America (202)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Lia, te astept cu drag oricand (si permanent, daca ai ocazia, dar pana una-alta si in vizita).

Ai dreptate, nemultumirile sotului de Lai au legatura si cu jobul.
Bine, el zice ca si cu altele, ca orasul nu e aesthetically pleasing ca-i prea cald vara, ca-i prea flat, ca oamenii sunt nu'sh cum, ca vinurile locale nu sunt bune etc.
Acum vad ca lucrurile au inceput totusi sa se miste in directia buna la job (s-a marit grupul si nu-l mai aud povestind de atata drama cu studentii, seful departamentului l-a sustinut in niste chestii, au publicat primul articol, au inceput sa-i intre granturi, chiar daca inca nici unul barosan, dar e un inceput bun etc.), asa ca sper sa i se amelioreze si perceptia locului.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Lia, bafta multa cu tenure!! Sunt convinsa ca iei, dar eu tin pumnii stransi oricum
(nu-mi vine sa cred ce trece timpul, parca mai ieri scriai pe forum ca pregatesti un talk pt. your dream job)

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

In principiu, cred ca as mai putea negocia ceva la salariu la aia in Baltimore. Nu stiu la vacanta daca merge, dar pot sa incerc.
Sa va spun toata povestea:

In ultimele ore am tot cautat review-uri despre ambele companii. La aia din Iowa sunt multe probleme cu management-ul cu performance reviews, cu cresterile salariale, etc.
Iarna e grea si lunga. Acum 2 ani a fost un flood masiv pe acolo.
Dar, sunt mai profesionisti, macar mi-au trimis o oferta prin posta, asa cum se face.
Stand in Ohio, ne-am obisnuit cu locurile. Dar Columbus (unde stam acum) e mult mai dezvoltat si arata mult mai bine decat oraselul din Iowa. Ba chiar ne-am invatat cu mid-west, dar ne-a fost foarte greu la inceput cand nu aveam prieteni.

Ma forteaza cei din Baltimore sa ma hotarasc repede. Companie mica, nu am gasit nici un review, ceo indian, in general, management-ul e indian, mai ales muncitorii. Inginerii sunt cred ca jumi-juma, manager-ul e american. Nu incurajeaza prea multa scoala, ca nu au bani sa plateasca. Oferta a fost telefonica si f. neprofesionisti in sensul ca nu prea mi-au vorbit de beneficii, am cerut eu sa vad ce au.
Singurul lucru care ma atrage e ca e pe coasta de est. Parintii sunt in NY, fratele meu se muta in Boston la scoala, deci o sa fim toti pe aproape.

Ne place un oras mai cu viata, mai cu spectacole, etc. In Iowa sunt la 4 ore de Chicago, nu ar fi asa mult. Dar, imi place si un oras linistit - no traffic, cum zice ruxij, fara dureri de cap prea multe. Ai venit acasa, te relaxezi, incepi inca o zi, restul le faci in weekend sau in vacante.

Pe de alta parte, nici una din companii nu e my dream job. E vorba de 2-3 ani. (Ca o paranteza, jobul de vis era in Boston, a mers excelent, oferta trebuia sa apara, pana la HR ca nu le-a placut ca am zis ca am cetatenie dubla)

Sotul nu a fost nici in Iowa nici in Baltimore. As fi vrut sa mergem in Iowa (10 ore de condus), dar e timpul cam scurt.
Sotul nu lucreaza - ma rog, a lucrat ca web designer, acum isi pursue his hobby ca fotograf. Are clienti in Ohio, dar fiind inca la inceput, e usor sa se mute.
Nu e prea constrans de zona, mai rau nu are cum sa fie. Evident, mai multe oportunitati si pentru el daca vrea sa se angajeze in Baltimore.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bafta Lia, sa iasa bine treaba cu tenure.

Josefine, eu votez cu Baltimore. Daca mergi in Iowa si nu-ti place la firma asta este cam greu s-o dai la intors, cite alte firme sint in zona la care sa-ti gasesti job?
La Baltimore te poti apuca de cautat alt job in timpul cel mai scurt. Sinteti tineri, mergeti intr-un loc mai destupat.
Acolo esti mai aproape si de familie.
Cind or veni copiii va puteti muta si la porumb.
Noi sintem intre vaci, nu ma vait, dar daca am fi fost aici pe la inceputuri... valeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

Citat:
citat din mesajul lui josefine

intrebare intrebatoare: ce ati alege intre un job in iowa si unul in baltimore? ala din iowa plateste mai bine, beneficiile sunt mai bune si pe viitor e un job mai stabil.

eu am avut oferta la o univ din davenport, iowa

am fost la interviu in ianuarie, foarte frig si zapada mare

oamenii mi s-au parut foarte prietenosi, studentii interesati si implicati

mi-ar fi placut sa ma stabilesc acolo (il aveam pe david in burtica)...dar, veneam din alabama dintr-un orasel studentesc, asa ca davenport mi s-a parut mare, mai ales ca are aeroport peste rau

mi s-a explicat ca au scoli bune, casele sunt affordable, cei de la univ s-au oferit sa-mi acorde asistenta sa cumpar casa pina incepea anul scolar, iowa city era la dist de 1 ora, chicago parca la 3-4

din pacate sotul nu avea nici o oferta asa ca am ales memphis unde lucram amandoi acum, dar inca ma gandesc cum ar fi fost davenport

bafta, e tare greu sa te framanti ce sa alegi, eu as fi preferat sa am o singura oferta, asa mereu am sa ma gandesc daca am facut alegerea buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Lai, vazusi ca stiui? Asa fac barbatii mai ales, stiu de la al meu, dc. nu le plac oamenii de pe la job incep sa dea vina pe loc, de fapt nemultumirea vine din alta parte. Noi cand eram in California, locuiam in Davis, care e mai mic decat actualul oras unde suntem, dar e la 15 mile de Sacramento si 60 de mile de San Francisco si e CALIFORNIA!! Ce mai vrei mai mult?? Eh, barbata-miu tot timpul zicea "cacatul asta de Davis" (excuse my french) in sus si in jos. Pana la sfarsit nu mai era kktul de Davis, ca au inceput sa ii mai mearga treburile. In Houston momaaa ce i-a placut, ca el statea acasa si isi scria teza, eu ma duceam la servici si cand veneam bateam terasele, La Madeleine toata ziua, oceanul bla bla, copilul era abandonat inca in Ro la vremea aia. Pai era misto normal, ca diferenta dintre turist si emigrant, el fiind turistul

Eu dupa descrierea firmelor, tot cu Iowa votez. Cam dubioasa firma din Baltimore plus atatia urati indieni, aia sunt nasparlii, obraznici de numa'.:)) Plus, dc. sotul nu prea castiga, pai pe un venit, un loc mai ieftin as cauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Tnx pt urari. Trece timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Eu votez cu Baltimore daca nu-i dream job-ul:)Macar poti cerceta indeaproape altceva, desi indienii vor rupe pielea de pe tine.

Ruxij pai Marc nu stia pe atunci o boaba de engleza si Bogdan nu stia franceza, amandoi au facut concesii, ca anne nu era interesata de masini si alte rotitoare:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

acu ca am citit si de neprofesionismul celor din baltimore, tot pe iowa as merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Bafta multa, Lia! Esti foarte tare

Mergi la inceput