Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (111)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Nici eu nu stiam cum sta. Simteam de multe ori lovituri foarte jos, de zici ca vroia sa iasa - am crezut ca e capul in jos, si ca ma doare ca apasa. Nici vorba- erau de fapt picioarele. Acum exact acelasi tip de lovituri (adica de picioare), le simt sus la burta, sub sani si foarte mult pe lateral dreapta. Am fost la medic- s-a uitat la eco, e cu capul in jos, si picioarele cam pe lateral dreapta, ca el sta strans, nu drept (cum imi imaginam eu). Eu credeam ca daca capul e jos, talpile sunt exact sub sani. Dar sub sani e de fapt funduletul, ca el sta cu picioarele la piept . Deci loviturile puternice sunt picioarele (cel putin la mine), si alea sunt pe lateral dreapta, iar capul e jos (conform eco). Eu jos simt ca ma apasa, nu loveste deloc, doar apasa puternic, simt o presiune. Iar astazi toata ziua am simtit in stanga niste piscaturi, dar urate... Am zis ca parca ma zgarie bebelu cu unghiile. Cine stie ce gherute are.

Cristina 32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Nici eu nu stiu in orice moment al zilei.
Cand da cu capul in col stiu sigur ca este capul in jos. Cand scoate prin burta un picior asa ca o ascutitura imi dau seama ca-i piciorul, genunchiul n-ar putea sa-l plimbe pe o distanta mare, cu manutele nu lovesc asa puternic.
Dar daca nu misca nu pot fi 100% sigura.

Ce-o fi cu Anca_vlad ca n-a scris azi. Nici Alina2005, nici Ramo, Carla e la spital.

Tina, parca Sheri mai ia Arefam, nu stiu cat de mult.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 29+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

enik, vad ca pisica ta creste pe zi ce trece...si ghemul o data cu ea

Bulina 33+ cu poznas

Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!

lasa sa creasca.. ca poate castig ...
oricum multumesc muulltt de tot fetelor care m-au votat !!!

27+ cu o minune de
poze
http://www.animalut.net/user/enik83.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Sper ca toate fetele-s bine

Alina 29+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Buna fetelor!
Va citesc in ultima vreme dar nu am scris din lipsa de timp...chiar ma intrebam cat de des e normal sa simt bebelul ca misca pe zi..parca acum o luna il simteam mai puternic la nivelul ombilicului,dar acum il simt mai jos si mai putin intens in ritm si lovituri,il simt mai mult seara cand ma intind in pat,desi mi s-a recomandat sa stau in pat nu pot pt ca am cursuri de urmat la facultate si sunt mereu pe drumuri,mai rau e ca am placenta previa si mi s-a spus ca nu voi naste natural,ba am ramas si fara doctor deoarece m-a refuzat sa nasc la spitalul privat din Constanta,acum voi incerca un alt doctor ,am programare miercuri ,daca nu ,voi ajunge pe la Bucuresti(habar nu am inca la cine si unde).Intre timp stiind ca pot naste prematur mi-am facut bagajul de spital,dar inca nu am cumparat nimic bebelui,am zis sa mai astept pana fac 28 saptamani,poate e o prostie,dar asa simt...nici nu stiu ce sa-i cumpar mai intai si ce sa-i pun in bagaj pentru la spital..dupa cum vedeti am o multime de intrebari si temeri acum ca voi intra in trimestrul al 3 lea de sarcina...brrr
pupici la burtici

26+Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Raluca, poate o sa te surpinda bb si n-o sa vina mai devreme de termen. Noi ne pregatim pt toate variantele dar speram la ce-i mai bine, nu? Nu mai sunt sanse sa mai urce placenta? Din cate stiam, placenta previa se considera daca nu urca de pe orificiul colului pana in sapt 32-34, sper sa nu gresesc.
Bafta in gasirea unui medic si multa multa sanatate!

Alina 29+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Raluca bine ai venit

de ce ti-a recomandat doctorul sa stai la pat? doar pentru ca ai placenta praevia sau mai sunt si alte motive?

te intreb, pentru ca in caz de placenta praevia nu e musai sa stai la pat, plus ca pana la vreo 32 saptamani inca se poate ridica...

mai bine mai ceri sfatul inca unui doctor

dar daca si celalalt doctor iti spune sa stai mai mult la pat, eu zic sa te conformezi, sa nu risti sa se nasca copilul prematur, pentru ca sunt riscuri destul de mari

iti trimit separat listuta de la fete cu bagajul de spital

Bulina 33+ cu poznas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giorgia23 spune:

Vai fetelor am 1ora si jum de cand citesc din urma...deci mare lucru nu am retinut

La multi ani Sorina,multa sanatate si tot ce iti doresti
La multi ani Andres (cu intarziere)
Racusor la cat mai multi ani impreuna,multa sanatate si fericire

Am vazut ca ati vb despre nume...eu am ales de mult Antonia Maria dar parca de cateva zile imi place mai mult Ema Maria...voi ce ziceti?

