PEPENASI de iul/aug'08 sarbatoresc 2 anisori (186)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

VIOFELICITARI!!!!Ma bucur mult pentru o asa veste minunata!!!Sarcina usoara sa ai si la termen.Bravooo, faci copii frumosi
Cristina ce bine ca mai scrii, ma bucur ca sunteti bine!!!Da, mai am putin si abia ma tarasc la propriu, si asa ce frica m-a luat de dureri si alte alea de nu inchid un ochi toata noaptea
Paduchii brrr, m-a cutremurat subiectul asta, bai or trage ei la cap curat dar tot "boala" a mizeriei sunt si a saraciei, din punctul meu de vedere.Ca pana sa ajunga la un cap curat ..hehe, drum lung
Bibe nu servim de la 13 luni, lapte bea numai seara la culcare vreo 450ml dintr-o cana cu un fel de cioc asa mai gaurit.
Mie nu mi vine sa cred ca am scapat asa usor de suzi, avem deja o luna, si ca acum exersam sa scapam de pampers, fara nici o presiune, zilnic cere la "beceu" sau face singura la olita daca e in drumul ei.Darrrr cu o singura conditie sa fie in pasa goala, ca daca ii dau chiloti face in ei, daca nu i are cauta olitza.Ma tot gandesc cum sa fac sa o invatz sa mearga fara scutec afara.
Maine ma duc la o ultima eco si apoi astept marele moment...hehe de s-ar grabi putin, ca am atatea pe cap tre sa ne si mutam in casa noua si e atata treaba de facut

37+RIANA
MAMI de CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

La asa veste musai sa-mi rup si eu din timp sa scriu.

VIO, draga mea, felicitaaaari!!! Sarcina usoara si superbebe sanatos si cuminte iti doresc!

DANA, ce putin mai ai, abia astept sa ne dai marea veste!

Noi suntem... ca vremea, cand cum... Alex are un program tare haotic, cand doarme toata ziua si se screme toata noaptea, cand stau toata ziua cu el la san ca plange de colici si doarme mai binisor noaptea, oricum mai mult de 3 ore legate de somn nu avem noaptea si alea doar prima tura, ca dupa aia se scoala si mai des. Dar il chinuie si pe el colicii, n-am scapat, n-am gasit niciun remediu pana acum si cel mai nasol e ca nu prea stie sa elimine aerul, de asta se chinuie atata.Altfel cred ca ar fi foarte cuminte, abia astept sa mai creasca un pic sa-si formeze un program, acum sunt ca ziua cu noaptea el si Luca, atunci cand doarme unul e treaz celalalt, asa ca eu nu prea am cand sa dorm. Si pana acum a fost ok ca a fost mama aici, s-a ocupat de Luca, de azi merge acasa si atunci sa te tii Monico.

Cu Luca e greu ca nu-l putem slabi o clipa din ochi, mereu e la bebe si vrea sa-l stranga de cap, sa-i bage mana in ochi si pe fata, nu din rautate dar e si el nerabdator, nu pricepe de ce tot doarme si mananca bebe si nu se joaca cu el. Si mi-e frica sa nu-l apese prea tare pe cap, asa ca stau mereu cu frica in san cand e pe langa bebe, un pas nu pot face... Nu mai vorbesc cat tipa cand doarme Alex, dar din fericire Alex nu se prea sinchiseste. Si a inceput sa faca crize de isterie si plans cu aruncat pe jos, na, simte si el schimbarea, desi eu fiecare moment liber incerc sa mi-l petrec cu el si chiar si cand sunt cu Alex la san il chem pe Luca sa-mi aduca carticele si sa ne uitam prin ele, mereu vorbesc cu el.Atata e bine cat suntem afara, atunci e prea preocupat Luca sa-l intereseze de fratior.

Oricum, greu de tot cu 2, mai ales cu diferenta asa mica, e si minunat pentru ca sunt activitati diferite, nu intri in rutina (cel putin n-am intrat inca), dar iti trebuie nervi de otel. Eu ma gandesc cu multa admiratia la Diana, Yael si alte mamici care au 3 sau mai multi copii, jos palaria cum se descurca.

BIBERON, noi laptele numai din bibe il bem, nici n-am incercat vreodata sa-l scot, ma bucur ca bea laptele, insa nu stiu cum voi trece la cel de vaca la 2 ani ca am incercat de cateva ori sa-l dau si nu-l accepta deloc, ca nu e dulce.

OLITA, si eu ma gandesc tot mai mult sa incep, saptamana viitoare vreau sa=i mai fac stoc de chiloti si pantaloni, ca imi ajunge cat il schimb pe Alex de 10-12 ori pe zi, m-am saturat si eu de pampersi,macar kk daca ar incepe Luca sa faca la olita.

