PEPENASI de iul/aug'08 sarbatoresc 2 anisori (186)
Raspunsuri - Pagina 6
AnnaBaby spune:
Buna seara fetele.
Anunt si eu cu mare mandrie (sper sa nu fie prea devreme) renuntarea la suzeta! Vineri a fost ultima zi in care a mai folosit-o, la somnul de pranz.Am convins-o ca de acum e fetita mare si nu mai are nevoie de ea, si ca trebuie sa o dam altui copil mai mic, avem noi o vecina mica de 3 luni. A mers frumos la ea, i-a dat-o de buna voie...toate bune si frumoase, vine seara, momentul de nani, incepe miorlaiala dupa suzi, o iau de la capat cu monologul....esti fetita mare etc. A adormit. Noaptea dupa ce a baut lapte iar a cerut-o, iar am luat-o de la capat... Ieri a fost la mama unde oricum nu mai folosea suzi de cateva luni de zile. In seara asta la fel, am reusit s-o conving ca e data fetitei celei mici. Sper sa tina metoda in continuare.
Am o intrebare pt fetele care au fost cu copiii la bulgari - e obligatoriu sa ai scaun auto de copil in Bulgaria? Asa mi-a zis cineva...Eu nu as vrea sa-l mai car dupa mine ca oricum e degeaba, Ioana nu sta in el decat maxim 10 minute.
Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
Chuny spune:
Anna, daca mergeti cu masina eu zic sa iei si scaunul. Teoretic ar trebui sa o obligati sa stea in scaun, nu exista ca nu sta.
Centura de la masina si scaunul de bebe nu s-au inventat degeaba, statistic vorbind, ele salveaza multe vieti. Daca voi veti fi convinsi de asta, veti gasi si modalitatea de a o invata sa stea in scaun.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
iriss27 spune:
Si eu sunt de acord cu Syb, referitor la scaunul de masina. Eu nu ii duc pe ai mei nici macr pana la coltul blocului fara scaun si cu centura pusa. Este regula si o data incalcata, ei speculeaza momentul. Si eu zic ca nu mai sunt vremurile copilariei noastre, cand erau 2-3 masini pe sosea si alea abia prindeau suta. Acum se merge in nestire, se incalca reguli doar pt ca unii se cred mai smecheri si au masini mai puternice.
Eu cand am fost cu Dav la kineto am cunoscut o fetita de 5 ani care a fost salvata de la moarte tocmai de scaunul de masina. A intrat un nemernic in masina lor (mergeau cu 60 km/h), iar idiotul cu 140, acolo se blocase acul kilometrajului, indivitul oricum a murit. Fetita era leguma, perfect normala inainte, a stat in coma o luna, dar acum invata sa isi refoloseaca mainile, picioarele, sa descopere miscarile fine, etc. I se intamplase ceva la coloana, nu am vrut sa intru f in detaliu cu mamica, dar am concluzionat ca in veci nu mergem fara scaune.
Eu de altfel am si cautat scaune de masina f sigure, care au fost cotate la Euro NCap.
Cand se plictisesc oprim, cu riscul ca oprim de 30 de ori pana ajungem la destinatie.
Anul trecut David nu statea nici macar 10 minute in scaun, incepea maraiala, care culmina cu urlete si plans de se inrosea tot, dar am fost atat de insistenta cu statul in scaun, incat acum sta destul de mult, cam o ora. Dar la o ora incep sa ma plictisesc si eu, asa ca oricum oprim.
Eu merg cu amandoi foarte mult, singura si fara scaune mi s-ar parea un calvar, dar oricum nu accept sa plec fara scaune si fara centurile puse. Anul trecut a intrat si in mine o vaca, cand eram doar cu David si daca nu era in scaun, imi zbura prin masina ...
Noi am carat scaunul de masina si cand am fost in Israel, desi am fost cu avionul, acolo am mers cu un amic cu masina si fata a stat in scaun foarte bine.
Eu zic sa incerci sa o reinveti in scaun, nu este un lucru de glumit, desi este greu pt cei mici, este vital!
monalac spune:
fetelor,va rog sa ma ajutati,daca puteti,cu nr de telefon al unui dr cardiolog f bun.tatal meu e f rau,dr de aici nu i a mai dat sanse si vreau sa l duc la buc,dar nu stiu unde...
MissJJ spune:
Buna fetele!
Mai aparem si noi, cu chiu cu vai, ca wknd asta am fost busy curatenie apoi shopping ca trebuia sa le luam la fete papuci ,apoi pregatit de party ca ieri am fost la ziua fostei vecine din Londra si am ajuns abia la 10 acasa cu fetele, care s-au distrat de numa pe acolo, dar mai traim, in case u were wondering.
La Multi Ani! Bogdan, sa cresti mare frumos si sanatos alaturi de mami, tati si surioara si la cat mai multe meciuri castigate.
Mona multa sanatate tatalui, sper sa gasiti un medic bun cat de repede.