Azi am fost cu sotul si am luat patut,am luat si o paturica si niste scutece de finet...incet incet bifam toata lista

Ma duc sa pap ceva si apoi revin

GEO 33+ cu Antonia Maria
AMR 6+ SAPT
poze

Mergi la inceput

pentru mami, la spital:

- vata – 2 pachete mari (am folosit max. 1 pachet, dupa care am trecut la tampoane, la indicatia medicului)
- tampoane mai groase (night) – 2 pachete
- bephanten sau garmastan pt. rani san (eu am folosit cu success Multi mam lanolin de la Bioclin)
- servetele (batistute, la cutie)
- sapun
- servetele umede
- pasta dinti
- perie par
- crema fata, maini, corp
- gel dus, sampon, gel intim
- hartie igienica
- elastice par, clama
- chiloti inalti – 5 buc (din bumbac)
- aparat ras unica folosinta
- sutien alaptat – 2 buc (am folosit dupa a treia zi, cand a inceput lapticul sa curga)
- tampoane sani (absolut necesare) - exista si din cele care se refolosesc, se spala la masina
- pompa san (avent)
- geanta (una mica si una mare)
- prosoape – de corp, de fata, de sani – 4-5 buc
- sosete
- camasi noapte incheiate in fata/ de alaptat (am folosit si rochite de vara mai largute, cu bretele si pijamale incheiate in fata) – cate una/zi de spitalizare
- halat/ capot
- papuci – 2 perechi (o pereche la dus, una in salon)
- comprese sterile
- burtiera (eu am cumparata Sana marimea m)
- supozitoare cu glicerina
- betadina (solutie) – in caz de cezariana
- calmante (algocalmin) – pt cazul in care spitalul nu are
- seringi de unica folosinta
- aparatori san silicon (pt cazul in care apar ragadele)
- cana, pahar, lingura, furculita
- apa plata
- ceai lactatie ( pliculete sau granule – cel granule se prepara mai usor) - ex. Humana, Milupa
- ap. foto
- telefon (incarcator)
- bani (de 5, 10, 50, 100 lei)
acte
- ci
- adev. de salariat cu contul in care plateste firma asig de sanatate
- dosar analize (analiza secretiei )
- trimitere de la medicul de familie

PENTRU BEBE LA SPITAL

- pampers new born – 1 pachet (n-am folosit pt ca ne dadeau de la spital)
- servetele umede – 1 pachet (pampers)
- paturici absorbante (aleze) – 1 pachet
- sapun copii, sampon, ulei/crema corp, crema fundulet (in spital copiii erau spalati cu Protex sapun lichid; eu am cumparat Sanosan)
- comprese sterile
- ser fiziologic
- alcool sanitar
- baneocin pudra (pt buric)
- betisoare urechi
- biberon sterilizat de acasa
- eventual, lapte praf (pt mamicile care nu au laptic) - la Polizu, bebeilor li se da glucoza cu seringa daca mamica nu are lapte; bebele meu a tipat trei zile de foame pana mi-a venit lapticul)
- prosopele – 2 buc (1 mare cu gluga, 1 mic)
- paturica
- body maneca scurta/ lunga – 5 buc.
- salopetica fara maneca (sau pantalonas) – 5 buc
- caciulite – 5 buc (pt dupa baita)
- botosei – 2 buc
- manusi – 2 buc
- scutecele din finet – 5 buc
- pentru externare – costumas
- body
- salopetica cu maneca lunga/scurta
- caciulita
- cosulet/ scaun masina
- parasolar

Bulina 33+ cu poznas

Mergi la inceput

georgia

sunt frumoase amandoua numele...acum depinde cum vrei tu sa o strigi, banuiesc ca Ema sau Antonia

ma gandesc doar ca Ema - Maria - doi de "ma" dar nu prea conteaza asta..vezi cum e cu tot cu numele de familie, cum iti suna tie mai bine

Bulina 33+ cu poznas

Mergi la inceput