Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (66)
Raspunsuri - Pagina 17
decenuela spune:
NEATZA FETELE MELE FRUMOASE.....
aoleu...am terminat de scris..si am uitat sa va dau cu o cafelutza fierbinete pe la nas.....
de ieri ma tot chinui sa scriu cate ceva...sa mai raspund.dar...cu una bucata jiji....mai greu.
ieri dimi a venit jiji mare de la peste...cred ca a prins vreo 20 kg...n-as zice a ma bucur pt ca eu il curat...si deja mi-am ciuntit o mana. asa ca aproape juma cred ca l-am imprastiat pe la vecini.
io am intrat putin in panik deoarece n-am reusit sa-i strang biberonul cu 150 ml de lapte pe care i-l dau seara.asa ca de aseara mi-am fc ceai de lactatie si galactogil...mi-era frica ca n-o sa am peste noapte la cat ma suge el :((. ziua park nu manaca asa de mult sau asa de des...dar noaptea e jale. n-am mai luat ceai de lactatie din spital cand ma chinuiam sa-mi vina.
io pun raul in fatza...in cazul in care nu-mi ajunge...ce-mi recomandati ..cate putin LP sau papa? cred k de frik imi voi cumpara o cu tie de aptamil ( apatramil pur si simplu sau e pe luni? ) sa o am acolo, in casa.
in rest ce sa zic...suntem bine...ziua e cumintel....dar e musai sa-si faca somnul de cam 2 ore pe la amiaza si vreo ora pe la 6...alltfel e maraiat. si el plange daca e obosit pana adoarme.
astazi poate mergem cu tati in parc...io stiu, sa vedem.
nu zic tare, ca de....dar...de azi cred ca incep sa fiu mai cumpatata la mancare..
hehe...vad la tv ca ultima fitza pt curele de slabire e sa mancam mancarea din hypermarket pt bb...
ma duc sa recuperez..
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR....AMP....doamne, fereste-ma de toate dulciurile si carbohidratzii la care ravnesc cu nesimtzire...
decenuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ruxita vazut fititze frumoase, imbracate in rochite, ... si interesant ca sunt alineate toate sus, in timp ce baieteii stau inghsuiti pe jos, vine o fetita noua, pac impinge baieteii mai in josul paginii... BEA, mersi de poze, sper din tot sufletul sa fie asa si in cazul nostru, eu am primit o poza cu un grasun de 7 ani care avea pliurile nepotelei tale la 7 luni... ce coincidente ciudate... Ca mama, m-am confruntat azi cu urmatoarele deleme: pielea bebeluskului meu e uscata si aproape ca se descuamiaza, folosesc johnson's baby oil - deci clar e de kkt, fost la farmacie - farmacista mi-a recomandat ceva scump si bun (la 70 de lei bioderm pentru piele foarte uscata), pana la urma am optat pentru un sanosan la 23 de lei (farmacista mi-a recomandat-o ca folosita de ea cu succes)... deci am ales si in functie de pret, dar sper sa fie ok si crema aleasa de mine, aia la 70 de lei era si multa in kil... voi ce creme folositi pentru bebelicii vostri? Pielea lui bebelushka e cam de kkt, adica f. sensibila si delicata, ca a lui taica-sau, a mea e mai de shoricioaica, densa si groasa ca shoricul de pe spatele porcului... al sotului e f. fina si interactioneaza f. usor cu mediul, la o transpiratie mai abundenta sub-bratul i se face violet (de asta am zis de kkt) si mi-e ciuda ca "fiul meu iubit" (asa-i zice taica-su "fiul tau iubit") i-a mostenit pielea... 2) merele din piata - import Ungaria, cica romanesti voinesti (vrajeala)... unde se poate cumpara mere "biologice", nu neaparat ieftine ca nu pretul in cazul de fata e cel care conteaza... de unde cumparam fructe si legume la copii? 