Polip rectal
Am mers la Proctoline azi cu o problema estetica, am crezut eu- un hemoroid care nu ma deranja dar nu-mi placea ca il am- si am descoperit ca am un polip.
Dr m-a programat sa il scoata luni si eu am acceptat luata asa din scurt dar acum ca am mai studiat pe net am indoieli.
Sunt constienta ca trebuie scos dar nu asa cum mi s-a sugerat. adica sa vin la spital cu pijamaua ca mi se face anestezie rahidiana si ca stau in spital cateva zile.
Mi se pare aberant 1. pt ca nu s-a facut o colonoscopie totala , deci daca am alti polipi mai sus pe colon nu stie nimeni.
2. cum naiba sa stai in spital o gramada de zile pt un amarat de polip.
Ati intalnit asa ceva? stiti vreo situatie in care cineva a tratat polipi altfel decat cum mi s-a sugerat mie?
Raspunsuri
Madona spune:
In State, cu siguranta ti s-ar recomanda o colonoscopie in timpul careia ti s-ar recolta toti polipii gasiti, polipi care ar fi apoi trimisi la laborator pentru analize. Si da, nici mie nu mi se pare normal sa te internezi pentru chestia asta...
michelle7 spune:
mda.. am citit pe net ca odata cu colonoscopia se indeparteaza si polipul...
stie cineva unde se poate face colonoscopie la timisoara?
multumesc
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle7 mda.. am citit pe net ca odata cu colonoscopia se indeparteaza si polipul... stie cineva unde se poate face colonoscopie la timisoara? multumesc Michelle |
Nu doar in state se face.
Colonoscopie iti poti face la sectia de gastroeneterologie a spitalului Judetean , cu trimitere de la MF.
la doctorul Sporea(este atat de ocupat insa incat consultatiile se fac cu o luna inainte, dar poti incerca , poate nu e o perioada atata de plina) , la dr. Goldis , dr. Mihnea Strain .
Ultimul a fost asistentul meu de grupa , este fantastic de inteligent si un doctor fenomenal dar nu e tipul vorbaret si expansiv.
La oricare dintre ei poti merge. Goldis face si la cabinetul rpivat , costa vreo 3 mil cred , iar Strain lucreaza la Sf. Maria , langa Brancoveanu.
la spital am vazut polipomatoza colonica si Sporea a extras vreo 40-50 de polipi, deci e munca de chinez batran dar se face fara probleme.Acum depinde si de tipul polipului si alte coordonate , ca se poate sa ii faca in mai multe sedinte daca nu e "safe".
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
michelle7 spune:
multumesc Xio. M-am mai linistit.
Ai mentionat cabinetul privat . Cred ca conteaza si aparatul sau?
crezi ca e ok daca merg la privat ? as vrea sa fac cum e mai sigur si mai comod banii contant mai putin.
Nu vreau sa ma trezesc ca merg la un neprofesionist care nu " vede" si ma trezesc cu ceva lasat acolo.
cancerul de colon e ereditar in familia mea si nu am chef de surprize...
nikole spune:
In Japan era la fel sistemul...ptr extragerea unui polip stai 2 zile internata.
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
hannen spune:
Michelle,multa sanatate!
Imi cer scuze ca dau buzna pe subiectul tau,dar daca tot am prins-o pe Xio aici,vreau sa o intreb daca doar analiza "scaunului"(parca suna mai bine)este de ajuns.
Intreb pt. ca saptamana viitoare urmeaza sa duc o proba,urmind sa primesc "ustensilele" pt. a doua proba ,abia apoi daca analizele vor iesi pozitiv ,cu trimitere va trebuie sa merg la colonoscopie.
Mentionez ca nu mi-a recomandat niciun regim alimentar ...e ok?
Este sigura doar aceasta analiza?Pt. ca eu nu am niciun simptom,e doar o chestie de rutina pt. ca la fel ca Michelle,nu vreau surprize.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
XIO spune:
Din cate stiu doar la goldis si poate Sf Maria se face colonoscopie , prof Sporea face in spital. Nu trebuie sa iti faci girji , sunt toti 3 foarte buni , aparatura e la fel , ramane la latitudinea ta unde vrei sa mergi.E doar o chestie de optiune.
hanen, analiza din scaun e cea pt. hemoragii oculte. Se vede doar daca in tractul tau digestiv sau rect spre exemplu sangereaza ceva. Polipii ii poti vea si fara sa ai simtpome. Stiu ca sunt tari in care screeningul se face prin testarea pt. hemoragii oculte si daca asta e pozitiv se face colonoscopie.
***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
monalac spune:
feriti va de clinica proctoline!bunica mea a murit in ianuarie dupa ce s a tratat la proctoline de hemoroizi si i a fost atins un vas de sange!
mergi la un dr chirurg la un spital de stat.
michelle7 spune:
monalac imi pare rau :(
credeam ca procedura lor e sigura dar vad ca nu e chiar asa....
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO hanen, analiza din scaun e cea pt. hemoragii oculte. Se vede doar daca in tractul tau digestiv sau rect spre exemplu sangereaza ceva. Polipii ii poti vea si fara sa ai simtpome. Stiu ca sunt tari in care screeningul se face prin testarea pt. hemoragii oculte si daca asta e pozitiv se face colonoscopie. |
Exact Xio,de aia vreau o colonoscopie ,pt. ca poti avea polipi si fara niciun simptom si nu vreau surprize.De aia am intrebat daca e concludenta analiza scaunului.Daca nu singereaza nimic ,asta nu inseamna ca sunt ok si pot sa ma culc pe`o ureche,nu?
Ce naiba sa fac( eu vreau sa ma linistesc,sa ma caut cum trebuie,nu sa ma adoarma astia cu "n-ai nika" si peste x ani sa-mi dau palme)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson