Apa de la robinet sau imbuteliata?
Raspunsuri - Pagina 3
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CorinaDani "Apa minerala Perenna, care izvoreste dintr-un satuc uitat de vreme din Banat, este singura din lume care pune in pericol suprematia celebrei Evian, cea mai pura apa din lume" |

Bla bla-uri comerciale si patriotarde ale presei autohtone.
Apa evian nu este cea mai pura din lume pentru ca notiunea de "cea mai pura apa din lume" este un nonsens. Si nici perenna nu este cea mai buna apa plata din Romania pentru ca nu se poate defini calificativul de "cea mai buna apa plata", din Romania sau de oriunde altundeva.
Parca erau altii, inclusiv pe acest forum, care sustineau ca cea mai pura apa din lume curge in Bucegi, de pe vremea dacilor, la 7 izvoare.
Romania este in schimb plina de izvoare excelente de ape minerale, fiecare cu proprietatile sale indedite.
CorinaDani spune:
o fi adevar, o fi publicitate...
insa cu siguranta o apa imbuteliata cat mai aproape de sursa, cu o linie tehnologica cat de cat moderna, este mai sigura/curata in comparatie cu apa de la robinet.
chiar daca este cat de cat tratata la statia de epurare, apa potabila de la robinet parcurge un lung traseu prin conducte vechi pline de mal, prin instalatii si tevi pline de depuneri; iar daca instalatia blocului este foarte veche si nu a fost inlocuita, sunt sanse foarte mari ca tevile sa fie din plumb...
si, daca apa imbuteliata e buna, ramane semnul de intrebare : recipientul, dom'ne, recipientul - are sau nu BPA ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui CorinaDani insa cu siguranta o apa imbuteliata cat mai aproape de sursa, cu o linie tehnologica cat de cat moderna, este mai sigura/curata in comparatie cu apa de la robinet. chiar daca este cat de cat tratata la statia de epurare, apa potabila de la robinet parcurge un lung traseu prin conducte vechi pline de mal, prin instalatii si tevi pline de depuneri; iar daca instalatia blocului este foarte veche si nu a fost inlocuita, sunt sanse foarte mari ca tevile sa fie din plumb... |
Perfect de acord.
Cea mai simpla dovada la indemana oricui este "substanta" care se scurge din robinet minute bune dupa orice lucrare de reparatie in tevile de alimentare cu apa. Dupa ce se repara vreo conducta de cartier mai babana asteptarea apei limpezi este si mai mare.
monica70 spune:
Pana acum cca 10 ani beam apa de la robinet,apoi am trecut pe apa minerala si plata.
In Arad apa de la robinet e foarte buna la gust,pot zice ca are fix acelasi gust cu apa de izvor din fantanile de la tara din Bihor de pe langa Beius unde am multe neamuri,sau cu izvoarele din munti . Odata chiar m-a fentat sotul,ca uitand sa imi cumpere apa plata a umplut recipientul cu apa de la robinet
si m-am prins doar intamplator de faza,nicidecum ca ar fi avut alt gust.E chiar mai buna la gust decat unele dintre apele plate din comert.Singurul motiv pentru care bem apa plata e ca am auzit ca ar contine giardia.Dar dupa ce mai cresc copiii cred ca putem renunta lejer la apa plata in favoarea celei de la robinet.Eventual cu un filtru pus ...
Totusi sunt orase in care apa de la robinet e efectiv groaznica
din ce am gustat eu si stiu sigur, asa e in Timisoara,Bucuresti si pe litoral ...
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
Maya25 spune:
| citat din mesajul lui CorinaDani si, daca apa imbuteliata e buna, ramane semnul de intrebare : recipientul, dom'ne, recipientul - are sau nu BPA ? |
Asta ma intrebam si eu! Cred ca degeaba i-am cumparat fetitei mele biberon de apa din plastic fara bisfenol, atata timp cat eu ii dau sa bea apa plata Dorna dintr-un recipient despre care nu stiu nimic.
Deus spune:
noi toata copilaria am baut apa Tevian si eram,cred,OK...chiar cred ca este multa publicitate si sunt multe mituri lansate pe piata pt ca sa cumparam cu bani frumosi ceva ce la robinet ne vine mult mai ieftin.
O sa caut ceva filtre si o sa ma reprofilez cel putin partial.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
makydenis spune:
cica si apa imbuteliata poate cauza in timp fel de fel de calculi (biliari, renali) la persoanele predispuse datorita excesului de minerale.
eu de 10 ani consum apa imbuteliata.