Puiuti de Randunici 2008!! (416) Sanatate,Siluan!!
Raspunsuri - Pagina 13
numeioana spune:
Cata, nu-ti face griji, ca rezist eu, deja m-am obisnuit! Si ma bucur ca e fata
.
Si eu i-am primit cu muci la gradi. Sunt si acum cativa carora le mai curge nasul, dar atat, altceva n-au. Nu-i primesc cu rosu in gat, cu tuse, cu altceva mai grav. Dar sunt unii(vreo 3 copii), care sunt cu muci din ianuarie pana in iulie... Incontinuu... si restul de 20 care n-au nimic, absolut! De-asta ma gandesc eu ca mucii aia nu sunt contagiosi... Restul, cand sunt raciti, nu sunt trimisi la gradi...cei mai multi sunt in grija bunicilor...
mami de David si samburica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
http://www.sanavita.ro/ulei-din-ficat-de-cod-cu-aroma-de-lamaie-pr-17156.html daciana uite aici uleiul. Dar nu stiu daca e suficient pentru problema voastra...
Cata, am uitat: iarta-ma ca nu ti-am raspuns la sms. Am vrut de mai multe ori, apoi am crezut ca am facut-o... acum mi-am dat seama ca am uitat... Doamne, ce dusa sunt!!
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
Eu ma pregatesc sa merg la dr. de familie sa ma ia in evidenta si sa-mi dea trimitere pentru analize. Sa vad daca gasesc un loc unde sa le fac gratuit... ca destul o sa ma coste hepatitele, listeria si toxo... Astia zic ca la inceputul lunii, daca au plafon... ca nu stiu... 
tuchita spune:
Ilinca a fost copilul cu cele mai putine absente in primul an de gradi!
a racit doar in vacante!
Claudia, mare noroc ai avut cu daciana.
Eu n-as mai pune pampers si noaptea daca copilul nu vrea....pe Ilinca o puneam pe olita pe la 2 noaptea, ea dormea, eu la fel....pana cand intr-o noapte a strigat la mine ca ei nu-i vine si sa o las in pace!
amira_roxana spune:
hello!

stiu, imi merit
dar asta e situatia. nu incerc sa ma scuz, ca stiu ca sunt printre prietene aici.
noi suntem bine, Amira e un pic racita, dar in rest e vioaie si neastamparata ca toti copiii. din toamna o sa meraga si ea la gradi sa socializeze. e f prietenoasa (nu stiu cu cine seamana, eu nu am fost prietenoasa iar al meu nu e nici acum
), tot timpul vrea sa ia copiii de mana, sa-i pupe (chiar daca ceilalti nu vor). noi nu ii mai dam vigantoletten din mai...iar de adormit...se intampla undeva dupa ora 22 si se trezeste pe la 9-10 dimi...in ultima vreme la capitolul mancare e fan castraveti cu branza
. o sa incerc sa mai incarc niste pozici, sa ne vedeti, sper sa am timp in we.
LA MULTI ANI CLAU, SA FII SANATOASA SI FERICITA ALATURI DE FAMILIA TA!

felicitari proaspetelor 
sa aveti sarcini usoare si bbi sanatosi.
symo nu stiu exact prin ce probleme ai trecut cu siluan, spre ca tot ce a fost mai greu sa fi trecut deja. 
va 
pe toate, promit sa revin in we cu poze si scrisorica.
daciana.t spune:
ok, am nevoie de pareri si idei. Ma chinui de vreo 4 luni sa o invat pe Daciana culorile...ce am reusit?
recunoaste cu cel mai mare succes o singura culoare: ROSU! insa cu orice alta culoare avem probleme....ffff mari.
E ok sa ma apuc de pe acum sa o invat culorile? Nu cumva exagerez dorind ca ea sa stie culorile(cele 6 clasice...nu ma bag inca in nuante)?
Ea ma intreaba mereu ce culoare are orice: iarba/frunzele/fructele/masinile/hainute/mancare/incaltaminte/etc.etc. Ii raspund de fiecare data...insa parca vb pentru pereti...
aseara pentru ca ma simteam rau am stat cu ea in camera eu in pat ea se juca langa mine. rastoarna sacosa cu bile..si incepe sa imi aduca bile, ma inceput 4 bile, toate rosii...zic "foarte bine adu-mi 2 bile galbene" 

a luat in manca bile de orice alta culoare, orice alta jucarie doar bile galbene nu! I-am arata culoarea pe o alta jucarie...cerandu-i tot asa 2 bile galbene...dupa 
mult timp( in care aveam impresia ca vb cu peretii/ca e incapabila sa recunoasca culorile/timp in care imi faceam probleme ca poate nu vede bine...si nu recunoaste cromatica) a venit si ea in sfarsit cu 2 zile galbene una albastra si una verde 

cer prea mult de la ea? 

