Apa de la robinet sau imbuteliata?
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabidaniela/gabidaniela.jpg)
gabidaniela spune:
Am vazut si eu pe ebay filtru de-asta cu osmoza si as vrea sa-mi iau de acolo ca e 100 si ceva de lire. Intrebarea mea pentru cine are asa ceva: e pe baza de consumabile? se schimba filtrele alea la o anumita perioada?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
La noi e o membrana osmotica care firma mi-a spus ca se schimba cam dupa vreo 11.000 litri. Cartusul de remineralizare (care este optional si reintroduce in apa mineralele) de asemenea se schimba. Cel mai bine intrebi firma care doreste sa iti vanda si monteze aparatul, ca sunt mai multe modele, capacitati, design diferit etc. Doar principiul e cam acelasi.
Edit: acum am vazut ca de pe e-bay. Intreaba producatorul.
Allinta vezi ca e posibil ca acest cartus sa il instalezi si pe ceea ce ai tu, ca e separat, nu e integrat cu filtrul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alizee/Alizee.jpg)
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Allinta vezi ca e posibil ca acest cartus sa il instalezi si pe ceea ce ai tu, ca e separat, nu e integrat cu filtrul. |
Adica se poate baga in suportul Acvatot ?
O sa dau o cautare pe net.
![](floare.gif)
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
![](images/user_woman.png)
Maya25 spune:
Eu sunt aradeanca si la noi se bea apa din fantani asa ca putem bea linistiti de la robinet.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Adica se poate baga in suportul Acvatot ? O sa dau o cautare pe net. ![]() allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Nu stiu exact dar asta e un cartus ca un cilindru lung de vreo 25 cm cu doua furtunase intrare/iesire, deci ma gandesc ca poate-poate.
EllaX spune:
Deus, noi bem apa imbuteliata pentru ca:
1. apa de la robinet o simtim mirosind destul de tare a clor (in perioadele cand miroase foarte tare, si mie si fetei ni se strica parul si pielea - se usuca). Clorul este toxic hepatic. Apropos, ai simtit ce gust de clor are si painea de la anumite firme, in Cluj?
2. stiu din timpul facultatii (medicina) ca nu o data au gasit, la analiza apei de la robinet, diverse chestii care n-ar fi trebuit sa fie acolo si care nu-s compatibile cu denumirea de "potabila". Apa "potabila" de Cluj era, de cele mai multe ori, clorinata in exces, intr-o incercare de a compensa incapacitatea de a o curata cum trebuie. Giardia era si ea acolo.
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EllaX Deus, noi bem apa imbuteliata pentru ca: 1. apa de la robinet o simtim mirosind destul de tare a clor (in perioadele cand miroase foarte tare, si mie si fetei ni se strica parul si pielea - se usuca). Clorul este toxic hepatic. Apropos, ai simtit ce gust de clor are si painea de la anumite firme, in Cluj? 2. stiu din timpul facultatii (medicina) ca nu o data au gasit, la analiza apei de la robinet, diverse chestii care n-ar fi trebuit sa fie acolo si care nu-s compatibile cu denumirea de "potabila". Apa "potabila" de Cluj era, de cele mai multe ori, clorinata in exces, intr-o incercare de a compensa incapacitatea de a o curata cum trebuie. Giardia era si ea acolo. |
si noi bem imbuteliata dar ma gandeam cat de mult ne putem baza pe ce vedem in reclama si pe eticheta ca apa este intr-adevar de izvor de la munte si nu TEVIAN:-)
tot in timpul facultatii(veterinara) cand mergeau studentii sa faca practica in abatoare, firme de producere a laptelui/iaurturi/branzeturi...la fel parul maciuca si patronii spuneau fara nici o jena ca atatia bani au ca pot sa cumpere cati veterinari vor ca sa le puna stampila pe produse ca sunt bune pt consum...Cat ne putem baza pe sinceritatea comerciantilor, pe calitate? Platim calitate sau platim tot apa de la teava pe care o lasa sa se aeriseasca sa iasa clorul?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
cea mai buna apa plata existenta pe piata la ora actuala este "perenna"; evident, exista si varianta cu acid (minerala sau carbogazoasa sau cum vreti sa-i mai spuneti), dar mie personal nu-mi plac bauturile acidulate...