3) urmez un tratament cu antibiotic si doctorita mi-a prescris niste ovule (pentr preventia candidozei) pe proscpectul careia scrie - a nu se folosi in sarcina, alaptare... (adica nu, in sarcina permise, nu si in alaptare pentru ca poate trece in laptele matern) (e vorba de gynozol); nu cred ca e safe, daca l-a prescris medicul, ca vroia sa-mi prescrie si diclofenac pentru actiunea lui antiinflamatorie, dar am avertizat-o eu ca nu e recomandat in alaptare si s-a mirat "nu e permis in alaptare???" (deci mi-am dat seama ca nu avea temele facute pentru femeile care alapteaza)... dilema - folosesc ovulele, ca asa mi-a prescris medicul, o atentionez si ii zis sa-mi prescrie altceva, nu folosesc nimic, oricum era pentru preventie nu pentur tratament... si o a patra dilema... ma doare si cand bag un ovul, unde sa mai incerc juma de noaptea sex? si ultima data cand am incercat la numai 5 min de preludiu a inceput sa urle copilu... |
mere...ori de la tzara de la o sursa sigura...ori de prin pietzele astea gen obor...de pe la babutze...se disting sigur merele nestropite....apropo conteaza soiul? din cate stiu ionatanele sunt cele mai bogate in vitamine
mi-e groaza de doctori...si io am luat in sarcina ceva pt candidoza,,,data de ginecolog...stiu k preciza ca nu-mi poate da orice...daca mai gasesc reteta...macar informativ.unguentul il mai am, nustiu ovulele.
poze
AMR....AMP....doamne, fereste-ma de toate dulciurile si carbohidratzii la care ravnesc cu nesimtzire...
decenuela spune:
citat din mesajul lui plateea larisel... cum a ajuns pediatrul la concluzia ca trebuie calciu? mi se pare o decizie destul de... pripita. a corelat cu analize, sau asa, dupa oki? mariucasra, laisel, io zic sa nu va faceti probleme pt greutate... bebelusii deja au fiecare ritmul lui. si mie mi se pare ca cel mai rau e sa comparam bebeii intre ei. I will survive... www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo povestea unei pastai...numita bbTo |
si mie mi-a dat calciu...asa ca trebuie si nu i-am dat si n-o sa-i dau nici fier nici..nik...fara un argument serios din partea dr. nu vreau sa aud...asa e bine, sa nu aiba carentza...daca aud asta...nik
poze
decenuela spune:
citat din mesajul lui ratusca_mica Azi am fost in vreo 4 magazine incercand sa gasesc biberoane de sticla. M-am suparat pe Aventuri, am si aruncat unul transparent ca nu stiu sigur ca am citit pe el ca e fara BPA si mai era si crapat ca l-am scapat pe jos! Deci: Billa, Cora, Help Net si SensiBlu. Doar la Sensiblu am gasit un amarat de Chicco de sticla de 240 ml si inca unul nu stiu ce no name care avea o tetina cu o gaura prin care bagam eu degetul! . Partea proasta cu Chicco asta este ca e format din ala lung si cu gat subtire, ori eu am acasa un alt Chicco cu gat larg si, evident, un sterilizator Avent in care nu incape acest biberon Dar l-am luat pana la urma, disperata ca nu mai gasesc deloc si pana la urma, ori il pun cumva-cumva in sterilizator, ori il fierb si gata, am zis! A, si ma chinui de ceva vreme sa achizionez prima unealta pt diversificare, anume o razatoare din plastic cu tavita imprejur: prima data la casa mi-au zis ca nu are cod de bare si am lasat-o. Azi am luat special una cu cod de bare si la casa a incercat sa il scaneze dar era invalid... sa inteleg ca nu vrea copilul diversificare? Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010) AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela! |
inceark in farmacii...io am luat vineri de 150 ml de la baby nova..si aveau si mai borcanoase...mai multi producatori...
poze
mamidepuiuti spune:
neata fetele,multam de cafea decenuela
plateea mama...nu fusesi atenta...je e doar la stadiul de dream ...de unde atata prestare?AMR 2 luni
ayanna
fetele cu intalneala/ieseala...sa nu-i credeti pe astia de la meteo...ca mint toti
mergeti voi si va distrati de 1 iunie!
cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
asa creste Alex
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui decenuela nu zic tare, ca de....dar...de azi cred ca incep sa fiu mai cumpatata la mancare.. Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR....AMP....doamne, fereste-ma de toate dulciurile si carbohidratzii la care ravnesc cu nesimtzire... |
succes!
tu vrei sa-mi pui ambitu' la-ncercare?
te las 2 luni "de proba" ,apoi iau masuri si io...
cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze
asa creste Alex
Beatrice1982 spune:
citat din mesajul lui al3csa Buna ziua si de la noi Am intrat sa va cinstim ca azi facem 4 luni Deci care mai doreste care mai serveste de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! Poze Poze noi Povestea nasterii O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis |
mltumimmmmmmmmmmmmmmm
la multe lunite!!!!!!!!!!!!
Bea de Ivan, iubirea noastra!
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Poze
mariucasara spune:
citat din mesajul lui ratusca_mica Vai toanta sunt! Acum m-am prins ca pot scoate treapta superioara de la sterilizator si asa incape si lunganul de la Chicco! Vorba alora de la CEC: "Hai ca se poate!" Din gama intrebari despre diversificare: 1. Trebuie sa cumpar storcator de fructe? Daca da, de care: unul simplu de citrice sau unul mai smecher pentru orice fel de fruct? De exemplu cum storci suc din morcov, ca mie imi pare foarte sec...? 2. Ce este de preferat: fruct crud ras sau piure din fructul respectiv? Si ce inseamna piure, adica il fierb si apoi il macelaresc? 3. am nevoie de acum de scaun de luat masa si este recomandat de la varsta de 5 luni implinite sa pun copilul in scaun cum are Patriotul? 4. Fructele cu coaja sau fara coaja? 5. In cate zile trec de la "suc de..." la "piure de..."? Cam asta imi trece mie prin cap de cateva zile Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010) AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela! |
Neatza!
1. Se poate si fara storcator dar e mai complicat. Morcovul de ex il dai pe cea mai fina razatoare si apoi il pui intr-un tifon steril si il storci. Cu storcatorul e mult mai rapid dar speli 5 componente ptr o lingura de suc...Oricum daca decizi ptr storcator ia unul ptr toate fructele.
2. E de preferat fructul crud. Prin prelucrare termica se pierde o parte din vitamine. Fructele se dau singure sau cu cereale la 1-2 mese. Piure poate insemna suc de fructe si 2-3 lingurite din pulpa ramasa dupa stors (cruda) Daca bebe nu vrea si nu vrea fructul crud poti sa ii prepari la abur fructele sau sa le fierbi (un fel de compot fara zahar) si sa le faci piure.
3. Ai nevoie de scaun de masa dar nu e obigatoriu. Eu Sarei i-am dat sa pape in scoica auto pana a invatat sa stea pe scaunel normal.
4. Fructele la inceput fara coaja (la inceput pana invata cat de cat sa mestece...1 an...). Apoi daca ai o sursa sigura si nu sunt tratate cu nimic cu coaja. Daca sunt din supermarket fara coaja.
5. Nu stiu exact ca Sarei eu nu i-am dat deloc suc. Am inceput cu piure subtirel facut asa cum am zis mai sus (suc + 1 ling de pulpa crude amandoua) Acum dr mi-a zis ca 2-3 zile de suc sunt suficiente. Pulpa are fibre care ajuta la digestie si de aceea nu e indicat sa ii tinem prea mult cu sucuri.
Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)
satulica spune:
citat din mesajul lui lorex - am vazut ca unele fete au cerut parola si nu stiu daca au primit-o (sagetutza, satulica parca...) asa ca va rog sa anuntati si aici cand raspundeti cuiva la astfel de rugaminti. Ca sa stim si noi daca au fost servite sau nu. _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... |
lorex, eu am primit parola, mersi mult; chiar de la tine am primit pm; eu imi amintesc ca am lasat si mesaj pe forum de multam, poate gresesc.. nu mai stiu
am vazut poze frumoase tare mai devreme pe noul cont; avem niste bebelusi superbi, dar si mamici pe masura
mami de boboci Marcu (04.02.2006) + Madalina (19.01.2010)