Cam atat am retinut, incerc sa va mai citesc cand prind un moment liber, ca mi-e tare dor de forum, insa e tare greu cu timpul asta.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

super veste vio feliciatri si sa va dea Dumnezeu sanatate la toti

eu de cum intram in iunie cum ma apuca o nostalgie deja miroase a tei infloriti, ca in ziua in care am nascut, diminetile arata ca diminetile din spital cand ma trezeam si prindeam rasaritul cu baby in brate dormind , lumina din camera in care am stat cu ea cand ne-am intors de la maternitate o minune! inca ii simt parfumul de bebelus si acusi se intregi cu inca o aroma de bebelus casa noastra multumim Doamne!

noi azi am fost prima data la teatrul de papusi, la ursul pacalit de vulpe a fost f impresionata, a inteles povestea si aproape incontinuu ne-a povestit de apa care e jos si de coada ursului care s-a rupt in apa

noi ne pregatim de mers la ziua mamei mele care azi afce 50 ani

o zi frumoasa sa aveti

ps: s-a trezit si acum tot de apa care e jos vb si de coada ursului

-----

Mami de roza + 24 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Am fost si eu ieri la intalnire, a fost foarte emotionant, parca ziua de ieri m-asi fi intors in timp cu 10 ani, asa neschimbati pareau si colegii si profesorii!
Am zis ca noi am fost uniti, dar nu ma asteptam sa iasa asa bine intalnirea, organizarea (de care s-a ocupat diriginta naosrta nu doar pt noi ci pt toate clasele) a fost stralucita. In prima parte a zilei am fost in sala de festivitati a liceului si s-a strigat catalorul la fiecare clasa, toti au spus cateva cuvinte despre ei (si asta a durat evident cateva ore bune), apoi poze de grup; in fata liceului, apoi mers fiecare in clasa lui cu dirigintele si cativa profesori. Ah, si in sala de festivitati am vizionat si niste filmulete facute cand eram in tr-a XII-a, cand fiecare clasa si-a facut cate un filmulet amuzant dupa propriile idei, chestii de genul elevi imitand profesorii sau profesori facnd si ei ceva amuzant.
Diriginta noastra ne-a clocit o surpriza din clasa XII-a, ca ultima lucrare se facuse ca uitasa sa ne-o aduca atunci si ne-a adus-o acum , na, foarte frumos si emotionant a fost sa citim acum! (e vorba de fizica).
La iesire ne-am cautat fiecare caramida de pe liceu unde ne scrijeliseram numele la absolvire; greu a fost sa le depistam in amalgamul de mazgaleli de pe ziduri

Si seara petrecere la restaurant unde am stat pana la 3 dimineata.
Ce pot sa spun este ca m-a uimit cat de neschimbati erau profesorii si profesoarele, colegii pareau la fel aproape toti, asa cum ii tineam minte, si tare dragi imi sunt cu totii!

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

VIO - felicitari maxime pentru cele doua liniute!

Legat de dusul la gradinita... Ideea e ca in Romania sistemul e deficitar, iar lumea (sa ma scuzati, dar asta cred), lumea e inapoiata, in majoritatea ei covarsitoare.
In Romania se doarme mult in papuci, se asteapta de la altii, se sare in sus de la orice.
In vest sau in America, nu se sta tata pe ganduri. Toti isi tin propriile fraie, nu bunicii cresc nepotii, nu se sufla nimanui in fund, si cu asta basta.

E drept, si sistemele permit ceva mai mult, adica na, EXISTA gradinite si crese, chiar daca nu suficiente, dar mai exista nounou, mai exista babysittere si tot asa...
Dar tot parintii conduc lucrurile, asa e normal si asa trebuie sa fie. Si marea majoritate muncesc, copiii merg la gradi de la cateva luni, si nu le mai sufla nimeni in fund.

In Romania, pac nepotul la bunici, in cele mai multe cazuri, tinut acasa si suflat in fund pana la 25 de ani.
Asa ca de ce sa se ia masuri si la nivel national, sa se inceapa cu crese si gradinite de exemplu.
Si apoi, pana la facultate, sa se ajunga sa poata lucra studentul, nu sa ii puna mama pachetel la tren iar el, in loc sa munceasca, sa stea la vodci si tuici pe la terase.
Sau studentul sa poata obtine finantare guvernamentala, nu sa ii dea taticul bani de buzunar. Da' sa puna burta pe carte, ca la guvern ramburseaza tata, si daca nu ia examenele il da afara, nu mai da de 15 ori acelasi examen.

Iar firmele profita de parinti, te calaresc de nu se poate, nimanui nu pasa de nimic. Ce medical, ce liber...
La fel cum nici la scoala nu pasa nimanui, copilul iese pe usa clasei si pa si pusi, nu se uita nimeni daca preia cineva copilul.
Aici te ia politia daca s-ar intampla asa ceva.
Ieri am vazut o masina de politie, venise la niste copii de 7-8 ani care erau in parc, cred ca i-a sunat cineva ca au venit direct la copii, sa ii ia la intrebari ca erau singuri, si e interzis sub 12 ani sa fie singuri copiii, trebuie neaparat supravegheati de un adult.

Asta e o mare paranteza pentru care probabil o sa imi iau rosii in cap.