Dia ms mult. Amira merge la scoala din sept part time la preschool, nu Ari ca Ari e deja la scoala, in ian se muta full time la reception. Spor la smotru', e tare obositor da si dupa cand e gata, e mare satisfactia.
Mai3 eu cred ca ei au si perioade si Ari a avut o perioada de nu vroia nici sa o tai mai ales pe cap da na trebuia spalata oricat ii explicam sii ziceam, sg solutie a fost spalata rapid si gata. Acuma la voi poate o fi si faptul ca v-ati mutat de vina, poti lua o caditza mica si sa incepeti cu baitza in dormitor si apoi sa tot mutati cadita pana ajungeti in baie cu ea, apoi in cada si tot asa, nu stiu zic si eu.
Marimar ce mai faceti? Totul ok? Am vazut si aici documentar cu raw food, a fost tare interesant da nu prea as putea sa ma tin creca mult timp de ea.
Boti sa va fie de bine intalneala.
Turtu ms mult. Da e tare fain. De cand am asteptat, abia astept sa incep ala din sept unde efectiv intru in paine, asta de acuma e un fel de incazilre sa zic asa.
Anna insanatosire grabnica , e tare greu cu vomatul, dar cand is cu tuse si etc din pacate e cam greu pt ei sa nu vomite, ca nu au muschii asa dezvolatati ca la noi si fara sa vrea vomita. Concediu placut.
Dia aici nu se zice ca trebuie tinuti in casa 2 sapt, aici poti sa ii scoti afara da nu in aglomeratii sa eviti zonele pline cu copii si etc, mai ales gravidutele trebuie evitate, eu le scoateam in parc in rezervatie pe unde stiam ca nu e lume si sa nu fie aglomeratie. Ca durata depinde de fiecare cum reactioneaza organismul, regula e ca dupa ce se usuca toate bubitzele nu mai e contagios, deci sunteti pe frumul cel bun. Ari a facut forma f usoara in vreo sapt nu mai avea mai nimic, Ami f nasoala forma si a bolit saraca o groaza. Cand incep sa apara bubitele daca e caz mai grav tot apar de la o ora la alta se inmultesc, dupa vreo cateva zile, 3-5 incep sa nu mai apara si se tot sparg si usuca pe rand. Cam asta ar fi pe scurt, din experienta noastra.
Dara multa sanatate tatalui , spor la gasit locul perfect pt conediu.
Gini concediu placut, pupam fetele mumoase.
Dana ms mult. Felicitari pt reusita cu toaleta. Acusi scoatem majoretele si pt voi.
Tecky depinde, ca e si genetic treaba asta, asta cu tunsul sa se indeseasca si etc eu nu cred cai adevarat, ca eu degeaba ma tund de nspe mii de ori ca tot asa fin si rar si etc e. Si pe mama de mica au tot tuns-o ca vezi sa creasca parul des si etc si tot degeaba si la ea. Ari de ex cat a fost micutza a avut f putin par abia de la 2 ani, 2 ani si a inceput sa ii creasca si acuma are parul lung lung.
Iriss si Ami e tare miorlaita si plangacioasa comparativ cu Ari. Din orice plange se enerveaza , asteptam sa-i treaca.
Sibylle multumim de cuvintele frumoase. A fost o placere sa va avem in vizita, pacat ca nu am apucat sa stam mai mult la taclale, ca abia ce ne vedeam cate oleaca dim si seara, da apucam noi data viitoare. Au intrebat deja fetele de Anna si Ari va cauta pe sus. Anna e o scumpete dulce si micutza, ca un soricel si raraici si e innebunita dupa trenuri atata se mai bucura cand vedea trenul si radea si batea din palme de numa. Pacat ca nu am apucat sa stam noi mai mult de vb, oricum Ari te pomeneste cu elefantu' tau cu tot, ce-ti dau eu cand te prind.
Anna felicitari de reusita, speram sa va tina. Cu scaunul si eu is de acord cu fetele e vital, noi nu avem masina inca, da in afara de taxiuri unde na nu au, in masina prefer sa fie scaune si cum a zis si Iriss sa fie cat mai safe.
Na gata am recuperat merg la rufe si familion, ca azi e bank holiday si e si Flo acasa si am un teanc de rufe plus tre sa mergem la tesco ca e gol frigiderul.
Pupam bostana ne auzim mai incolo, revenim si cu poze noi.
_
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
Anatole France
Mummy x 2
pica1 spune:
Iriss/ Anka mersi de sfaturile pentru muscate. Pina la urma am gasit un spray in Hornbach pentru tot felul de lighioane de pe plante, dar bineinteles ca nu am apucat sa le dau. Le-o veni si lor randul la un moment dat.