problema nr 2...de cand cu cresa a devenit un copil care zburda si se joaca si alearga...insa! face aceste lucruri atata timp cat este singura
cand apare inca un copil(mai ales necunoscut,sau putin cunoscut) se transforma rapid intr-un copil timid
, se inchide in ea
, realtioneaza putin cu celalalt copil
, isi face de lucru mai mult singura
. daca i se i-a o jucarie din mana incepe sa planga si vine la mine(daca sunt in apropiere) sa ii recuperez jucaria
. Unde gresesc? Incerc sa o invat sa interacioneze ea cu celalalt copil, sa ceara ea jucaria... nu reusesc
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia
si mami de
Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
tuchita spune:
hai ca n-am plecat!
Roxana, salutari!
Mi-a soptit o pasarea ca esti foarte supla si bella!
Felicitari!
Gata, 
daciana.t spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tuchita Claudia, mare noroc ai avut cu daciana. Eu n-as mai pune pampers si noaptea daca copilul nu vrea....pe Ilinca o puneam pe olita pe la 2 noaptea, ea dormea, eu la fel....pana cand intr-o noapte a strigat la mine ca ei nu-i vine si sa o las in pace! Catalina, mami de si ![]() |
tuchita/cata daca nu as fi asa de obosita noaptea
mi-as pune ceasul sa sune sa o trezesc sa o pun pe olita...insa crede-ma abia astept sa pun capul pe perna
In plus daca se trezeste noaptea nu mai are chef de somn...vrea joaca
, la nisip
, desene 
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Claudia
si mami de
daciana.t spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui numeioana Eu ma pregatesc sa merg la dr. de familie sa ma ia in evidenta si sa-mi dea trimitere pentru analize. Sa vad daca gasesc un loc unde sa le fac gratuit... ca destul o sa ma coste hepatitele, listeria si toxo... Astia zic ca la inceputul lunii, daca au plafon... ca nu stiu... ![]() mami de David si samburica Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o. |
si eu trebuie sa merg sa ii cer trimitere pentru analize...desi parca vad ca ma programeaza astia in iulie pentru analize
cand i-am facut lui Daci analizele pentru operatie si am sunat in apripie si abia in mai m-au programat...
Claudia
si mami de
natynic spune:
Salutare, Iulia inca doarme, intru nitel...
Sa va mai raspund si eu...
Cu mersul in parc eu am avantajul ca vin acasa mai devreme, asa ca de regula iesim pe la 17-17.30 si pe la 19-19.30 suntem deja inapoi; mananca la 20 si la 21 suntem la baita, apoi direct nani (fara povesti, cantat, stat cu ea, e suficient marea ei iubire, catelul de plus Tze strans bine in brate plus o rugaciune si o cruce facute de mami). De trezit se trezeste de regula la 7.30 cand bea lapte dupa care de f multe ori mai adoarme sau doar mai motzaie pana la 8.30; si cum acum nu suntem la cresa/gradi, nu ma deranjeaza cu nimic. La pranz cade lata la 13.30-14 si doarme variabil- o ora, doua, maxim 2,5 ore. Acum ca se va face cald-nu stiu, da, o voi scoate afara mai tarziu dar in niciun caz nu vreau sa depasesc ora 21.30 pt culcare fiindca e un cerc vicios, Stela, cu cat se culca mai tarziu cu atat apoi va dori sa se culce SI mai tarziu (io-s convinsa de asta)
Cat despre Vigantoletten-de cate ori ti-am spus eu ca la Iulia a facut minuni cu fontanela, i-a inchis-o prompt ceea ce cu Vigantolul nu reusisem absolut deloc luni de zile?? Eu ii dau in continuare ulei Lysi, acum in pauza ca s-a terminat, il gasesc greu si astept targul, sa-l iau de acolo. Si ii voi da toata vara-e o sursa naturala si sanatoasa, are si multe alte beneficii inclusiv pe dezvoltarea creierului si a imunitatii si apoi prefer sa nu o tin excesiv la soare (sau sa o fac numai cu crema de protectie strong) si sa-i dau vitamina D pe gura, fara sa-i expun pielea la UV aiurea![]()
Cu copiii dati bolnavi la gradi, treaba e intr-adevar complexa si cu multe fatete...Sunt viroze simple pe care le transmiti asa, cu mucii verzi facuti cadou si gata...dar daca si astea ajung la un copil fragil imunitar, lucrurile se pot complica tare. Pe de alta parte, vorba lui Tuchi, daca nu ai si nu ai cu cine-i lasa acasa??? Eu ii multumesc lui Dumnezeu si tatei care ma ajuta financiar ca mi-am permis bona, astfel incat sa o dau cat mai tarziu pe Iulia la gradi-sperand ca se va intari odata cu cresterea si ca nu voi mai ajunge cu ea direct la spital cu perfuzii ci isi va purta "cu demnitate"
mucii...asta pt ca, atunci cand nu voi mai avea bona nici eu nu prea voi avea cu cine sa o las acasa...E greu, dar se fac ei mari!
S-a trezit, v-am pupat si astept cu nerabdare vesti de la Simo!
Naty mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
"Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile"-Octavian Paler

si