Rusali

Rusali | Autor: betys2006

Link direct la acest mesaj

Buna! Am si eu o ointrebare la voi,va rog din suflet sa-mi raspundeti.Azi fetita cea mare, 14 ani,a fost la biserica cu cea mica,2 ani si jumatate,si a impartasit-o dar cea mica a dat impartasania pe ea,si preotul i-a taiat gulerul bluzitei.Stie cineva de ce sau daca e un semn rau? Va rog frumos sa-mi raspundeti.Ms mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

betys, Sfanta Impartasanie este trupul si sangele Mantuitorului. este f important sa avem mare grija cand impartasim copiii mici pt a evita astfel de situatii. nu se pune problema ca este semn rau ca s-a intamplat asa. copii mici care se impartasesc mai des, de obicei merg cu bucurie si nu refuza Sf Impartasanie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Betys, atunci cand Sfanta Impartasanie cade undeva (pe jos, sau pe haina), preotul e obligat sa arda partea de covor sau bucata de haina pe care a cazut Sfanta Impartasanie. Nu e un semn rau in sensul superstitios al cuvantului, insa trebuie sa fim atenti in momentul Sfintei Impartasanii pentru a nu lovi lingurita sau Sfantul Potir aflate in mana preotului. Stiu ca adultii carora li se intampla, trebuie sa spuna asta la spovedit.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput