Sexualitatea si copiii (titluri de carti)
Raspunsuri - Pagina 2
Donia spune:
ML, uite 2 carti pe care noi le-am imprumutat de la biblioteca, mi-au parut foarte folositoare.
www.amazon.com/Whats-Big-Secret-Talking-about/dp/0316101834" target="_blank">What's the big secret
www.amazon.com/dp/0818402539/ref=rdr_ext_sb_ti_sims_2#noop" target="_blank">Where did I come from?
Eu nu cred ca trebuie sa astepti pana copilul intreaba, pentru ca unii copii pot sa fie destul de stanjeniti ca sa o faca. Sau pur si simplu sa nu fie genul inchizitorial.
Mai potrivit mi se pare ca parintele sa exploreze. Cu atat sex si nuditate in jur, imagini, reclame, muzica, e destul de greu sa iti imaginezi ca un copil de varsta scolara n-a fost expus si ca n-are o oarecare parere. Care parere e de regula gresita. Asa ca e mai bine ca parintele sa sondeze si eventual sa initieze discutia, daca simte ca e cazul.
Un mic exemplu de copil cu pareri gresite Baiatul de 7 ani al unei colege a fost trimis la biroul directorului, colega sunata alarmist la servici, pentru ca baiatul a spus in clasa ca un coleg a avut sex. Dupa discutii si atentionari, mama a intrebat in final baiatul ce inseamna sex? Iar copilul a raspuns candid ca sex inseamna cand te pupi...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
arminad spune:
Citat: |
Arminad, in clasa a 3 a a fost big talkul? |
Nuu, tocmai asta spuneam ca n-a fost fix un anumit moment. Am discutat mereu cind am gasit ocazia.
Cartile le-am cumparat in cls a 7a cind am constatat ca desi facusera educatie sexuala la scoala avea informatii complet gresite adunate asa cam de peste tot, in special prietene.
Acum am vazut ca pe Amazon sunt si carti pentru copii mai mici 9-12 ani, cele care le-am luat eu sunt mai mult pt adolescenti.
Astea ar fii pt baieti
http://www.amazon.com/Your-Mark-Get-Set-Grow/dp/1557047812/ref=pd_sim_b_35
http://www.amazon.com/Body-Revised-Third-Whats-Happening/dp/1557047677/ref=pd_sim_b_1
http://www.amazon.com/Whats-Happening-Body-Revised-Third/dp/1557047650/ref=pd_sim_b_8
si exista exact aceleasi titluri pt fete
Eu am rsfoit-o pe prima si e si amuzanta, cred ca ar avea succes la al meu
moonchild spune:
Draga ML iata astea sunt cartile pe care mi le-a recomandat sora mea si, independent, un alt psiholog:
www.cartiabc.ro/Institutul-pentru-Studierea-Sexualitatii-din-Spania-Sexul-povestit-celor-mici--vol-III-p-16728-c-0-p.html" target="_blank">http://www.cartiabc.ro/Institutul-pentru-Studierea-Sexualitatii-din-Spania-Sexul-povestit-celor-mici--vol-III-p-16728-c-0-p.html
si
www.cartiabc.ro/Madueo-Conchita-Sexul-explicat-adolescentilor-p-16729-c-0-p.html " target="_blank">http://www.cartiabc.ro/Madueo-Conchita-Sexul-explicat-adolescentilor-p-16729-c-0-p.html
ML spune:
Donia, Arminad, Sorana cam asa voi proceda cu copiii (... small talk), vreau intai sa ma documentez. De fapt azi, la baie i-am vorbit un pic baiatului despre baietei circumcisi si ne, si-am patit ca in banc . Il vazuse inca de vara trecuta la lectiile de inot pe un baietel (cand s-a schimbat) ca-i diferit. I se parea f. normal.
Donia, cred voi trece si eu intai cu toate titlurile pe la biblioteca, eventual o voi ruga pe mama sa cumpere si din Ro (multumesc mult Moonchild!).
Hi, hi, banuiesc ca nici ai mei nu sunt departe de nivelul de intelegere al baietelului din poveste.
Arminad, nu stiu de unde si pana unde am inteles ca astfel numeau la scoala discutia. Scuze, acum pricep. Totusi, in clasa a 3-a incep sa le explice cate ceva? S-ar putea sa difere in functie de scoala/stat si sa nu se potriveasca cu programa de aici...
Floricele si multumiri tuturor!
La tzara americana (poze)
alintaroma spune:
ML stii ca am raspuns si la americance dar o voi face si aici
Bianca intrebari clare despre sex nu a avut. Ne-a explicat ea o data ca stie ca sex e atunci cind te pupi dezbracat si m-a luat asa prin surprindere, ca spre rusinea mea nu am avut curajul sa abordez atunci discutia si sa-i spun clar ce inseamna . Cumva m-am simtit lasha, dar pe de alta parte mi s-a parut cumva abrupt sa vin eu sa-i curm inocenta cu explicatii clare si concise. Vorba unei fete de aici, ea inca se joaca inocent cu Barbies desi are 9 ani.
Da, am discutat despre corpul ei si ce modificari vor veni ... stie de parul de la axila si pubian, de sinii care vor rasari timid, si de ciclul lunar. I-am explicat pe masura ce vazindu-ma pe mine la dus sau cu diapers dupa mine, dupa cum a fost situatia. Si asa treptat au venit intrebarile ca de ce ma epilez eu si ea nu are nevoie? sau cind mi-au aparut sinii si de ce? :) si binenteles de ce port uneori diaper. Si i-am raspuns la toate intrebarile pe intelesul ei si chiar m-am bucurat ca au venit din partea ei si ca v-a fi pregatita partial pentru ce se va intimpla treptat, treptat cu corpusorul ei. Problema e ca eu nu sunt pregatita Prea repede cresc !!!
The "big talk" inca nu au avut-o la scoala desi acum termina clasa a3a . Am inteles de la alti parinti ca la scoala noastra are loc in clasa 5-a . Deci mai avem un an si ceva Phew!!!
Sunt convinsa ca difera de la un dstrict school la altul, darmite de la un stat la altul
ML te felicit pentru subiect , mi-am notat si eu titluri si ma bucur ca avem un loc unde putem impartasi povesti si experiente de parinti disperati