Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (111)
Raspunsuri - Pagina 5
CarmenAlbu spune:
Racusor ,Larisa , stiti voi pevestea cu cainii latra ursul merge!!
Eu dau credit tuturor pana la proba contrarie, ce conteaza de unde vin, e teribil sa gandeasca cineva asa in secolul asta!!
Prima mea sefa era din Moldova, prima mea sansa adevarata de fapt mi-a dat-o ea si nu cred ca as putea fi rasista!!
Cand m-am mutat aici am primit o lectie teribila in sensul asta, eu eram sceptica in privinta romilor si nu ezitam sa o arat daca aveam ocazia, pana cand un evreu m-a intrebat la o cina publica de ce si lui sa-i dau exeple concrete daca generalizez, m-am simtit groaznic, si el avea dreptate, nu era vina unei etnii pentru intamplarile la care fusesem eu prezenta, asa ca de atunci desi aveam 23 de ani mi-am invatat o lectie pretioasa! O tara, o etine, o regiune nu poate fi facuta responsabila ci poti acuza individual pe cineva indiferent de culoare , zona, accent! De aceea am si scris spre exemplu unii maghiari!
Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
29+ cu
tina_80 spune:
Sorina, La multi ani! Sa fi sanatoasa, fericita si iubita! Sa iti dea DD un bb sanatos si mancacios!
tina 31+ cu Tudor Gabriel
AMR 8+ si vine
Doamne ajuta!
racusor2010 spune:
stiti ca ma tot uitam eu dupa aparatori de pat...
am gasit dar o sa iau dupa ce nasc, dupa ce merg eu la mothercare sa le vad...
e colectia look after me, cu ursuleti de la mothercare...e cu crem si maron si e foarte simpatica...au si lenjerie, si paturica, si aparatori, si ursuletul din dotare foarte faine....
singura problema pe care o am e ca acolo scrie ca aparatorile sunt pentru pat de 65 * 135 iar al nostru e 70 * 140...sa vedem daca se potriveste...
dar imi place mult si cred ca or sa se potriveasca
mi-am notat, sa nu uit
Bulina 33+ cu poznas
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
tina_80 spune:
Bumblebe, parca tu vrei sa nasti natural...sau ma insel?
Mai iei Arefam? Cat iei pe zi?
Ca tot ne=a povestitOtilia de prietena ei care de fapt avea colul tare si a stat in travaliu mult si bine...si tot la cezariana a ajuns.
...pot sa spun ca si eu m-am gandit la asta...de la atata arefam.....
AMR 8+ si vine
Doamne ajuta!
racusor2010 spune:
tina, dar eu nu iau nimic practic pentru intarirea colului...eu iau doar pentru contractii no-spa si nifedipin...bine si vesnicile vitamine, fier si magneziu...
Bulina 33+ cu poznas
Doamne ajuta sa ajungem cu bine la termen si sa fim sanatosi!!
bumblebee spune:
Mai iau 200 mg pe zi... nici nu stiu ce sa fac, as vrea sa-l raresc, la 100 pe zi pana in sapt 32 si dup-aia unul la 2 zile. Eu stiu ca pt medic varianta asta i se pare cea mai sigura, dar ma tot gandesc ca tare o sa ma chinuie si placenta si colul betonat... nici nu stiu ce sa zic... astept sa vad sapt viitoare la morfologie ce pozitie are bb, daca e tot pelvin Mai am si varicele alea la pasa, care-s chiar mari si dureroase... Dar totusi drag nadejde ca o sa fie bine
Alina 29+ cu
gargarita
Otiliav spune:
Tina, eu nu stiu exact cat si ce lua prietena.
Dar din proprie experienta iti pot spune ca la prima sarcina am luat 6 pastile de progesteron pana la 32 de saptamani(atunci era Alilestrenol, Utrogestan, acum Arefam).
Si la dilatatie 10 cm aveam marginea colului tare, s-ar fi fisurat, poate chiar rupt colul la nastere normala.
Iar cand m-au bagat in cezariana placenta a fost foarte bine prinsa de uer, de aici hemoragie mare si 2 transfuzii.
Pana si doctorita care mi le prescrisese a zis ca a exagerat si la a doua sarcina sa ma opresc o luna mai devreme, ceea ce am si facut desi aveam inima stransa pentru ca a picat nasol, fix in perioada cand o ridicam de cateva ori pe zi pe Ana ca era cu picior in ghips.
Alina, acum am citit ca-i pelvin. Pai in cazul asta nici nu apasa cu capul pe col, cum sa zic, funduletul lui sigileaza iesirea. Dar tu nu te prinzi ce pozitie are?
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 29+ Iulia Alexandra
CarmenAlbu spune:
Otilia nici eu nu ma prind ce pozitie are, ca se cam misca peste tot, si cand zic ca-i acolo hop misca in alta parte! La spital au cautat 10 minute ca nu gaseau unde bate inima, m-au intors pe toate partile, cred ca nici ele nu s-au prins
Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
29+ cu
bumblebee spune:
Offf Otilia, asa de tare incerc sa dibui ce face el acolo, dar eu zic ca-i cu funduletu-n jos... nu-mi apasa pe vezica, cred ca-i simt capul la nivelul buricului si cand isi muta fundul dintr-o parte in alta, dar nu as sti sigur. Sunt singura care nu stie sigur in ce pozitie sta copilul?
Plus ca strumful meu a stat pana la 6 luni cu capul in jos
Alina 29+ cu
gargarita
tina_80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Tina, eu nu stiu exact cat si ce lua prietena. Dar din proprie experienta iti pot spune ca la prima sarcina am luat 6 pastile de progesteron pana la 32 de saptamani(atunci era Alilestrenol, Utrogestan, acum Arefam). Si la dilatatie 10 cm aveam marginea colului tare, s-ar fi fisurat, poate chiar rupt colul la nastere normala. Iar cand m-au bagat in cezariana placenta a fost foarte bine prinsa de uer, de aici hemoragie mare si 2 transfuzii. Pana si doctorita care mi le prescrisese a zis ca a exagerat si la a doua sarcina sa ma opresc o luna mai devreme, ceea ce am si facut desi aveam inima stransa pentru ca a picat nasol, fix in perioada cand o ridicam de cateva ori pe zi pe Ana ca era cu picior in ghips. Alina, acum am citit ca-i pelvin. Pai in cazul asta nici nu apasa cu capul pe col, cum sa zic, funduletul lui sigileaza iesirea. Dar tu nu te prinzi ce pozitie are? |
Cand am fost la dr aveam 30 sapt fix si mi-a spus sa iau in continuare Arefam (4tb/zi/100mg)
Alina, ms de raspuns!
Eu cred ca la mine e asezat cu capul in jos pt ca atunci cand merg simt o mica presiune pe col. Asa am simtit, chiar mult mai rau, pe la 5 luni si cand am ajuns la eco mi-a spus dr ca sta exact cu capul in jos....e posibil sa ma insel
AMR 8+ si vine
Doamne ajuta!