Constipatia la bebelus de 6 luni

Constipatia la bebelus de 6 luni | Autor: cryss_oana

Link direct la acest mesaj

Buna seara,am nevoie de sfatul vostru pentru a-2-a oara.Am un baietel de 6 luni si 3 saptamani,iar de 3 zile este constipat,i-am facut suc de morcivi,suc de morcovi in amestec cu para si mar,l-am tinut in apa calda cu funduletul,i-am dat ceai de musetel,supita.Nu pot sa-mi dau seama de ce este si nimic din ce i-am dat nu l-a scapat de problema asta.Mai am o intrebare la voi,fiind primul copil nu am experienta,este normal ca la varsta lui sa aibe 6 dinti,nu e prea mult intr-un timp atat de scurt(primii i-au aparut la aproape 5 luni),dintisorii sa fie de vina pentru constipatie?

Andreas-Georgian,comoara mea!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

nu, dintisorii nu sunt motiv de constipatie si nici nu-s prea multi. sunt bebeii care nu au nici un dinte pana la un an, totul e relativ. apoi ce inseamna ca e constipat? nu face sau face ca iepurele? bebelusii pot sa nu faca si cateva zile dar daca nu e tare, pietros si dureros nu e constipatie. daca deja papa solide incerca sa-i dai piure de prune sau suc, dar cred ca piureul e mai bun ca are multa fibra. ar trebui sa poti gasi borcanel la magazin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Cryss, eu am patit asa cu primul copil si mi-am dat sema ca sucul de morcov il constipa ingrozitor! Am reusit sa reglam tranzitul cat de cat cu suc si pulpa de mar. Poti intreba si un pediatru, sigur iti va recomanda ceva de pe piata austriaca...

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cryss_oana spune:

Va multumesc pentru atentia acordata.Pai este constipat pentru ca de facut face,dar este tare si il vad ca se chinuie mititelul cand face.N-am stiut ca morcovul il constipa(pediatrul imi spusese cu ceva timp in urma ca sucul de morcov in strica la stomac),n-o sa-i mai dau si am sa-i caut prune sau borcanel.Am asteptat intai parerea voastra si n-am mers la pediatru,,m-am gandit ca sa nu zica ca sunt exagerata mai ales ca ultima data cand am fost,ii curgea nasul si mi-a zis ceva de genul ca doar pentru atata lucru am venit,dar el saracutul era tare morocanos si nu dormise toata noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

eu as schimba pediatrul.ai incercat sa-l stimulezi cu termometrul in fundulet?nu-l mai lasa 3 zile fara sa faca.a mea facea mai usor dupa ce-i dadeam ceai babydrink.cat despre dinti, nu cred ca e vreo problema.

sanatate!

Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa

Mergi la inceput

Ma gandesc si eu tot mai des la asta,mai ales ca are foarte multi pacienti(la inceput mi-am zis ca e de bine,inseamna ce e dr bun daca e asa aglomerat)si este tot timpul grabit.Astazi mi-a umplut pampersul,la inceput a fost tare,apoi normal(pastos)cred ca am scapat de problema.Multumesc pentru sfaturi si multa sanatate la bebelusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu nu l-as stimula cu termometrul daca sunt alte metode pe care le poti adopta, caniste schimbari de dieta. si poate pediatrul e ocupat, eu fiind mamica a doua oara nu mai fug la niste muci la dr, dar deh, acu-s si eu mai experimentata

Mergi la inceput

Daca aveam experienta nici eu,dar asa,fiind primul copil ma cam sperii,noroc cu voi si cu faptul ca azi a facut bine ca altfel probabil mergeam la pediatru si pentru asta.Ma gandesc ca mai bine risc sa fiu penibila si sa nu aibe el nimic grav decat sa fie cine stie ce boala grava si eu sa tin copilul acasa,asa ca am fost de fiecare data cand mi s-a parut ca ceva nu e ok cu el.Si da constipatia cred ca e de la mancare pentru ca am inceput diversificarea si inainte cu o zi i-am facut orez cu legume.Multumesc inca odata pentru sfaturi!

Mergi la inceput