va rog sa nu considerati ca este reclama, pur si simplu am aflat intamplator anul trecut de aceasta apa, am cautat pe net, iar cand a aparut in rafturi la carrefour, numai cu aceasta marca ma aprovizionez.
izvorul (sursa) este intr-o zona salbatica, stancoasa, din banat, unde nu exista industrializare sau poluare, exploatarea se face cu cele mai moderne tehnologii, patronul a investit milioane de euro in linia tehnologica ultramoderna
in urma analizelor efectuate, s-a constatat ca este aproape identica cu apa evian si are o puritate microbiologica foarte mare, este comercializata la preturi de 4-5 ori mai mici decat evian(2,5 ron/2 l);
mai adaug ceva important : este singura sau printre putinele marci de apa plata ce contine si fluor, intr-o mica proportie
iata un articol din presa de anul trecut (august 2009):
"Apa minerala Perenna, care izvoreste dintr-un satuc uitat de vreme din Banat, este singura din lume care pune in pericol suprematia celebrei Evian, cea mai pura apa din lume.
Organizatia Mondiala a Apelor Minerale a comparat diferentele dintre etalonul mondial al puritatii apei, Evian, si sute de alte probe trimise de producatori de pe toate continentele. Testele au aratat ca Perenna, din Romania, si Evian, sunt identice in proportie de 96,1%,, informeaza (am sters sursa, sa nu fie considerata reclama)
Rezultatele analizelor arata ca atat gustul, cat si calitatile apei Perenna sunt aproape identice cu ale celebrei ape minerale din Alpi.
Izvorul apei romanesti cu aceste calitati deosebite este in satul Calina, Caras- Severin, unde nu mai locuiesc decat 40 de oameni, dintre care jumatate lucreaza pentru scoaterea la suprafata, prelucrarea si imbutelierea apei Perenna.
Apa izvoraste din stanca de calcar, se filtreaza prin sisturi cristaline de 200-300 de metri, are o durata de valabilitate foarte mare, de pana la 7 ani, si o puritate microbiologica extraordinara.
Capacitatea sursei este una dintre cele mai mici din tara, iar fabrica n-are mai mult de 400 mp. In sat sunt peste o suta de case parasite, deoarece, din cauza solului stancos, in zona nu se poate face nici macar agricultura. Ceea ce s-a dovedit un mare avantaj pentru puritatea apei minerale din zona: lipsa oricarei activitati industriale sau agricole a contribuit la calitatea sursei de apa.
Apa Perenna este exploatata de Teodor Craciun Tuducan, un om de afaceri din Timisoara, care din 2004, apare in mod constant in Top 300 Capital, al celor mai bogati romani. Tuducan, care este de profesie avocat, a intrat in afaceri din 1992 si a facut avere din imobiliare si constructii. Ideea de a cumpara dealul Moghila i-a venit in 2006, iar pontul i l-a dat profesorul geolog Costel Gruiescu, pe care l-a intalnit in timpul unei vizite la muzeul din Ocna de Fier.
A investit 4 milioane de euro in linia tehnologica, fabrica reusind sa exploateze in acest moment 10 milioane de litri, dintr-un debit total de 72 milioane litri anual.
Perenna detine in acest moment o cota de doar 3,9% din piata romaneasca, evaluata la 1,2 miliarde de litri. Desi nu numara mai mult de doi ani de viata, intr-un singur an, vanzarile s-au triplat. 70% din productie este distribuita in retelele HoReCa, existand momentan contracte de distributie cu un singur lant de hipermarketuri, Real, precum si cu benzinariile OMVPetrom V. Perenna iese si la export, in Germania, Statele Unite si Israel.
In ciuda calitatii sale certificate, apa Perenna costa de patru ori mai putin decat Evian, iar producatorul promite ca nu o va scumpi: sticla de doi litri va costa in continuare 1,69 lei plus TVA, iar cea de 500 ml, in recipient de sticla - 2 lei ( fata de 7 lei Evian).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
suzana95 spune:
Chiar aseara la stirile canalului CTV au anuntat, ca, in urma analizelor de laborator efectuate la un institut din Montreal, 70% dintre sticlele cu apa imbuteliata ce se vand in Canada contin bacterii; nu au mentiont, care sunt acele firme(ar fi fost bine sa stim si noi pe ce dam banii).S-a specificat, ca apa de la robinet, in Canada, este baubila, fara bacterii.