Greutatea copiilor la varste diferite
Raspunsuri - Pagina 3
sanziana72 spune:
Gasiti aici cateva curbe de crestere frantuzesti pana la 5 ani(inaltime = taille si greutate = poids) pe varste (= age). Trebuie tinut insa cont ca in general frantuzoaicele sunt mignone, deci putin mai micute si slabute decat media.
http://uniprix.com/fr/sante/outils/charte_croissance/
http://uniprix.com/Data/PDF/Fille_poids_2a5.pdf
La copii conteaza foarte mult pe cine mostenesc. Pot avea oase mai mari si mai grele, pot fi mai inalti... Nu exista o regula aplicabila pentru toata lumea. Plus ca au puseuri de crestere, adica perioade in care se inalta (par slabi si inalti) si perioade in care acumuleaza (par mai rotunjori si indesati).
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralucajosan Buna, si eu am fost si sunt super preocupata de greutate, din cauza ca fetita mea a avut la nastere doar 2 kg. De aceea o cantaresc si acum, la aproape 2 ani aproape in fiecare zi. Acum la 1 an si 10 luni are 87 cm. si 12 kg. Sper sa mai raspunda si alte mamici cu varste apropiate de cea a fetitei mele pentru ca subiectul este unul de interes! Sanatate multa! |
De ce o cantaresti in fiecare zi? In felul asta te stresezi si tu si faci o problema din asta, problema pe care i-o transmiti fetitei. Daca este sanatoasa, activa, atunci las-o in pace.
Fetita mea are 2 ani si 9 luni si are in jur de 93 cm si 13 kg. Si nu este singura, in mediul ei mai vad fetite de aceeasi marime. In plus fetita prietenei mele cu care ea a crescut e identica la inaltime si greutate. Asa ca nu mi se pare iesit din comun, mananca binisor (insa mi-a luat ceva timp sa accept ritmul ei, la ea o zi f buna la masa de ex nu se compara cu o zi buna a prietenelor ei care mananca aproape dublu) e f dezvoltata motoric, mental, alearga nonstop deci e ok.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
lulu77 spune:
Luca, are 2 ani si 9 luni, 98 cm si 14 kg si putin....
Mananca ffff bine, dar ....nu sta locului, alearga f mult, e fff activ.
Baiatul prieteni mele, mai mare cu o luna decat Luca, are 96 cm si 17 kg, se vede clar diferenta, este mult mai "grasun", mai "barbat", mai "copanos" sa zic asa, dar...este un copil f calm, nu ii place sa alerge, nu e activ si mananca si mai putin/prost ca Luca.
Deci...depinde fff mult de activitatea copilului, de stilul de viata pe care il duce,etc.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
dennissa spune:
Maaaamaaa, da ce greutati super au copiii vostri.
Al meu strumf la 1 an si 7 luni are 10,7 kg doar
Dar eu nu tare-mi fac griji atata timp cat mananca bine, orice-i dau este pe placul lui cu exceptia cartofului, are mese regulate, 3 mese si doua gustari si cam la aceleasi ore zilnic, toata ziua e intr-o alergare continuua, ma mir ca mai poate cateodata, doarme toata noaptea cam 11 ore, ziua doua ore jumate- trei si este foarte sanatos, il duc la control periodic si pediatra spune ca-i OK din toate punctele de vedere
Intr-adevar, cand mergem in parc el este cel mai slabut, dar si cel mai energic
Trebuie luat in considerare si "structura" parintilor, eu de ex am 48 kg si 164 cm, deci...cu cine sa semene gras...
Eu cand am fost mica eram de-a dreptul "obeza" si..? acum ma sufla vantul
_Ralu_ spune:
3 ani si 9 luni, aproape 18 kile (in fctie de momentul zilei), si 103 cm.
Are fata rotunjoara si falcute marisoare, si in fctie de cum e imbracata, poate parea pufoasa uneori. Dar daca o dezbrac, chiar pare slabuta. N-are nici burtica, nici picioruse grasune...
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
RUXMAX spune:
Tudor , la 3 ani si aproape 6 luni e scundut (97 cm) pt ca seamana cu noi, parintii, care suntem micuti tare iar la greutate sta bine, 16 kile.
Anul trecut pe vremea asta avea 12,8 kile.
bernix spune:
Degetica mea are la 3 ani si 9 luni cam 96-97 cm si 12,5-13kg. E micuta, insa asa a fost dintotdeauna, fiindca s-a nascut prematur, la 34 sapt., cu 1,700g si 45 cm.
E un copil vioi si plin de energie, a mers de la 11 luni, vorbeste f corect si muuuult, insa nu-i mancacioasa deloc-deloc.
monica70 spune:
Baiatul - 9 luni 70 cm / 8 kg dar sta bine fata de fetita care a atins 8 kg doar la abia un an.
Fetita - 4 ani si 5 luni 102 cm / 15 kg doar ... E foarte energica dar si mananca prost (de toate dar f. putin cantitativ,ar manca doar dulciuri )
Conteaza si genetica.Si eu am 1,70 / 52 kg,iar sotul e si el siluet.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla