Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (65)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rox_y spune:

Citat:
citat din mesajul lui dandanaG

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

LMA pentru toti Constantinii si Elenele!

Noi am aavut azi zi grea rau . Andreea nu a dormit la pranz si m-a frecat toata ziua ca pe o ridiche, Cristi a fost turbatel ... tacam complet , o fi fost de la vreme ?. Eu sa fiu sanatoasa . Si ca tot vorbeati de soti vine al meu f distrat de la servici ca cica sa iesim si noi la o pizza ceva (e si Constantin) ... asta in timp ce eu eram cu am2 pe genunchi si imi venea sa ma duc .. departe . No comment.


Apropo de plansul de seara, p-al meu nu pot sa-l linistesc/hranesc/adorm daca nu ma plimb prin camera in timp ce suge la san si pe fundal de feon la maxim . Cand ma gandesc ca se va insura si nu va mai trece pe la mine cu lunile asa imi vine sa-i zic ceva de dulce de pe acum .



Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)




si eu la fel

cand e agitat ma plimb prin casa si dau si drumul la feon daca e prea agitat si doar asa mananca
m-a cocosat
vreau sa-l dezvat de feon numai ca el nu prea vrea

Dana, mamica de Dragos Andrei (27.12.2009)
http://picasaweb.google.com/dandana.grigore/DragosAndrei#

noi pana la vreo 3 luni jumate foloseam foarte des feonul. dar am zis ca vrem sa ne dezvatam si sa-l folosim tot mai putin.

noi am lipit poze cu ea pe usa de la dormitor, si mai avem un poster A3 cu Alba ca zapada si cand plange o ducem la poze si se linisteste.

Seara daca e zi de baita facem baitza, masaj, laptic si somn(doar dupa ce e plimbat bine)..pana la urma dupa plimbareala multa adoarme pe umarul meu.cel mai tz a adormit pe la 23.
Daca nu e zi de baita cand vad ca e agitata si plangacioasa ii dau tzitzi si apoi adoarme si atat.(fara alte plimbareli si cantece)

Apropo de cantece...la noi hitul e Melc Melc Codobelc deja m-am saturat de el

31.12.2009 Roxi de Diana

Poze
Bebe Diana
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Buna, fetelor!
Noi am avut o zi cumplita. M-am ciondanit cu tati, Cristina s-a sucit si-am tinut-o in maraiala si frecus. A trecut, a atipit putin si sper macar sa se linisteasca.
Cristies, eu votez zilnic gargaritzul, chiar daca nu-ti mai spun.
Am gasit asta pe un site, nu stiu daca e de folos, cred ca stiati deja, dar va arat:

Citat:

Introducerea alimentelor solide
In jurul varstei de 3 sau 4 luni bebelusul tau iti va da de inteles ca are nevoie de "ceva mai mult" decat formula de lapte sau laptele de la san. Cel mai probabil, copilul se va trezi noaptea, mai des decat de obicei, pentru a se hrani si atunci te vei intreba daca are nevoie sa-i fie introdusa in alimentatie hrana solida.
Trebuie insa sa tii seama de faptul ca pofta de mancare creste in jurul varstei de 3-4 luni pentru ca copilul se dezvolta din ce in ce mai mult. Aceasta crestere a poftei de mancare a copilului nu trebuie confundata cu un semn potrivit caruia copilul ar fi pregatit sa consume alimente solide.
Ce este diversificarea ?
Incearca sa-i oferi copilului mese de alaptare mai frecvente sau ofera-i mai des sticluta cu lapte, ori de cate ori simti ca ii este foame. Daca totusi copilul nu revine la apetitul obisnuit, este momentul sa aflii mai multe despre diversificare.
Diversificarea este primul pas spre obtinerea independentei alimentare a copilului mic.
Deoarece introducerea primelor alimente solide este un moment important pentru dezvoltarea copilului, parintii privesc, de multe ori, cu teama aceasta etapa si incearca sa afle cat mai multe opinii.
In general, este indicat ca diversificarea sa nu inceapa inainte de varsta de 5 - 6 luni, in cazul copiilor alimentati exclusiv la san. Pentru copiii alimentati mixt sau doar cu lapte formula, introducerea alimentelor se face in jurul varstei de 4 luni. Nu este bine sa se intarzie inceperea diversificarii alimentatiei dupa varsta de 6 luni, deoarece pot aparea carente de calciu si fier.
Cum stiu daca e momentul sa incep diversificarea ?
Exista cateva semne care pot indica ca este momentul sa incepeti diversificarea. Cu toate acestea, nu exista o "reteta" general valabila. Puteti lua insa in calcul urmatoarele situatii pentru inceperea alimentatiei diversificate:
#9830; Greutatea copilului de la nastere s-a dublat.
#9830; Bebelusul a incetat sa mai ia in greutate din cauza ca mancarea nu ii este suficienta.
#9830; Reflexul de respingere a linguritei a disparut. La varsta de 0-4 luni, copiii elimina instinctiv din gura orice tip de hrana solida. Acest reflex ajuta copilul mic sa nu se inece.
#9830; Bebelusul cere mai des de mancare, se trezeste noaptea si nu pare satul.
#9830; Copilul este interesat de mancarea din farfuria adultilor.
Medicul poate recomanda amanarea diversificarii daca bebelusul ia normal in greutate sau exista alergii in familie.

Ce trebuie sa fac ?
#9830; Alegeti timpul potrivit cand incepeti diversificarea. Copilul nu trebuie sa fie infometat pentru a i se introduce un nou aliment. Hraniti copilul in mod obisnuit si, inainte de a fi satul, incercati cu cateva lingurite din noul aliment.
#9830; Alegeti un loc bun in care copilul poate sta comod. Luati copilul in brate, pe canapea sau fotoliu, ori asezati-l rezemat la spate cu o perna. Cind copilul sta bine in fund il puteti aseza in scaunul de masa.
#9830; Incepeti cu alimente usoare. Acestea pot fi cerealele de orez, imbogatite in fier, care sunt cel mai usor de digerat si care pot fi oferite de doua ori pe zi: dimineata si seara. Cerealele vor avea consistenta cat mai lichida la inceput, pentru ca bebelusul sa se obisnuiasca cum sa miste mancarea in gura si cum sa o inghita. Cand inghitirea se face din ce in ce mai usor si bebelusul accepta mai des lingurita inseamna ca cerealele pot fi ingrosate.
#9830; Incepeti diversificarea incet. Luati o cantitate mica de mancare in lingurita si introduceti-o in gura bebelusului. Cel mai probabil copilul se va stramba si, eventual, va scuipa tot afara. Nu va descurajati si incercati din nou. Nu renuntati cand vedeti ca bebelusul scuipa noul aliment sau il refuza intorcand capul. Daca scuipa nu inseamana neaparat ca nu-i place, ci este mai degraba o reactie la faptul ca simte ceva nou in gura. Incercati cu un aliment nou de cel putin 8 ori inainte de a-l elimina sau amana din alimentatia bebeluslui. #9830; Introducerea altor alimente. Se pot introduce treptat legume si fructe, incepand cu legumele pentru prima luna. Daca se incepe cu fructele mai intai, copilul poate sa refuze legumele, care nu sunt la fel de dulci si gustoase si atunci diversificarea poate fi ingreunata. Introduceti alimentele noi (incluzand cerealele) cate unul pe saptamana. In acest mod ii oferiti bebeluslui timp sa reactioneze la unul dintre alimente daca este cazul si veti stii pe care sa-l amanati sau evitati daca da vreo reactie alergica.
Ce ar mai trebui sa stiu inainte de a incepe ?
#9830; Folositi o lingurita speciala pentru bebelusi. Oferind mancare atit cat permite lingurita, potrivita pe gurita bebeluslui, veti avea mai putina mancare scuipata.
#9830; Curatati merele, perele sau prunele de coaja. Coaja fructelor, desi contine multe vitamine, poate duce la inecare in primele luni de viata.
#9830; Oferiti sucuri de fructe preparate in casa sau din cele special destinate bebelusilor. Este obligatoriu ca sucurile sa fie pasteurizate sau proaspat preparate, pentru a evita imbolnavirea copilului.
#9830; Nu adaugati zahar in alimente si nu oferiti miere copiilor sub 1 an.
#9830; Zaharul, sarea si condimentele nu sunt indicate in primul an de viata. Bebelusul trebuie sa testeze gustul noilor alimente, deci nu are nevoie de aceste adaosuri deocamdata.
#9830; Mierea contine bacterii care pot dauna sistemului digestiv insuficient dezvoltat la bebelusi si poate duce la botulism !


Nu am idei pt. chestionar, sunt prea obosita, dar promit ca ma gandesc!
A! Fiica-mea a facut toata ziua asa: Sper sa nu devina obisnuinta ca nu vreau s-o vad in reviste deocheate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Fetele dragi, multumesc de raspunsuri si sustinere, azi parca a fost mai suportabil, a adormit de la 7.30 (cu o ora mai devreme), fara baie ca avem sosetele de pansament elastic de la kineto (si imi faceam probleme ca fara baie e mai greu sa o adorm...), cu programul de 1,5 ore, dar macar (multumesc lui Dzeu) nu a mai fost continuu urlat, adik urlat 1 min apoi amei amei ma ingana pe mine, am inceput sa ii vorbesc de jucariile ei ca nu am avut alta inspiratie, cum ca o inteleg ca a suparat-o donatelo (broscutza ei gonflabila cu care se joaca) si ca sunt acolo si ca o sa il bat eu pe el (donatelo). Si ea imi raspundea cu un suspin profund si un plans sacadat dar incet si trist asa, mi-a rupt sufletul pe cuvant. Era clar ca ceva o supara tare si imi povestea si mie prin amei amei al ei...uff traumatizanta experienta . Mi-e groaza ca maine o luam de la capat. De abia acum am realizat ca fata mea chiar imi spune oful ei chiar si prin urlete...ce mama sunt si eu...

cu sotul e mai bine, adik ma rog mi-a zis ca nu se mai baga ca oricum eu suport toate tipetele, doar ca ii era mila de mine...cine sa ilmai inteleaga?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Noi am facut vaccinul bcg marti si pana acum s-a intarit, ca o galma si e putin rosu. Urmarim.
Cat despre cantece, ii cant tot ce imi aduc aminte de la gradinita. Se uita la mine si rade in hohote, ma ingana, plus ca am cumparat (in timp) toate CD-urile cu muzica pentru copii care veneau prin gradinita si am descarcat si clasica de pe strongdc. O dau la Conservator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Pe mine asta cu cantatul m-a prins nepregatita. Ii pun pe fundal un cd primit la revista superbb si merge struna, e super fain! Si ii cant si eu. In prima zi cand am vazut ca merge cu cantatul nu am avut alta idee decat (SA NU RADETI!!!!!!!!!!!!!!) o brad frumos...si cu ala am ramas ca la asta mai tace...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandruta

Buna, fetelor!
Noi am avut o zi cumplita. M-am ciondanit cu tati, Cristina s-a sucit si-am tinut-o in maraiala si frecus. A trecut, a atipit putin si sper macar sa se linisteasca.
Cristies, eu votez zilnic gargaritzul, chiar daca nu-ti mai spun.
Am gasit asta pe un site, nu stiu daca e de folos, cred ca stiati deja, dar va arat:


Da voi ce avurati de v-ati luat (adik de ce v-ati certat)? Tot bb?


Am editat ca cred ca nu s-ar fi inteles ce trebuie fara paranteze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Pe mine asta cu cantatul m-a prins nepregatita. Ii pun pe fundal un cd primit la revista superbb si merge struna, e super fain! Si ii cant si eu. In prima zi cand am vazut ca merge cu cantatul nu am avut alta idee decat (SA NU RADETI!!!!!!!!!!!!!!) o brad frumos...si cu ala am ramas ca la asta mai tace...

Catalutza mami de Irina




Ii canti si acum "O, brad frumos?" Pana la Craciun il invata si ea.
Am citit ca nu linia melodica e importanta pentru copil, ci simplul fapt ca aude vocea mamei altfel decat vorbind. Deci nu trebuie sa fii profesionista. Ei ii place oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandruta




Ii canti si acum "O, brad frumos?" Pana la Craciun il invata si ea.



N-am vrut sa fiu rautacioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandruta

Citat:
citat din mesajul lui mandruta




Ii canti si acum "O, brad frumos?" Pana la Craciun il invata si ea.



N-am vrut sa fiu rautacioasa.



Stai linistita ca nu sunt asa sensibiloasa! Si apoi ai dreptate, a ras maicamea de mine cu lacrimi, ea ii canta povestea unui ciobanas, dar nu stie decat primele 2 versuri...io-s mai tare. Si oricum, chiar il invata ca ma ingana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalutza81

Pe mine asta cu cantatul m-a prins nepregatita. Ii pun pe fundal un cd primit la revista superbb si merge struna, e super fain! Si ii cant si eu. In prima zi cand am vazut ca merge cu cantatul nu am avut alta idee decat (SA NU RADETI!!!!!!!!!!!!!!) o brad frumos...si cu ala am ramas ca la asta mai tace...

Catalutza mami de Irina







La noi functioneaza "Somnoroase pasarele".

Mirela fericita de Mara Ioana

Mergi la inceput