dar in aceeasi masura sunt convinsa ca nu sta in el. Pentru ca nici nu e obisnuita, adica ea la drum lung a fost doar anul trecut pana la mare (cand a stat cam jumate din timp in scaun, sa zic) si apoi a mai facut drumuri de maxim o ora, la care la fel a protestat ca nu sta. Nici nu vede nimic pe geam din scaun, iar ea vrea sa vada calul, vaca, etc. De dormit in scaun nici nu se pune problema, Ioana nu doarme asa oricunde o apuca somnul. Ei ii trebuie pat. De aceea ziceam ca o s-o culc pe bancheta cand o sa vrea sa doarma. Dar daca e scaunul pe bancheta nu am loc. Oricum eu stau cu ea in spate, asa stau de cand s-a nascut ea. In oras aproape de fiecare data mergem cu taxiul, deci fara scaun, scauneul il plimba tati in masina la el, ca noi cu masina aia foarte rar mergem. Asa ca...mai vad eu cum fac. O sa-l iau la mine sa incerc, dar...

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii

Mergi la inceput