Iriss cu David cel plangacios eu una inclin mai mult inspre parerea Bujolinei. Eu una nu ii inghit miorlaieli si in marea majoritate a cazurilor ii vorbesc pe un ton ferm si functioneaza. Ce ii spun, depinde de situatie, fie ca eu nu pot sa fac ce vrea el, fie ca ar putea incerca sa faca el ce vreau sa fac eu si il indemn mai mult la asta sau ii spun ca poate sa se si tavaleasca pe jos ca tot nu obtine ce vrea el sau chiar incep sa il imit... Singurele situatii in care ii accept miorlaielile sunt cind este obosit si nu prea am cu cine discuta. Pe de alta parte chiar daca nu stie sa se exprime prin cuvinte si bolboroseste cind cere ceva sau face "aaa", "iii", si cuvantullui preferat "ata"=asta, nu il las sa o zica pe un ton mirolait, il pun sa repete pina nu se mai miorlaie. Eu zis ca iti stangi toti nervii la locul lor si pentru o perioada sa nu ii cedezi la plinsete si boceli, sa vezi cam ce se intampla.
Altfel sunt foarte incantata ca pina miine cei care se ocupa de amenajarea parcului din cartier, trag tare sa termine amenajarea lui. Aseara am fost pina acolo sa vedem ce au mai facut si cit ai clipi din ochi s-a umplut parcul de copii de toate varstele. Alta multumire o am ca intr-un final s-a ocupat sotul sa imi puna un televizor afara pe terasa, in zona de relaxare cum ii spun eu, fara sa imi traga tot felul de mate prin casa sau prin afara.
Pentru cele interesate, miine la magazinele Z, sunt reduceri de 30% la colectia de vara.
bujo spune:
Anna din punctul meu de vedere este inadmisibil sa circuli fara scaun de masina. Nu ma intereseaza ca face mofturi, miorlaie, tipa oracaie. Trebuie sa stea legat si gata. Cu zicea Iriss, mai bine opresc de jde mii de ori decat sa-i pun in pericol viata. Noi un drum de la Brasov la Iasi pe care il faci in 5-6 ore l-am facut in 9 ore cu opriri. Dar am ajuns in siguranta. Plus ca daca o lasi dezlegata pun pariu ca nu sta cumintica pe bancheta, ba se urca si se plimba de colo colo. Noi l-am pus de la bun inceput in scoica/scaun si acum s-a invatat. N-am cedat niciodata. Asta e regula si nu e vorba ca ti-e mila de ea si incerci sa nu fii prea dura. E vorba de siguranta ei. Nu e tarziu nici acum s-o inveti sa stea legata, chiar daca va fi mai dificil si cu mai multe tipete. Arata-i ca fiecare are locul lui si fiecare e legat.
bujo mami de Filip
AnnaBaby spune:
Si eu sunt de acord cu voi, nici nu concepeam sa mearga Ioana nelegata in scaun. Dar daca nu am cu cine ma intelege ce sa fac? S-o las sa urle pana vomita? Ca nu tace absolut niciodata! Plange, urla, tipa,raguseste, vomita, dar nu tace pana nu se face asa cum vrea ea! S-o las sa se zbata acolo si sa se arcuiasca? Ca asa face! Sincera sa fiu nu am nervii destul de tari pt asta. Si pana in Bulgaria ..... ajung la nebuni sigur!
Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
ana_a spune:
moni_or Felicitari!!! Ma bucur din suflet sa citesc ca ai nascut si ca deja sunteti acasa!
Mi-au dat lacrimile recunosc, citind mesajul tau! Eu in spital il strigam pe Matei - Stefan De la un moment dat fetele din salon nu mai stiau exact cum il cheama pe copil...se uitau ciudat la mine ca il tot strigam cand intr-un fel cand in altul....
O sa fie bine! Ai sa vezi! Te imbratisez cu drag! Si fug acu sa vad fotografiile cu cei doi strengari!
Imi pare rau ca in ultima vreme m-am rupt de topicul nostru, pur si simplu a venit caldura si suntem mai mult pe afara, seara dupa ce dorm flacaii abia apuc sa fur putin timp de liniste!
O sa incerc sa recuperez!
Sper ca toata lumea este bine!
blog de mamica
proud
ana_a spune:
Anna, imi pare rau sa aud ca Ioana nu sta in scaun.
Incearca treptat, sa ramana cineva cu ea in spate la povesti, pregateste-i niste biscuiti de rontait sau vreo jucarie mai sofisticata, povesteste cu ea, pune muzica...cantati... eventual repeta intruna ca mami, tati, stau in scaun legati, si Ioana face la fel! Eventual arata-i ca esti legata si tu si tati....
Nu stiu, ai mei nu au probleme.Chiar le place. Stefan a urlat prim adata insa...recunosc ca am dat muzica mai tare putin si povestind cu el...a reusit sa inteleaga ca e musai sa stea legat pentru siguranmta lui. Matei se urca singurel in scaun si asteapta sa punem centura.
Sper sa reusiti!
Am rasfoit albumele pepenasilor! Fantastic cat au crescut!
blog de mamica
proud