help!!!!!!!!!!!!!!!!!

help!!!!!!!!!!!!!!!!! | Autor: M_bianca

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 4 anisori,are probleme de comportament este foarte agitat ....mai ales in prezenta unor persoane necunoscute "se da in spectol" in cel mai groaznic mod,plus ca auzind ici colo tot felul de jargoane pe care bineinteles le-a preluat le spune de obicei de fata cu persoane necunoscute in timpul spectacolului pe care-l ofera ce sa ma fac cu el?in rest mai intelege si asculta dar in prezenta noilor persoane parca nu ar fii el orice spui nu asculta face numai ce vrea,plus ca m-am mai lovit acum si de problema mersului la gradinita nu prea vrea sa mearga,in conving cu greu merge nu stie nici macar o poezie de la gradi,nepotica mea mai mica decat el stie cel putin 10 el niciuna :( acasa toata ziua desene nu vrea altceva desene sau afara nu are alte preocupari camera ii e plina de jucarii degeaba se plictiseste.:( ce sa ma fac cu el?am auzit de asa zisa boala adhd oare e cazul sa-mi fac griji medicul de familie zice ca nu....dar nu stiu ce sa cred cand ii vad comportamentul:( cum sa-l readuc pe drumul cel bun?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

el este pe drumul lui care-i cel bun si poate nu coincide cu drumul tau:-)
este doar o faza, poate ca este "arma" lui de aparare acuma cand descopera lumea care-l intimideaza

Si altii au faze, injura, fac karate cu persoanele nou vazute, se uita urat...si trece si devin ingerasi.

Nu te stressa si nu-i da senzatia ca parerea altor persoane este mai importanta decat a lui sau si mai ...ca altii sunt mai buni/mai cuminti si mai importanti. El se poate baza pe mama in orice moment chiar si cand se stramba la straini

am revenit ca am uitat ceva...copilasii au timp de tv doar daca parintii nu le ofera alternativa: sport, plimbari in parc, joc impreuna ...nu se poate juca singur ore in sir ca se plictiseste

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

In primul rind invata sa spui nu cind cere desene.Copilul meu daca ar fii dupa el ar sta toata ziua la tv,dar il las numai un timp limitat.
Orice copil se da mai mult sau mai putin in spectacol cind sint straini de fata.
Daca nu l-ai invatat de mic sa se joace singur normal ca acum desi are multe jucarii se plictiseste.Insista cu gradi pentru ca va avea contact cu alti copii si va descoperi ce bine e sa se joace cu copii de virsta lui.
Nu mi-as pune neaparat problema de Add,dar as fii mai categorica.
Nu e usor sa cresti un copil,dar nu lasa copilul sa te conduca.Trebuie sa gasesti o balanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M_bianca spune:

E si foarte rasfatat de parintii mei in special pe care deja ii joaca pe degete,da si ei odata cu venirea lui pe lume au devenit niste copii ....deci daca sunt si ei de fatza nu ma mai pot impune nicicum in fata lui ca imediat sar sa-i i-a apararea si pb e ca stau cu ei:|...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

incearca sa le explici bunicilor ca daca intr-adevar isi iubesc nepotul, sa nu-i mai ia apararea in fata ta. Niciodata. Si asta pt ca bulverseaza copilul.
Apoi, prin faza cu desenele am trecut si eu. Desi am fost impotriva de a sta prea mult la desene, cand a fost bolnav de varicela,pt ca a stat 1 luna doar in casa, l-am lasat la desene. Atat de mult, incat nu ma mai intelegeam cu el. Cum am putut iesi afara, am restrictionat desenele doar in week-end si maxim 1 ora, ori duminica ori sambata.
Despre ''circ''cred ca e modalitatea lui de a-si manifesta poate timiditatea in fata necunoscutului. Aici, un pic de rabdare si multe explicatii, dar fara a-l dojeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Sigur nu are nimic...asa sunt majoritatea.Al meu face 6 ani in dec. si in sept. nu am de ales,altfel nu vrea ,(a avut o exprienta urata)o sa merg cu el la gradi. si o sa-l astept pe hol,o perioada,pana se obisnuieste.Sper sa rezist..4 ore.Sper sa se mai domesticeasca...sau poate din contra,mai imita si tampenile altora.Macar ne putem consola cu gandul,ca nu sunt niste pampalai,si o sa le fie bine...zic si eu.

Mergi la inceput