Dar pana cand nu o sa se schimbe mentalitatea asta romaneasca de crize complete, de la primul partz si primul muc, ma scuzati, pana la primul prezervativ folosit si pana la primul divort in unele cazuri,... Apai nici nu are sanse de vindecare societatea asta....
Dar ma rog, eu de-aia am plecat.

DANA - ce putin mai ai!!

La noi, intalnirea de 10 ani a fost de toata jena, o porcarie de doi lei. Nu ma mai duc la urmatoarele nici daca sunt in oras..

Bibe nu mai avem de 1 an aproape. Dar nici lapte nu mai bea.
Eliza insa a stat cu bibe la somnul de seara pana spre 3 ani. Si cand am scos bibe, a renuntat si ea la lapte.

Gata, ma duc la trebi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

ANKALAURA,MAITREY,DANA,MONI_OR,TEKY,FLO,MADA,

MADA, hai ca dau si sampania, da sa ma dezmeticesc intai Felicitari pentru depunerea actelor, tinem pumnii sa fie bine pana la final!
DANA, ce putin mai ai!Doamne, parca ieri anuntai ca esti gravi.Acusica scoatem majoretele.Bafta la eco!
MONI_OR,da bebe cuminte imi doresc si eu ca alexandra taaaare agitata a mai fost.Si inca este
Multa putere iti doresc sa treci peste perioada asta grea, sa-i treaca lui Alex colicile si sa te poti odihni si tu cum trebuie
MAITREY, la multi ani mamei tale!
DIDI, suuuper intalnire,sa va fie de bine!

Fiindca Despre copii a devenit parte din viata noastra ,am decis sa participam si noi la concursul "I Love DC".Puteti vedea pozele in album www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=2" target="_blank">aici :vio1 si vio2

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Si vroiam sa mai pun o intrebare care ma tot macina de ieri incoace.am citit si la legislativ dar n-am gasit inca nimic concret.Daca eu incep munca in septembrie si la inceputul lui februarie ar trebui sa nasc, mai beneficiez de CIC?Fiindca efectiv eu as lucra cam trei luni pana la concedul prenatal.
Parca Flo a trecut printr-o situatie asemanatoare,sau n-am retinut eu bine?

Fiindca Despre copii a devenit parte din viata noastra ,am decis sa participam si noi la concursul "I Love DC".Puteti vedea pozele in album www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=2" target="_blank">aici :vio1 si vio2

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

VIO - daca nu ma insel eu, se calculeaza oricum 12 luni, de beneficiat beneficiezi, atata doar ca nu se stie sub ce lege viitoare sau decizie inteleapta a guvernantilor. Dar de concediu de crestere a copilului o sa beneficiezi, la fel cum ai fi beneficiat si daca nasteai in sept asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Salutare fetele,

Am ajuns si eu acasa, mi-a trebuit vreo 2 zile sa-mi revin din oboseala, si Matei la fel, asta doarme pe unde apuca.
A fost super fain, mama la preluat pe Matei de cum am ajuns acasa, si eu am stat ca boierul,plimbari, cumparaturi, vizite, nici nu stiam ca am cupil.
Ne-am intalnit cu Boti si Nancy, nu s-a putut sta in parc, Matei vroia toate jucariile altor copii, asa ca ne-am mutat la o terasa.
Unde Nancy a servit o inghetata cu mami ei, dar socul mare a fost cand Matei a tras rapid in fata lui farfuria de inghetata si lopata la greu, mi se facuse rusine.
Cred ca Boti s-a gandit ca juniorul nu a mancat in viata lui inghetata.
Nu stiu cat vedeti voi in poze, dar Nancy e o frumoasa de iti vine sa o furi si sa nu o mai dai inapoi la mama-sa.
Nu ma saturam sa ma uit la junioara cat de frumoasa e.
Data viitoare poate tragem noi o fuga la Constanta si ne vedem.

Inca nu am citit din urma, dar am sa revin zilele astea ,dar am apucat sa vad ca Violeta e insarcinata, felicitari, o sarcina usoara si un bebe sanatos si cumintel!

Am fugit ca s-a trezit urlatorul!

Sanatate maxima!

www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Buna dimineata!

Haide-ti la !

Vio da, la fel a fost si la mine, am lucrat 3 luni si apoi am intrat in prenatal.

Alessio de danangie

Nati bine ai revenit!

Bibe servim si noi, dimineata si seara, bea si din cana si normala si cu cioc, insa cum a zis si Vicky seara e alinarea lui, iar dimineata comoditatea mea

Alex a renuntat singur la 3 ani, mai bea si azi lapte dar numai cu cacao si rar....iaurtul e la putere, seara se stie, iaurt! si branzica....

Asta e ultima saptamana de gradinita a lui Alex, nu imi vine sa cred ce repede a trecut timpul

Mai3 ieri a fost si ziua soacrei mele, pentru mama ta!

Parca mai vroiam sa zic ceva....

Ce mai stiti de Dma ?

O saptamana frumoasa sa aveti!

_

Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!

Mergi la inceput